Dodaj do ulubionych

My Naród Polski !

IP: *.comnet.krakow.pl 24.07.05, 11:15
Dorn, Wasserman, Smirnof, Geremek, Michnik, Hubner, Hausner, Miller, Aumiller,
Lepper,Rotfeld,Zoll,Waltz,Trentner, Rossati, Balazs, Petz, Wagner,Syryjczyk,
Handke, Wildstein, Urban, Glemp, to jedna rodzina.
von ?
Obserwuj wątek
    • Gość: zona pijaka Re: My Naród Polski ! IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 24.07.05, 11:17
      My jedna rodzina
      .i..Dziad wz Wołomina
      • Gość: motorhead Re: My Naród Polski ! IP: *.ps.net.pl 24.07.05, 11:19
        Niech mu ziemia lekką będzie :)
    • Gość: PO?? Re: My Naród Polski ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.05, 11:18
      chodzi ci o to że powinni przed nazawiskiem mieć tytuł: "von" ?
      skąd wiesz, że mają szlacheckie powodzenie?
      jakieś osobiste kompleksy?
      • Gość: zona pijaka Re: My Naród Polski ! IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 24.07.05, 11:23
        No to ja też mam szlacheckie pochodzenie. Moja krew ma kolor lekko niebieski -
        od płynu majacego związek z czystością (myciem szyb)
        • Gość: motorhead Re: My Naród Polski ! IP: *.ps.net.pl 24.07.05, 11:26
          Trywializujesz :D
          • Gość: zona pijaka Re: My Naród Polski ! IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 24.07.05, 11:29
            Nie, ewokuję ambiwalentne reakcje
            • Gość: motorhead Re: My Naród Polski ! IP: *.ps.net.pl 24.07.05, 11:34
              A te ewokacje da sie jakos leczyć z reakcji ambiwalentnych?
      • Gość: Bbombel Re: My Naród Polski ! IP: *.plonia.sdi.tpnet.pl 24.07.05, 11:40
        Po prostu zomowcowi odbija na starość.
        • Gość: zona pijaka Re: My Naród Polski ! IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 24.07.05, 12:08
          Gość portalu: Bbombel napisał(a):

Czy Płonia to wiocha?
          • Gość: Bbombel Re: My Naród Polski ! IP: *.plonia.sdi.tpnet.pl 24.07.05, 12:37
            Straszna, nawet nie ma akwaparku.
            • Gość: zona pijaka Re: My Naród Polski ! IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 24.07.05, 12:55
              A jaka tam ziemia, buraczana?
      • Gość: H56 Re: My Naród Polski ! IP: *.comnet.krakow.pl 24.07.05, 12:01
        he,he, 'von' przed nazwiskiem to pewnie oni by chceli mieć, ja miałem na myśli
        von/m/wem habt ir die Namen ?
        • Gość: jerzy Re: My Naród Polski ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.05, 12:16
          jątrzysz na codzień, jątrzysz przy niedzieli. 0j, biedny ty jesteś, że inaczej
          żyć nie potrafisz, wpatrujesz się w ekran, ślina ci po brodzie cieknie i
          czeeeekasz, czekasz... o jest! dokopię( dokopałem! łoboże jak mi dobrze.
    • kurde.felek Re: My Naród Polski ! 24.07.05, 12:54
      Heniu - odbija przy niedzieli?
      To może przeanalizujesz rodowody wielkch królów Polskich - np. Bolesława
      Chrobrego, Kazimierza Wielkiego, czy Stefana Batorego.
      Okaże się, że to co dla "My, Narodu Polskiego" uchodzi są jądro polskości - ma
      wyjątkową mieszankę genetyczna bez mała całej Europy i im dalsze pokolenia tym
      tej słowiańsko-polskiej części jest coraz mniej... a germańsko-litewsko-
      szwedzkiej i innej coraz więcej.
      Von - jest tytuł dla magnaterii niemieckiej, a nazwiska jakie wymieniłeś mają
      rodowody m.in. i niemieckie (Wagner, Miller, Huebner, Aumiller, Zoll,
      Walz,...) , i węgierskie (Balazs) i włoskie (Rosati). Pelz może mieć i rodowód
      niemiecki i ...węgierski. Wildstein może być nazwiskiem o korzeniach zarówno
      niemieckich jak i ... rodu Żydów niemieckich.
      Zdarza się, ze nazwiska typowo polskie jak np. Bałostocki, noszą
      polscy ...Żydzi.
      Czasami nazwisko wysoce szlacheckie, jak np. Tyszkiewicz - nadawano za zgodą
      naturalnego ojca - dzieciom nieślubnym z matek pochodzących z rodzin chłopskich
      czy plebejskich.
      Chopin - to nazwisko przecież ...francuskie, a przecież Fryderyk Szopen
      (Chopin)- to arcypolski kompozytor, choć o korzeniach nie tak bardzo polskich.
      Zatem - powiedz mi co co ci właściwie chodzi w tym poście?
      • wujtarabuk Re: My Naród Polski ! 24.07.05, 13:00
        Odwalcie sie od Henia!
        Stara pojechala gdzies, wiec henio czuje sie zle i samotnie.
        I do tego otoczony banda cudzoziemcow!
      • Gość: zona pijaka Re: My Naród Polski ! IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 24.07.05, 13:04
        Chodzi mu że sa rozmaite listy. Na jedne listy wszyscy się pchają a na inne się
        zapierają. Przykład: lista wyborcza partii i lista Wildsteina. Po drugie pewnie
        pisze, ze to dobrze że był u nas komunizm. Zgadzam się z nim w zupełności. Nie
        ulega że przez odizolowanie od reszty Europy, jesteśmy w miarę czyści narodowo.
        Zobacz jak mało murzynów, arabusów mieszka w Polsce. Jakbyś nie psioczył,
        jakbyś nie podniecał się murzynami - uważam ze dla naszego dobra powinniśmy jak
        najdłużej bronić czystości naszej rasy.
        • Gość: zona pijaka Re: My Naród Polski ! IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 24.07.05, 13:08
          Wiem wiem, Kurde marzy by w jego klatce zamieszkało 10 rodzin pakistańskich. Do
          czasu.
          • kurde.felek Re: My Naród Polski ! 24.07.05, 13:25
            Zoneczko, w mojej klatce mieszkać będą tylko Ci,których zaproszę.
            Poza tym o jakiej czystosci rasowej zonko mówisz? Odbija ci oidea arysjkości?
            Blondaski wyłącznie o słowiańskim rodowodzie? - A wiesz dokładnie kto i jakiej
            narodowości, wyznania itp był w twoim rodzie w 4,8 czy 15 pokoleniu?
            Ja nie mam pojęcia i wcale nie wykluczam, że były tam inne nacje. Do prababki
            Francuski się przyznaję.
            Więc ng ciebie - nie jestem czysty rasowo.
            Ze strony rodziny mamy - wszyscy mężczyźni w rodzie do 4 pokolenia (na tyle
            udało mi się ich odszukać) byli czarnowłosi, mieli kręcone włosy, oczy piwne i
            byli niezbyt wysokiego wzrostu, czasami zdarzał się charakterystyczny nos o
            rysach semickich - zatem kim byli moi przodkowie - Żydami, Włochami,
            Węgrami?...
            Nie mam pojęcia....
            Nazwisko rodowe (i pokrewne do 4 pokolenia)oraz pozycja społeczna do II wojny
            światowej - to czysta polska szlachta i dosć majętne ziemiaństwo mazowieckie.
            Więc Twoim zdanie żoneczko - kim jestem w końcu, jakimś kundelm europejskim czy
            czysto rasowo Polakiem?
            • Gość: zona pijaka Re: My Naród Polski ! IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 24.07.05, 13:48
              Teoretyzujesz. Niedługo na pewno znajdziemy wspólnego przodka, i tak dojdziemy
              do pitekantropusa, australopiteka, neardentalczyka, adama i ewy. A ja swoje
              wiem. Brońmy się przed napływem obcych ras. Nawet kosztem tego ze sami będziemy
              biedniej zyli.
            • Gość: zona pijaka Re: My Naród Polski ! IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 24.07.05, 13:49
              kurde.felek napisał:
              > Zoneczko, w mojej klatce mieszkać będą tylko Ci,których zaproszę.

Wiesz robię podobne blędy logiczne jak Ty.
            • Gość: H56 Re: My Naród Polski ! IP: *.comnet.krakow.pl 24.07.05, 14:40
              nikomu nie chciałem dokopać, tylko zwrócic uwagę, że jesteśmy mieszanką
              wielonarodową a szczególnie wymieszaną z narodem żydowskim. Te niemiecko
              brzmiące nazwiska wcale nie muszą wskazywać na niemieckie korzenie. Żydzi byli
              zafascynowani Niemcami, nawet ich jezyk oparty jest na dialektach niemieckich.
              Podoba mi sie ich solidarność i zaradność. Mój kolega Żyd , zawsze mi mówi,ze
              on pracować nie musi ,bo jak raz dobrze pomyśli to zarobi tyle ,ze dostarczy mu
              to dochodów na długo i tak jest faktycznie. Najbardziej ciekawi mnie dlaczego
              ta solidarność pękła między Michnikiem a Rywinem. Nie za bardzo zgodze się z
              felkiem co do czysto polskiego nazwiska tj. Białostocki, Amsterdamski,
              Warszawski, Krakowski,Berliński, bo Polacy takich nazwisk poza kilkoma
              wyjatkami / Tarnowski,Zamoyski/ raczej nie używali.
              Geneza rodów mojej rodziny też może przyprawić o prawdziwy zawrót głowy
              mieszanka litewsko-polsko-niemiecko-francuska. Wujek mieszkający w Paryżu ma za
              żonę Wietnamkę. Pewnie na skrzypkach jakiejś urodziwej Salci też zagrał ktos z
              mojego rodu. Obrzezany jednak nie jestem. Żydzi w przeciwieństwie do Arabów nie
              przeszkadzają mi w moim otoczeniu, ale to jest chyba spowodowane ich
              odmiennoscią kulturową i fanatyzmem religijnym.
    • mojrzesz_mionrzsz H56 to co robisz cofa Polskę ! 24.07.05, 20:50
      Wychodzi Twoja milicyjna skłonność do prowokowania nagonki...
      Taki z ciebie wolontariusz Pana Cimoszewicza?
      Ciekawe ,jak się nagłośni że antysemici wspierają Cimoszewicza, to może ludzie
      przejrzą na oczy..
      bez podrowień
      • Gość: H56 Re: H56 to co robisz cofa Polskę ! IP: *.comnet.krakow.pl 24.07.05, 21:34
        zauważ ,że nie tylko Cimoszewicza
        • kay36 Re: A psik 24.07.05, 21:46
          mój pradzidek, żyda chował za niemca. miejcie żal do króla jagiellończyka, co
          pozwolił żydom tutaj mieszkać, my może nie z nazwiska, ale mamy może we krwi i
          może nie wiemy, ale razem żyjemy od wielu wieków i co zazdrościmy im rozumu,
          czy, że chcieli ich zgładzić. Tylko w Polsce był nakaz śmierci za ukrywanie
          żyda. Taka głupota przy rozumie idzie. A Cimoszko jako jeleń pójdzie na
          rykowisko.
          • Gość: H56 Re: A psik IP: *.comnet.krakow.pl 25.07.05, 07:44
            nic z tego nie kumam
    • Gość: as Re: My Naród Polski ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.05, 16:00
      as
      • baba_w_oknie Re: My Naród Polski ! 30.07.05, 16:18
        Tu stoi młody Żyd,
        Nos zdradza Żyd, czy nie Żyd
        I jakby mu było wstyd,
        Że mimo wszystko przeżył,
        A baba z koszem jaj
        Już szepce do człowieka
        - Wie o tym cały kraj,
        Że Żydzi to bezpieka
        Więc na co jeszcze czekasz?! W mordę daj!

Nie chciałbym być Polakiem,
        Polakiem być - to wstyd.
        Nie można ufać takim,
        Co drugi z nich, to Żyd.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka