sagittarius954 22.07.09, 19:20 Jakie wydarzenie historyczne można dopasować do tej daty Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cieplanata Re: Dziś 22 lipca 22.07.09, 20:16 taaaaaaaak, mnie pasują dwie daty. Było to 22 lipca 1929 roku w południe urodziła się cudowna kobieta Janina. Moja teściowa Kocham Cię babciu Janeczko I 22 lipca 1991 rok, pierwszy raz 22 lipca było dniem pracy. Niestety mojej pracy w nowej firmie. Na pół roku pracy dostałam tylko raz pieniądze w wysokości 25% pensji umówionej na miesiąc. Tak zaczynała sie "demokracja" i tak działali nowi "biznesmeni" Odpowiedz Link
misia007 Re: Dziś 22 lipca 22.07.09, 20:21 Ja wiem ,Manifest Lipcowy w Lublinie chyba ogłoszony i jeszcze czekolada zamiast Wedel też nosiła tą datę!! Odpowiedz Link
super222 Re:O 22 Lipca 23.07.09, 08:13 <...i jeszcze czekolada zamiast Wedel też nosiła tę datę> padło stwierdzenie w tym wątku. To jest prawda historyczna, ale poprzedzona Manifestem Polskiego Komitetu Wyzwolenia Narodowego (PKWN), który ogłoszony został 22 lipca 1944 roku, przez władze polskie powołane przez Kreml, w celu realizacji celów ZSRR na terenie Polski. Wzniosłe hasła o swobodach demokratycznych, wolności zrzeszania się w partiach politycznych i związkach zawodowych nigdy nie były przestrzegane. Poza lojalnością wobec ZSRR, Manifest w swej istocie niczego nie załatwiał. W czasach PRL-u 22 lipca był dniem świątecznym. --- Dopiero dzisiaj odpowiadam. Wczoraj była burza i błyskawice. Odpowiedz Link