sagittarius954 25.12.08, 03:57 To co robimy ? Idziemy do rodziny , zostajemy w domciu , czy wreszcie mamy czas na wypad poza miejsce zamieszkania . Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
natla Re: Pierwszy dzień Świąt 25.12.08, 08:46 Ja zostaję w domciu....z dzika rozkoszą. Skonsumowałm właśnie świąteczne śniadanie, częściowo z głową w oknie, bo wszystko jak należy, ślicznie popruszone na biało. Teraz się "zrobie na bóstwo" i pokuśtykamy z Topem na spacerek. A potem.....zobaczę. Na pewno będe robić to na co mam ochotę. Odpowiedz Link
bogatka1 Re: Pierwszy dzień Świąt 25.12.08, 10:33 Po pysznym śniadaniu teraz komp, a później się zobaczy. Za oknem sypią wielkie płaty śniegu z kierunku północno-wschodniego, czyli biało będzie dłużej. Odpowiedz Link
an.ta Re: Pierwszy dzień Świąt 25.12.08, 10:44 Siedzę na gruzawisku i zaraz się rozpłaczę. Dwie dłuuugie pułki przyczepione do ściany na wys. ok. 1,80, zapełnione książkami, przy próbie dołożenia dwóch nowych książek, oberwały się. GRUZAWISKO totalne. Sprzątanie do wieczora. Odpowiedz Link
natla Re: Pierwszy dzień Świąt 25.12.08, 11:05 Anta, a nie możesz po prostu wyjsć z tego pokoju i wrócić jak Ci załamka minie? Ja ten sposób stosuję. Poszłabym do TV, kompa czy na spacer. Potem bez nerwów i płaczu (przynajmniej wew) poukładasz sobie wszystko. A moze nawet jutro? ) Odpowiedz Link
an.ta Re: Pierwszy dzień Świąt 25.12.08, 14:23 I tak zrobiłam. No bo co? Karzę synowi w pierwszy dzień świąt wiercic dziury w ścianie i umocowywac półki? Odpowiedz Link
tribella Re: Pierwszy dzień Świąt 25.12.08, 15:07 Dziś?: sniadanie świąteczne w gronie domowników,dłuuuugi spacer z psiną,obiad i leniuchowanie przy choince/książka,TV,troszkę wspominek rodzinnych/ Jutro zaległe imieniny Adama i Ewy.Pozdrawiam Odpowiedz Link
wiktoria53 Re: Pierwszy dzień Świąt 25.12.08, 15:21 Takkkkk.. kościół, śniadanie, siedzenie przy stole i smakowanie różności.Ja zajadałam się jeszcze wczorajszymi pierogami i rybą. Teraz chwila odpoczynku ( druga część rodz. na mszy),a potem ciasto: makowiec, sernik, z galaretką i truskawkami oraz inne ciasta. Odpowiedz Link
del.wa.57 Re: Pierwszy dzień Świąt 25.12.08, 16:37 Było długie spanie,potem lekkie śniadanie i długi spacer,pogoda cudna była,słońce,cicho bez wiatru,trochę ciągnie zimno po uszach he he. Teraz opychałam się pierogami i łososiem w warzywach,dzisiaj jakoś smaczniejsze te potrawy Potem bedzie kawa i ciasto oczywiście Odpowiedz Link
dwa-filary Re: Pierwszy dzień Świąt 25.12.08, 19:24 Dzisiejszy dzień był dniem odpoczynku,spędzony na spacerze z przyjaciółmi.Przy stole zasiadałam tylko do głównych posiłków,dość obżarstwa.Jutro w gościach u rodziny i po Świętach Odpowiedz Link
skrzydlate Re: Pierwszy dzień Świąt 27.12.08, 11:19 ja jeszcze nie wiem, po kolei rezygnuje.. mialam z 5 czy 6 zaproszen i chyba zalegnę w domu z moimi starymi dzieckami Odpowiedz Link
skrzydlate Re: Pierwszy dzień Świąt 27.12.08, 11:21 ups, ja myslami przy sylwestrze, nawet nie zauwazylam ze piszesz o swietach... pierwszy dzien w lozku ogladalam film, potem tata i towarzyskie jakies akcje Odpowiedz Link