skrzydlate 23.12.07, 10:43 www.kobieta50plus.pl/start/index.php?option=com_content&task=view&id=213&Itemid=9 Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
malwina52 Kobiety po 50... i ruch:) 13.02.08, 09:30 Wszystkim nam brakuje ruchu. Postęp cywilizacyjny spowodował, że mało się ruszamy. Jeździmy autobusami, samochodami, pracujemy na siedząco. Nie mamy czasu na ruch. O dobrodziejstwie jogi narazie tylko podczytuje. Bardziej potrzebne mi wyciszenie niz figury. A z tym szlenstwem ruchowym trzeba uwazac bo nie można ćwiczyć do granicy bólu. W naszym wieku dużo osób cierpi na osteoporozę. Odpowiedz Link
natla Re: Kobiety po 50... i ruch:) 13.02.08, 09:45 A dla nas ruch, to życie i dobre samopoczucie....nie chce sie nam z różnych wzgledów, ale trzeba sie zmuszać. Potem jest nagroda. Idę więc na stepera, choć dziś akurat strasznie mi sie nie chce. Odpowiedz Link
malwina52 Re: Kobiety po 50... i ruch:) 13.02.08, 09:48 z ruchu to mi najlepiej wychodzi spacer i zawsze mi sie chce nawet w niepogode Odpowiedz Link
del.wa.57 Re: Kobiety po 50... i ruch:) 13.02.08, 18:45 Joga to spokojny''sport''nie wątpię,ze wicisza wewnętrznie itd..ja nerwowy rocznik i bardziej odpowiada mi rower czy szleństwa z piłką i tenis,ale strasznie dawno grałam w tenisa,idzie wiosna trzeba wziąć się za siebie! )) Odpowiedz Link
regine Re: Kobiety po 50... i ruch:) 13.02.08, 20:18 Spacer i to raczej szybki i owszem. O każdej porze roku i niezależnie od pogody. Uwielbiam wędrówki, mogą być nawet z przeszkodami. Ale na bieganie raczej się nie piszę, joga zupełnie odpada. Zasnęłabym chyba... A na brak ruchu, zwłaszcza na świeżym powietrzu jakoś od jesieni nie narzekam Odpowiedz Link