Dodaj do ulubionych

Otwieram dziś gazetę ......... 3 .........632 +

• kryzar kandydat do Trybunału Konstytucyjnego 25.10.06, 08:21
      o naiwności,zawsze myślałam, że do Trubunału przedstawia się ludzi bez skaz
      wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3701512.html?as=1&ias=2&startsz=x
      • kryzar ku przestrodze 25.10.06, 08:31
        hieny są wszędzie więc trzeba każdą umowę czytać przed podpisaniem
        www.gazetawyborcza.pl/1,75478,3701846.html
        • kryzar MEN nie lubi tych 25.10.06, 08:37
          co mówią źle o obecnej władzy
          www.gazetawyborcza.pl/1,75478,3701710.html
          a jak mówić dobrze, przecież co słowo to wpadka.
          • kryzar przy urnach wyborczych dokonujemy 25.10.06, 08:51
            złych wyborów. Dlaczego?
            www.se.com.pl/se/index.jsp?place=mainLead&news_cat_id=1586&news_id=125574&scroll_article_id=125574&layout=1&page=text&list_position=1
            • kryzar wielkie obietnice wielkiego R 25.10.06, 09:02
              www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_061025/kraj/kraj_a_2.html
              a wychodzi jak zwykle , byle jak i nie wg obietnic
              • kryzar już odbywają się sprawy sądowe przedwyborcze 25.10.06, 09:05
                w Gdańsku już po wyroku,który mnie się nie podoba
                www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_061025/kraj/kraj_a_4.html
                • kryzar a teraz coś dla palaczy 25.10.06, 09:11
                  www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_061025/nauka/nauka_a_1.html
                  • kryzar od choroby broń mnie panie Boże 25.10.06, 09:23
                    za nasze składki niewiele się nam należy, do specjalisty czeka się długo a jak przyjdzie czas operacji, to z braku funduszu może się nie odbyć, choć ma uratować życie. Smutne
                    gdynia.naszemiasto.pl/wydarzenia/661619.html
    • kryzar spór o podatki trwa 25.10.06, 14:49
      gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,33181,3702254.html
      a zobaczymy jak to z tymi obniżkami będzie i kto za to zapłaci? My wszyscy
      • kryzar koszmar w szkole 25.10.06, 14:59
        gdynia.naszemiasto.pl/wydarzenia/661614.html
        wprost nie mogę sobie wyobrazić takiej sytuacji w szkole. Gdzie byli pozostali uczniowie, gdzie katecheta mający dobry wpływ na szkołę. Religia wprowadzona chyłkiem do podobno komuszej szkoły miała rozwiązać wszelkie problemy, wtedy znacznie mniejsze. Zupełnie nie widać w naszych szkołach pozytywnego wpływu szwendającego się po kątach szkoły księdza, który zawsze dojrzy za krótką spódnicę u uczennicy.Zgroza
        • kryzar my z bratem...... 25.10.06, 15:15
          i takie tam bajdy co dzień większe, wyobraźnia pracuje a brat poświadczy
          serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34308,3702567.html
          mało prawdopodobne tłumaczenia, ale może się mylę
        • kryzar a tu motto gdańskiej szkoły 25.10.06, 15:25
          Skopiowane motto szkoły gdańskiej, gdzie zadziałali zwyrodnialcy.
          W szkole pracuje 2 księży, to tak dla informacji
          NASZE MOTTO
          Szkoła jest odkrywaniem ?wiata; wyja?nia, zaciekawienia, uwrażliwia. Pomaga uczniom uwierzyć w siebie,
          jest przyjazna i bezpieczna.
          Uczy asertywno?ci i twórczego my?lenia.
          Przybliża ?wiat.
          • sagittarius954 Re: a tu motto gdańskiej szkoły 25.10.06, 15:34
            To sobie przybliżyła świat ta szkoła sad
        • sagittarius954 Re: koszmar w szkole 25.10.06, 15:32
          Ciekawi mnie inna sprawa , czy nie ma żadnych testów psychologicznych mogących
          wskazywac osobnika pragnącego popełnić samobójstwo w ekstremalnych warunkach .
          Tragedia, tego nie można inaczej nazwac , ale czy ta uczennica przypadkiem nie
          zrobiła na złość tym uczniom , choć jak napisałem ten tekst to się źle poczułem
          , jakbym ją oskarżał , nic nie jest proste ... I przez taką głupotę przestało
          istnieć jedno życie ludzkie...sad przykro.
          • kryzar Re: koszmar w szkole 25.10.06, 15:45
            dziewczę było pod wpływem silnego stresu i dlatego popełniła taką a nie inną decyzję.Decyzję tragiczną w skutkach dla niej i nie tylko dla niej. Tylko gdzie byli dorośli w czasie gdy działo się źle w klasie. Szkoda, że koleżanka a nawet wychowawczyni nie skontaktowała się z rodzicami. Szkoda, że dziewczynka nie miała dobrego kontaktu z rodzicami, może bała się przyznać co ją spotkało. Pytań można mnożyć, ale to już się wydarzyło i nic nie można dla tej dziewczyny zrobić. Można natomiast zrobić dla innych uczennic i uczniów, abby podobne lub nawet mniej tragiczne sytuacje się nie przytrafiały. Szkoła miała być przyjazna dla ucznia, a nie jest ani dla ucznia ani dla nauczyciela
            To tam, w szkole powinno się przetestować każdego ucznia na co go "stać", ale to nie jest realne.
            • kryzar a tu zachęta aby wybrać tę szkołę a nie inną 25.10.06, 15:51
              też skopiowane ze strony szkoły

17. Koło Caritas.

Przyjazna uczniom wykwalifikowana kadra pedagogiczna zapewnia bezpieczny pobyt w szkole.
              • kryzar koszmar w szkole 25.10.06, 16:23
                wg władz wydziału edukacji wszystkiemu winne są media, bo rozdmuchały sprawę i teraz szkoła i uczniowie mają problemy. Ciekawe podejście do sprawy.
                • tyrtyr Przebaczyli... 25.10.06, 22:12
                  W wiadomościach podali ,że rodzice dziewczynki nie winią chłopców ,przebiegłem
                  troszkę innych forów i widzę ze są tam tylko wpisy domagające się ukarania
                  bandytów . Jestem zdziwiony . Zdziwiony ,dlatego, że sam miałem 14 lat i nieraz
                  w tamtym okresie robiłem coś przeciw grupie , czyli zawiniłem , grupa mnie
                  odtrącała a ja szukałem kary dla siebie, żeby ktoś po mnie zapłakał . Nie
                  twierdzę, że z tą dziewczynką tak było , jest mi jej naprawdę żal , lecz
                  wstrzymuję się z osądzaniem chłopców , postąpili na pewno nagannie , sam nie
                  nazywam ich bandytami . Jeśli ktokolwiek chciałby powiedzieć mi że to może
                  spotkać moją wnuczkę i co wtedy - odpowiem tak samo . Z tą różnicą ,że ja staram
                  się codziennie rozmawiać z dzieckiem , ja dziadek z małą dziewczynką i są tego
                  efekty . Ona do mnie przychodzi radzić się , czego zabrakło tamtej już prawie
                  dorosłej dziwczynie .
                  • kryzar i tu się nie zgadzam 26.10.06, 10:26
                    to co zrobili ci młodzi czternastoletni ludzie jrst okrutne i nie zadnego usprawiedliwienia. Oni wiedzieli co robią i powinni ponieśc zasłużoną karę.
                    A dlaczego wstrzymujesz się z osądzeniem tych chłopców? Czy publiczne obnażanie kogoś to takie nic? Czy uzycie siły kilku "byczkÓw" w stosunku do dziewczyny to też nic? Czy symulowanie gwałtu przecz klasą wraz z wulgarną oprawą słowną to też nic?
                    Dla mnie to jest przestępstwo z którym należy walczyć, a nie naganne postępowanie jak to zgrabnie ująłeś. I nie chodzi mi o izolację ucznia.
                    Szkoła powinna też mieć czas na wychowanie, ale musi mieć też ku temu warunki. Jest niż demograficzny więc można zmniejszyć liczebność klas, można wprowadzić zajęcia poz lekcyjne, ale to kosztuje. W naszym państwie zawsze znajdą się pieniądze na następny krzyż, pielgrzymkę czy pomnik papieża a nie ma forsy na edukację. Nowy minister ze swoją patriotyczną wizją też nic nie zmieni
                    • wirella Re: i tu się nie zgadzam 26.10.06, 12:38
                      Podpisuję się pod całym tekstem KRYZAR.Dokładnie wyraziła moje myśli i odczucia.
                      Też uważam,że nic ich nie usprawiedliwia i jeśli nie zostaną potepieni tomogą
                      wejśc na drogę przestępstwa.POdziwiam rodziców tej dziewczynki,ja nie
                      potrafiłabym tym chłopcom przebaczyć.
                      • kryzar art. z PRZEGLĄDU warto 26.10.06, 19:26
                        a my dalej jesteśmy w punkcie wyjścia, Boy jak przed wielu laty atakowany za wszystko, no może za czasów Boy'a nie negowano ewolucji.
                        www.przeglad-tygodnik.pl/index.php?site=kraj&name=2876
                        • banitka51 Re: art. z PRZEGLĄDU warto 26.10.06, 20:14
                          no i co z tą ewolucją? Giertychy mają rację, blisko małpy żeśmy stanęli i
                          zamiast do przodu - kroczek do tyłu. Tyle wiedzy nam przybyło od czasów Boya,
                          tyle możliwości farmaceutycznych, medycznych - a 'nieświadomość' seksualna
                          ciągle mylona z dziewiczą czystością.
                    • banitka51 Zgadzam si e z Kryzar 26.10.06, 19:56
                      14-latek to nie 5-latek, wie co robi, szczególnie, gdy jego działanie jest
                      bezpośrednie (w odróżnieniu od np. netu). Nie zdaje sobie sprawy z konsekwencji
                      DLA SIEBIE - bo jak dotychczas wszystko się udawało.
                      Tyrtyr - nie wierzę w teorię, że człowiekiem prymitywnym (w myśleniu i
                      działaniu) staje się człek w wieku dwudziestu paru lat. TO zaczyna się
                      wcześniej. Mają chłopcy pecha życiowego, że w RODZINIE niczego ludzkiego ich nie
                      nauczono.
                      Tatuś jednego z nich zareagował wjątkowo prostacko na to, co syn przeskrobał.
                      To wszystko jednak zdarzyło się "przed widownią", którą była klasa. Pani psorka
                      poszła na akademię - cóż, za naszego (mojego) uczęszczania do szkół mogłaby
                      pojechać do Honolulu, i tak siedzielibyśmy w ławkach. Ale czasy się zmieniły i
                      dzieciaki też.
                      ps moja koleżanka została bez pracy - nie przedłużono jej umowy - bo nie
                      zostawiła klasy, by w sali gimnastycznej oglądnąć pokaz Amway krewnej dyr -
                      autentyk. Od razu mi się skojarzyło - czy to była akademia? A może Oriflame?
                      • skory1 Re: Zgadzam si e z Kryzar 27.10.06, 08:15
                        banitka51 napisała:

> ps moja koleżanka została bez pracy - nie przedłużono jej umowy - bo nie
                        > zostawiła klasy, by w sali gimnastycznej oglądnąć pokaz Amway krewnej dyr -
                        > autentyk.

Cóż, ludzie robią różne głupie rzeczy, ale to wina samych ludzi, mam nadzieję,
                        że umiesz oddzielić ludzi od firmy, z którą współpracują? wink
                        • banitka51 ach, ta wyszukiwarka! 27.10.06, 11:19
                          skory1 napisał:

> banitka51 napisała:
                          >
                          > > ps moja koleżanka została bez pracy - nie przedłużono jej umowy - bo nie
                          > > zostawiła klasy, by w sali gimnastycznej oglądnąć pokaz Amway krewnej dyr
                          > -
                          > > autentyk.
                          >
                          > Cóż, ludzie robią różne głupie rzeczy, ale to wina samych ludzi, mam nadzieję,
                          > że umiesz oddzielić ludzi od firmy, z którą współpracują? wink

tak to jest, jak się szuka info o Amway'u. wdepnie się w wątek na inny temat
                          zupełnie, didaskalia traktując jak dialogi...
                          • skory1 Re: ach, ta wyszukiwarka! 27.10.06, 15:12
                            banitka51 napisała:

> tak to jest, jak się szuka info o Amway'u. wdepnie się w wątek na inny temat
                            > zupełnie, didaskalia traktując jak dialogi...

Dida nie dida, a jak mowa o AMWAY-u, dlaczego ujednym wolno coś wtrącić, a
                            innym nie? Cenzura? wink
                            • kryzar zabawy w szambie cd 27.10.06, 19:13
                              teraz dopadli Mroziewicza
                              wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3706413.html
                              uważam, że akurat jemu nie musiały w karierze pomagać służbby specjalne, to jest i był dobry dziennikarz
                              • kryzar harówka dzieci z tz dobrych domów 27.10.06, 20:17
                                wiadomosci.onet.pl/1368206,2677,1,kioskart.html
                                moc zajęć a kiedy jest czas na przytulanie?
                                • kryzar a tu szkoła dla tych biedniejszych 27.10.06, 21:06
                                  wrzesień 2006
                                  www.gazetawyborcza.pl/1,75480,3590132.html?as=1&ias=9&startsz=x
                                  przeraził mnie ten artykuł. Uważam, że reforma szkolnictwa zrobiona przez AWS i ministra Handtke to nieporozumienie
                                  • kryzar ślub na żaglowcu 28.10.06, 09:33
                                    dla chcącego nic trudnego, młodzi się uparli i dopięli swego
                                    gdynia.naszemiasto.pl/wydarzenia/662821.html
                                  • e-baba Re: a tu szkoła dla tych biedniejszych 28.10.06, 10:31
                                    Bo ten atykuł może przerazić. Lecz mnie szkoda mi dzieciaków. Bo ku czemu mają
                                    dążyć, skoro pozytywnych przykładów potwierdzających prostą zalezność starań i
                                    ich efektów nigdzie w pobliżu nie dostrzegają? To czasy, takie podłe dla
                                    zwykłych ludzi czasy...
                                    • regine Re: Wracamy do punktu wyjscia. 29.10.06, 18:23
                                      Nie będzie rewolucji w podatkach.
                                      Trzy stawki 19, 30 i 40 proc., wyższe progi podatkowe, większa kwota wolna od
                                      podatku oraz ulga na dzieci. Wiemy już, co z PIT i CIT w przyszłym roku -
                                      pisze "Gazeta Wyborcza".
                                      Z dużej chmury mały deszcz. Najpierw miała być obniżka stawek podatkowych,
                                      potem cięcie składek na ubezpieczenia społecznie.
                                      Nie będzie ani tego, ani tego. PiS z koalicjantami ostatecznie odrzucił w
                                      Sejmie obiecane podatnikom w kampanii wyborczej dwie stawki PIT (mają się
                                      pojawić dopiero w 2009 r.).
                                      podatki.wp.pl/POD,2,b,1,wid,8575075,wiadomosci.html?rfbawp=1162142472.813&ticaid=1296b
                                      Obiecanki cacanki, a glupiemu radosc...sad

2007 r. progi mają wzrosnąć z obecnych 37 024 zł i 74 048 zł do odpowiednio -
                                      43 405 zł i 85 528 zł, a kwota dochodu wolnego od podatku z 2790 zł do 3013 zł.
    • sagittarius954 Re: Otwieram dziś gazetę i widzę nagłówek 31.10.06, 12:40
      KRYSI NIE MA.
      Znów nam zniknęła jak mgła
      którą wiatr porwał
      lecz w odróżnieniu od tamtej
      nasza mgiełka miła
      się zawieruszyła .
      Przyjdzie nam wszystkim czytelnikom
      Kryzar
      załamać ręce w dręczącej udręce
      a może lenistwo przebija sie teraz
      przez warstwy mdłe stron nie ortwartych
      zdrówka ci życzymy
      i oczekujemy powrotu szybkiego
      do twojego kącika politycznego .smile)
      • e-baba Re: Otwieram dziś gazetę i widzę nagłówek 02.11.06, 22:14
        I dalej - KRYSI NIE MA.
        Wróć, Kryzar, wróc, bo my leniwce jesteśmy i bez Twojej prasy wieści ze świata
        z opóźnieniem do nas dochodzą. I co najgorsze, bez żadnego komentarza one są.
        Więc wracaj, Kryzar, wracaj.
        • natla Re: Otwieram dziś gazetę i widzę nagłówek 03.11.06, 14:17
          Wracaj, juz Ci nawet nową czytelnie z wygodnymi fotelami zafunduję. smile
          • b_ska56 Re: Otwieram dziś gazetę i widzę nagłówek 13.11.06, 15:44
            Dzisiaj cała prasa poświęcona jest wyborom !
            W GW Stołecznej tytuł na pierwszej stronie "Prezydencki remis"
            Mieszkam w Warszawie, więc bardzo interesuje mnie kto będzie w niej rządził.
            Czy uczestniczyliście w wyborach do samorządu???
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka