Dodaj do ulubionych

Zapraszamy na zlot Zaglowców do Szczecina

30.07.07, 15:35
Najpiękniejsze żaglowce świata i zabawa od rana do wieczora - 4 sierpnia w
Szczecinie rozpocznie się finału The Tall Ship's Races 2007. Finał potrwa
cztery dni. Zapowiada się największa i najbardziej malownicza impreza
plenerowa tego roku w Polsce. Od 4 sierpnia przez cztery dni Szczecin gościć
będzie 101 żaglowców i jachtów z całego świata. Wśród nich legendarne
czteromasztowce „Sedov” i „Kruzenshtern”, słynący z niezwykłych, zielonych
żagli niemiecki „Alexander von Humboldt” i największa polska fregata: „Dar
Młodzieży”.
miasta.gazeta.pl/szczecin/0,82019.html
Obserwuj wątek
    • krista57 Re: Zapraszamy na zlot Zaglowców do Szczecina 30.07.07, 15:44
      własciwy link
      miasta.gazeta.pl/szczecin/0,82019.html
      Miasto przygotowane,parkingi wydzielone.
      Szczecin nigdy nie organizowal tak wielkiej imprezy.
      Następny zlot żaglowcow i jachtów aż w Rio.
      Osobiscie wybieram sie 7 sierpnia do Swinoujścia,gdzie będzie pożegnanie
      a żaglowce dopiero będą w pełnej krasie...
    • mania1119 Re: Zapraszamy na zlot Zaglowców do Szczecina 30.07.07, 21:25
      Licze na Twoje zdjecia,bo niestety dla mnie za daleko... A szkoda!
      • e-baba Re: Zapraszamy na zlot Zaglowców do Szczecina 30.07.07, 22:36
        Szczęściara jesteś, taki widok móc obejrzeć, chyba zazdrość mnie zeżre...
        Dopraszamy sie o zdjęcia, koniecznie. I dużo ich, dużo, dużo.
        A jak będą wypływały - to sama poezja będzie. Szczęściara!
        • krista57 Re: Zapraszamy na zlot Zaglowców do Szczecina 31.07.07, 09:28
          Owszem podesle zdjecia i linki ze zdjeciami zrobionymi przez fachowców.
          Nie mam zamiaru robic posiadanym apartem bo brak statywu.
          Szukuje sie na uczte dla oczu oglądajac "białe królowe oceanów"
          • krista57 Re: Zapraszamy na zlot Zaglowców do Szczecina 31.07.07, 10:04
            Dalszy ciąg zaproszenia.
            www.youtube.com/watch?v=g8_GCB2PPGk
            • krista57 Re: Zapraszamy na zlot Zaglowców do Szczecina 02.08.07, 17:00
              img292.imageshack.us/img292/5038/szczecinof1.jpg
              Miasto i jego mieszkancy czekają na zacumowanie żaglowcow u podnóża Wałów
              Chrobrego i na łasztowni.
              • dankarol Re: Zapraszamy na zlot Zaglowców do Szczecina 02.08.07, 17:16
                Dlaczego ten Szczecin jest tak daleko . buuu .
                • krista57 Re: regaty online 03.08.07, 14:38
                  Danusiu! Mozesz popatrzec z 4 kamer....
                  Powitalam już osobiscie "Cuauhtemoc-a".Jest to meksykanski
                  trójmasztowiec,reprezentujący Marynarke Wojenną Meksyku.Wszedł w paradzie
                  rejowej,z załogą stojącą na rejach i głośną narodową muzyką.Słynie z
                  roztanczonej i hałasliwej załogi .
                  • krista57 Re: regaty online 03.08.07, 14:43
                    kamerki...
                    www.szczecin2007.pl/regaty2007/chapter_42035.asp
                    • del.wa.57 Re: regaty online 03.08.07, 16:48
                      Masz co ogladać i podziwiać Krysiu u mnie otworzyła sie tylko druga
                      kamerka,sprobuje póżniej,może sie uda wszystko zobaczyc.
                      • czarny.humor Qrrrrtkaaa!! Gdybym tylko mógł!! 03.08.07, 16:59
                        Siedziałby murem w Szczecinie przez te cztery dni!
                        I na pewno wgramoliłbym się na któryś pokład.

Qrrrrtka, no!

smile))
                        • krista57 Re:moje fotki 03.08.07, 20:20
                          img59.imageshack.us/img59/2231/p1100193zlot1zm3.jpg
                          img62.imageshack.us/img62/2839/zlot2oq6.jpg
                          img507.imageshack.us/img507/7333/zlot3fy6.jpg
                          img54.imageshack.us/img54/4700/zlot4zb8.jpg
                    • dankarol Re: regaty online 03.08.07, 20:26
                      Dzięki za zdjęcia i ten link do kamerek. Pooglądałam sobie.
                      • kryzar a tak w 2003 roku było w Gdyni 03.08.07, 21:06
                        Cutty Sark 2003
                        www.gdynia.pl/zdjecia/?kategoria=18
                        było pięknie i nigdy nie widziałam tylu żaglowców
                        • e-baba Re: a tak w 2003 roku było w Gdyni 03.08.07, 21:47
                          Szczęściary wielkie jesteście - obie Krysie. Takie widoki oglądać...
                          Zazdrość mnie zżera jak nie wiem co, a nawet jeszcze bardziej i choć wpadlam na
                          moment - nie mogę z tej zazdrości milczeć.
                          Szczególnie, że przecież z miejsca zwanego Łodzią piszę, a wody tutaj tyle, że
                          zaledwie ponton może wpłynąć.
                          Takie zloty żaglowców są chyba najbardziej widowiskowe z widowisk. Piękne
                          zdjęcia z Gdyni przesłałaś Kryzar, te oświetlone żaglowce są wspaniałe.
                          I Tobie, Krista, nasz reporterze ze Zlotu - podziekowania wielkie za zdjęcia i
                          szybkość dzialania.
                          Kto by nie chciał tam być i na własne wytrzeszczone oczy podziwiać to piękno?
                          Ale szczegolnie zazdroszczę Ci, że widziałaś, jak do portu wpływał Cuauhtemoc.
                          Czytałam, że to nabardziej Ten meksykański trójmasztowy żaglowiec uchodzi za
                          najweselszy, najbardziej roztańczony i widowiskowy żaglowiec świata.Słynie z
                          widowiskowych wpłynięć do portu, podczas których załoga w jednolitych strojach
                          prezentuje się na rejach.
                          Tutaj mozna zobaczyć amatorskie zdjęcia z powitania w Szczecinie tego żaglowca,
                          a naprawdę warto zobaczyć:
                          www.youtube.com/watch?v=XMntuzDAC7Y&mode=related&search=
                          www.youtube.com/watch?v=SH86pjBLbgg&mode=related&search=
                          A jeszcze tyle innych pięknych zaglowców. I tyle innych atrakcji. A jakie
                          piękne będzie ich pożegnanie...

• maladanka Re: oj,jak żal... 03.08.07, 22:23
                            ale Krycha czuwa i fajnie,że ją mamy w Szczecinie.
                            Ganiam po kanałach TV - gdzie tylko jakies wiadomości i wpatruję się do
                            zapalenia spojówek!
                            • www.alutka.pl Re: oj,jak żal... 04.08.07, 19:17
                              Jakie piękne zdjęcia... Aż żal ściska że mnie tam nie ma ;-(
                              • krista57 Re: oj,jak żal... 05.08.07, 02:00
                                Nie mam siły o tej porze wklejac swoich zdjęć,
                                ale polecam zdjecia innych szczeciniakow.
                                fotoforum.gazeta.pl/72,2,781,66954017.html
                                • www.alutka.pl Re: oj,jak żal... 05.08.07, 13:02
                                  W telewizji wyszukuję wiadomości o tym zlocie żaglowców. Najwięcej pokazują ten
                                  meksykański żaglowiec Cvavhtemoc. Cudowny i bardzo widowiskowy.
                                  • kryzar żaglowce w całej krasie 05.08.07, 14:15
                                    miasta.gazeta.pl/szczecin/51,82019,4347029.html?i=1
                                    • del.wa.57 Re: żaglowce w całej krasie 05.08.07, 18:53
                                      Dzieki Krysiaczki za wspaniałe linki i fotki,piękna parada żaglowcow.
                                      • milus22 Re: żaglowce w całej krasie 06.08.07, 19:17
                                        Do Szczecina nie bylo mi dane. Żaglowce goszczące na zlocie
                                        oglądnąłem tylko na zdięciach w Żaglach,
                                        • krista57 Re: żaglowce w całej krasie 07.08.07, 10:49
                                          Mieszkancy Szczecina są dumni z organizacji,z cieplego przyjęcia załóg i
                                          gosci...oto artykuł
                                          miasta.gazeta.pl/szczecin/1,34939,4366553.html
                                          i zdjecia
                                          img488.imageshack.us/img488/3598/p1110024dl9.jpg
                                          img148.imageshack.us/img148/2033/p1110043qz3.jpg
                                          Z żalem żegnamy żaglowce,czy przestaniemy się usmiechac?
                                          Jeszcze tylko jadę papatrzeć do Swinoujścia na jednostki w pełnej krasie.
                                          Może,może uda się jeszcze 2013 roku przeżyć to samo?
                                          • dankarol Re: żaglowce w całej krasie 07.08.07, 12:04
                                            Dzięki za zdjęcia i wszystkie wiadomości o żaglowcach. Czytam, oglądam i oczu
                                            oderwać od monitora nie mogę. Jaka szkoda, że nie mogłam tego na żywo oglądać
                                            • del.wa.57 Re: żaglowce w całej krasie 07.08.07, 17:36
                                              Fantastyczna zabawa,świetne fotki Krysiu,doczekasz,doczekasz co to
                                              jest?6 latek,zleci jak z bicza i może już w wnusią czy wnuczkiem
                                              oglądać będziesz następny zlot.
                                          • e-baba Po Zlocie... 08.08.07, 14:27
                                            Krysiu, juz po Zlocie, a więc i okazja, aby Ci podziękować - myślę,
                                            że mogę to uczynić także w imieniu pozostałych - za
                                            bezpośrednie "sprawozdawanie" nam informacji z tej wspaniałej
                                            imprezy. I za zdjęcia, które całkiem pieknie Ci się udały. Dzięki..

krista57 napisała:
                                            > Mieszkancy Szczecina są dumni z organizacji,z ciepłego przyjęcia
                                            > załóg i gości.
                                            My wszyscy chyba, jak Polska długa i szeroka - bylismy pod urokiem
                                            tego wspaniałego kilkudniowego widowiska, a więc skoro tak pięknie
                                            zostało wszystko zorganizowane, co podkreślali zgodnie jego
                                            uczestnicy - wszycy jesteśmy dumni ze Szczecina.
                                            > gosci...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka