Dodaj do ulubionych

Lipiec wita

01.07.14, 08:23
Kiedyś panny śpiewały: O, Boże ! Daj męża, daj męża....
Dzisiaj zaczynam: O Boże daj słoneczną pogodę na lato, daj pogodę na lato, daj pogodę nad wodą, daj pogodę gdzieś w górach..... smile aga
Obserwuj wątek
    • dorka556 Re: Lipiec wita 01.07.14, 10:19
      Aga, dziękuję, że i o górach też pamiętałaś.
      Czerwiec był deszczowy i lipiec zaczął się ulewnie. Wasyl zapowiada upały od czwartku.
      Pożyjemy, zobaczymy.
      Miłego dnia.
    • julinka601 Re: Lipiec wita 01.07.14, 11:26
      Może lipiec nas trochę ociepli? Wróciłam od lekarza /coś mi tam świszcze w oskrzelach/,dostałam skierowanie do alergologa /kto teraz nie ma alergii? Miłego i slonecznego dnia.
      • jaga_22 Re: Lipiec wita 01.07.14, 12:22
        http://s9.rimg.info/aeec89d73363339e63e31e67a7563e2e.gif
        Niedziela,po niedzieli będziemy się smażyli,tak zapowiada Wasyl.
        Miłego dnia

http://i58.tinypic.com/sq6sxw.jpg
      • anoagata Re: Lipiec wita 01.07.14, 12:29
        Tak,lipiec przywitał mnie pogodą listopadową ale cyrkulacją się zmienia na lepsze.
        Irysko,wyczytałam w Działkowcu,że pomidor jest rośliną samopylną.
        Kwiaty zapylają się w czasie zabiegów pielęgnacyjnych,czyli obłamywaniu liści,wyrywaniu 'wilków',podwiązywaniu itp.
        Czyli musisz od czasu do czasu te pomidorki POSZTURCHAĆ.
        Zapylenie też jest zależne od wilgotności,jeżeli za sucho to pyłek wysycha,jeżeli za wilgotno to pyłek się zlepia.
        No i bądż tu mądry człowieku.
        • alfredka1 Re: Lipiec wita 01.07.14, 14:08

Dzisiaj mamy Dzień Psa ....
          kochajmy pieski
          • jaga_22 Re: Lipiec wita 01.07.14, 14:38
            http://i58.tinypic.com/x7no4.jpg
            • maria6450 Re: Lipiec wita 01.07.14, 14:58
              " Znów najpiękniejszy w Polsce
              jest lipiec nad wodą
              a piękno jest najbliżej
              gdy czas się oddala"
              ks. J. Twardowski

Mam nadzieję, że taki będzie.
              • marguy Re: Lipiec wita 01.07.14, 15:05
                Lipiec i psie swieto obchodze na wsi w towarzystwie trzech psow, osmiu kotow, dwoch pawi, kozy, dwoch osiolkow i licznego drobiu a wszystko to przy pieknej pogodzie. Za tydzien wracam do siebie z czego moje psisko z pewnoscia bedize niezadowolone, bo zakolegowal sie ze nawet z kurami smile
                • iryska2604 Re: Lipiec wita 01.07.14, 15:28
                  Ale masz zwierzyniec! A jak sobie dajesz radę z kotami , bo chyba miałaś alergię? Moje psy najszczęśliwsze koło mnie, Izunia pytała :- babciu a czy ty naprawdę rozumiesz co one chcą i umiesz z nimi rozmawiać? Pogodę mam nienajgorszą, dośc ciepło i nie pada. A pomidorkom już święty Boże nie pomoże ale ponoć komary ich nie lubią i faktycznie -jakos na tarasie ich niewiele.
                  • marguy Re: Lipiec wita 01.07.14, 16:22
                    irenko,
                    i nadal ja mam o czym kompletnie zapomnialam i podjelam sie dziesieciodniowej opieki nad inwentarzem szwagrostwa. Na szczescie dom to byla ferma wiec sa zabudowania gospodarcze w ktorych kociska grasuja w pogoni za myszami. Podejrzewam, ze maja wszczepione zegarki, bo dwa razy na dobe miaucza zgodnym chorem w oczekiwaniu na miche.
                    • tamaryszek44 Re: Lipiec wita 01.07.14, 16:54
                      Czochram wszystkie pieski za uszami i zmykam do dalszych zajęć.
                      Miłego dnia wam życzę.
                      • wirujacypunkt Re: Lipiec wita 01.07.14, 20:35
                        Miłego wieczoru.
                        Słońce późnym popołudniem, nieśmiało wyszło zza chmur.
                        Psu głaszczę pod włos w dniu święta psiaków.
    • jaga_22 Re: Lipiec wita 02.07.14, 12:15
      Witam...pogoda dosyć ładna,
      może gorącej czekolady?

http://i62.tinypic.com/hvz3o3.jpg
      • anoagata Re: Lipiec wita 02.07.14, 12:22
        https://www.bibliotekazpszio.republika.pl/ochrona.gifPrzy takiej pogodzie to u mnie mleko jest kwaśne na stojąco.
        • wirujacypunkt Re: Lipiec wita 02.07.14, 15:56
          Przywitał także dzisiaj - chmurami i dusznym powietrzem zapowiadającym deszcz.
        • tamaryszek44 Re: Lipiec wita 02.07.14, 15:56
          Witam i mimo że słonecznie na dworze we mnie jest rozpacz i strach. Jak się wali to się wali.
          • jaga_22 Re: Lipiec wita 02.07.14, 16:12
            Tamaryszku przytulam https://dodatkii.net/emotki/40.gif
            Mam nadzieję,że to tylko strach.
            • tamaryszek44 Re: Lipiec wita 02.07.14, 16:26
              Dziękuję Jagusiu, ale to nie tylko, a aż strach. Niestety wiem co może być, wiem czego sie boję.
              Ech...
              • jaga_22 Re: Lipiec wita 02.07.14, 16:45
                No właśnie Tamaryszku wiesz co może być,więc się zamartwiasz
                czyli jeszcze nie wiadomo na 100%
                • alfredka1 Re: Lipiec wita 02.07.14, 20:45

Tamaryszku Najmilejsza, co sie dzieje ??? czy to zmartwienie i strach to sprawa ze zdrowiem ???
                  Przytulam i proszę .... nie rozpaczaj przedwcześnie.
                  czy możemy z Wędrowcem coś pomoc / jeżeli to sprawa ze zdrowiem/

-

• tamaryszek44 Re: Lipiec wita 02.07.14, 20:52
                    Alfredko, dzięki za troskę. Tak! chodzi o zdrowie, tym razem siostra popadła w totalny dół, to samo co było u mamy. Mama zmartwiona i boję się że ten dylemat pociągnie i mamę.
                    Do dupy to wszystkosad
                    • alfredka1 Re: Lipiec wita 02.07.14, 21:07

Depresja a raczej skłonności do niej bywaja dziedziczne. Wystarczy czasami niewielki stres i już lecisz "w dół"
                      Mam depresję, dziedziczną ,po Mamie. Byłonieźle ale gdy dowiedzialam sie, że mam raka , przez jakis czas byłam na dnie piekieł. Trafiłam na dobrego psychiatrę /zaprzyjaźniona z J./ i jakoś wygrzebałam się. Oczywiscie nie na zawsze bo TO cholerstwo w człeku siedzi.
                      Na szczęście wiedzialam, że nie moge okazywać moich stanów najblizszym, a że charakter mam twardy jakoś to przezyli.--Biorę leki i nikt ze znaqjomych nie wie, żem taka "nadwrażliwa" .
                      Tamaryszku, nie popadaj w rozpacz, z tego mozna wyzwolić się tylko trzeba chcieć i trzeba kochac bliskich bo oni martwia sie o nas bardzo.
                      Napisz więcej na priv. o objawach ......

• jaga_22 Re: Lipiec wita 03.07.14, 08:44
                        Witam...czy wszyscy macie taką piękną pogodę jak ja?

http://i59.tinypic.com/2vlaazt.gif
                        • iryska2604 Re: Lipiec wita 03.07.14, 08:59
                          Przepiękną...Byłam juz raniutko po swieży chleb.Jak tu sie ograniczać z pieczywem kiedy przywożą pod nos takie wspaniałosci ! Tamaryszku, trzymaj sie p wspieraj siostrę w miarę potrzeb, za nia tego się nie pozbędziesz.To paskudna choroba.WspółczujęWczoraj nie mogłam sie dostać do was bo orange cos tam robiło i nie miałam internetu.
                          • xy.5 Re: Lipiec wita 04.07.14, 08:44
                            Witam,z działki wpadłam do domku na dni kilka.Pitraszę od rana,bo przyjadą dzieci.Wczoraj przyjechała do mnie koleżanka ze szkolnych lat,wreszcie nagadałyśmy się za wszystkie czasy.
                            Po deszczu i burzy od rana mam słońce,pozdrawiam.
                            • jaga_22 Re: Lipiec wita 04.07.14, 08:51
                              Witaj xy.5 i reszta nieobecnych,mam nadzieję,że chwilowo. http://s15.rimg.info/c6dbe7000c86c046339c06176478e911.gif
                              • iryska2604 Re: Lipiec wita 04.07.14, 12:59
                                Też mam taką nadzieję. Lato, wyjazdy - to i forumowiczów mniej. Ja wyjątkowo o tej porze przysiadłam bo na dworze piekło, mam 30 w cieniu. W domu miły chłodek...
                                • wirujacypunkt Re: Lipiec wita 04.07.14, 15:37
                                  Witam popołudniowo.
                                  Doczekaliśmy się na lipcowe ciepełko.
                                  • tamaryszek44 Re: Lipiec wita 04.07.14, 16:35
                                    Witam cieplutko. Miłego dnia i weekendu wam życzę.
    • julinka601 Re: Lipiec wita 04.07.14, 18:07
      Po ostatnich wojażach zatrzymałam się na chwilę ,dopiero 23 lipca wyjadę na tydzień w góry a potem na 2 tyg. nad morze /taki mam plan/. Trzeba najpierw wyjechać by z radością wracać i cieszyć się codziennością. Miłego weekendu życzę.
      • iryska2604 Re: Lipiec wita 04.07.14, 18:56
        No, wreszcie dałaś znak zycia. A ja już sie niepokoiłam. I nawzajem .Choć dziś może być głosno, nowy sasiad Tomasz , miał chyba wczoraj imieniny. Rozstawił juz dwa duże namioty i będzie impreza.
        • tamaryszek44 Re: Lipiec wita 05.07.14, 13:45
          Witam milutko i zmykam bo czekam na gości. Miłej soboty życzę i pogody nie za gorącejwink
          • anoagata Re: Lipiec wita 05.07.14, 16:07
            Siedziałam pod krzaczkami czerwonej porzeczki,dość tego czas zacząć świętowanie.
    • julinka601 Re: Lipiec wita 05.07.14, 18:12
      A ja dzisiaj snuję się niespiesznie. Najpierw celebrowałam śniadanko z kawą przy TV i książce,potem zrobiłam zakupy ,po południowej sjeście umyłam okno i ogarnęłam balkon, a teraz chyba ulepię parę pierogów z soczewicą. Zdumiałam się sama,ze wykazuję się taką aktywnością a przecież niespiesznie. Miłego wieczoru i niedzieli całej.
      • iryska2604 Re: Lipiec wita 05.07.14, 18:30
        U nas dziś przy całkowitym zachmurzeniu było 31 stopni. Lekka przesada. Popracowałam trochę w ogrodzie,ale tylko trochę - w takiej duchocie niewiele mozna było zdziałac.
        • xy.5 Re: Lipiec wita 05.07.14, 20:54
          Witam,zebrałam jeżyny i smażę,pięknie pachnie.
          • iryska2604 Re: Lipiec wita 06.07.14, 10:13
            Ciepły,ale przymglony dzień. Najmłodszy przyjedzie chyba dzisiaj na tydzień,będzie komu gotować bo wciąga jak odkurzacz.
            • jaga_22 Re: Lipiec wita 06.07.14, 11:11
              Chłopak pracowity to i zjeść musi.Żebyś wiedziała Irysko ile moje wnuki wtrząchają,a korzyści z nich nie ma.big_grin
              Już myślałam,że pomylili się z pogodą,ale trafili ,wreszcie słonko wyjrzało
              i odmienił się świat.smile
              • xy.5 Re: Lipiec wita 06.07.14, 11:34
                Witam,dzisiaj odjeżdża córka a syn jutro.Załatwiam domowe sprawy i we wtorek ,jak się da,znowu wyjazd na działkę na kilka dni.
                • tamaryszek44 Re: Lipiec wita 06.07.14, 13:11
                  Dzień dobry w upalną niedzielę. I jak ja mam iść na rowerek, no jak? Za gorąco i odpuszczam.
                  Miłego odpoczynku życzę.
                  • iryska2604 Re: Lipiec wita 07.07.14, 09:29
                    Wczoraj miałam taki upał ,że nie byłam w stanie myśleć i kiepsko sie czułam. Dzis muszę jechać na to McKenzie -a tak mi sie nie chce...
                    • jaga_22 Re: Lipiec wita 07.07.14, 10:20
                      Duchota,no gdzie ten zapowiadany deszcz.

http://i58.tinypic.com/2q3sqvs.jpg
                      • dorka556 Re: Lipiec wita 07.07.14, 12:26
                        Jaguś, te pomidory wyglądają jak z reklamy o kwiatkach nawet nie wspomnę.
                        Moje (posadzone tylko nieco później) dopiero zaczynają kwitnąć. Jak Ty to robisz?
                        • tamaryszek44 Re: Lipiec wita 07.07.14, 13:22
                          No właśnie, jak ty to robisz, ani listka suchego, a dorodne wszystko jak z żurnalawink
                          Witam miło i upalnie, ciężko wytrzymać, a deszczu niema!
                          • xy.5 Re: Lipiec wita 07.07.14, 13:54
                            Witam,u nas też upał.Uciekłam do zaciemnionego pokoju i popijam chłodną wodę.Za godzinkę fryzjer.
                            • jaga_22 Re: Lipiec wita 07.07.14, 14:35
                              Sama nie wiem jak,pewnie takie kwiatki.Ale mi przypomniałyście,to zasilę florowitem,bo coś listki są bledsze.To będzie moje drugie zasilanie
                              od wiosny.Coś się dzieje z pogodą,bo duży wiatr dmucha.
                              • iryska2604 Re: Lipiec wita 07.07.14, 19:22
                                Chyba sie załatwiłam w ten upał. Nie bardzo mam siłę pisać. Momentami na moim termometrze od północnej strony,tam nie ma słońca - było 36 stopni.
                                • jaga_22 Re: Lipiec wita 07.07.14, 19:54
                                  No i jak wizyta Irysko?
                                  Myślałam,że popada,a tylko pokropiło ,a teraz piękne mam słonko
                                  30st,ale wiaterek spory,to jest dobrze.Ciężko będzie spać.
                                  • anoagata Re: Lipiec wita 07.07.14, 20:33
                                    O lala Jaguś !
                                    Masz na balkonie ogród w 'pigułce',pięknie.
                                    Dorka nie przejmaj się,są pomidory i wczesne i póżne.
                                    Też mam już zielone pomidory ale i dużo żółtego kwiatu.
                                    • jaga_22 Re: Lipiec wita 07.07.14, 21:29
                                      Anoagatko bardzo mi się podoba to porównanie ogród w pigułce.Tak czuję.smile
                                      • jaga_22 Re: Lipiec wita 08.07.14, 09:41
                                        Witam https://emoty.blox.pl/resource/papa.gif http://s20.rimg.info/efe1bb7b8a0aa64764e27c9553a70989.gif

https://img43.imageshack.us/img43/1417/2376319zqgys.gif
                                        • anoagata Re: Lipiec wita 08.07.14, 11:59
                                          https://archwarmia.pl/assets/_resampled/resizedimage427600-Ostra-Brama-2014-plakat.jpg

Odprowadziłam pielgrzymkę,która przechodziła w moich okolicach.
                                          • tamaryszek44 Re: Lipiec wita 08.07.14, 14:17
                                            Witam. Ale parno, cosik jakby na burzę się zanosiło i oby! bo such. Miłego dnia a ja dalej idę do garów.
                                            • maria6450 Re: Lipiec wita 08.07.14, 18:58
                                              Urwałam się dzisiaj na jagody, ale gorąco było, choć po deszczu. Jagód mnóstwo i ładne, uzbierałam przez trzy godziny cztery litry. Byłoby fajnie, żeby nie różnego rodzaju nasiekomyje, ale i tak kocham lassmile.
                                              • maria6450 Re: Lipiec wita 08.07.14, 19:13
                                                Przepraszam, zmierzyłam, to wiaderko ma trzy litry, a nie cztery.
                                                • aga-kosa Re: Lipiec wita 08.07.14, 20:58

Pot mnie zalewa ale rwę, rwę, rwę porzeczki, robię soki a jeszcze przed chwilą napadło mnie plewienie podwórka. Zaczekam aż się bardziej ściemni i pójdę do basenu w stroju Ewy. smile aga
                                                  • tamaryszek44 Re: Lipiec wita 08.07.14, 22:23
                                                    Idę z tobą Agusiawink
                                                  • iryska2604 Re: Lipiec wita 09.07.14, 18:24
                                                    Pomału dochodzę do siebie. Jeszcze troszkę...A tymczasem wreszcie padało i zaraz chyba znowu gruchnie .
                                                  • tamaryszek44 Re: Lipiec wita 09.07.14, 19:02
                                                    Znaczy Iryska, jednak cię połamało, to nie była tylko okresowa niemoc?
                                                  • tamaryszek44 Re: Lipiec wita 10.07.14, 16:40
                                                    Witam. Wreszcie zwilżyło i aż miło się oddycha.
                                                  • iryska2604 Re: Lipiec wita 10.07.14, 19:09
                                                    Niestety, dopadła mnie jakas infekcja czy co, załatwiłam sobie z lekka oskrzela - no i nie było to miłe. 15 mam kontrolną wizytę u pulmonologa to mnie osłucha. Z relacji pogodowych z kraju dochodzę do wniosku, że tu u nas nie ma prawdziwych burz tylko jakieś burzowe dzieci, takie maluchy.
                                                  • tamaryszek44 Re: Lipiec wita 10.07.14, 19:48
                                                    Tak, czają się gdzieś po bokach, w oddali coś zagrzmi, najdą chmury, kapnie i zaraz słońce. Wczoraj z ciekawości postawiłam wiadro by zobaczyć ile tego deszczu spadło i w takim normalnym standardowym wiadrze było jakieś 0, 60 litra wody. Lichota!
                                                  • iryska2604 Re: Lipiec wita 11.07.14, 17:44
                                                    Jak tam u was z pogodą? Słońce świeci?
                                                  • tamaryszek44 Re: Lipiec wita 11.07.14, 18:27
                                                    Świeci i upały wróciły.
                                                    Witam i zmykam bom zajęta.
                                                  • anoagata Re: Lipiec wita 12.07.14, 08:16
                                                    Pogoda typowo komputerowa.
                                                    Zimno i mokro,trzeba chyba kotłownie rozpalić.
                                                    Jakoś tak się mówi; jeżeli 'g...o' w lipcu marznie to..
                                                  • jaga_22 Re: Lipiec wita 12.07.14, 10:56
                                                    Oj to u mnie tak samo.Całą noc padało,a i teraz mokro i brzydko.
                                                    Lenka mówi,że to już jej czas.
                                                    http://i61.tinypic.com/2la3g1v.jpg
                                                  • tamaryszek44 Re: Lipiec wita 12.07.14, 13:00
                                                    Witam z doskoku i zmykam. Mam bojowe zadanie bo muszę mężulka przystrzyc.wink
                                                  • anoagata Re: Lipiec wita 12.07.14, 13:32
                                                    Jaguś,te oczy Lenki o coś proszą albo czemuś się dziwią,cudowne !
                                                    Tamarko a mogłabyś i mego obgolić,bo ja to nie potrafię.
                                                  • tamaryszek44 Re: Lipiec wita 12.07.14, 14:12
                                                    Anoagatko, takich chętnych to ja tu mam wielu, sąsiad też się przymilawink
                                                    Nie ma sprawy, można ustawiać się w kolejcewink
                                                    Ten mój to siedzi teraz jak panisko, wygolony, wystrzyżony, wykąpany i pachnący. W sam raz na schrupanie. I zobaczcie jak to facetowi niewiele trzeba by był apetycznywink
                                                  • jaga_22 Re: Lipiec wita 12.07.14, 15:00
                                                    Jak to dobrze,że mój ma niewiele włosków,
                                                    przejadę maszynką i git.

https://sadurski.com/sadurski/www/uroda/fryzjer.gif
                                                  • iryska2604 Re: Lipiec wita 12.07.14, 19:40
                                                    A ja się zbuntowałam - a co, do fryzjera nie łaska? Nie wiem jak to jest ale u mnie stale ciepło.Dzis w nocy obudził mnie dziwny szum,myślałam ze syn przysnął przy telewizorze i tam cos szumi - a to lało i to strasznie dziwnie - punktowo chyba.Wyszłam na taras i o dziwo - z tamtej strony domu zobaczyłam pyzaty księżyc i niebo bez chmur...Podlało mi połowę posesji.
                                                  • estella50 Re: Lipiec wita 12.07.14, 21:04
                                                    To "punktowe" lanie deszczu przypomniało mi historię z dzieciństwa: tata wiózł mnie na motorze, a za nami była goniąca nas ściana deszczu ! Czułam jej wilgotny podmuch i bardzo byłam podekscytowana naszą ucieczką. Zdążyliśmy dojechać do domu, kiedy deszcz zalał podwórko.
                                                    Fajne wspomnienie big_grin
                                                  • tamaryszek44 Re: Lipiec wita 12.07.14, 21:06
                                                    Iryska napisała...
                                                    >>A ja się zbuntowałam - a co, do fryzjera nie łaska? <<
                                                    A kiedy Irysko jak od rana do wieczora pracuje?
                                                  • iryska2604 Re: Lipiec wita 13.07.14, 12:24
                                                    No tak, mój emeryt - to ma czasu dosc. Pogoda dalej piękna, rano tylko była albo mgła albo ziemia tak parowała...
                                                  • tamaryszek44 Re: Lipiec wita 13.07.14, 16:44
                                                    Witam i znikam. Czekam na pogaduchy z dziećmismile
                                                  • tamaryszek44 Re: Lipiec wita 14.07.14, 15:57
                                                    Witam miłych państwawink Gorąco u nas, pokropuje co chwilę ale ogólnie to susza.
                                                    Miłego tygodnia życzę.
                                                  • iryska2604 Re: Lipiec wita 14.07.14, 17:37
                                                    Susza jak diabli. Trawa trzeszczy pod stopami. I cieplutko,upału nie ma ,tak w sam raz.
                                                  • anoagata Re: Lipiec wita 14.07.14, 23:20
                                                    A u mnie nie susi.
                                                    Lało w sobotę i niedzielę a w nocy to mocno pirdyknęło,że jak leżałam to natychmiast wstałam na równe nogi.
                                                    Była burza z piorunami.
                                                    Dziś spokojnie oberwałam wszystkie krzaczki porzeczek.
                                                  • tamaryszek44 Re: Lipiec wita 15.07.14, 17:28
                                                    Witam. Sucho, dalej sucho i nic deszczu. Moje trawniki to siano bo mam pompę popsutąsad
                                                  • iryska2604 Re: Lipiec wita 15.07.14, 18:56
                                                    U mnie też problem z wodą, wodociąg juz kończą ale jeszcze czasem wyłączają a ze studni zero bo cos tam z hydroforem. Strasznie dziś przypiekało.
                                                  • wirujacypunkt Re: Lipiec wita 15.07.14, 19:03
                                                    Witam w lipcowy, ciepły wieczórsmile
                                                  • tamaryszek44 Re: Lipiec wita 16.07.14, 17:51
                                                    Dobry wieczór. Upał jak w saunie, aż mnie osłabiło to ciepło.
                                                    Miłego wieczoru życzę i troszkę chłodku, a najlepiej deszczu, sobie też.
                                                  • iryska2604 Re: Lipiec wita 16.07.14, 18:32
                                                    Ciepły? U mnie dalej 29 st. a niedługo 19-ta. Oszaleć można...
                                                  • dorka556 Re: Lipiec wita 16.07.14, 18:38
                                                    Aż spojrzałam na termometr.
                                                    U mnie niecałe 16 stopni i jak co dzień przeszła burza z ulewą.
                                                  • jaga_22 Re: Lipiec wita 16.07.14, 19:09
                                                    U mnie jeszcze 27 w cieniu,ze dwie godz. temu było 30.
                                                    Pomidorki się cieszą.

http://i61.tinypic.com/2gw5n9l.jpg
                                                  • xy.5 Re: Lipiec wita 16.07.14, 20:26
                                                    Witam,wpadłam do domu po dłuższym pobycie na działce.Upalnie i u nas zanosiło się na burzę ale poszło bokiem.Mamy awarię wodociągową i w tej chwili wody brak.
                                                  • tamaryszek44 Re: Lipiec wita 16.07.14, 20:27
                                                    Twoje pomidorki to tak ładne jak nieprawdziwe, jak po foto szopie do żurnala.
                                                    Powinnaś nagrodę za nie dostać.smile
                                                  • jaga_22 Re: Lipiec wita 16.07.14, 21:01
                                                    Bo to koktajlowe Tamaryszku,one zawsze są ładne.
                                                  • aga-kosa Re: Lipiec wita 17.07.14, 09:22
                                                    Jeszcze tylko parę chwil i ostatnie bagaże w samochodzie i hajda na północne ziemie Polski.
                                                    Dzieci na rowerach wczoraj już były w Stegnach do domu wracają w sobotę, może się na siebie natkniemy na skrzyżowaniu drogi i rzeki. smile aga
                                                  • maria6450 Re: Lipiec wita 17.07.14, 10:53
                                                    A ja do lasu, do lasusmile. Dobrego dnia gdziekolwiek jesteściesmile
                                                  • jaga_22 Re: Lipiec wita 17.07.14, 11:11
                                                    Aga,życzę udanego i szczęśliwego rejsu kajakowego
                                                    tak jak w zeszłym roku. http://s18.rimg.info/8ad5367c6ea2d98d988a316552fd45de.gif
                                                    Miłego wypoczynku wszystkim.
                                                    Uff jak gorąco. http://s12.rimg.info/6741d394212f783e04ea871954bcedc4.gif
                                                  • xy.5 Re: Lipiec wita 17.07.14, 14:43
                                                    Miłego wypoczynku wszystkim i dobrej pogody.Od wczoraj prowadzę życie domowe po tygodniowym pobycie na działce.
                                                  • iryska2604 Re: Lipiec wita 17.07.14, 16:21
                                                    Aga to ma kondycję - udanego spływu. U nas dalej piekarnik, 30 st. I SŁOŃCA NIE MA. Zaczęłam golić żywopłot i niestety, nie dałam rady, tak duszno.
                                                  • tamaryszek44 Re: Lipiec wita 17.07.14, 17:36
                                                    Witam.
                                                    Agusia baw się dobrze i odpocznij.
                                                    Duchota i sucho. Czy popada wreszcie coś?
                                                  • xy.5 Re: Lipiec wita 18.07.14, 07:09
                                                    Witam,wczoraj pogrzmiało i pokropiło a dzisiaj słonko i chłodek.Udanego dnia,zmykam do kuchni i zaczynam pierogowy dzień.
                                                  • iryska2604 Re: Lipiec wita 18.07.14, 15:52
                                                    33 w cieniu. Teraz słońce znikło w ogóle.Tylko czy coś z tego wyniknie?
                                                  • jaga_22 Re: Lipiec wita 18.07.14, 16:04
                                                    Było bardzo duszno,co ja mówię jest duszno i 30 st.w cieniu.
                                                  • tamaryszek44 Re: Lipiec wita 18.07.14, 16:41
                                                    Nic Irysko z tego nie będzie, znowu czyste niebo i skwar. Nie zapowiadają deszczu na najbliższe dni.
                                                    Witam upalnie.
    • julinka601 Re: Lipiec wita 18.07.14, 20:15
      A ja nadal poszukuję kwatery nad Bałtykiem. Coś tam znalazłam ale jeszcze nie to czego bym chciała.W niedzielę jadę na tydzień w Karkonosze a potem już nie przelewki muszę coś mieć na początek sierpnia. Gorąco, nomen omen,pozdrawiam
      • iryska2604 Re: Lipiec wita 19.07.14, 09:51
        Mam nadzieję ze na tej stronce znajdziesz. O godz. 8 rano -26 stopni. Deszcz pokazywali u Dorki - podeślij mi Dorciu jakas chmurę,moze sie tu u mnie nawet oberwać. Tu coby nie spadło to jak w gąbkę.
        • jaga_22 Re: Lipiec wita 19.07.14, 10:59
          Wczoraj wieczorem u mnie lało i dalej gorąco,ale chociaż nie jest duszno
          i jest wiaterek

https://topola.c0.pl/images/chmurki/slonko.gif
          • tamaryszek44 Re: Lipiec wita 19.07.14, 13:51
            Witam. U nas upał bez kropli deszczu i siedzimy w domu pozasłaniani.
            Miłego weekendu życzę.
        • dorka556 Re: Lipiec wita 19.07.14, 16:05
          Na Podhalu nareszcie zaświeciło słonko. Już prawie przez całą dobę nie padało. Temperatura marzenie 24 stopnie i leciutki chłodzący zefirek. Jutro też ma być ładnie a od poniedziałku jak zwykle. Wtedy podeślę chmury.
          W lesie rydze i prawdziwki. Nasmażyłam całą patelnię rydzów.
          • iryska2604 Re: Lipiec wita 19.07.14, 19:04
            A u mnie trzeszcząca trawa. Coś tam przebąkują o chłodniejszym wtorku, moze choć kropla spadnie? Dziś juz przechodzi wszelkie pojęcie, oczy mi prawie wyszły z orbit jak zobaczyłam 36 stopni. Przestałam sie przejmować katarem i chodziłam w kostiumie kąpielowym i co godzinka ładowałam sie do basenu. Co prawda popływać w nim nie bardzo (tylko 4500 l) ale schłodzić sie mozna.
            • anoagata Re: Lipiec wita 19.07.14, 19:59
              Nie gadajcie,nie gadajcie,ze ciepło czy gorąco.
              U mnie w cieniu nawet drinki 'idą'.
              Pozdrawiam laptopkiem z podwórka.
              • jaga_22 Re: Lipiec wita 20.07.14, 10:15
                Witam...w tej chwili to u mnie tak https://www.diddlomania.friko.pl/Gifki/22.gif
                • iryska2604 Re: Lipiec wita 20.07.14, 10:42
                  Nawet nie wiesz jak ci zazdroszczę. Do czego to doszło - zeby zazdrościć deszczu...U mnie jak co dzień, na razie tylko 31 -zobaczymy co bedzie dalej.
                  • dorka556 Re: Lipiec wita 20.07.14, 12:26
                    U mnie jak u Jagi.
                    Tylko wczoraj nie było deszczu (1 dzień!).
                    • wiktoria53 Re: Lipiec wita 20.07.14, 13:13
                      W tej chwili w domu 28 *C a za oknem 34 *C. Termometr od strony wschodniej. Wg prognoz przed nami upały do końca lipca. Jak taki stan przetrzymać? Nasz region kraju jest omijany przez deszcze.
                      • jaga_22 Re: Lipiec wita 20.07.14, 14:14
                        Witaj Wiktorio http://s19.rimg.info/7c236cc16191bcd43096f39c4444f7d2.gif dawno Ciebie nie widziałam.
                        U mnie popadało i się ochłodziło ,to trochę odpocznę.
                        • tamaryszek44 Re: Lipiec wita 20.07.14, 15:41
                          U nas powtórka, ani listek nie drgnie i jak kocham ciepło i lato, tak na dzień dzisiejszy mam dość, Topię się.
                          Witam upalnie i miłego popołudnia życzę.
                          • iryska2604 Re: Lipiec wita 20.07.14, 19:07
                            Przed chwilą znów byłam sie pomoczyć. Godz.19 a termometr pokazuje 32 st. Ja już nie wydolę chyba, Na sumakach liscie smętnie zwisają, po trawie zostało wspomnienie...
                            • jaga_22 Re: Lipiec wita 20.07.14, 19:28
                              A u mnie to już nie pada,a leje.
                              • tamaryszek44 Re: Lipiec wita 20.07.14, 20:14
                                Moja trawa to rżysko, jak po niej chodzę to się łamie. Nie wiem czy trawnik odrośnie czy trzeba siać nowy. Jeszcze zeby to było takie łatwe, ale tak czy siak to najpierw muszę bić nową studnię.
                                • iryska2604 Re: Lipiec wita 21.07.14, 09:02
                                  Trawa odrośnie, niech tylko popada porządnie. My w tym roku wiosną kazaliżmy sobie nowa studnię, ale cos siadło. Dzis pogoda jakby trochę inna, wieje wiaterek i na razie " tylko" 26 st. Na jutro zapowiadali chłodniejszy dzień. Może wreszcie choć pokropi?
                                  • jaga_22 Re: Lipiec wita 21.07.14, 10:56
                                    Dziś na pewno będzie cały dzień grzało słoneczko,wczoraj się wypadało.

http://i58.tinypic.com/141426p.jpg
                                    • tamaryszek44 Re: Lipiec wita 21.07.14, 13:16
                                      U nas Jagusiu nie padało, ale niby w prognozie zapowiadają dziś burze, mam nadzieję że będzie.
                                      Witam milutko i miłego tygodnia życzę.
                                      • iryska2604 Re: Lipiec wita 21.07.14, 19:45
                                        Obiecują -ale czy będzie? U nas znów było ponad 30. I to przy wiejącym wiaterku. Jest tak parno ze wytrzymać trudno. Na dodatek kupiłam dziś 15kg ogórków, tu na miejscu - słoiki przygotowane, cała reszta też a tu wody nie ma. Siedzę i czekam na wodę. Wydrylowałam tez parę słoiczków wiśni,zasypałam cukrem ,do jutra puszczą sok. Siostra własnie zadzwoniła ze pod Jelenią Górą leje. A tu nic...
                                        • iryska2604 Re: Lipiec wita 22.07.14, 10:44
                                          Choć parę kropel...litości. Znów grzeje a ani burzy ani deszczu.
                                          • jaga_22 Re: Lipiec wita 22.07.14, 11:17
                                            Witam http://s17.rimg.info/0f1e317fc46ea743e31b5bd40b7de886.gif ,całkiem fajnie,tylko 27st. chyba nie będzie padało.
                                            Mam pełno mączlika szklarniowego na pomidorach,
                                            przecież nie potraktuję je chemią.Gdzieś czytałam o wywarze z czosnku,
                                            zaraz poszukam.
                                            • tamaryszek44 Re: Lipiec wita 22.07.14, 14:59
                                              Witam. W taki upał to niedługo zostaniemy skwarkami. Topię się, piję litry wody i się topię.
                                              Miłego dnia i chowajcie się w cień.
                                              • tamaryszek44 Re: Lipiec wita 23.07.14, 15:46
                                                Dziś naszło trochę chmur i lekko wieje, a jutro ma padać i znacznie spaść temperatura. Oj który to już raz prognozują......tylko czy się sprawdzi?
                                                Witam. jeszcze dycham, a wy?
                                                • iryska2604 Re: Lipiec wita 23.07.14, 16:23
                                                  Od 15-tej kłębią sie chmury i gdzieś tam pada, widac takie smugi z chmur, jakby lało - tu na razie nic. Ale robi sie coraz ciemniej i mruczy w górze. Moze gruchnie? Moja wnusia przyjechała, popływała w basenie, teraz zażyczyła sobie obejrzeć pana Robótkę. Mam 5 min, spokoju.
                                                  • jaga_22 Re: Lipiec wita 23.07.14, 16:39
                                                    U mnie wietrzysko o mało okien nie powyrywa.
                                                  • anoagata Re: Lipiec wita 23.07.14, 21:51
                                                    A u mnie ani wieje ani leje,temperatura umiarkowana ale bardzo sucho.
                                                    Prawie dwie godziny lałam wodę.
                                                  • iryska2604 Re: Lipiec wita 23.07.14, 22:39
                                                    Ale się napadało ! Wszystkiego z 15 min. tyle tylko ze oczyściło atmosferę i troszkę temperatura spadła. Dobre i to...
                                                  • iryska2604 Re: Lipiec wita 24.07.14, 09:21
                                                    Za to dziś szaro i na razie 16 stopni. Odpocznę od upału - wreszcie. No i popadało jeszzcze. Coś podobnego -człowiek sie cieszy z deszczu.
                                                  • anoagata Re: Lipiec wita 24.07.14, 13:00
                                                    Irysko,widziałam u Ciebie 18 st ,chyba jutro,aż mną wstrząchło.
                                                    Na Mazurach umiarkowanie gorąco i wieczorkiem chyba dziś też będzie lanie wody.
                                                    Dobrze że nie jest droga.
                                                  • jaga_22 Re: Lipiec wita 24.07.14, 14:19
                                                    Nawet słonko leniwe wyszło i znowu wieje,ale ciepło się zrobiło
                                                    miało być 20,a jest 26.
                                                  • tamaryszek44 Re: Lipiec wita 24.07.14, 17:17
                                                    Pada od ranasmile Wreszcie! Temperatura też sprzyja oddechowi.
                                                    Witam milutko.
                                                  • alfredka1 Re: Lipiec wita 24.07.14, 19:27

Pokropiło przez kilka minut, gdy wyszłam od fryzjera smile)
                                                  • iryska2604 Re: Lipiec wita 24.07.14, 19:37
                                                    noagata 24.07.14, 13:00 Odpowiedz
                                                    Irysko,widziałam u Ciebie 18 st ,chyba jutro,aż mną wstrząchło.

Szczera prawda, dziś wreszcie od rana leje. No, z przerwami na siąpienie ale wreszcie mozna oddychać. Przecież tu już sie nie dało żyć. Mam dziecko u siebie i w zwiazku z tym niewiele czasu, uprawiałyśmy radosną twórczość , wszystko było w farbach. Teraz poogląda My Little Pony ,kąpiel i spać.
                                                  • jaga_22 Re: Lipiec wita 25.07.14, 09:15
                                                    Witam bardzo deszczowo,chyba całą noc padało.

A kuku...tu jestem.
                                                    http://i62.tinypic.com/voua3a.jpg
                                                  • dorka556 Re: Lipiec wita 25.07.14, 09:34
                                                    Jaguś, Twoja Lenka jest bardzo fotogeniczna.
                                                    Może to jednak zasługa bardzo zdolnego fotografa?
                                                  • tamaryszek44 Re: Lipiec wita 25.07.14, 16:58
                                                    Ale ładna kiciasmile
                                                    Witam serdecznie. Właśnie wróciłam z rowerka i padam ze zmęczeniawink
                                                  • iryska2604 Re: Lipiec wita 25.07.14, 19:59
                                                    Mój kot nawet dzis o posiłkach zapomniał.Robi się znów gorąco,ziemia paruje a temperatura rośnie. Najwyżej będziemy siedzieć w basenie. Dziś miałyśmy prace ręczne,rano obejrzymy "Pana Robótkę" i potem mam przerąbane. Aparat mi sie zepsuł, smartfon w naprawie a nie próbowałam tym mężowym robić zdjęć - spróbuję ,to zobaczycie czym sie param.
                                                  • anoagata Re: Lipiec wita 25.07.14, 20:31
                                                    Co za radość,po południu zaczął padać deszcz,to ja prosiłam i prosiłam jeszcze i jeszcze ale to trwało tylko 5 minut,i wodę na ogród musiałam lać sama.
                                                  • xy.5 Re: Lipiec wita 26.07.14, 07:49
                                                    Witam,wpadłam do domku po pobycie na działce i przetwarzam jabłka na dżemik.Pozdrawiam,udanej soboty.
                                                  • iryska2604 Re: Lipiec wita 26.07.14, 15:56
                                                    Dziś u nas znów ponad 30 . Mam dzis względny spokój bo wnuczka ma po sąsiedzku koleżankę i ani myślą się rozstać. No i niech sie bawią, co im będę żałować.
                                                  • tamaryszek44 Re: Lipiec wita 26.07.14, 16:58
                                                    Witam. Wyszłam spod prysznica po rowerku, ale że przedtem nie ostygłam to leci ze mnie ciurkiem. U nas pięknie, letnio w stu procentach. Może tak być całe lato, tylko nocami mogłoby popadać.
                                                  • anoagata Re: Lipiec wita 27.07.14, 16:01
                                                    https://www.e-gify.pl/gify/przyroda/slonce/slonce36_%28www.e-gify.pl%29.gif

Tak jest u mnie.
                                                    Zwalniam swoje obroty,trochę posiedzę z Wami.
                                                  • tamaryszek44 Re: Lipiec wita 27.07.14, 19:28
                                                    Witam. Upał w dalszym ciągu, coś po grzmiało, naszły chmury, ale się rozpierzchły i nawet kropla nie spadła.
                                                  • xy.5 Re: Lipiec wita 27.07.14, 21:37
                                                    Dobry wieczór,u nas było podobnie.Odwiedziła mnie koleżanka,nie widziałyśmy się prawie miesiąc i musiałyśmy to i owo omówić,potem byłyśmy na spacerze i niedziela zbyt szybko się skończyła.
                                                  • iryska2604 Re: Lipiec wita 27.07.14, 21:44
                                                    Powiem wam, że mnie upały bardzo męczą.Dziś znów było 33 w cieniu.Dopiero teraz można oddychać a jest prawie 22-ga. Dziecko mi sie nawet z koszulki rozebrało - teraz jej nie ubiorę bo ją obudzę. Lubię ciepło, ale bez przesady.
    • julinka601 Re: Lipiec wita 27.07.14, 21:54
      A ja wróciłam z Kotliny Jeleniogórskiej, gdzie wieczorami zakładaliśmy swetry i było tak pięknie! A tu nie ma czym oddychać. Pozdrawiam gorąco /nomen omen/
      • anoagata Re: Lipiec wita 28.07.14, 12:23
        Jest taka gorącz,że nie sposób wyjść z domu.
        To są takie uroki lipieca.
        • jaga_22 Re: Lipiec wita 28.07.14, 12:27
          Można sobie puścić wodze fantazjom. http://s15.rimg.info/a6dafcbff37adf973ac88048c9646d9a.gif
          • anoagata Re: Lipiec wita 28.07.14, 12:44
            Oj tam,oj tam.
            Fantazji to akurat mi nie brak.

https://www.e-gify.pl/gify/przyroda/morze/morze13.gif
            • tamaryszek44 Re: Lipiec wita 28.07.14, 14:54
              W nocy padało, a teraz upał, ale raniutko poszłam na rowerek to nie było jeszcze tak źle. Teraz leniuchuję.
              Witam i miłego tygodnia życzę.
              • xy.5 Re: Lipiec wita 28.07.14, 15:27
                Uff jak gorąco,odpoczywam po wyjeździe do miasteczka.Udanego dnia i tygodnia!
                • anoagata Re: Lipiec wita 28.07.14, 20:24
                  Ponoć w Chinach jest 60 st to co tam te nasze 37 gorąca.
                  To raczej zimno jest.
                  • tamaryszek44 Re: Lipiec wita 28.07.14, 20:31
                    U nas właśnie przeszła burza, ale pada dalej. Super, a od rana powtórka. Sierpień też ma być upalny.
                  • wodnik33 Re: Lipiec wita 28.07.14, 21:53
                    Na szczęście nie trafiłem w Chinach na taki gorąc ..
                    trzydziesci kilka stopni też nas meczą, powietrze wilgotne, Odra paruje.
                    Pozdrawiam bardzo chłodno, wręcz mroźnie smile
                    Dobranoc, do jutra.
                    • iryska2604 Re: Lipiec wita 29.07.14, 08:31
                      Wczoraj po południu gruchnęło, lunęło i powietrze zrobiło sie trochę lżejsze - bo dzień był okropny. Dziś od rana grzeje. Wieczorem moja wnusia wyjeżdza,będzie mi smutno ale już mi się należy trochę odpoczynku.
                      • xy.5 Re: Lipiec wita 29.07.14, 15:07
                        Witam,deszczu ni kropelki i upał nadal wielki.Pozdrawiam i czekam na deszcz oraz chłodek.
                        • tamaryszek44 Re: Lipiec wita 29.07.14, 15:18
                          Dzień dobry. U nas też upalnie, ale chmurzy się jak wczoraj to może i popada.
                          Miłego popołudnia życzę.
                          • aga-kosa Re: Lipiec wita 29.07.14, 20:14
                            Kazałam się ostrzyc na "pół zapałki" Prześliczny jeżyk smile . Przynajmniej mi się głowa nie przegrzewa. Pozostałą część ciała zanurzam w basenie.
                            Teraz szykuję jedzenie na wyjazd na kajaki. Mimo, że gorąco będziemy pływać w Wełnie.
                            Syn wpadł na chwilę. Przejechał ze swoją rodziną 610 km wzdłuż morza na rowerach. Zgubił po drodze 4 kg. smile aga
                            • iryska2604 Re: Lipiec wita 29.07.14, 21:08
                              Ciężki dzień był dzisiaj. Niby nie było tak dokuczliwego słońca ale parno jak diabli.
    • julinka601 Re: Lipiec wita 29.07.14, 21:51
      Piorę,składam rzeczy i szykuję się na wyjazd. W piątek wieczorem wyruszam nad morze. W końcu wybrałam Łebę. O upale nie wspomnę bo jest tak jak wszędzie.
      • anoagata Re: Lipiec wita 30.07.14, 11:39
        Kret pogodowy powiedział,że na Warmii i Mazurach nie powinno padać.
        Zmiażdżyłam bym go pięto jak szkodnego robaka,gdybym mogła.
        • jaga_22 Re: Lipiec wita 30.07.14, 11:54
          O! Anoagatka zapisała się do PZL big_grin
          Mogłoby u mnie trochę popadać.

http://i59.tinypic.com/13zqtde.jpg
          • xy.5 Re: Lipiec wita 30.07.14, 12:23
            witam,powoli się pakuję i jutro zmykam na działkę tak na tydzień gdzieś,pozdrowionka.
          • anoagata Re: Lipiec wita 30.07.14, 13:25
            Jaguś nie jesteś współczująca dla mnie,chcesz by u Ciebie...
            U Ciebie padało chyba za 3 dni temu a u mnie już straciłam rachubę chyba ze 3 tygodnie.
            Sałatę chciałam wyrwać z korzeniem to potrzebny był szpadel.
            Chyba już będzie jak dziadek z babką ciągnęli rzepkę.....
            • tamaryszek44 Re: Lipiec wita 30.07.14, 17:00
              Witam
              Właśnie się rozjaśnia po ulewnej burzy, ale coś jakby następna nadchodziła. A niech pada, oby dalej było ciepło.
              Miłego dnia!
              • iryska2604 Re: Lipiec wita 30.07.14, 19:49
                U mnie była taka mała burza, chyba ją przedrzemałam - dopiero jak sie podniosłam to zobaczyłam że jest mokro.Tak parno że trudno oddychać.
                • iryska2604 Re: Lipiec wita 31.07.14, 12:10
                  Mamy dziś przerwę w upale.Zachmurzenie całkowite i tylko 25 stopni. Za to chyba nasza anoagata ma wreszcie upał?
                  • jaga_22 Re: Lipiec wita 31.07.14, 14:15
                    Za to ja mam 32 w cieniu,lekko się pomylili. https://dodatkii.net/emotki/60.gif

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka