09.12.24, 02:16
Witam

Przychodzę do was zapytaniem. Czy mężczyzna 41 letni po 14 latach związku w tym 10 lat małżeństwa bez dzieci ma szansę ułożyć sobie życie z inną kobietą. Problem jest taki że nie potrafię sobię radzić samotnością. Straciłem wszystko, dla żony przeprowadziłem się do jej stron gdzie nie mam z kim na piwo nawet wyskoczyć. Pracuję ale co z tego jak zarobki to miska ryżu 3300 zł a dodatkowo od 5 lat na grupie nieprawidłowości jestem bo kręgosłup wysiadł i po ciężkiej operacji jestem. Wynajem + skromne jedzenie pochłaniają większość pieniędzy.

Zdaje sobie sprawę że mam bardzo delikatnie pisząc chu... sytuację. Czuję że czeka mnie solo życie.
Obserwuj wątek
    • stasi1 Re: Po 40+ 11.12.24, 19:33
      Zawsze jest szansa ale faktycznie masz teraz pod górkę. Ale jakbys sie podobał kobietom to pewnie masz szanse
      • mrnovak Re: Po 40+ 27.02.25, 07:19
        Portal randkowy - elitemeetsbeauty.com Ja na portalu 2 lata temu poznałam wspaniałego człowieka. Obydwoje jesteśmy po rozwodzie, nasze dzieci w podobnym wieku bardzo się polubiły.
    • permet Re: Po 40+ 15.12.24, 19:53
      piszac to wszystko zasugerowales, ze kobiety leca na kase, a przez to, ze niewiele zarabiasz, moze cie zadna nie zechciec :d
      nie jest tak, z tymi kobietami.
      a kreci cie przynajmniej ta praca? jest to cos, co daje ci duza frajde? jest w ogole w twoim zyciu cos, co sprawia ci radosc? na tym sie skup, nie na zamartwianiu, jaki to jestem biedny, zadna baba mnie nie zechce.
      • stasi1 Re: Po 40+ 16.12.24, 12:22
        Może nie do końca zasugerował że kobiety lecą na kasę. Stwierdził że z braku jej i tak nie poszaleje. Kasy, nie kobiety
        • permet Re: Po 40+ 16.12.24, 22:08
          moze i stwierdzil, ze z braku kasy nie poszaleje, jednakze wskazal jako bolaczke zycie bez kobiety piszac: "Czuję że czeka mnie solo życie". :d
          • stasi1 Re: Po 40+ 17.12.24, 10:26
            To co taki facet jak ten musiałby mieć w sobię abyś ty na niego poleciała? Swoją drogą chyba marne mubrady dajemy bo nic nie odpowiada
            • permet Re: Po 40+ 17.12.24, 10:53
              przeciez ja lece na facetow totalnie bez kasy :d
              do biednego nauczyciela wzdycham od bardzo, bardzo dawna wink

no, ja to nic innego tylko rady innym dawac :d
              • stasi1 Re: Po 40+ 21.12.24, 09:53
                Akurat teraz Nauczyciele nie mają tak bardzo źle. Cóż mi zostaje więcej po opłatach niż dziki ma w ogóle i też na mnie nic nie leci. I w miarę zdrowy kręgosłup
      • dziki24 Re: Po 40+ 27.12.24, 02:37
        Jestem po operacji kręgosłupa i nie mam opcji na ina prace jak ochrona gdzie wykorzystują pracowników z grupą.
        • tapatik Re: Po 40+ 27.12.24, 08:49
          Mój kuzyn ma przeszczepioną nerkę i mimo tego znalazł sobie żonę.
    • baenzai Re: Po 40+ 21.12.24, 10:55
      ,,Straciłem wszystko, dla żony przeprowadziłem się do jej stron gdzie nie mam z kim na piwo nawet wyskoczyć''

Aż przypomniał mi się wątek ,,ile bylibyście w stanie poświęcić dla partnera''. wink
    • tapatik Re: Po 40+ 25.12.24, 18:50
      A nie możesz wrócić w swoje strony i tam poszukać lepszej pracy?
      • dziki24 Re: Po 40+ 27.12.24, 02:33
        Rodzinnym mieście wszystko stracone a miasto mocno cierpi na brak pracy. Tutaj gdzie jestem mam prace na 3 lata i nie mogę zrezygnować .
        • tapatik Re: Po 40+ 27.12.24, 08:49
          Zostaje szukać przyjaciół w obecnym mieście.
          • baenzai Re: Po 40+ 29.12.24, 20:41
            No to podpowiedz jakieś sposoby koledze.
            • tapatik Re: Po 40+ 29.12.24, 23:40
              Są imprezy darmowe, na które można przyjść i poznać ludzików. Na przykład teraz może być zorganizowany spacer noworoczny.
              U mnie był też darmowe koncerty, spotkania autorskie w bibliotece. Dziki zapewne nie może biegać, ale strzelam, że chodzić może. Są w Polsce kluby "Chodzę bo lubię". Można wyjść z domu, pochodzić, podratować zdrowie i jeszcze kogoś poznać.

Zależy gdzie kto mieszka. Ja to oceniam z punktu widzenia mieszkańca małego miasta.
              • baenzai Re: Po 40+ 30.12.24, 16:08
                Koncerty raczej nie są od poznawania ludzi.
                • tapatik Re: Po 40+ 30.12.24, 20:35
                  A reszta? Spacer noworoczny, zabawa sylwestrowa, wspólne uprawianie sportu, spotkanie w bibliotece?
                  • baenzai Re: Po 40+ 30.12.24, 21:05
                    To podziel się jakąś historią z tego typu eventu
                  • baenzai Re: Po 40+ 30.12.24, 21:13
                    Wpisałem w Google ,,spacer noworoczny" to wyskoczył jakiś spacer organizowany przez stowarzyszenie emerytów.
                    • tapatik Re: Po 40+ 30.12.24, 22:56
                      baenzai napisał:

> Wpisałem w Google ,,spacer noworoczny" to wyskoczył jakiś spacer organizowany
                      > przez stowarzyszenie emerytów.

Idź. To, że taki spacer jest organizowany przez emerytów nie oznacza, że uczestnikami będą tylko emeryci.
                      • baenzai Re: Po 40+ 30.12.24, 23:06
                        No nie wiem. wink
                        • tapatik Re: Po 40+ 31.12.24, 10:32
                          Ekomena nie jest stowarzyszeniem emeryckim, ale ekologiczno-turystycznym.
                          Daleko masz do Ostrołęki?
                          • baenzai Re: Po 40+ 31.12.24, 10:34
                            Po zdjęciu widać, że średnia wieku uczestników spaceru noworocznego to 60plus.
                            • tapatik Re: Po 40+ 31.12.24, 11:08
                              To zaproponuj coś innego.
                              Cokolwiek wymyślę, to krytykujesz i szukasz dziury w całym, aby nic nie robić.
                              • baenzai Re: Po 40+ 31.12.24, 11:40
                                OP ma 41 lat a ty go wysyłasz na spotkanie z emerytami. Myślę, że nie takich kontaktów społecznych on poszukuje. Jak masz dawać takie rady to lepiej nie dawaj żadnych.
                                • permet Re: Po 40+ 31.12.24, 12:03
                                  jeden 41-latek pojdzie na koncert rammsteina, drugi kobranocki, a trzeci majteczek w kropeczki (sorki, nie wiem czyje to).
                                  jednen po robocie idzie na dupy, drugi na basen z gowniakami, trzeci do kosciola z mamusia.
                                  jednemu blizej do jaselek w przedszkolu, drugiemu do koncertu koled z emerytami.
                                  tak ze ten, moze akurat tapatik dobrych rad udziela temu panu w slusznym wieku :d
                                  • baenzai Re: Po 40+ 31.12.24, 12:17
                                    Ludzie zazwyczaj wolą spotkania z osobami w podobnym wieku. Nie muszą to być rówieśnicy ale taki OP zapewne celowałby w przedział 35-48 lat a nie seniorów z dorosłymi wnukami.
                                    • permet Re: Po 40+ 31.12.24, 13:16
                                      mnie tam nie przeszkadzaja 20-latki na koncertach, a staruchy w teatrze. z jednymi i drugimi zlapiesz flow, jezeli cos was laczy, nie musi to byc zaraz przyjazn, ale znajdziesz towarzystwo na kolejny wyskok do tego teatru na przyklad. pare lat temu poszlam sama i poznalam fajna babke, ktora teraz dzwoni, kiedy wskakuje cos ciekawego, chodzimy razem. ona tam nawet niedawno ciekawego faceta przygruchala, na moich oczach :d
                                    • dziki24 Re: Po 40+ 03.01.25, 16:21
                                      dokładnie mnie interesują ludzie do 45 rż a co do kobiet to między 36 a 42 lata interesują. Bo jednak znajomość z czasem bym chciał związek zamienić.
                                      • permet Re: Po 40+ 03.01.25, 21:48
                                        "dokładnie mnie interesują ludzie do 45 rż a co do kobiet to między 36 a 42 lata interesują. "
                                        wiesz, z tego co (i jak) piszesz, wydaje mi sie, ze zdecydowanie blizej ci do ludzi po 50. a tu jednak takie wymagania wiekowe, ze nawet baenzai tego nie przewidzial :d
                                • tapatik Re: Po 40+ 04.01.25, 16:41
                                  baenzai napisał:

> OP ma 41 lat a ty go wysyłasz na spotkanie z emerytami.
                                  > Myślę, że nie takich kontaktów społecznych on poszukuje.

Na jakiej podstawie twierdzisz, że wysyłam go na spotkanie z emerytami?
                                  Na podstawie jednego zdjęcia z jednego spotkania?
                                  Byłeś kiedykolwiek na takim spacerze noworocznym?

> Jak masz dawać takie rady to lepiej nie dawaj żadnych.

A jakie Ty dajesz rady? Żadnych. Krytykujesz tylko innych.
                                  • baenzai Re: Po 40+ 04.01.25, 18:05
                                    tapatik napisał:

> baenzai napisał:
                                    >
                                    > > OP ma 41 lat a ty go wysyłasz na spotkanie z emerytami.
                                    > > Myślę, że nie takich kontaktów społecznych on poszukuje.
                                    >
                                    > Na jakiej podstawie twierdzisz, że wysyłam go na spotkanie z emerytami?
                                    > Na podstawie jednego zdjęcia z jednego spotkania?
                                    > Byłeś kiedykolwiek na takim spacerze noworocznym?

To był pierwszy wynik z Google po wpisaniu hasła ,,spacer noworoczny''. Jeżeli masz inne doświadczenia w tej kwestii to się możesz podzielić.

> > Jak masz dawać takie rady to lepiej nie dawaj żadnych.
                                    >
                                    > A jakie Ty dajesz rady? Żadnych. Krytykujesz tylko innych.
                                    >
                                    Moja rada jest przede wszystkim taka żeby olewać głupie rady. smile
                                    • tapatik Re: Po 40+ 06.01.25, 17:45
                                      Ależ proszę bardzo, byłem na takim spacerze noworocznym i rozstrzał wiekowy był bardzo duży, bo ci emeryci przyprowadzili również swoje dzieci, a nawet wnuki.

Dziś byłem na rajdzie w lesie. Średnia wieku uczestników to około 40, było około 50 osób plus pies.

Poproszę o uzasadnienie, że moje rady są głupie.
                                      • baenzai Re: Po 40+ 06.01.25, 18:14
                                        tapatik napisał:

> Ależ proszę bardzo, byłem na takim spacerze noworocznym i rozstrzał wiekowy był
                                        > bardzo duży, bo ci emeryci przyprowadzili również swoje dzieci, a nawet wnuki.
                                        >
                                        > Dziś byłem na rajdzie w lesie. Średnia wieku uczestników to około 40, było okoł
                                        > o 50 osób plus pies.
                                        >
                                        > Poproszę o uzasadnienie, że moje rady są głupie.
                                        >

Ale OP chciałby kogoś poznać a nie chodzić dla samego chodzenia.

Zatem opowiedz ile osób poznałeś na tego typu eventach. Z iloma kobietami spotkałeś się później na randce, z iloma mężczyznami spotkałeś się później na piwie.

Bo to że sobie uciąłeś parę small talków z randomami zupełnie nic nie znaczy.
    • tapatik Re: Po 40+ 04.01.25, 17:57
      Dziki, pytanie gdzie mieszkasz. Czy to jest duże miasto, czy małe. W dużym mieście jest więcej klubów zainteresowań albo imprez kulturalnych. Cześć z nich może być darmowa albo bardzo tania. To może być na przykład klub sportowy Biegam Bo Lubię albo rowerowy.
      Pytanie co jest u Ciebie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka