Dodaj do ulubionych

Witam lokatorów z tej samej półki.

01.11.06, 21:47
Przekraczyłam niedawno magiczną datę i wkroczyłam w drugie półwiecze.
Zaliczam sie więc do ludzi starychale tak chyba nie jest? Czy się mylę.
Mam ochotę na wszystko to co jest wg młodych 20, 30 latków ich przywilejem.
No nie obściskuje się z facetami po bramach wole od razu ciąg dalszywink)ale w
komfortowych warunkach. Stroje, muzyka i takie tam to też wywarzone ale
raczej luz. Moze kogoś gorsze to niech przejdzie do innych wątków.
Witam Was cieplutko.
Obserwuj wątek
    • muraszka1 Re: Witam lokatorów z tej samej półki. 01.11.06, 21:56
      witaj Janielico,jestes OK,wpadam tu czasem chociaz jestem
      bardziej "przechodzona" niz Ty wink
      • ja_nie_lica Re: Witam lokatorów z tej samej półki. 01.11.06, 21:59
        To już mi raźniej dzięki za te solowe powitanie.
      • dankarol Re: Witam lokatorów z tej samej półki. 01.11.06, 22:01
        Witaj Janielico, dobrze trafiłaś. Porozglądaj sie po forum i może napisz z
        jakiego kątka klikasz. Baw sie dobrze.
    • takanietaka Spoko,Spoko... 01.11.06, 22:01
      nie takie rzeczy się juz tutaj czytało i słyszało...nie bój nic!
      * nigdy nic nie wiadomosmile **
      • krista57 Re: Spoko,Spoko... 01.11.06, 22:05
        Mu już dawno wkladamy przysłowiowy liliowy kapelusz
        i czasami mamy jeszcze większą "ochotę" na życie.
        Nie zadziwiasz nas...witaj u NASsmile))
    • ja_nie_lica Re: Witam lokatorów z tej samej półki. 01.11.06, 22:22
      Ale w dechę, klawo to u Was. To można nawet pieprznie i kryształowo pisać,
      super całkowita jawność nareszcie - ufff - znaczy się same swoje.
      • kasia573 Re: Witam lokatorów z tej samej półki. 01.11.06, 22:48
        Witaj, witaj! Każdy tu jest inny,ale serdeczność i akceptacja otoczenia pozwala
        nam być sobą.
        • malwina52 Re: Witam lokatorów z tej samej półki. 02.11.06, 11:31
          zapraszamy i cieplutko witamy
          tu sie zagrzejesz i rozgrzejeszsmile
          w mrozne ranki i wietrzne wieczory
          pozdrowienia
          • del.wa.57 Re: Witam lokatorów z tej samej półki. 02.11.06, 18:05
            Witaj Janielico i baw sie dobrze.To jak z Toba jest w koncu he? Tyś anielica
            czy moze diablica?
            smile)))))))))
            • ja_nie_lica Re: Witam lokatorów z tej samej półki. 02.11.06, 19:05
              Od góry janielica a dół to jaDIABLICA!
              • regine Re: Witam lokatorów z tej samej półki. 02.11.06, 19:14
                Witaj blond Jnielico(Anioly w przewadze maja blond wlosy) z ogonem Diablicy smile
                A moze zdradzisz na ktorej polce siedzisz ???
                Bo polek ci kilka u nas jest kilka, w zaleznosci od skali poczynan, roznych.
                Skala od pierwszej, najnizszej, dla najgrzeczniejszych i piatej dla tych o
                diablich juz zapedach smile Wyzej juz nie siegam wzrokiem. Troszke za wysoko smile)
                Nie mozna wszystkich usadzic na jednej. Trzasnie polka jak nic...Wiem co mowie,
                czasami smile)
              • gabira Re: Witam lokatorów z tej samej półki. 02.11.06, 19:15
                Witam cię i ja, nie jestem co prawda długo na tej półce, ale od czasu do czasu
                się tu pokazuję,
                • natla Re: Witam lokatorów z tej samej półki. 02.11.06, 19:24
                  ...taaaa....od czasu do czasu....to prawda.....nawet Gabiro swojego wątku
                  prywatnego nie zagospodarowałaś jeszcze. wink))
                  Witaj Janielico
                  diablico
                  Witaj smile
                  Spróbuj przegonić Reginę....pisz, pisz, opowiadaj o sobie i innych smile
                  • del.wa.57 Re: Witam lokatorów z tej samej półki. 02.11.06, 19:58
                    Nie,nie uda sie to nawet Anielicy-diablicysmile)))))
                    Renia jest THE BEST!!!
                    • natla Re: Witam lokatorów z tej samej półki. 02.11.06, 20:05
                      Ciekawe, czy ta Diabklica ze skrzydłami jest ambitna.....wink)
                      • regine Re: Witam lokatorów z tej samej półki. 02.11.06, 20:07
                        Pod pewnymi wzgledami tak, jak napisala, to jest.
                        Nigdy nie zaczyna niczego w bramie smile)) A to juz duzy plus dla Diablico -
                        Janielicy smile)
                    • e-baba Re: Witam lokatorów z tej samej półki. 02.11.06, 20:09
                      Witaj, Janielico, wśród nas. Rozsiądź się na dowolnie wybranej półce i
                      opowiadaj. My ludzie proste, ale nowin nie z tego świata zawsze ciekawe.
                      Witaj więc.
    • ja_nie_lica Please - pożar okostnej- POMOCY!!!! 04.11.06, 08:10
      Mam zapalenie okostnej od wczorajszej nocki, kobity co za ból. Wczoraj
      odwiedzłam tego to lekarza co zagląda do dziurywink) tej co to tamten nie musi.
      Wyjął stare plomby a tam mogiła. Dał antybiotyk i Jakiś KETONAL Fprte a po nim
      nie wiedziałam czy to jawa czy sen. Teraz nap... mnie równo wziełam już 3 razy
      antybiotyk Dalacin C 300 ale nie widzę efekty a tego Ketonalu się obawiam.
      Pocieszcie mnie baby!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      Ratunku!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • regine Re: Please - pożar okostnej- POMOCY!!!! 04.11.06, 08:46
        Janielico z zapaleniem okostnej. Ketonal to lek przeciwbolowy, lykaj jesli Cie
        boli, to nie jest antybityk. Antybiotyk, ktory dostalas zazywaj swoja droga.
        Coz zdarza sie, ze pod plombami trafiaja sie takie brzydkie zgorzele. Musiala
        byc nieszczelna plomba. Ale wszystko sie dobrze skonczy. Intrwencja stomatologa
        potrzebna byla do "tej dzurki". Zareagowal dobrze i zlecil tez dobre lekarstwo.
        Niestety musisz uzbroic sie w cierpliwosc. Leczenie potrwa okolo tygodnia, po 2
        wypitych tabletkach antybiotyku nie oczekuj rewelacji. Jak zjesz pol
        opakowania, minie obrzek i bole. Bedziesz widziala efekty.
        Nie podbudowalam Cie tym, ale coz zrobic...Leczenie zapalenia okostnej,
        niestety jest dlugtrwale. Trzymaj sie smile) Znam ten bol. Daj znac jak sie lepiej
        poczujesz. Wiem, ze boli. A powiedz, ktora choroba nie boli ?
        Lykaj Ketonal, bedzie dzialal, ale tez nie oczekuj efetow po 2 tabletchach.
        Powodzenia i trzymam kciuki, aby chorobsko szybko z Ciebie wylazlo. A zwlaszcza
        z tej dziurki smile)
        • tesunia Re: Please - pożar okostnej- POMOCY!!!! 04.11.06, 09:00
          usch........... janielico,nieciekawe "schorzenie"sad(((((((((
          ale minie i "buzka" w srodeczku bedzie znowu nowa,ketanol-to morfinkowe
          przeciwbolowe,zazywaj a nie bedzie Cie bol meczyl.
          zycze wytrwania...pozdrawiam cieplutko ze skandynawii.

PS;..jezeli nie jest tajemnica,chetnie sie dowiemy z ktorego regionu klikasz.
    • ja_nie_lica D..blada z tym zębem 05.11.06, 06:30
      Boli nadal chwilami nie do wytrzymania. Mimo że leki niemalże na półmetku a tu
      nic lepiej. Opuchlizny to i tak było nie za wiele. Ten Ketanol jedynie to
      spowodował, ze mam tak jakoś dziwnie w żołądku i gębie. Na antybiotyk nie mogę
      już patrzeć. Pije maśłanki i takie tam. Jutro muszę iść do ludzi ale jak się
      pozbierać. Moi domownicy jak zwykle biedne malutkie dzieciaki co to jak wódz w
      niemocy to w domu bu...el i ciągle mamo a gdzie to, mamo gdzie tamto, a co
      bedziemy jedli my kobity to chorować nie mozemy. Jak już awaria to tak bez
      możłiwości reperacji bo i tak ofiary losu sobie nie poradzą. Szkoda gadac.
      Chyba pójdę jutro rano do lekarza i karzę sobie urwać tego zęba bo i tak już
      jest słabieńki i korzeń zmurszały. Po co sie męczyć jak usunie to po kłopocie.
      Tylko czy jak stan zapalny to rwa i jak z tym znieczuleniem czy działa??? Co mi
      radzicie rwać, czy nie . Wścieknę sie z tym bólem!!!!!!!!!!!!! Mam w domu Bi-
      profenid. Mój mąż brał to na stawy i gnaty twierdził że super działa moze
      zamiast Ketanolu połknąć to drugie oczywiście w towarzystwie kefirku. Pomóżcie
      kobitki.
      Acha jestem z centarali czyli W-wy.
      • regine Re: D..blada z tym zębem 05.11.06, 08:46
        Witaj Janielico, sasiadko smile Coz mam Ci poradzic ? Kefirki nie za bardzo, mozna
        pic ale nie z antybiotykiem. Ale sama wymyslilas najlepsze wyjscie z sytuacji.
        Usunac drania , jak juz faktycznie jest tak z nim zle. A trzymac toto prochno
        tez nie za bardzo, za jakis czas zapalenie moze sie powtorzyc. Bezwzglednie
        usunac. Ale o tym czy mozna go usunac, gdy jest stan zapalny musi zadecydowac
        stomatolog. W pierwszej kolejnosci usuwamy stan zapalny. Potem lekarz
        zadecyduje czy juz jest lepiej i on zadecyduje o radykalnym posunieniciu co do
        usuniecia. Wspolczuje Ci bardzo. Z tego co wiem, podobno bol zeba jest
        nagorszym z boli. Ale nie lykaj zadnych lekow, ktore gdzies na cos, lykal Twoj
        malzon. NIGDY. Dom i domownicy faktycznie moga sie czuc zaniedbani. Ale w takim
        stanie niewiele im mozesz pomoc. Nie martw sie poradza sobie nie zgina. Tylko
        nam sie ta zdaje, ze bez nas ani rusz. Ale kobieta, jak sama stwierdzilas,
        nigdy nie moze byc chora. Zwlaszcza matka i zona. Nikt nas nie zrozumie, ze
        nas moze cos bolec, ze noga i reka nie daje sie ruszyc.
        Mamy byc non stop zdrowe, usmiechniete i byc na kazde zawolanie, do sprzatania,
        gotowania i innych rzeczy rowniezsmile. No i jeszcze pracowac zawodowo. Wtedy jest
        pelnia szczescia. Tylko czasami mam sie chce wyc do Ksiezyca z tego "szczescia".
        Lec skarbie do lekarza jutro z rana. Nie ogladaj sie na nic. Bo faktycznie cos
        przydlugo Cie to trzyma. Dobrze radze i czasami wiem co mowie smile
        Pozdrawiam serdecznie obolala Janielice smile)
        • e-baba Apteka, apteka, apteka 05.11.06, 11:15
          Janielico, wyslij kgos z domowników do apteki. Niech kupi "Dentosept A" - płyn
          do stosowania w jamie ustnej". Posmarujesz tym obolałe miejsce. Momentalnie
          poczujesz jego zdrętwienie, a po chwili przestanie boleć. Czynność powtarzasz
          kilka razy dziennie - kiedy ból powróci. Środek ten pomoże Ci wytrwac do
          jutrzejszej wizyty u dentysty, a byc może pomoże przetrwać aż do pozytywnego
          działania leków zaordynowanych przez stomatologa. Jego działanie potwierdzone
          na domownikach i znajomych. Cena - do 10 zł, więc może warto spróbować, zresztą
          środek ten zawsze powinien byc w domu, bo bardzo skuteczny przy wszelkich
          stanach zapalnych jamy ustnej. Pozdrówka.
          • natla Re: Apteka, apteka, apteka 05.11.06, 11:46
            Dentosept czy septodens (zawsze mam z tym migawy wink), to bdb pomysł, a już
            w najgorszym przypadku woda kolońska.....też potrzeć obolałe miejsca, też lekko
            zdrętwieje i powinno przynieść ulgę. A jaki oddech pachnący......wink)
            • marijanka Re: Apteka, apteka, apteka 05.11.06, 13:22
              unidox..ale po konsultacji z lekarzem,i płukac w korze dębu,powodzenia...
              • del.wa.57 Re: Apteka, apteka, apteka 05.11.06, 14:03
                Powtórze za Renią wyrwać,jutro do stomatologa i On zdecyduje czy mozna ząb
                usunąć.
                Ten sposób z woda kolońską(Natli) tez kiedyś stosowałamsmile)))))
                Trzymaj się Janienico a domowników zapędż do roboty w domu,dzisiaj weż sobie
                wolne od kuchni,garow itd,niech sami coś ugotują i Tobie podazą,aco!!!
      • czarny.humor Ratuj zęba!! Zwłaszcza, jeśli to ostatni!! :))) 05.11.06, 16:31
        Witaj Janielico!!
        Może jesteśmy niezauważalni, ale paru chłopów też tu bywa. smile))

Co do meritum, to radzę Ci odrzucić te wszystkie porady związane z farmakologią. Zażyjesz toto, nie pomoże na ząb, a zaszkodzi na - nie daj Boże - sprawność i giętkość języka. Rodzina zgłupieje zszokowana, jak nagle przestaniesz gadać. smile))

Najlepsze sposoby na ból zęba są zawsze naturalne.
        Najpierw zalej go miodem bacząc, żeby dotarł on do każdego zakamarka i - co najważniejsze - pod dziąsła. To oczywiste, że ból nie ustanie, a właśnie się wzmoże, ale dzięki temu docenisz stan w którym jesteś teraz. I zatęsknisz za nim.

Teraz zastosuj następny naturalny sposób.
        Co jest największym wrogiem bolącego zęba?! Oczywiście dentysta!! Każdy to wie, że można chodzić tydzień z bólem, stosować wszystkie możliwe i nie mozliwe farmaceutyki i nic nie pomoże, a wystarczy usiąść w poczekalni przed gabinetem i ból znika. Dlatego powinnaś tam już być! Na wszelki wypadek zabierz ze sobą kolejny niezawodny środek - spirytusik!! smile)) Skróci Ci czas oczekiwania na dentystę, i pomoże uratować kielca, bo rano lekarz na pewno zrezygnuje z polecenia "proszę otworzyć usta", a może nawet z polecenia "proszę się podnieść z podłogi i usiąść na fotelu".
        Mówię Ci natura najskuteczniejsza i najkorzystniejsza dla zdrowia!!

smile))
        • del.wa.57 Re: Ratuj zęba!! Zwłaszcza, jeśli to ostatni!! :) 05.11.06, 17:06
          Humorku,jesteś niesamowitysmile))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
          • czarny.humor Re: Ratuj zęba!! Zwłaszcza, jeśli to ostatni!! :) 05.11.06, 17:14
            Nie Delwo!!
            To natura jest niesamowita!!

smile))
            • czarny.humor Re: Ratuj zęba!! Zwłaszcza, jeśli to ostatni!! :) 05.11.06, 23:17
              No i Janielica zamilkła!

Dobrze jej poradziłem widocznie.
              Szkoda, że nie wzięła do poczekalni jakiegoś laptoka, bo byśmy się dowiedzieli, czy wszystko zadziałało jak trzeba - zwłaszcza mniodzik.

smile))
              • natla Re: Ratuj zęba!! Zwłaszcza, jeśli to ostatni!! :) 06.11.06, 00:35
                No coś Ty, na leżąco ma pewnie trudnosci z klikaniem wink)
                • regine Re: Janiolku:) 07.11.06, 11:19

• regine Re: Janiolku:) 07.11.06, 11:24
                    Ja sie czujesz, czy zapalenie okostnej minelo Ci. Co z tym klem, moze sie go
                    juz pozbylas i masz teraz nie dosc, ze swiety spokoj to i braki w uzebieniu.
                    Skrobnij cos..Pozdrawiam smile
    • ja_nie_lica Re: Witam lokatorów z tej samej półki. 07.11.06, 11:43
      Ząb jest jeszcze podpieram się antybiotykiem i w piątek pewno usunę te
      dziadostwo a Wam dzięki za kibicowanie. Mam teraz inne ,,mole"co spedzają sen z
      oczu.
      • czarny.humor Re: Witam lokatorów z tej samej półki. 07.11.06, 11:49
        Ufff!!

Już się bałem, że przedawkowałaś moje lekarstwo.

smile))
        • regine Re: Janielico Kochana:) 15.11.06, 09:54
          Nie przrepraszaj. Wszystko jest OK !!!. Naprawde nie ma za co. Wiedzialam, bo
          czytalam, ze masz problemy. Wiec..Tylko usmiechnij sie smile))
    • pierogi_z_jagodami Re: Witam lokatorów z tej samej półki. 08.01.19, 11:52
      o jeżu, ja już 60 przeskoczyłam i z przyzwyczajenia tu wpadam (u mnie "wyważone" raczej, ale lubię, to się nie zmienia z wiekiem, tylko obiektów do adoracji coraz mniej wink )
    • kmayert Re: Witam lokatorów z tej samej półki. 26.08.24, 17:13
      Usługi internetowej przychodni realizującej zdalne porady lekarskie z opcją wystawienia elektronicznej recepty są dostępne wyłącznie dla osób pełnoletnich. A zatem, jeśli masz 18 lat i pełną zdolność do czynności prawnych - możesz przygotować dokumentację medyczną i umówić się do lekarza dowolnej specjalizacji.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka