del.wa.57 02.08.09, 16:43 Może nie każdy otworzy ten link? chociaż już oglądaliśmy fotki,zrobione w Picasie. Fotki robione z samolotu picasaweb.google.com/helciaster/NewYorkFrankfurtMainBremen?feat=directlink Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sagittarius954 Re: Chcę się pochwalić a co!! :-))) 02.08.09, 16:57 O tam nawet widziałem jak prawie skrzydło się urwało Odpowiedz Link
del.wa.57 Re: Chcę się pochwalić a co!! :-))) 02.08.09, 17:04 O żesz ty!!! Tak żle mi zyczysz Sagi? Nie mam lęku,latania,jak mam zginąć,nie uniknę tego,chociaż początki łatwe nie były,bałam się latać,dzisiaj już wyleczyłam się z lęku. Będzie co ma być Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: Chcę się pochwalić a co!! :-))) 02.08.09, 17:07 Przeca ja lubię straszyć, zawsze idzie złapac taka delikwentkę w ramiona Odpowiedz Link
misia007 Re: Chcę się pochwalić a co!! :-))) 02.08.09, 16:59 Jest się czym chwalić, cudne foty, te niebiańskie kolory no i zwięzły , konkretny opis, bez trucia!!!! Odpowiedz Link
del.wa.57 Re: Chcę się pochwalić a co!! :-))) 02.08.09, 17:04 Dzięki Misiu,nie znoszę *trucia* Odpowiedz Link
del.wa.57 Re: Chcę się pochwalić a co!! :-))) 02.08.09, 17:08 Ten link z opisem,większość z Was widziała,ogólnie wiadomo,że''dorabiam''sobie na forum,robię za listonosza picasaweb.google.com/helciaster/Millbrook?feat=directlink Millbrook jest wioska w Dutchess County, New York, Stany Zjednoczone. Millbrook jest niedaleko od centrum miasta Waszyngton. Nazwa Millbrook pochodzi ze starego młyna przemiał na stronie Wappinger's Creek w północnej części miasta. The building still stands today, and has been converted to an apartment building. Budynek stoi do dziś i zostały zamienione na mieszkania budynku. Millbrook słynne jest z ogromnych winnic i najlepszych win w okolicy. Tyle mówi''Wikipedia'' My pojechalismy tam, zobaczyc przecudny zamek a wszystko zaczeło się bardzo...spontanicznie. Pewne malzenstwo,postanowili zbudowac dom,pomyśleli przez chwile i Pan domu,powiedział''jak by to było,jakbyśmy w zamku zamieszkali'' W zamku? dlaczego nie!!.....świetnie, krzyknęła radośnie Pani domu,postawimy nasz zameczek w ciągu dwóch lat.Powiedziec tu trzeba,że Pan domu ''złota rączka''wszystko sam budował,zwoził kamienie,głazy,cegły i zaczeła się żmudna praca,budowali ten zamek 20 lat!! Jak zamek to i wystrój odpowiedni być musi,zaczeli zbierać stare szafy,sofy,skrzynki i bibeloty,ludzie oddawali im te starocia,czasem płacili parę dolarów za ''dary'' dostali starą sofe z Muzeum i tak zbierają do dziś. Nie mogłam oczu oderwać od tych cudnych staroci,wszystko jakby w nieładzie porozrzucane,ale ma swój''smak''.Pani domu przemiła osoba,oprowadziła nas po salonach,wiadomo,ze nie wszędzie zajrzec mogliśmy,pozwoliła zrobic fotki,odpłatnie naturalnie 10$ od osoby,ale watro było zobaczyć te cudeńka na własne oczy.Pan domu,niesamowity pracocholik,miałam wrażenie,że jak przez chwilę rozmawiał z synem,myślał''co ja przez ten czas mógłbym zrobić'' Obok zamku,dobudowane jest zaplecze(widać to na jednej z fotek) bedzie tam motel z mała gastronomnia dla turystów. Zamek stoi na wzgórzu z wspaniałym widokiem na winnice,opleciony zywopłotem i roślinnością,naprawde robi wrażenie!! I ja tam byłam,miód i wino piłam a co widziałam to Wam opowiedziałam))) Odpowiedz Link
filip505 Re: Chcę się pochwalić a co!! :-))) 03.08.09, 05:33 Nie bardzo kojaze miejsce w stanie NY niedaleko miasta Waszyngton, no ale ja jestem widac z innej planety. Jak ktos pisze ze jest z warszawy to mysle ze z mazowsza a nie z USA (kilka warszaw), mam kolege z moskwy ale tej z pensylwenji co zaznaczam. No ale warto poznawac swiat,gratulacje. Odpowiedz Link
del.wa.57 Re: Chcę się pochwalić a co!! :-))) 03.08.09, 14:48 Dziękuje Filip Wrzuć sobie w Google''Millbrook''a zobaczysz gdzie się znajduje,albo kliknij na mapę,którą załączyłam. Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link
filip505 Re: Chcę się pochwalić a co!! :-))) 03.08.09, 21:16 Pozdrowienia przyjete i pozdrawiam. Co do reszty podtrzymuje co napisalem,ja znam to miejsce bylem tam kilka lat temu,w tej okolicybylem kilka razy ,nie ma tam miasta Waszynkton ,jest natomiast Washington Hollow,to mniej wiecej jak Krynica i Krynica Morska. Mam nadzieje ze przy okazji odwiedzilas NYC. Jak napisze zreszta zgodnie z prawda ze weekendy spedzam w okolicach Strasburga,mieszkajac w NYC i jezdze tam autem to moge wyjsc na ....... ,wystarczy dodac ze w Pensylwenii i jest jasno. Odpowiedz Link
natla Re: Chcę się pochwalić a co!! :-))) 05.08.09, 07:43 A masz się czym pochwalić. Przede wszystkim szczęściem rodzinnym i basenem Cudnie miałaś. Odpowiedz Link
del.wa.57 Re: Chcę się pochwalić a co!! :-))) 05.08.09, 14:26 Witaj Filipie Oczywiście,że nie jest stolica Stanów-Waszyngton,ale miasto o takiej nazwie.Chyba nie zrozumiałam dobrze,poprzedniego Twego wpisu Byłam tylko raz w mieście,lato nie niezbyt dobra pora na zwiedzanie,nie lubię tłoku,dusznego i parnego powietrza a taki jest Manhattan,byłam z synową na zakupach i uciekałam od gwaru,potem pojechaliśmy do Brooklynu -syn mieszkał tam kilka lat,zwiedziliśmy Aquarium i przesiedzieliśmy 4 godziny na molo,było cudnie,przyjemny wiaterek od wielkiej wody. Byłam dwa razy zimą,zdecydowanie lepiej mi się zwiedzało i chociaż ludzi tam zawsze sporo,nie czułam zmęczenia.Na pierwszy''rzut''była Statua Wolności i Muzeum Historii Naturalnej,potem Katedra Św.Patryka i koniecznie Times Square,Byłam na dwóch Musicalach,które wręcz uwielbiam! Byłeś w tamtych stronach Filipie? pewnie znasz''wieś'' moich dzieci,nazywa się Wingdale Miłego popołudnia ci życzę Odpowiedz Link
filip505 Re: Chcę się pochwalić a co!! :-))) 07.08.09, 03:12 Hi,jakos przegapilem ten wpis wczesniej.Zgadzam sie ze lato to nienajlpsza pora na miejska turystyke,ale do NYC musisz jeszcze wiele razy przyjechac zeby go troche poznac,te reprezentacyjne miejsca i te najczarniejsze,warto, te miasto nigdy nie spi wiec jest co zwiedzac i robic przez 24 godz na dobe,o kazdej porze doby. Na dolnym Brooklyn bylem dwa lata temu , obwozilem znajomych z Polski,ale kilkanascie lat temu bylem tam czestym gosciem w lato. Miejscowosci Wingdale nie kojaze ,raczj bywalem na zachod i polnoc od tego miejsca,nad hudson river i jeszcze dalej. Od kilku lat zmienily sie moje preferecje turystyczne,ale z raz w roku odwiedzam znajomych w gorach catskil. Pa Odpowiedz Link
bogatka1 Re: Chcę się pochwalić a co!! :-))) 02.08.09, 17:33 Helenko, welcome home! Dzięki za to, że mozna pooglądać, wielkie przeżycie, piękne! No i nareszcie jesteś z nami, bardzo Ciebie brakowało... Odpowiedz Link
misia007 Re: Chcę się pochwalić a co!! :-))) 02.08.09, 18:09 Ten zamek, no brak mi słów,CUDO!!!!!!!!!! Odpowiedz Link
bona0601 Re: Chcę się pochwalić a co!! :-))) 02.08.09, 18:05 Masz czym się pochwalić! Zdjęcia przepiękne , a i wrażeń pewnie moc. A ja bym tak chciała w tych chmurach polatać...... nawet bez samolotu. Pewnie głupie, ale marzenia nie zawsze są mądre, prawda? Odpowiedz Link
izis52 Re: Chcę się pochwalić a co!! :-))) 02.08.09, 19:21 Pięknie wyfotografowałaś ziemię i chmury na niebie z góry. Miejsc w tym samolocie wolnych tyle, że w poprzek pospać można. Nie to co w czarterach na wakacje, gdzie jak sardynki w puszce się leci. Odpowiedz Link
del.wa.57 Re: Chcę się pochwalić a co!! :-))) 02.08.09, 19:29 Może to tak wygląda Izis,ale wszystkie miejsca zajęte,pełny komplet,sporo dzieci było a ludziska spali pochyleni czy oparci na partnerze czy partnerce Odpowiedz Link
izis52 Re: Chcę się pochwalić a co!! :-))) 02.08.09, 19:49 Życzyłam przed wylotem przystojnego sąsiada jako podpórki. I..... ? Odpowiedz Link
del.wa.57 Re: Chcę się pochwalić a co!! :-))) 02.08.09, 20:05 Ha!! też sobie tego życzyłam w jedną stronę miałam młodą Japonkę. Wracając małżeństwo z Afryki,koło mnie żona usiadła,wyobraż sobie! nie pozwoliła usiąść mężowi obok mnie! Odpowiedz Link
regine Re: Chcę się pochwalić a co!! :-))) 02.08.09, 20:45 Witaj Helenko Już zaglądam czym się chwalisz Może podobne widoki miałyśmy ... A to na powitanie i na przeprosiny przyjmij www.youtube.com/watch?v=AQNPHFi5HCw&feature=channel I ____________________________________________________ ~~~Dowodem odwagi nie jest umrzeć, lecz żyć ~~~~ Vittorio Alferi Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: Chcę się pochwalić a co!! :-))) 02.08.09, 20:52 łał, jak te lilies się podniosły Odpowiedz Link
regine Re: Chcę się pochwalić a co!! :-))) 02.08.09, 20:53 Piękne widoki z okna samolotu Helenko Też podziwiałam i zastanawiałam się jak niczym jest człowiek w tej przestrzeni bez końca i początku...Ot, patrzyłam w okno samolotu i dumałam... Może nie na temat, ale nie bardzo wiem gdzie i czego się przyczepić. Zmieniło się tak wiele na forum. Nowi ludzie, nowe nicki. Ale dobrze, że nadal trwa ____________________________________________________ ~~~Dowodem odwagi nie jest umrzeć, lecz żyć ~~~~ Vittorio Alferi Odpowiedz Link
del.wa.57 Re: Chcę się pochwalić a co!! :-))) 02.08.09, 21:12 Dzięki Reniu! Jak miło,widzieć Ciebie,cudne te lilie! Tak sporo się zmieniło,dużo nowych,ludzi,ale to dobrze Reniu,jak napisałaś,forum trwa! Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: Chcę się pochwalić a co!! :-))) 02.08.09, 21:15 Jeszcze trwa , póki co Odpowiedz Link