anoagata 21.07.09, 18:11 Prezydent bez kalendarza i ma chaos a u was???? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
misia007 Re: Jak żyjecie??? 21.07.09, 18:18 Z kalendarzem, z zegarkiem , z planem!!!! 17 też sie nie boję!!! Odpowiedz Link
misia007 Re: Jak żyjecie??? 21.07.09, 18:37 jak to pan prezydent (wedle Kownackiego) ma jakąś fobie na punkcie tej miłej w końcu liczby.17 dnia nie przyjmuje, o 17.00 znika, 17 gościa wyprasza.Ponoć podczas wizyty w jakiś kraju, mieli zarezerwowane apartamenty na 17 pietrze i każdy numer pokoju tak się zaczynał.Pan prezydent salwował się ucieczką do pokoju kogoś z personelu na niższym pietrze a ten szczęściarz czy szczęściara rozpierali się w apartamencie prezydenckim. Kownacki nie chciał zdradzić skąd ten uraz do 17 ale chodzą spekulacje ,że to może wywołał serial"17 mgnień wiosny" . Odpowiedz Link
natla Re: Jak żyjecie??? 21.07.09, 19:00 Przestańcie z tą 17-ką, bo jeszcze ktoś uwierzy Bałagan w kancelarii, to wina personelu, który jest po to aby organiziwać pracę Prezydenta. A to że ten Prezydent nie potrafi dobrać personelu do wiadomo. Doradców jakich ma widać, Kownacki w konflikcie z Bielanem czy Kamińskim. Wszyscy podlizują się prezydentowi, nadają na siebie nawzajem i jak tu ma organizacja działać. A jeszcze chimeryczność pana P., jego zbyt niska albo zbyt wysoka samoocena, na pewno nie ułatwiają życia podwładnym. Wierzę w ten bałagan i to mocno. Odpowiedz Link
cieplanata Re: Jak żyjecie??? 21.07.09, 18:29 ja żyje z kalendarzem, z zegarkiem. Mam za dużo obowiązków na głowie i nie mam biura obsługi do swojej dyspozycji więc muszę korzystać z notesów, przypominajek w telefonie i innych takich urządzeń Odpowiedz Link
anoagata Re: Jak żyjecie??? 21.07.09, 18:37 No własnie chyba dlatego że nie jestesmy prezydentkami to żyjemy inaczej u mnie w kuchni musi być kalendarz na cały miesiąc abym wiedziała którego dnia wpadnie emerytura itp.Rano siedze oije kawe i tak patrzę wlasnie w ten kalendarz nie rozumiem jak Pan prezyden tak może żyć. Odpowiedz Link
izis52 Re: Jak żyjecie??? 21.07.09, 18:44 No to dowiedziałam się o prezydencie czego nie słyszałam. Swoją drogą obu K przywrócił z niebytu politycznego premier Buzek mianując P.Lecha ministrem i na co nam i jemu to wyszło ? Odpowiedz Link
izis52 Re: Jak żyjecie??? 21.07.09, 18:48 Ja ostatnio w wakacje żyję bez zegarka. W kalendarz rzadko zerkam. Senno-leniwa stagnacja i jeszcze humor mam dość zmienny, ale ogólnie nie jest źle. Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: Jak żyjecie??? 21.07.09, 18:51 Normalnie. Z telefonem komórkowym , dzwonię, sprawdzam godzinę , notki są mi niepotrzebne , sklerozy nie mam , wszystkie piny pamiętam , nawet pesel i nip? nie nipu raczej nie tzn kilka cyfr tak ale reszty nie , ach numer w przychodni tez . I żyję od pierwszego do pierwszego , teraz żyję do pierwszego Nie planuję , czas mnie niesie . No i nie mam czasu , kurcze brak . Acha , marzy mi się ... wziąłbym zwinął manatki, wybył z kraju , tylko nie ma gdzie ,najpierw marzyła mi się Alaska, choć ostatnio pokazywali taka wyspę, gdzieś koło Brazylii , ciepło , potrzebne spodenki krótkie , koszulka, slipki i sandały . Ryby w morzu, ogień na palenisku , palma nad głową , szum morza i gwiazdy na niebie . Tak zastanawiam się, ile bym wytrzymał bez Wielkiej Niedźwiedzicy ? Odpowiedz Link
izis52 Re: Jak żyjecie??? 21.07.09, 18:56 Ciepły klimat i słońce poprawiają samopoczucie, co po tubylcach nieśpiesznie daiałających widać. A co z tym paszportem ? Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: Jak żyjecie??? 21.07.09, 19:01 Z paszportem? Do tej pory nie wyrabiałem . Nawet nie wiem gdzie teraz , jak już by mi przyszło tam pojechać, to pewnie odmówili by wjazdu , bo raz że na stałe choć krótko a drugie, że bez pieniędzy i oczy by rozszerzyli, że chcę pisać patykiem na plaży wierszydła po polsku toć mają swoich czarowników Odpowiedz Link
misia007 Re: Jak żyjecie??? 21.07.09, 18:57 Można bliżej, taki Bornholm.Lagodny klimat, urocze domki, zabytków pod dostatkiem , ścieżki rowerowe no i obowiązkowo śledzie wędzone z winkiem, pod wielką Niedżwiedzicą. Odpowiedz Link
izis52 Re: Jak żyjecie??? 21.07.09, 19:08 Sagi, dasz radę. Na bilet tylko przyoszczędź. Tam chatkę palmową upleciesz, a za 500 $ (z przeliczenia 1500), to krezusem będziesz, a jeszcze kokosy darmowe nam podeślesz. Odpowiedz Link
anoagata Re: Jak żyjecie??? 21.07.09, 19:32 Sagi.. wcześniej przeczytałam że marzy ci sie Alaska chyba te A bylo zbędne miało być marzy mi się *Laska*, czy nie mam racjiiii??? Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: Jak żyjecie??? 21.07.09, 19:40 Najlepiej jak by było A i laska A-laska Ala-ska A-las-ka To ostatnie z westchnieniem Alas-ka Odpowiedz Link
anoagata Re: Jak żyjecie??? 21.07.09, 19:52 Ooooo laska z laska o to mu chodzi a pisze o ALASCE czy to nie mozna powiedzieć szczerze co sie marzy!!! Odpowiedz Link
anoagata Re: Jak żyjecie??? 21.07.09, 19:59 To wiem ale myslałam że są inne egzemplarze niz ten co ja posiadam, ale widocznie innych jest znikoma ilość którą rzadko mozna spotkać. Odpowiedz Link
anoagata Re: Jak żyjecie??? 21.07.09, 20:03 A pewnie że marzę mam kalendarz w przeciwieństwie do prezydenta nie ma u mnie chaosu ale nie marzę o Alasce. Odpowiedz Link
anoagata Re: Jak żyjecie??? 21.07.09, 20:09 A tak na super poważnie to ten wywiad Kownackiego był raczej szokujący. Odpowiedz Link
misia007 Re: Jak żyjecie??? 21.07.09, 20:17 szokujący?????, już wcześniej czytałam że w Kancelarii żle się dzieje.Dla mnie to on miał normalnie dość tej roboty!!! Odpowiedz Link
natla Re: Jak żyjecie??? 21.07.09, 20:17 To prawda. I nie wiem, czy to determinacja z jego strony czy zagrywka. Odpowiedz Link
izis52 Re: Jak żyjecie??? 21.07.09, 20:23 Qurcze bledziutkie; kalendarza nie mają, bałagan jakiś, kupców z pod hali w obronę nie biorą. Wakacje sobie zrobili ? Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: Jak żyjecie??? 21.07.09, 20:48 ...Uhm.... www.youtube.com/watch?v=xrguJziuq9s Odpowiedz Link
anoagata Re: Jak żyjecie??? 21.07.09, 20:54 Własnie a jak wy tam żyjecie w tej Warszawie co tam sie dzieje to głowa mała /tak ktoś mówił/. Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: Jak żyjecie??? 21.07.09, 21:17 Aniu ja Ci nie powiem jak żyjemy w W-wie , ja nie jestem światowiec nigdzie nie bywam , niczego nie oglądam a szpan tego świata mnie nie interesuje , dlatego tak jak Ty czytam prasę, co tam panie w polityce słychaćMoja żona więcej biega po świecie Grójecką zna na wylot A ja tyko Wola i Wola i się nie ruszam z domu . Odpowiedz Link
anoagata Re: Jak żyjecie??? 21.07.09, 21:26 Kiedyś pomieszkałam chyba na Grochowskiej blisko Stadionu i ronda Waszyngtona ale nastał sierpień i strajk i musiałam spadać natychmiast do domu, bo zaczynały sie strajki. Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: Jak żyjecie??? 21.07.09, 21:33 To miałaś Wedel pod nosem i pachniało Ci słodko Trzeba było zostać , może byś została przywódczynią jakiego strajku Kino też tam miałaś i kościół i jeziorko na Kamionku Odpowiedz Link
anoagata Re: Jak żyjecie??? 21.07.09, 21:48 tak pewnie wszystko tam bylo ale juz kolej strajkowała zdążyłam wrocić do domu oj to btły czasy a jako na przywódczynię sie nie nadaę. Odpowiedz Link
izis52 Re: Jak żyjecie??? 21.07.09, 22:01 No i ozwał się ktoś od p.prezydenta i niejaka p.P. A jutro to już będzie sie działo. Odpowiedz Link
anoagata Re: Jak żyjecie??? 21.07.09, 22:48 OJ działo dzialo ide szukac moje szczęście a też i moje szcęście a raczej *nieszczęście*. Odpowiedz Link
anoagata Re: Jak żyjecie??? 21.07.09, 22:58 No nie dokladnie wiem jak żyjecie, może do pokoju zwierzeń???ale już kończę wontek. Odpowiedz Link
natla Re: Jak żyjecie??? 21.07.09, 23:13 Nie kończ jeszcze, nie zatrzaskuj drzwi, to Ci powiem, ze żyję *na luzie* i tylko czasem spoglądam w kalendarz. Organizacja wiekszość czasu spędza na urlopie i tylko w razie potrzeby ją wzywam na chwilke. Ale ja mogę, bo nie rządzę krajem ani niczym innym. Co najwyżej sobą. Odpowiedz Link
anoagata Re: Jak żyjecie??? 21.07.09, 23:22 No jeszcze tu twkię przy tym kompie to napiszę że Odpowiedz Link
natla Re: Jak żyjecie??? 21.07.09, 23:31 To dobre miejsce na ucieczkę od "nieszczęścia" Odpowiedz Link
anoagata Re: Jak żyjecie??? 21.07.09, 23:40 No to dziecinko ,bo na pewno jesteś młodsza o ileś tam lat, a ten Sagi już chyba załapał bo już go długo nie słyszę. Odpowiedz Link
natla Re: Jak żyjecie??? 21.07.09, 23:52 Na wszelki wypadek nie będę sie z Tobą licytować wiekiem , bo jeszcze by szydło z worka wylazło. A teraz juz mówie dobranoc, pchły na noć. Odpowiedz Link