noajdde 31.07.09, 21:03 Czy miłość jest fikcją? Kolejnym chwytem marketingowym? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
elokwentna_marysia Re: Czy miłość jest fikcją? 31.07.09, 21:06 moim zdaniem miłością nazywa się fascynację drugą osobą... Odpowiedz Link
marypopins Re: Czy miłość jest fikcją? 31.07.09, 21:43 elokwentna_marysia napisała: > moim zdaniem miłością nazywa się fascynację drugą osobą... błąd, fascynacja to tylko jeden z wielu elementów składowych miłości... Odpowiedz Link
elokwentna_marysia Re: Czy miłość jest fikcją? 31.07.09, 22:07 też czytywałam Rodziewiczównę, Mniszkównę, T.Dołega-Mostowicz Odpowiedz Link
marypopins Re: Czy miłość jest fikcją? 31.07.09, 22:28 elokwentna_marysia napisała: > też czytywałam Rodziewiczównę, Mniszkównę, T.Dołega-Mostowicz liryka, liryka, ckliwa dynamika.... poczytaj mi jeszcze... Odpowiedz Link
elokwentna_marysia Re: Czy miłość jest fikcją? 04.08.09, 19:30 ile masz lat? To ważne, nie wiem na ile jesteś uświadomiona Odpowiedz Link
konstandinos Re: Czy miłość jest fikcją? 31.07.09, 21:41 noajdde napisał: > Czy miłość jest fikcją? Kolejnym chwytem marketingowym? gdyby to była prawda, świat stracił by sens bytu ..... W tym życiu nie jesteśmy zdolni do dokonywania czynów wielkich. Możemy jedynie czynić drobne, ale z wielkiej miłości. Matka Teresa z Kalkuty Odpowiedz Link
landart Re: Czy miłość jest fikcją? 31.07.09, 21:56 konstandinos napisała: > noajdde napisał: > > > Czy miłość jest fikcją? Kolejnym chwytem marketingowym? > > gdyby to była prawda, świat stracił by sens bytu > ..... > > W tym życiu nie jesteśmy zdolni do dokonywania czynów wielkich. > Możemy jedynie czynić drobne, ale z wielkiej miłości. > Matka Teresa z Kalkuty gdyby to była prawda nie byłoby ani świata, ani nas, wszyscy jesteśmy dziełem miłości, ..... Miłość musi być próbowana jak złoto w ogniu. Tylko mała miłośc w ogniu prób kruszeje. Wielka miłośc oczyszcza się i rozpala. Odpowiedz Link
niunia-lalka Re: Czy miłość jest fikcją? 31.07.09, 21:47 Zdecydowanie NIE jest. Naprawdę się zdarza. Może nie wszystkim, może zbyt rzadko, no i czasem mi się wydaje, że trzeba byc do tego młodym, pełnym zapału, idealizmu, ciekawości świata i innych ludzi. Po 30-tce - chyba już jest się zbyt rozsądnym. (a ja np. jestem po 30-tce Odpowiedz Link
marypopins Re: Czy miłość jest fikcją? 31.07.09, 21:49 niunia-lalka napisała: > Zdecydowanie NIE jest. Naprawdę się zdarza. Może nie wszystkim, może > zbyt rzadko, no i czasem mi się wydaje, że trzeba byc do tego > młodym, pełnym zapału, idealizmu, ciekawości świata i innych ludzi. > Po 30-tce - chyba już jest się zbyt rozsądnym. (a ja np. jestem po > 30-tce Miłość nie pyta kiedy przyjść, przychodzi kiedy chce, wystarczy jej otworzyć drzwi....odwiedza i tych po osiemdziesiątce Odpowiedz Link
niunia-lalka Re: Czy miłość jest fikcją? 31.07.09, 21:54 mary - naprawdę tak jest ??? lejesz miód na moje serce... a jak szeroko mam te drzwi otworzyc?? a czy trzeba coś jeszcze zrobic bo mi baaardzo zależy.. Odpowiedz Link
marypopins Re: Czy miłość jest fikcją? 31.07.09, 21:59 niunia-lalka napisała: > mary - naprawdę tak jest ??? lejesz miód na moje serce... > a jak szeroko mam te drzwi otworzyc?? a czy trzeba coś jeszcze > zrobic bo mi baaardzo zależy.. Musisz ją jeszcze przywitać i nie myśleć za dużo, tylko przyjąć bez wahania, taką jaka jest...jeżeli ci zależy to wystarczy.. Odpowiedz Link
niunia-lalka Re: Czy miłość jest fikcją? 31.07.09, 22:19 marypopins napisała: > > Musisz ją jeszcze przywitać i nie myśleć za dużo, tylko przyjąć bez wahania, > taką jaka jest...jeżeli ci zależy to wystarczy.. Przywitac i nie myślec za dużo... nie myślec za dużo?? rany,.. to chyba mi się nie uda.. Odpowiedz Link
marypopins Re: Czy miłość jest fikcją? 31.07.09, 22:29 niunia-lalka napisała: > marypopins napisała: > > > > Musisz ją jeszcze przywitać i nie myśleć za dużo, tylko przyjąć > bez wahania, > > taką jaka jest...jeżeli ci zależy to wystarczy.. > > Przywitac i nie myślec za dużo... nie myślec za dużo?? rany,.. to > chyba mi się nie uda.. I to znak że na miłość nie jesteś niunia gotowa, poczekaj jeszcze.... Odpowiedz Link
niunia-lalka Re: Czy miłość jest fikcją? 31.07.09, 23:22 Nie jestem gotowa... a zdążę przed menopauzą?? > > Przywitac i nie myślec za dużo... nie myślec za dużo?? rany,.. to > > chyba mi się nie uda.. > I to znak że na miłość nie jesteś niunia gotowa, poczekaj jeszcze.... Odpowiedz Link
niunia-lalka Re: Czy miłość jest fikcją? 31.07.09, 21:51 wajego napisał: > Co Wy, k..., wiecie o miłości...? > > A Ty wiesz coś więcej?.. podziel się wiedzą, please. ps. bo mnie to fascynuje - czy WAJEGO to kawałek z "k..WA JEGO mac???" (przepraszam, że tak zaczepiam bezczelnie) Odpowiedz Link
marypopins Re: Czy miłość jest fikcją? 31.07.09, 21:52 wajego napisał: > Co Wy, k..., wiecie o miłości...? > > Prawdziwa miłość zaczyna się wtedy, gdy niczego w zamian nie oczekujesz ! tylko tyle wiemy... niewiele ale ty wajego nas uświadomisz, jesteśmy pewni. Odpowiedz Link
wajego Re: Czy miłość jest fikcją? 31.07.09, 21:56 E tam, klasyki polskiego filmu nie znacie Tak, to fragment większej całości Odpowiedz Link
niunia-lalka Re: Czy miłość jest fikcją? 31.07.09, 22:00 wajego napisał: > E tam, klasyki polskiego filmu nie znacie > Tak, to fragment większej całości > Oczywiście, ze znam(y) klasykę polskiego filmu ale mimo to miałam nadzieję, że wiesz coś więcej i mnie oświecisz i przestanę byc jak dziecko we mgle Odpowiedz Link
mary-huana Re: Czy miłość jest fikcją? 31.07.09, 22:04 niunia-lalka napisała: > wajego napisał: > > > E tam, klasyki polskiego filmu nie znacie > > Tak, to fragment większej całości > > > Oczywiście, ze znam(y) klasykę polskiego filmu ale mimo to miałam > nadzieję, że wiesz coś więcej i mnie oświecisz i przestanę byc jak > dziecko we mgle dzieci pokoju, dzieci miłości i dzieci kwiaty, połączmy się we mgle Odpowiedz Link
uj-jowo Re: Czy miłość jest fikcją? 31.07.09, 22:02 wajego napisał: > E tam, klasyki polskiego filmu nie znacie > Tak, to fragment większej całości > znamy, ale o zabijaniu nic nie wiemy, sami pacyfiści wkoło Odpowiedz Link
wajego Re: Czy miłość jest fikcją? 31.07.09, 22:12 uj-jowo napisał: > ale o zabijaniu nic nie wiemy, sami pacyfiści wk No to idę przyciąć komara. Odpowiedz Link
niunia-lalka no widzisz... 31.07.09, 22:06 No widzisz Noajdde jak się błyskawicznie i pięknie wątek rozwija? myślisz, że ludzie by się tak wysilali i pisali i myśleli z powodu czegoś i o czymś co nie istnieje?? Odpowiedz Link
marypopins Re: no widzisz... 31.07.09, 22:32 niunia-lalka napisała: > No widzisz Noajdde jak się błyskawicznie i pięknie wątek rozwija? > myślisz, że ludzie by się tak wysilali i pisali i myśleli z powodu > czegoś i o czymś co nie istnieje?? Dowodów na istnienie miłości, potrzebują tylko ci którzy jej nie zaznali....i to jest bardzo smutne ale prawdziwe.... Odpowiedz Link
adt202 Re: Czy miłość jest fikcją? 07.08.09, 21:33 Oczywiscie, że nie jest. Jeśli chcesz odnaleźc miłość swego życia to polecam Ci internetowe biuro matrymonialne: iduo.pl Pozdrawiam Odpowiedz Link