Dodaj do ulubionych

Lutowe dzień dobry

01.02.11, 08:16
Dzień dobry wszystkim. Widzę za oknem, że zima wróciła.
Obserwuj wątek
    • xy.5 Re: Lutowe dzień dobry 01.02.11, 08:59
      Witam,nie musiała wracać ,bo u mnie trwa i trwa.Miłego dnia i miesiąca.
      • czarna12.3 Re: Lutowe dzień dobry 01.02.11, 10:47
        " Idzie luty podkuj buty"- ot, co. Przetrzymamy? Przetrzymamy. Dobrego dnia!
        • aga-kosa Re: Lutowe dzień dobry 02.02.11, 14:42
          cały dzień pochmurny , to dobra wróżba na wczesną ciepłą wiosnę w Pyrlandii. aga
          • jagoda491 Re: Lutowe dzień dobry 02.02.11, 16:38
            DOlny Śląsk też zasnuty chmurami, trochę nawet poprószyło. Temp. trochę poniżej zera. Ale czy to oznaka wiosny? Chyba za wcześnie, ale byłoby miło.
            • baska123 Re: Lutowe dzień dobry 02.02.11, 16:51
              Pocieszająca wiadomośc:
              "Amerykanie co roku stają przed pytaniem: zima będzie długa czy krótka? Odpowiedź zawsze leży w łapkach niepozornego świstaka Phila. Tradycja wróżenia z zachowania zwierzęcia sięga XIX-wiecznych Niemiec. Nasi zachodni sąsiedzi wierzyli niegdyś, że jeśli świstak wyjrzy z norki i zobaczy swój cień w święto Matki Boskiej Gromnicznej (2 lutego), czeka nas jeszcze długa zima; jeśli cienia nie będzie - wkrótce przyjdzie wiosna."
              ---
              baska
              • baska123 Re: Lutowe dzień dobry 02.02.11, 16:55
                Oj, zapomniałam dodac, że dzisiaj Phil cienia nie zobaczył, więc poniższa wiadomośc jest pocieszająca.
                • iryska2604 Re: Lutowe dzień dobry 02.02.11, 18:06
                  Obyś miała rację ! Bo mnie az skręca z tęsknoty za wiosną.
                  • pragata Re: Lutowe dzień dobry 02.02.11, 19:51
                    ...dobry wieczór w lutym....
                    idzie odwilż,temperatury mają być już na plusie czyli idzie wiosna....
                    • aga-kosa Re: Lutowe dzień dobry 03.02.11, 19:12
                      Dobry wieczór. Miło było . Mimo, że słonko nadal się nie pokazało.A od czego lusterko , uśmiech do istoty w lusterku i komplement dla siebie. Dobra jestem. I tak trzymać. aga
                      • pragata Re: Lutowe dzień dobry 03.02.11, 19:26
                        ...dobra jesteś!!!....
                        w moim lusterku tez słonka mało.....ale jutro jest nasze....
                        • baska123 Re: Lutowe dzień dobry 04.02.11, 11:30
                          Witajcie!
                          Za oknem szaro i smutno, co nic nie znaczy wobec faktu, że jestem z życia zadowolona,
                          a to dlatego, że nic mnie nie boli.
                          Nie wiem, czy ja czucie straciłam? Czy ja w ogóle żyję?
                          Pozdrawiam-Baśka
                          • iryska2604 Re: Lutowe dzień dobry 04.02.11, 19:21
                            Zyjesz, żyjesz.Tylko ciut mało piszesz...
                            • iryska2604 Re: Lutowe dzień dobry 05.02.11, 15:31
                              ale u mnie wieje!!!
                              • baska123 Re: Lutowe dzień dobry 06.02.11, 13:17
                                Szaro, buro i mokro, wieje trochę słabiej.
                                Nie mam pomysłu na ożywienie naszego grona.
                                Bałwanki stopniały.
                                Słoneczka nam potrzeba jak ptaszkom, trawce i wszystkiemu co żyje.
                                Pozdrawiam-Baśka
                                • iryska2604 Re: Lutowe dzień dobry 06.02.11, 14:45
                                  A u mnie dalej wiatr hula i nawet troche popadało. Basiu,nie padniemy-troche ciekawych tematow i dziewczyny wrócą. Mnie tez ostatnio nic sie nie chce.Aby do wiosny!
                                  • jagoda491 Re: Lutowe dzień dobry 06.02.11, 18:34
                                    Witajcie. Za to na jutro zapowiadają pogodę super. Oby mieli rację. Przynajmniej z Martynką pospacerujemy sobie dłużej.
                                    • xy.5 Re: Lutowe dzień dobry 06.02.11, 19:56
                                      Dobry wieczór! Jakiś dziwny ten luty,bo padał deszcz,śniegu prawie nie ma za to pełno błota.
                                      • iryska2604 Re: Lutowe dzień dobry 07.02.11, 17:37
                                        Pomór jakis padł na emerytów czy co???
                                        • xy.5 Re: Lutowe dzień dobry 08.02.11, 13:22
                                          Zależy,na których,ja coraz też zaglądam,ale poklikać nie mam z kim.
                                          • baska123 Re: Lutowe dzień dobry 08.02.11, 13:26
                                            Jestem, jestem.
                                            Miłego dzionka.
                                            Baśka.
                                            • iryska2604 Re: Lutowe dzień dobry 08.02.11, 18:17
                                              No - ktos sie odezwał ale to mało,mało...Dobre i to poki co.U nas wiosennie,a jak u was?
                                              • jagoda491 Re: Lutowe dzień dobry 09.02.11, 06:48
                                                Dzień dobry. Do wczoraj też myślałam,że wiosna tuż, tuż. Dzisiaj rano zwątpiłam, kałuże z lekka scięte lodem, o wiele chłodniej niż wczoraj. Miłego dnia.
                                                • iryska2604 Re: Lutowe dzień dobry 09.02.11, 10:56
                                                  Dziś rano było - 3.Niestety,na wiosne jeszcze musimy poczekac,ale w końcu mamy połowę lutego...
                                                  wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,9076566,Zima_wraca__Bedzie_mroz.html
                                                  • jagoda491 Re: Lutowe dzień dobry 09.02.11, 18:22
                                                    Ale chciałoby się już wiosny, oj chciało.
                                                  • baska123 Re: Lutowe dzień dobry 10.02.11, 10:31
                                                    Słonecznie dzisiaj witam.
                                                    Miłego, spokojnego (nie leniwego) dnia Wam życzę.
                                                    Baśka.
                                                  • xy.5 Re: Lutowe dzień dobry 10.02.11, 16:37
                                                    Witam,dzień ani zbyt leniwy ani zbyt pracowity.Przez szybę widać piękne słońce,na termometrze
                                                    -3,ale po wyjściu na zewnątrz mroźny wschodni wiatr.Zobaczymy co będzie jutro.
                                                  • iryska2604 Re: Lutowe dzień dobry 10.02.11, 17:31
                                                    U mnie znów była wiosna.Skorzystałam z okazji i polączyłam ruch na swieżym powietrzu z czynnoscia moze nie najprzyjemniejszą ale konieczną .Sprzatałam psie kupy a było tego trochę! Korona mi jakos z glowy nie spadła.Gdybym sie nie leniła i codziennie z nimi gdzies w pola poszla to tyle by nie było ale najłatwiej drzwi otworzyc...
                                                  • mattos Re: Lutowe dzień dobry 10.02.11, 19:11
                                                    Witam i pozdrawiam.
                                                  • jagoda491 Re: Lutowe dzień dobry 11.02.11, 06:29
                                                    Dzień dobry. Wczorajszy dzień był piękny. uczciłam to dwugodzinnym spacerem z Martynką. Dzisiaj od rana siąpi deszczyk, chcę wierzyć,że wiosenny.
                                                  • iryska2604 Re: Lutowe dzień dobry 11.02.11, 09:09
                                                    Optymistka - hi hi hi...Ale Dlugo juz zima nie pociagnie (chyba).Wczoraj na www. twoja pogoda.pl czytalam bardzo obiecujaca prognozę na 6 m-cy.
                                                  • jagoda491 Re: Lutowe dzień dobry 11.02.11, 18:26
                                                    Ważne, aby pod koniec czerwca na północnym zachodzie było słonecznie i w miarę ciepło. Upałów nie lubię, źle się czuję. Wiosny już mi się chce. Chcę coś robić na działce, bo teraz tylko biegam do kotów.
                                                  • aga-kosa Re: Lutowe dzień dobry 11.02.11, 19:17
                                                    Spędziłam kilka dni u przyjaciółki na Dolnym Śląsku.Wśród rozmaitych przekazywanych sobie ploteczek wspominałyśmy SMAKI DZIECIŃSTWA.M innymi smak placków zrobionych z mąki, zsiadłego mleka , jaja i sody z solą. To było zagniecione, rozwałkowane i pieczone na płycie kuchni węglowej. A potem wspomnienia niczym z rękawa. Przyjaciółka dzieciństwo spędziła na Litwie.Namówiłam ją na pisanie pamiętnika. Ciekawe czy wytrwa. aga
                                                  • iryska2604 Re: Lutowe dzień dobry 12.02.11, 14:33
                                                    A ja pamiętam że kiedys zbierało sie takie grzyby-niektórzy mówili na nie surojadki a inni gaski.Posypywało sie sola i na blasze sie to podpiekało.Pyszne! A orzechy buczyny?
                                                    Lekko przymroziło ale słońce mam od samego rana.
                                                  • jagoda491 Re: Lutowe dzień dobry 12.02.11, 15:43
                                                    Jedno i drugie pyszne, ale skąd wziąć kuchnię węglową?. Póki żyła moja ciocia, robiliśmy to u niej. Teraz takiej okazji nie mam. A wiosna mami , mamo i i ucieka. Figlarka taka.
                                                  • iryska2604 Re: Lutowe dzień dobry 12.02.11, 16:11
                                                    Ja bardzo załuje ze jak budowaliśmy dom nie zazyczyłam sobie w kuchni jakiejs maleńkiej kuchni węglowej,albo takiego małego piecyka .Muszę to przemysleć i moze cos da sie zrobić...
                                                  • aga-kosa Re: Lutowe dzień dobry 12.02.11, 16:57
                                                    Mam dużą wojskową patelnię i kiedy ustawię ją na gazie zastępuje w minimalnym stopniu węglową płytę .
                                                    A teraz zacznę się pindrować na imprezę.. Miłego wieczoru . aga
                                                  • xy.5 Re: Lutowe dzień dobry 12.02.11, 18:30
                                                    Dzisiaj od rana zima szaleje,wieje silny wiatr,pada śnieg-zawieje i zamiecie,mróz niewielki,ale przy tym wietrze zimno jest dotkliwe.Od rana do 14 nie było prądu,wody,nie działało ogrzewanie.
                                                    Awarię naprawiono na szczęście.
                                                  • jagoda491 Re: Lutowe dzień dobry 12.02.11, 18:33
                                                    Udanej imprezki, Ago. U nas ma być w nocy przymrozek, a jutrzejszy dzień ma być ładny. czy tak będzie, okaże się jutro. Miłej niedzieli Wam życzę.
                                                  • czarna12.3 Re: Lutowe dzień dobry 13.02.11, 06:50
                                                    Jestem dzisiaj pierwsza? U mnie pięknie : minus4 . Wszystkim życzę miłej niedzieli!
                                                  • iryska2604 Re: Lutowe dzień dobry 13.02.11, 16:37
                                                    xy.5 - gdzie ty mieszkasz że masz taka zimę? U mnie dzis pochmurno,w nocy było -5 ale w dzien jest na plusie (2) ale dzień niemiły,ponury.
                                                  • baska123 Re: Lutowe dzień dobry 14.02.11, 10:53
                                                    http://i55.tinypic.com/12498qa.gif
                                                    Witam Was w ten zwariowany dzień zakochanych.
                                                    Baśka
                                                  • iryska2604 Re: Lutowe dzień dobry 14.02.11, 12:04
                                                    Kocham was wszystkich!!!
                                                    https://i53.tinypic.com/16ad5xj.gif
                                                  • xy.5 Re: Lutowe dzień dobry 14.02.11, 14:42
                                                    Na kresach wschodnich mieszkam i sięgają nas rosyjskie zimy chyba,bo dzisiaj przed 7 na termometrze było -12,a mieszkam na II piętrze i termometr mam przy południowym oknie,to
                                                    na dole było około -15,teraz wiatru nie ma jest cały czas słońce,ale tylko miejscami słońce
                                                    podtopiło śnieżek w cieniu szczypie mróz i nic nie stopniało.Nawet dzisiejsze święto zimy nie zamieniło na cieplejszą porę.Pozdrawiam cieplutko!
                                                  • jagoda491 Re: Lutowe dzień dobry 14.02.11, 17:25
                                                    Witajcie. U mnie temp. zaledwie - 3 st. ale ze względu na wiatr, wydaje się ,że jest dużo zimniej.
                                                  • iryska2604 Re: Lutowe dzień dobry 14.02.11, 18:57
                                                    Za to u mnie słonko swieciło! Jutro mam " dzień kuchenny" musze porobic zapasy mężowi bo jadę z wnusią na tydzień w góry.
                                                    Bardzo dawno temu zdarzyło mi sie przez rok mieszkac w Zamosciu - tam faktycznie klimat zupełnie inny niz tu.
                                                  • xy.5 Re: Lutowe dzień dobry 14.02.11, 23:30
                                                    Do Zamościa mam 60 km,ale tam się urodziłam,tam było-16,a w nocy ma być jeszcze mroźniej ,zobaczymy.
                                                  • jagoda491 Re: Lutowe dzień dobry 15.02.11, 06:33
                                                    Dzisiaj trochę "domroziło", o piątej na drugim piętrze miałam - 7 st., do tego ten porywisty wiatr. A jeżeli chodzi o Lubelszczyznę, tam zawsze ostrzej zima sobie poczyna. I mrozy silniejsze i opady śniegu obfitsze. Przeżyłam to nieraz odwiedzając teściową.
                                                  • mattos Re: Lutowe dzień dobry 15.02.11, 07:43
                                                    Witam. U mnie -13 dziś z rana.
                                                  • jagoda491 Re: Lutowe dzień dobry 15.02.11, 11:05
                                                    Not to póki co nie zgrzejesz się zanadto.
                                                  • iryska2604 Re: Lutowe dzień dobry 15.02.11, 17:30
                                                    Kochani,jakby nie patrzec to dopiero połowa lutego,ma prawo przymrozic ale pomyslcie ze niedługo wiosna! Jeszcze trochę.Zajrzyjcie do watku Co tam panie w pogodzie-ponoć marzec juz bedzie ciepły.
                                                  • xy.5 Re: Lutowe dzień dobry 15.02.11, 17:33
                                                    Witam i oby marzec był ciepły,dzisiaj -14 na szczęście bez wiatru.Pozdrawiam.
                                                  • sagittarius954 Re: Lutowe dzień dobry 16.02.11, 07:41
                                                    Dzień doberki big_grin
                                                  • xy.5 Re: Lutowe dzień dobry 16.02.11, 17:40
                                                    Witam w zimny lutowy dzionek,-15 dzisiaj i dotkliwy powiew wiatru zwłaszcza jak czeka się na spóźniony autobus.
                                                  • iryska2604 Re: Lutowe dzień dobry 16.02.11, 18:14
                                                    U nas całkiem znosnie. Już jesteśmy z wnusią spakowane i rano wybywamy w Karkonosze.Troche ode mnie odsapniecie. Pewnie stamtąd sie tez odezwe jak mnie dopuszczą do komputera.Na razie!!!
                                                  • jagoda491 Re: Lutowe dzień dobry 17.02.11, 06:36
                                                    Udanego wypoczynku,Irysko. Warunki w Karkonoszach super, byliśmy dwa tygodnie temu, co prawda tylko dwa dni ale zawsze.
                                                  • wrzosowapolana Re: Lutowe dzień dobry 17.02.11, 07:11
                                                    iryska2604 napisała:

> U nas całkiem znosnie. Już jesteśmy z wnusią spakowane i rano wybywamy w Karko
                                                    > nosze.Troche ode mnie odsapniecie. Pewnie stamtąd sie tez odezwe jak mnie dop
                                                    > uszczą do komputera.Na razie!!!

Pozdrów Karpacz koniecznie!!! Jak się dobrze rozejrzysz, to pewnie zobaczysz ślady po młodej wrzosowej wink
                                                  • xy.5 Re: Lutowe dzień dobry 17.02.11, 15:57
                                                    Miłego wypoczynku i dobrej pogody,bo u nas mróz mniejszy ,ale wieje bardzo nieprzyjemny wiatr.
                                                  • jagoda491 Re: Lutowe dzień dobry 18.02.11, 17:02
                                                    Dzisiaj taka pogoda, którą najmniej lubię. temperatura ciut powyżej zera, rano mokry śnieg, a teraz śnieg z deszczem, brr.
                                                  • xy.5 Re: Lutowe dzień dobry 18.02.11, 21:10
                                                    U nas nieprzyjemny wiatr i sypnął śnieg.
                                                  • jagoda491 Re: Lutowe dzień dobry 19.02.11, 05:31
                                                    Dzisiaj chyba będzie podobnie jak wczoraj. Na przekór pogodzie życzę miłego weekendu.

<< Przyszłość to jest coś, co każdy osiąga z szybkością sześćdziesięciu minut na godzinę, niezależnie od tego, czym się zajmuje i kim jest(C.S.Lewis)>>
                                                  • sagittarius954 Re: Lutowe dzień dobry 19.02.11, 08:31
                                                    Prószy śnieg, srebrne dzwonki z nieba spadają
                                                    Puchowa pierzyna znów naciągnięta na nagie konary
                                                    Ramieniem zagarniam ciepły puch oddechu twego
                                                    I zasnę spokojnie

Dobranoc??? Nie , nie dzień dobry big_grinbig_grinbig_grin
                                                  • iryska2604 Re: Lutowe dzień dobry 20.02.11, 10:48
                                                    Karkonosze całe w sniegu i dzis nawet w słońcu.Wczoraj bylismy w Karpaczu ale padał taki mokry snieg i byla mgla ze nic nie było widac.Jesteśmy zadowolone z pobytu ale troche mi Was brak...
                                                  • xy.5 Re: Lutowe dzień dobry 20.02.11, 13:50
                                                    Witam,wczoraj padał śnieg i jest biało,-5 na termometrze,słońca niestety brak.Miłej niedzieli życzę.
                                                  • jagoda491 Re: Lutowe dzień dobry 20.02.11, 16:37
                                                    Uff, zmyte naczynia po obiedzie, wszyscy rozjechali się i rozeszli do siebie. Mam czas na grzańca i właśnie go popijam. A na dworze niby nie za mroźno, na 2 piętrze mam - 5, ale wieje wiatr i wydaje się,że jest o wiele zimniej.
                                                  • xy.5 Re: Lutowe dzień dobry 21.02.11, 07:29
                                                    Witam,-10 dzisiaj na II pięterku,to na dole chłodniej,miłego dnia.
                                                  • sagittarius954 Re: Lutowe dzień dobry 21.02.11, 07:57
                                                    Oj to prawda xy5, na parterze -14,6, jednak słońce już działa , dobra nasza big_grin
                                                    Dzień dobry , dzień dobry smile
                                                  • jagoda491 Re: Lutowe dzień dobry 21.02.11, 18:11
                                                    Myślmy pozytywnie - wiosna tuż tuż. A z wiosną wiadomo - ubędzie nam lat, zmartwień i pobolewań tu i ówdzie. Z myślą o wiośnie kupiłam kilka rodzajów nasion kwiatów. Nie mam zbyt wiele miejsca,bo przeważnie obsadzone, ale po zimie ostrej wiadomo,że znajdzie się jakaś luka.
                                                    A póki co zima nie odpuszcza, podobno to są ostatnie jej podrygi. I całe szczęście.

<< Przyszłość to jest coś, co każdy osiąga z szybkością sześćdziesięciu minut na godzinę, niezależnie od tego, czym się zajmuje i kim jest(C.S.Lewis)>>
                                                  • sagittarius954 Re: Lutowe dzień dobry 22.02.11, 05:41
                                                    -16,7 na zaokiennym termometrze. Brr Dzień dobry big_grin
                                                  • marii51 Re: Lutowe dzień dobry 22.02.11, 05:50
                                                    sagi cisz się smile, bo mi jest bardziej zimno -22
                                                  • drugi.super222 Re: Lutowe dzień dobry 22.02.11, 06:33
                                                    Oooooochooooo!! Jeszcze rozluźniam kości.
                                                    Jest mi ciepło big_grin
                                                  • xy.5 Re: Lutowe dzień dobry 22.02.11, 07:53
                                                    Witam,-13 na II pięterku,dobrze wychodzę dopiero w południe.
    • bastet-0 Re: Lutowe dzień dobry 22.02.11, 14:09
      Założyłam Forum integracyjne (kliknij), chodź! smile
      • jagoda491 Re: Lutowe dzień dobry 22.02.11, 14:48
        Nie licytujmy się na mroźne minusy. Pewne jest to,że marzniemy wszyscy, mniej lub bardziej.
        O piątej rano, na 2 piętrze miałam - 15, także na ziemi było ze dwa mniej. Ale wszystko się przeżyje, aby do wiosny.

• dede43 Re: Lutowe dzień dobry 22.02.11, 15:55
          Dzień dobry wszystkim. Do czynnego udziału wrócę z różnych względów pewnie dopiero za jakiś czas, więc na razie pozdrawiam, trzymajcie się.
    • sagittarius954 Re: Lutowe dzień dobry 23.02.11, 06:09
      Się wstało , a jak się wstało to wypada dzień dobry powiedzieć i paciorek klepnąć .

Dzień dobry dzień dobry dzień dobry dzień dobry .....smile

Na dworku -15,6 nadal proszę używać błyszczyków i takich różnych wzmacniaczy ustowych big_grin
      • drugi.super222 Re: Lutowe dzień dobry 23.02.11, 06:30
        Dziędobry big_grin big_grin A dzisiaj jestem najpierwsza...big_grin
        Włączyłam kompa o 6,25 - troszkę poczytam.
        Podobno o Kadafim jest ciekawie, ale to później
        po kawie. big_grin big_grin big_grin Miałam jednak szczęście...big_grin
        • jagoda491 Re: Lutowe dzień dobry 23.02.11, 17:31
          Witajcie. Zimno jak diabli,nic się nie chce.
          • iryska2604 Re: Lutowe dzień dobry 23.02.11, 17:45
            Prawie wróciłam.Nie do końca bo jestem jeszcze u dzieci,do domu dotrę chyba jutro.Było fajnie.Karkonosze cudnie osnieżone,krajobrazy niesamowite.Parę fotek wrzucę przy okazji a teraz niech mi ktos powie co to są pikantne cipiórka???

https://i55.tinypic.com/j0gtqv.jpg

żałuję ze tam nie weszłam
            • xy.5 Re: Lutowe dzień dobry 23.02.11, 20:19
              Nie wiem co to jest,u nas nadal zimno -11 tym razem,ale było słońce w sumie miły i pracowity dzień miałam.
              • sagittarius954 Re: Lutowe dzień dobry 24.02.11, 06:22
                Nadal zimno ....brrrr....brrrr...brrr
                Dzień dobrysmile
                • wrzosowapolana Re: Lutowe dzień dobry 24.02.11, 06:31
                  Witaj, witaj...Co tu tak cicho o świcie?
    • wrzosowapolana Re: Lutowe dzień dobry 24.02.11, 06:51
      Ja już od piątej na nogach, ale najpierw obowiązki, teraz przyjemność smile
      • xy.5 Re: Lutowe dzień dobry 24.02.11, 07:16
        Witam ,właśnie wstałam,przed chwilą zobaczyłam,że jest -10,po 9 wychodzę.
        • wrzosowapolana Re: Lutowe dzień dobry 24.02.11, 07:40
          Serdecznie współczuję. U mnie -12, ale nie wychodzę smile
          • marii51 Re: Lutowe dzień dobry 24.02.11, 07:53
            ollalaaa- dzieńdoberki smile emerytką jestem- czytam to forum od latsmile
            i zimniutko bbbb -20 na Warmii
            • wrzosowapolana Re: Lutowe dzień dobry 24.02.11, 11:20
              Hehehe...To krajanką mojej ukochanej synowej jesteś smile Syn w tym tygodniu się tam wybiera. Może już się ociepli?
              • iryska2604 Re: Lutowe dzień dobry 24.02.11, 14:58
                Ruch sie zrobił na forum!!! Panie tak chyba za Sagim ciągną bo jak to inaczej wytłumaczyc?
                • jagoda491 Re: Lutowe dzień dobry 24.02.11, 15:42
                  To w końcu wie ktoś co zacz te cipiórki? Poza tym mróz jak cholera.Trzymajcie się ciepło. Przypomniałam sobie jak przed laty odwiedzałam swoją ciocię w okresie zimowym, to miała przygotowane w szafie dla mnie ciepłe majtki z nogawkami. A ja jak tylko doszłam do dworca, zaraz do toalety i wyrzucałam.
                • wrzosowapolana Re: Lutowe dzień dobry 24.02.11, 16:13
                  iryska2604 napisała:

> Ruch sie zrobił na forum!!! Panie tak chyba za Sagim ciągną bo jak to inacze
                  > j wytłumaczyc?

No tak, mogę mówić tylko za siebie. Tak, przyszłam za Sagim, ale też od początku tego nie ukrywałam, i się spytałam, czy mogęsmile Jak mnie będziecie mieli dość, to powiedzcie. Nie ma sprawy. Zrozumiem.
                  • jagoda491 Re: Lutowe dzień dobry 24.02.11, 18:34
                    Im nas więcej, tym weselej i ciekawiej.
                    • iryska2604 Re: Lutowe dzień dobry 24.02.11, 21:03
                      Wrzosku - ja nie złosliwie - cieszę sie że forum nam ozyło. Naprawdę.
                      A te cipiórki to moze skrzydełka? Jak myslisz, Jagódko?
              • marii51 Re: Lutowe dzień dobry 24.02.11, 15:40
                wrzosowapolana napisała:

> Hehehe...To krajanką mojej ukochanej synowej jesteś smile Syn w tym tygodniu się t
                > am wybiera. Może już się ociepli?

---
                • xy.5 Re: Lutowe dzień dobry 25.02.11, 05:43
                  Witam,mróz trochę mniejszy,ciekawe jak to jest odczuwalne na zewnątrz za godzinę wychodzę,
                  miłego dnia.
                  • wrzosowapolana Re: Lutowe dzień dobry 25.02.11, 05:56
                    -7. To prawie upał smile Witam.
                    • sagittarius954 Re: Lutowe dzień dobry 25.02.11, 07:31
                      Wrzosiku , na Cię krople rosy porannej opadłe beztrosko
                      Tworzą małe perły matowe białe kulki przyległe tak ściśle
                      Że nim południe słońca zaznaczy się wysokie gorące
                      By zamienić je znów w cudną łez krainę
                      i Niech sie tym widokiem zachwyci jakiś estetyk
                      nim sypki biały puch obejmie cię w ramiona i
                      Znikniesz do wiosny która da Ci życie zimowy płatku leśny .big_grin

Dzień dobry big_grin
                      • wrzosowapolana Re: Lutowe dzień dobry 25.02.11, 07:46
                        Oj, oj, oj....smile Poezją odpowiadać nie będą, bo nie umiem. Musi Ci wystarczyć proste, żołnierskie cmooook!
                        • izis52 Re: Lutowe dzień dobry 25.02.11, 08:15
                          O matko, co ja tu widzę; zakotwiczyli pięćdziesięciolatkowie romantyczni, niedzisiejsi ?
                          Tutaj ich wena rozkwita ......... i kusi smile
                          Zdrajcyż oni czy wolne ptaki ???? big_grin big_grin
                          • marii51 Re: Lutowe dzień dobry 25.02.11, 09:23
                            izis52
                            najważniejsza jest wolność --każdy ma prawo klikać i pisać JAKI tylko na pomysŁ-
                            niezależni bezkompromisowi- wolni - smile
                            -
                            • iryska2604 Re: Lutowe dzień dobry 25.02.11, 09:38
                              Izis ma trochę racji bo do tej pory było nas chyba czworo stale piszących ,a teraz proszę-nawet miłosc kwitnie. A tu -13 ale słońce ostro swieci to i mróz zelzeje pewnie.Dobrego dnia!
                              • wrzosowapolana Re: Lutowe dzień dobry 25.02.11, 11:09
                                A pewnie, że kwitnie. Sagi kocha wszystkie kobiety, ja - wszystkich ludzi [no, prawie wszystkich]. Czy to źle? wink
                                • jagoda491 Re: Lutowe dzień dobry 26.02.11, 05:22
                                  Dzień dobry wszystkim z samego rana. Miłego weekendu.
                              • xy.5 Re: Lutowe dzień dobry 26.02.11, 14:16
                                Witam,-4 dzisiaj i dzień bez słońca.
                          • sagittarius954 Re: Lutowe dzień dobry -dla izis 25.02.11, 10:57
                            O nie izis big_grin jam tylko dinozaur stary i ledwie ciągnący za sobą ogon, idę tam gdzie nie ma tyranozaurów big_grinbig_grin paszczą swą międląc trawę słów myślę sobie, a nieraz i coś pazurem wyskrobię na skale , może coś dla tych co przyjdą tu kiedyś , gdy kości me stare w słońcu będą bieleć, zostanie . Bo przykładu brać nie radzę , gdy ten świat odnowi się na tyle, że oczyszczony zostanie ze wszelkich zanieczyszczeń słowa wtedy promień nowego obrazu nadejdzie tak oczekiwany jak i upragniony z duszy . A ze zwierciadła mego ja jeszcze tchnę wyrazem i nieznacznie w nocy z daleka widać wskrzeszane iskry mego patrzenia smile
              • marii51 Re: Lutowe dzień dobry 25.02.11, 10:33
                wrzosowapolana napisała:

> Hehehe...To krajanką mojej ukochanej synowej jesteś smile Syn w tym tygodniu się t
                > am wybiera. Może już się ociepli?

----wrzosku ? jeśli do mnie skierowałaś te słówka ..?
                a jest piątek ,zaczyna się weekend, a mróz tu trzyma
    • wrzosowapolana Re: Lutowe dzień dobry 26.02.11, 06:41
      To już ostatnie dni lutego. Koty szykują się na marcowe szaleństwa, a ja się budzę. Z trudem. Zmęczona jestem jak pies, a dopiero świt. Strach się bać, co będzie dalej, bo znowu maraton mi się szykujesad
    • sagittarius954 Re: Lutowe dzień dobry 27.02.11, 08:30
      Witam i tych co dziś odpoczywają, ostatecznie święta niedziela jest zawsze siódmego dnia tygodnia i tej tradycji należy się trzymać bezsprzecznie . Dzień dobry big_grin
      • dede43 Re: Lutowe dzień dobry 27.02.11, 09:13
        Dzien dobry wszystkim. Widzę, że forum żyje i ma sie dobrze. Fajnie.
      • drugi.super222 Re: Lutowe dzień dobry 27.02.11, 09:24
        I poszli do kościoła.
        A ja jeszcze nie mogę sad
        ----
        https://emoty.blox.pl/resource/cray.gif - kobieta we łzach -
        • xy.5 Re: Lutowe dzień dobry 27.02.11, 10:31
          Witam,-5 na termometrze,ostry ,nieprzyjemny wiatr,pojawiło się słońce.Miłej niedzieli.
          • iryska2604 Re: Lutowe dzień dobry 27.02.11, 11:26
            U nas nienajgorzej ,-4 i coś swieci.Koty już chyba poczuły wolę bożą bo wróciłam w piątek a one dopiero dzis rano wróciły w domowe pielesze.Trochę zmarnowane.A ja kicham-chyba po tych gorskich wycieczkach.Miłej niedzieli.
            • anoagata Re: Lutowe dzień dobry 27.02.11, 11:37
              Piękny dzień,życzę miłej niedzieli ale muszę tu zaznaczyć ,że w tym roku niedziela jest pierwszym dniem tygodnia a nie siódmym.
              • czarna12.3 Re: Lutowe dzień dobry 27.02.11, 12:11
                Witam, ciepło (bo u mnie tylko minus 1), słońce pięknie świeci. W planie spacer po obiedzie z koleżanką. Miłego dnia!
                • jagoda491 Re: Lutowe dzień dobry 27.02.11, 18:36
                  Wczoraj był piękny dzień, ale dzisiejszy o wiele piękniejszy. Pozdrawiam serdecznie.
                  • baska123 Re: Lutowe dzień dobry 28.02.11, 11:54
                    No i nadszedł ten dzień - ostatni lutego.
                    W Łodzi słoneczny, ciśnienie korzystne.
                    Pora za obiad się wziąc'
                    Miłej dalszej części dnia.
                    • sagittarius954 Re: Lutowe dzień dobry 28.02.11, 12:34
                      Słoneczko na niebie a ja idę do Ciebie ...forumku big_grinbig_grin Dzień dobry w słoneczne popołudnie , bo już południe minęło big_grin
                      • iryska2604 Re: Lutowe dzień dobry 28.02.11, 15:08
                        Dziś juz dzwoniłam do operatora bo nie mogłam sobie opłat porobić tak mi wolno chodził.Okazuje sie ze mieli jakąs usterkę w okolicy.Moze juz bedzie lepiej?
                        • xy.5 Re: Lutowe dzień dobry 28.02.11, 16:26
                          Witam w ostatnim dniu lutego nadal zimowym-6,ponury dzień,śnieg nadal leży.Miłego popołudnia!
                          • jagoda491 Re: Lutowe dzień dobry 28.02.11, 16:41
                            A u nas tak jakby wiosna zaczynała się zakradać. Mam nadzieję,że to już tuż tuż.
                            • wrzosowapolana Re: Lutowe dzień dobry 28.02.11, 17:04
                              Chyba faktycznie ocieplenie idzie, bo nigdzie ani śladu śniegu. Umówiłam się dziś do fryzjera, bo niedługo...czapki z głów big_grin
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka