Dodaj do ulubionych

GAWIARENKA - KWIECIEŃ 2009

02.04.09, 09:06
Wchodzę na forum, a tu nie ma gdzie kawy sie napić....tego jeszcze
nie było.
Kwietniowa Gawiarenka jest z olbrzymim tarasem, na którym stoją
stoliki i fotele oraz wygodne leżaki. Za wcześnie? E tam, w południe
jak znalazł. Teraz owijam sie kocem i piję na tarasie zrobioną przez
Kundzie kawę. Jest ślicznie, ptaszki śpiwają a Słońce walczy z
porannym chłodem.
Obserwuj wątek
    • tamaryszek44 Re: GAWIARENKA - KWIECIEŃ 2009 02.04.09, 09:39
      Ja nie potrafię tam wejść. Klikam i co dalej.....?
      • dwa-filary Re: GAWIARENKA - KWIECIEŃ 2009 02.04.09, 12:18
        Już w niej jesteś, zapraszam na taras na kawkę, moja już druga wink
        • natla Re: GAWIARENKA - KWIECIEŃ 2009 02.04.09, 13:16
          Tamaryszku wiem, ze nie Ty pierwsza masz z tym problem, ale tam jest
          tylko wizerunek naszej Gawiarenki z zewnątrz. Natomiast klucz do
          niej znajduje się już we właściwym wątku. smile
          • tamaryszek44 Re: GAWIARENKA - KWIECIEŃ 2009 02.04.09, 16:57
            No dobra. To znaczy, że jak stawiam kawę to tu zakładam wątek i zapraszam Tak? i np. podaje jakiś temat do obgadania i gadamy Tak?
            No więc jeśli tak, to ok.
            • bogatka1 Re: GAWIARENKA - KWIECIEŃ 2009 02.04.09, 17:59
              https://icons-pe.wxug.com/data/wximagenew/t/TAGE/1565-thumb.jpg Tutaj zawsze piękne wschody i zachody słońca, https://wstaw.org/d/6b2f
              kawa i inne napitki zawsze wedle upodobania. A kwiaty mile widziane jak i nowe Userki. https://icons-pe.wxug.com/data/wximagenew/s/silk/56-thumb.jpg
              • izis52 Re: GAWIARENKA - KWIECIEŃ 2009 05.04.09, 10:21
                Gawiarenka przewietrzona, ekspres nastawiony, herbatka zaparzona,
                filiżanki na stoliku. Za oknem słoneczko przedziera się przez białe
                obłoczki. Będzie chyba prawdziwie ciepły wiosenny dzień. Cieszmy się
                wiosną, cieszmy się życiem. W kalendarzu niedziela palmowa więc na
                chwilkę w klimat Jerozolimy :

www.youtube.com/watch?v=J_G1jF4Pnh0&feature=related
                • natla Re: GAWIARENKA - KWIECIEŃ 2009 05.04.09, 18:02
                  I miałaś rację Izis.....ładny dzień, choć z obłoczkami, dzięki
                  którym dało się oddychać. To już prawdziwa wiosna i jak dla mnie
                  lato mogłoby tak wyglądać. Tylko więcej zielonego! Teraz chętnie
                  napiję się hrbaty z Twoich "cieniutkich" filiżanek.
                  • izis52 Re: GAWIARENKA - KWIECIEŃ 2009 05.04.09, 20:12
                    Piękny dzień. Wszyscy chyba w plenerze. Wypijmy więc herbatkę.
                    Książeczek nie warto odkurzać dla dwu osób ? big_grin
                    • natla Re: GAWIARENKA - KWIECIEŃ 2009 06.04.09, 07:19
                      Trochę żal, że nie odkurzylyśmy tych książek, ale trudno. W końcu
                      książka nie zając.....nie?
                      Parze dla Was kawę i lece się wolontariatować wink
                      • izis52 Re: GAWIARENKA - KWIECIEŃ 2009 06.04.09, 08:53
                        Tego mi trzeba....kawy dużo. A nie przepracuj się na święta i o
                        sobie pomyśl też.
                        • natla Re: GAWIARENKA - KWIECIEŃ 2009 07.04.09, 08:32
                          Wypijam gawiarenkową kawę, żeby choć datę zaznaczyć na forum wink
                          A teraz idę z kundlem szukać wiosny.
                          • wiktoria53 Re: GAWIARENKA - KWIECIEŃ 2009 07.04.09, 09:24
                            Ja też wypijam teraz kawę nie tylko w wirtualnej gawiarence, a
                            potem....... Natla mam nadzieję, że zabrałaś cyfraka?
                            • izis52 Re: OPUSZCZONA GAWIARENKA - KWIECIEŃ 2009 16.04.09, 22:32

Post skończony, święta też przeminęły, GAWIARENKA na
                              głucho "zakluczona".
                              Ejże leniuszki ruszyć .....z poduszki i
                              pogimnastykować paluszki ? Z cyklu czestochowskie rymowanie.
                              • izis52 Re: OPUSZCZONA GAWIARENKA - KWIECIEŃ 2009 16.04.09, 22:53
                                W celu ozywienia atmosfery - postanowiłam zamontować w Gawiarence
                                MASZYNKĘ do świerkania
                                . Kwestia gustu, ale może podniesie
                                ogladalność ?

www.youtube.com/watch?v=IBIOg6UU5lI&feature=related
                                • natla Re: OPUSZCZONA GAWIARENKA - KWIECIEŃ 2009 17.04.09, 01:01
                                  O kurcze blade....jakże by mi się przydał taki mechanik, co to
                                  remontuje obudowe i wymienia stare części na nowe big_grin
                                  • wiktoria53 GAWIARENKA - KWIECIEŃ 2009 18.04.09, 09:45
                                    Zapraszam na filiżankę kawysmile

Kawa, kawusia - najlepsza na świecie,
                                    pomaga mężczyźnie - pomaga kobiecie.
                                    Wstajesz raniutko taka rozbita,
                                    a po wypiciu? - nie ta kobieta..
                                    Żwawa, radosna, pełna humoru -
                                    uciecha wielka, bo tyle wyboru.
                                    Och, bez tej kawy?
                                    - nie ma obawy,
                                    Kawusia była jest i zostanie,
                                    Kawusię każdy zawsze dostanie..

https://wstaw.org/d/7671
                                    • natla Re: GAWIARENKA - KWIECIEŃ 2009 18.04.09, 13:08
                                      O taaak@!Kawusię poproszę po bardzo pracowitym przedpoludniu.
                                      Załatwiałam prezent dla przyjaciółki na okrągłe urodziny, które
                                      będziemy świętować już daleko od kraju. Tak więc musiałam wymyśleć
                                      coś takiego, co nie zwiększy ciężaru walizki i nie zmniejszy jej
                                      możliwości objętościowych. Udało się....chyba, mam nadzieję, będzie
                                      zadwolona.
                                      • natla Re: GAWIARENKA - KWIECIEŃ 2009 19.04.09, 07:24
                                        Stawiam kawę wszystkim chętnym i lecę do obowiązków. Udanej
                                        niedzieli!
                                        • izis52 Re: GAWIARENKA - KWIECIEŃ 2009 19.04.09, 09:45
                                          Kawka o.k. w gawiarence i realu huczy ekspres. Jakie obowiązki w
                                          niedzielę ? Natlu taki przypływ energii pewnie z powodu wyjazdu.
                                          Zazdroszczę, ja dopiero pod koniec czerwca. Koniecznie kup w aptece
                                          nitrofuroksazyd. W Maroku napewno się przyda. Normalnie kupujemy w
                                          Baltonie wysokoprocentowy alkohol i przed każdym posiłkiem kieliszek
                                          bez rozcieńczania - pomaga i humor lepszy, byle zwyczaj sie nie
                                          utrwalił. Jeśli jednak to 2-3 nitro przy założeniu, że ignorujesz
                                          surowe sałaty i owoce, których nie da się obrać ze skóry. Jeszcze
                                          woda wyłącznie oryginalnie butelkowana np.Nestle nawet do płukania
                                          zębów. Szczęśliwie mnie omijają trzydniówki w królewskim miejscu, a
                                          lek oferuję mało roztropnym. big_grin
                                          • natla Re: GAWIARENKA - KWIECIEŃ 2009 19.04.09, 14:10
                                            Jasne.....alkohol kupujemy na lotnisku, choć część bierzemy z
                                            domu też, nifuroksazyd obowiązkowo, z wodą też wiadomo. Ale muszę Ci
                                            powiedzieć, że wsuwałam surowe warzywa i owoce i nigdy nie myłam
                                            zębów wodą butelkową, choć tak nakazuje logika. Może najwyższy czas
                                            zacząć, tak na wszelki wypdek, bo to że nigdy nie miałam żadnych
                                            problemów trawiennych, nie oznacza, że w końcu mnie nie dorwą smile

_____________________________________________________________

Myślisz, że możesz wszystko? Trzaśnij obrotowymi drzwiami!!wink
                                            • izis52 Re: GAWIARENKA - KWIECIEŃ 2009 19.04.09, 18:57
                                              Widzę, że lekcje dawno odrobione u Natli. Wypada tylko życzyć
                                              dobrego lotu i humoru. Herbatkę piję zieloną bez cukru i biegnę do
                                              rozpoczętej wczoraj pracy domowej.

• wiktoria53 Re: GAWIARENKA - KWIECIEŃ 2009 21.04.09, 06:31
                                                Kawa z rana smakuje wyśmieniciesmile Nigdy nie zaczynam bez niej dniasmile
                                                Życzę wszystkim wspaniałego dnia.

Słońce z lekka się już budzi,
                                                Grzeje i weseli ludzi.
                                                Ja już wstałam,
                                                Ty też wstawaj,
                                                Uśmiech swój światu rozdawaj!

• natla Re: GAWIARENKA - KWIECIEŃ 2009 21.04.09, 07:23
                                                  Wstałam już, wstałam........aaaaaaaaaaa, poziewałam też, a teraz
                                                  kawa i do realizacji dnia przystępuję. Oj będzie ciężko.
                                                  • izis52 Re: GAWIARENKA - KWIECIEŃ 2009 21.04.09, 08:27
                                                    Dziś wg.mojej diety przełomowy 7 dzień . Rano tylko herbata bez
                                                    cukru i na obiad grilowane mięso bez dodatków. Nie idę do pracy,
                                                    więc spacer lub rower, a potem wypadałoby przespać resztę dnia ?
                                                    Ciężko będzie bez kawy. Zwykle piję 3 - 4 filiżanek dziennie
                                                  • natla Re: GAWIARENKA - KWIECIEŃ 2009 21.04.09, 08:48
                                                    Trzymam kciuki. A wiesz, że kilka dni bez kawy świetnie robi na
                                                    samopoczucie? Tylko pierwszy dzień jest ciężki. 7 dzień w
                                                    kopenhaskiej diecie jest rzeczywiście trudny. I z tym przespaniem,
                                                    to dobry pomysł smile
                                                  • izis52 Re: GAWIARENKA - KWIECIEŃ 2009 21.04.09, 09:19
                                                    Natlu dziękuję za wsparcie. Kiedy wyjeżdzasz ? Będę przesyłać
                                                    dobre fluidy, aby wszystko było nadzwyczajne.
                                                  • izis52 Re: GAWIARENKA - KWIECIEŃ 2009 21.04.09, 09:21
                                                    Zapomniałam dodać pomacham z ogródka, o ile po tej diecie będę
                                                    widoczna ?
                                                  • natla Re: GAWIARENKA - KWIECIEŃ 2009 21.04.09, 11:52
                                                    Dzięki za dobre chęci, ale nad Krakowem nie będę leciała. Muszę
                                                    dojechać niestety do W-wy......choć może lecąc z W-wy przelecę nad
                                                    Tobą........dobra, na wszelki wypadek kiwaj. big_grin A fluidy możesz
                                                    przez 2 tygodnie wysyłać od jutra godz. 18:00
    • bogatka1 Re: GAWIARENKA - KWIECIEŃ 2009 23.04.09, 23:45
      Zajrzałam, jak wygląda Gawiarenka z zewnątrz.
      Rozległa posesja, nawet jest basen i meble ogrodowe, jest gdzie odpocząć.
      • sagittarius954 Re: GAWIARENKA - KWIECIEŃ 2009 24.04.09, 10:42
        Co Bogatka zobaczyła po nocy to nie wiem , za to dzisiaj wspaniały widok się
        rozpościera , kawka z mleczkiem i na zakupy smile
        • bogatka1 Re: GAWIARENKA - KWIECIEŃ 2009 24.04.09, 12:03
          Piękny dzień, niech i tutaj się złoci:

https://icons-pe.wunderground.com/data/wximagenew/r/Ralfo/1486.jpg
          • izis52 Re: GAWIARENKA - KWIECIEŃ 2009 26.04.09, 10:05
            Śliczna niedziela się zapowiada, kawka proszę bardzo dla wszystkich.
            Gałąż magnolii puszacej się dumnie, a jak pachnie...
            Dodam coś na dobry nastrój dla oczu i ucha:

www.youtube.com/watch?v=IcMiKulC1rI&feature=related
            • wiga2008 Re: GAWIARENKA - KWIECIEŃ 2009 26.04.09, 10:39
              Z przyjemnością wypiję kawę na tarasie gawiarenki,
              wystawiając twarz do słońca. Tak tu pięknie i radośnie.
              Izis, dziękuję.
              • sagittarius954 Re: GAWIARENKA - KWIECIEŃ 2009 26.04.09, 10:55
                Tak ,tak,tak.Magnolie . To słowo wyleciało mi z głowy zupełnie . Codziennie
                przechodzę koło krzaku magnolii . Ma piękne kwiaty, postanowiłem zasadzić na
                swojej działce , żebym mógł obudzić się o brzasku , wyjść na ciepłe wiosenne
                powietrze i sycić sie jej widokiem smile To do roboty . Najpierw kawka z mleczkiem big_grin
                • izis52 Re: GAWIARENKA - KWIECIEŃ 2009 26.04.09, 19:54
                  Wpadam na herbatkę wieczorną. Szkoda, że tak pusto. Radosna
                  jestem jak skowronek. Dzień przepiękny, bezwietrzny, ponad 20 C,
                  słoneczko i niebo błękitne jak nad greckimi wyspami. Zrobiliśmy
                  wycieczkę rowerową z moim aniołkiem - drózkami leśnymi, jakieś 40
                  km. Podziwiałam szmaragdową, świeżą zieleń buków, brzóz, grabów na
                  tle sosen i świerków. Podświetlone na zamówienie słonecznymi
                  promyczkami. Jeszcze tydzień temu niewiele się zieleniło, a dziś
                  majowo. Uzurpowałam sobie prawo wyłączności moich tajemnych duktów
                  leśnych, a tu dziś pół Krakowa na rowerach, rolkach wyległo cieszyć
                  się wiosną. Dróżki są fantastycznie utrzymane, część jest
                  wyasfaltowana podobno na potrzeby wojskowe. Niestety do majówki
                  muszę popracować w biurze.
                  • wiktoria53 Re: GAWIARENKA - KWIECIEŃ 2009 27.04.09, 09:12
                    Ja siedzę sobie w kąciku z ulubioną filiżanką
                    aromatycznej kawy i czytam wieści. Zapraszam na kawę. Izis aleś
                    kilometrów zrobiła....... Płuca dotlenione i oczy nacieszonesmile

• sagittarius954 Re: GAWIARENKA - KWIECIEŃ 2009 27.04.09, 13:45
                      Rower ma to do siebie ,że boli w tyłek . Każdej wiosny ten sam problem . smile Acha
                      , każdy ma swój teren , a ponieważ każdy ,absolutnie każdy zaczyna szukać nowych
                      terenów dla samotnej jazdy lub po prostu przebywania z naturą, to i ścieżynki
                      się zapełniają .
                      Ja nazywam ich Kolumbami . Też kiedys taki byłem . Odkryłem , pokazałem , no i
                      masz ... stonki pełno . DDT teraz by sie przydał ,albo wyprawa na Marsa . Choc
                      już świńska grypa wyrasta do roli jedynego sprawiedliwego uzdrowicielasmile Kawka z
                      mlekiem , pachnie tyle tylko ,że ja nie potrafie jej pić długo chłep, chłep i
                      pół litra wsączone smile Pozdrówka miłym kawiarniankomsmile gawiarniankom smile No i co z
                      tego że jest południe , cudownie jest tyle że słońce wcięło smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka