gosialska 12.04.05, 22:55 No to tym razem cos z innej beczki. Macie jakies ulubione wino w rozsadnej cenie? Nie mowie tu o zadnych tanich wisienkach ani jablecznikach za 2 zł. Ale ja lubie np. białą Sophie Blanc de Blanc. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zoskaanka Re: Wino 12.04.05, 22:58 ja piję tylko czerwone wytrawne, więc w kwestii białego niestety nie doradzę poza tym, chwilowo nie mogę patrzeć na wino, przesyt mam( Odpowiedz Link
anula001 Re: Wino 12.04.05, 23:11 Kadarka czerwone, i Carlo Rossi - wszelkie dostepne kolory Odpowiedz Link
kasiam306 Re: Wino 12.04.05, 23:13 popieram Carlo Rossi podobno fajne jesst tez Grand Opera Odpowiedz Link
ancia_m Re: Wino 12.04.05, 23:14 Uwielbiam Carlo Rossi - ostatnio się rózowym delektuję - mniam Odpowiedz Link
zoskaanka Re: Wino 12.04.05, 23:23 kupiłam ostanio Carlo Rossi, ale sorry, jakoś minie podpasowało dobre są kalifornijskie, chilijskie, australijskie i niektóre z RPA Odpowiedz Link
ancia_m Re: Wino 12.04.05, 23:26 Carlo Rossi jest kalifornijskie I nie przepraszaj, bo nie każdemu smakuje to samo Odpowiedz Link
zoskaanka Re: Wino 12.04.05, 23:35 wiem, że CR jest kalifonijskie ale ja wolę South Valley a tak w ogóle to czasem najsmaczniejsze są najtańsze wina stołowe)) Odpowiedz Link
ancia_m Re: Wino 12.04.05, 23:36 pewnie, że tak. Ja ogólnie lubię wina i nie wybrzydzam za bardzo Odpowiedz Link
anula001 Re: Wino 12.04.05, 23:38 tak jak ja a wiecie ze pilam kiedys wino liturgiczne, i tak moja psiapsiole i mnie wzielo, ze prawie bylysmy gotowe najac sie jako gosposie na plebani Odpowiedz Link
zoskaanka Re: Wino 12.04.05, 23:41 anula001 napisała: > tak jak ja > a wiecie ze pilam kiedys wino liturgiczne, i tak moja psiapsiole i mnie wzielo, > ze prawie bylysmy gotowe najac sie jako gosposie na plebani jak ja Cię lubięPPPPP a co do wina, to chwilow nie mogę na nie patrzeć dziś jest pifkoPPP Odpowiedz Link
anula001 Re: Wino 12.04.05, 23:45 > jak ja Cię lubięPPPPP No senk ju, ja Ciebie tez) > > a co do wina, to chwilow nie mogę na nie patrzeć > dziś jest pifkoPP ja pifka nie bardzo, ale martini zawsze baileys tez > > Odpowiedz Link
ancia_m Re: Wino 13.04.05, 09:01 A ja chyba wszystko z wymienionych przez Was rzeczy dziewczęta ) Hmmm, czy to nie jest niepokojące? Odpowiedz Link
martolka Re: Wino 13.04.05, 19:32 anula001 napisała: > ja pifka nie bardzo, ale martini zawsze baileys tez o, baileys bardzo bardzo a co do wina, to lubie wszystkie odmiany oprócz slodkich, najczesciej kupuje greckiego pólslodkiego Imiglykosa, a ostatnio spróbowalam moldawskiego pinota, którego nazwy nie pomne, ale byl pyszny! Odpowiedz Link
tamara_t Re: Wino 13.04.05, 19:42 myślałam że Kadarka odeszła już do lamusa ))) la też ja lubię, bardzo lekkie i smaczne wino tylko uwaga! jest dwóch producentów! jest kadarka austriacka i bułgarska - austriackiej nie polecam... )) Ludzie twierdzą, że Ziemia jest okrągła. Ale jak nie chcesz, wcale nie musisz im wierzyć. Odpowiedz Link
qula Re: Wino 13.04.05, 23:03 jeśli kadarka to tylko wegierska! a bulgarskiej mowimy zdecydowane niet! a mołdawskie... prawie wszystkie sa po prostu niesamowite Odpowiedz Link
tamara_t Re: Wino 13.04.05, 23:08 może pochrzaniłam i jest odwrotnie - czyli tak jak Ty mówisz głowy nie dam Ugodowam dziś wyjątkowo - jednocześnie dobrej nocy wszystkim życzę i snów jakich_tam-sobie_chcecie i wszystkim singlom jak najmniej już samotnych nocy życzę [coraz tęskniej mi ostatnio za ... khm! ] DOOOOBRAAAANOOOOOC DD Odpowiedz Link
qula Re: Wino 13.04.05, 23:13 ja niestety na austriacka nie trafilam wiec trudno mi cokolwiek w tym temacie ale wegierska jest naprawde przednia! > jednocześnie dobrej nocy wszystkim życzę i > snów jakich_tam-sobie_chcecie i wszystkim singlom jak najmniej już samotnych > nocy życzę [coraz tęskniej mi ostatnio za ... khm! ] DOOOOBRAAAANOOOOOC DD wiec - (skad ja to znam????) stosunkowo spokojnej nocy Odpowiedz Link
qula Re: Wino 13.04.05, 23:17 uuu, to niedobrze, ze > chlip chlip ale bedzie lepiej DDD Odpowiedz Link
zajaczek79 Re: Wino 12.04.05, 23:18 gosialska napisała: > No to tym razem cos z innej beczki. Macie jakies ulubione wino w rozsadnej > cenie? Nie mowie tu o zadnych tanich wisienkach ani jablecznikach za 2 zł. > Ale ja lubie np. białą Sophie Blanc de Blanc. Rosenthaler Kadarka czerwone półwytrawne, a z białych - półsłodkie Fresco za 9,60 Ostatnio zaszalałam i kupiłam kalifornijskie Sutter Home, białe, półsłodkie - pyszności Z. Odpowiedz Link
prawdziwyja Re: Wino 12.04.05, 23:39 Nie przepadam za winem. Z napojów alkoholowych lubię chyba tylko piwo (choć w przeszłości nie lubiłem, więc może i z winem jeszcze nic straconego). Z napojów bezalkoholowych lubię wodę mineralną bez bąbelków. Proste przyjemności Odpowiedz Link
temeda24 Re: Wino 13.04.05, 08:55 ja chyba tez lubie tylko piwo, a i to nie kazde; wino? hm.. tak na sprobowanie moze byc - czerwone polwytrawne, chyba jakiekolwiek nie cierpie szampana, chociaz kiedys calkiem calkiem smakowal mi szampan martini - ale butelka chyba blisko 40 zl samego w sobie martini tez nie lubie, bo mi sie z pewnym polmetkiem zanadto kojarzy Odpowiedz Link
herezja Re: Wino 13.04.05, 09:44 prawdziwyja napisał: > Nie przepadam za winem. Z napojów alkoholowych lubię chyba tylko piwo (choć w > przeszłości nie lubiłem, więc może i z winem jeszcze nic straconego). Z napojów > bezalkoholowych lubię wodę mineralną bez bąbelków. Proste przyjemności Czyli tezę o nieskomplikowanej naturze mężczyzn można uznać za udowodnioną Odpowiedz Link
prawdziwyja Re: Wino 13.04.05, 13:22 Zaledwie tezę o *moich* nieskomplikowanych (prostackich?) gustach, jeśli chodzi o napoje... Odpowiedz Link
prawdziwyja Re: Wino 13.04.05, 18:34 > skąd wiedziałam, że nie pójdzie tak łatwo... Dziwne. Znamy się mało. Czyżby kobieca intuicja? Odpowiedz Link
tamara_t Re: Wino 13.04.05, 19:49 > Proste przyjemności Ze świeczką szuka się teraz "prostych" facetów [ w DOBRYM tego słowa znaczeniu]. Czasem mam wrażenie, że nastały czasy kiedy panowie bardziej niż panie wybrzydzają kupując ciuchy, buty, kosmetyki; kolory, fryzury, kremy, perfumy, skarpetki - ciągle coś nie pasuje - a to za miękkie, a to za twarde, a to za słodkie, a to za kwaśne, a to za tłuste, a to zbyt wodniste, mnożyć by można! Facet jest facet, a dookoła faceci = gorsze baby od nas. W plotkowaniu tez już nas przegonili. Tak trzymaj. p.s. Aczkolwiek w pewnych swerach [ex. wino i kino] pewna socjalizacja by się przydała hi hi hi ) Odpowiedz Link
prawdziwyja Re: Wino 13.04.05, 20:10 >p.s. Aczkolwiek w pewnych sferach [ex. wino i kino] pewna socjalizacja by się >przydała hi hi hi ) Co do wina, to sądzę*, że jestem reformowalny. Tylko ktoś musiałby mnie w tej materii za rączkę poprowadzić - mój umysł, jeśli chodzi o rodzaje win, jest jak tabula rasa. A i taka nauka mogła by być przyjemna i interesująca - w końcu, jak mawiali starożytni, in vino veritas... Jedno wiem na pewno: w dawnych czasach, kiedy koledzy ze stancji kupowali sobie Sofie, żeby się nimi uwalić, mnie one nie smakowały. Co do kina, to sądzę, iż nic już nie da się zrobić**. -- *) Mogę się mylić. **) Prawdopodobieństo pomyłki jest znikome. Odpowiedz Link
tamara_t Re: Wino 13.04.05, 20:19 > Co do kina, to sądzę, iż nic już nie da się zrobić**. > **) Prawdopodobieństo pomyłki jest znikome. ja tam obcinać sobie niczego nie dam za to, ale nie takich twardzieli jak Ty widziałam hi hi hi )) Odpowiedz Link
prawdziwyja Re: Wino 13.04.05, 20:27 Hmm... 10 lat temu nie rozumiałem i nie lubiłem Hemingwaya. Ostatnio zupełnie przez przypadek wpadło mi w łapki jego "49 opowiadań" i jestem pod wielkim wrażeniem (jedno nawet przepisałem na forum, forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=23941&w=22290774&a=22290774). Tak więc nie jest wykluczone, że za kolejne 10 lat wybiorę się na jakiś przegląd kina hiszpańskiego. Ale przez ten czas będę się starał nie dopuścić do aż takiego przerycia mojej psychy Odpowiedz Link
tamara_t Re: Wino 13.04.05, 20:44 Ale przez ten czas będę się starał nie dopuścić do aż takiego > przerycia mojej psychy Prawdziwy Mężczyzna pełną gębą hi hi hi ;P Odpowiedz Link
anima Re: Wino 13.04.05, 21:24 Sangre De Torro - hiszpanskie Valpolicella, Chianti - włoskie czerwone i wytrawne mniam. Odpowiedz Link