Dodaj do ulubionych

mama na randce

22.05.13, 12:03
jestem samotna mama, po rozstaniu z mezem, rozstaniu z pozniejszym partnerem. bez biczowania prosze. postanowilam poruszyc ten watek bo bardzo malo mowi sie o poszukiwaniu milosci przez kobiety z dzieckiem. pracujaca mama ma wyrzuty sumienia bedac w pracy, ze nie zajmuje sie dzieckiem. zajmujac sie dzieckiem wyrzuty, ze nie pracuje w danej chwili. to macierzynstwo, zwlaszcza samotne jest ciezkie i duzo w nim wlasnie wyrzutow sumienia, a jak jeszcze matka chce czasem sie z kims spotkac, poznac kogos to juz w ogole sprawa sie komplikuje. dziewczyny, czy tesz macie takie dylamety. ja znalazlam dzis darmowe szkolenie dla mam, ktore mnie zainspirowalo do rozmowy tutaj. www.mydwoje.pl/Dzien-Matki-w-MyDwoje ja sie zapisalam, ale ciekawa jestem czy sa tu jakies mamy, ktore maja podobne dylematy. czy bedac samotna matka, dalej mamy prawo do szukania milosci?
Obserwuj wątek
    • lilyrush Re: mama na randce 22.05.13, 13:18
      jestem samotna matka bez dylematów- od rozwodu randkowałam wiele, bo trzeba sie nieźle żab nacałować, żeby trafić na człowieka wink

no ale ja jestem wyrodna matka, dla której dziecko nie stanowi centrum wszechświata. Nie mam tez wyrzutów sumienia, ze pracuje- akurat uwielbiam swoja prace a jeszcze jest wyjazdowa. Moj syn jakoś nie ma z tym problemu- jakbyśmy mieszkali pod mostem to miałby na pewno większy
      wink
      • galimera Re: mama na randce 22.05.13, 14:52
        smile
        ja tez nie mam wyrzutow, ze pracuje. moze zle to ujelam. jakos rachunki trzeba placic, miec swoje zycie tez i pasje, ale to randkowanie wyjatkowo dla mnie problematyczne. moze dlatego, ze maz nas zostawil, a pozniej 2 lata bylam z kims z kim sie rozstalam i mam zal do siebie, ze dzieciaka narazilam na rozczarowanie. ale jak to mowia.. gdyby czlowiek wiedzial, ze sie wywroci to by usiadl. ile lat ma synek? moj prawie 5 i moze dlatego tak dmucham i chucham na Jego emocje.
        • lilyrush Re: mama na randce 23.05.13, 15:04
          moj mial 1 rok, jak sie rozwiodłam, teraz ma 7- on nawet nie kojarzy ze mama i tata to kiedyś w jednym domu mieszkali.
          W międzyczasie byłam z jednym facetem na bardzo poważnie, włącznie z wyjazdem z synem do niego na 2 koniec świata. Tak sie stało, ze nie wyszło, wróciliśmy do domu.
          Z moim obecnym partnerem syn dogaduje sie idealnie i go uwielbia- chłopak w tym wieku bardzo ciągnie do facetów
          • wajego lily, wszędzie Cie pełno;) 12.08.13, 15:05
            forum.gazeta.pl/forum/w,292,145880723,146148322,Re_Fontanny_na_Pl_Szembeka_atrakcja_czy_niebezpi.html
    • cimcirimcim_x Re: mama na randce 23.10.13, 22:59
      Nie jest łatwo znaleźć kogoś, komu nie będzie przeszkadzała kiepska dyspozycyjność/mobilność i konieczność dostosowania się do sytuacji samotnej mamy. Ale nie tracę nadziei wink
      • dragica Re: mama na randce 03.01.14, 13:52
        Wlasnie tak-trudno jest matce z dzieckiem znalezc kogokolwiek powaznego.Generalnie-albo sa zainteresowane dzieciuchy liczace na seks, albo zdesperowani tzw.starzy kawalerowie...Normalni juz od dawna zajecismilePo rozwodzie bylam w jednym powazniejszym, przynajmniej wg mnie,zwiazku-okazalo sie,ze nasze oczekiwania byly tak odmienne, on-mlodszy kilka lat, bez swiadomosci co oznacza miec rodzine i jakiekolwiek zobowiazania proocz chodzenia do pracy...Ja jestem samodzielna-pracuje, lubie siebie, potrzebuje osoby do spedzania czasu-nie ksiecia, nie ideal,a normalnego faceta, ktory jest w stanie zrozumiec, ze mam dziecko , bylego meza itp.Moze jednak samotnosc jest lepsza?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka