Dodaj do ulubionych

Bank zamknął studentowi konto. Bez słowa

IP: *.multimo.pl 24.05.11, 18:02
PKO BANK POLSKI - dzień dobry
buhahahahahahahahahahahaaa
Obserwuj wątek
    • Gość: Tytus Bank zamknął studentowi konto. Bez słowa IP: *.acn.waw.pl 25.05.11, 08:15
      Błąd systemu! hahahaha albo inaczej ZARZądZaenie procesowe, jak w fabryce Forda. To jest nowy biznes. Nie ma człowieka, jest numer, login, hasło.
    • maxikaz01 Błąd systemu? 25.05.11, 08:26
      A to dobre. Ze mną zrobili to samo. Nie wiem dlaczego automatycznie superkonto student nie przechodzi w zwykłe superkonto po 26 urodzinach? Tylko trzeba specjalnie jechać do banku, "pokazać gębę" i to wszystko.
      Tak czy inaczej ja już pożegnałem się z tym bankiem. pozdr.
      • Gość: Lukasz Re: Błąd systemu? IP: *.ip.netia.com.pl 25.05.11, 09:56
        Byłem dokładnie w tej samej sytuacji - zero powiadomień.
        • Gość: gostek Błędem systemu jest konto w tym banku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.11, 18:05
          co tak traktuje ludzi
      • luni8 Re: Błąd systemu? 25.05.11, 13:07
        Mi zrobili coś z deka innego.
        Byłem pokazałem się, podpisałem co trzeba. Jakiś tydzień później jadę do wrocławia gdzie okazało się że nie mogę się dostać do własnych pieniędzy. W banku zrobili spychologię z gatunku "może to pan załatwić tylko w założycielskiej placówce", a tam musiałem jeszcze udowadniać że nie jestem wielbłądem bo wg. babki wszystko było w porządku.
      • Gość: Rozczarowana ZENADA IP: *.zone9.bethere.co.uk 25.05.11, 14:01
        Moje konto zostalo zablokowane na 4 miesiace przed urodzinami... Nie dostalam zadnego listu do domu! Nic! W tym czasie spedzalam akurat uroczy weekend w Mediolanie. Dobrze, ze mialam karte innego polskiego banku! Konto w PKO zamykam!
      • Gość: KasHer bank nie moze sam zmieniac konta. IP: 160.83.30.* 25.05.11, 14:06
        Jakby przechodzilo automatycznie to duzo osob mialo by pretensje ze bez ich zgody. W regulaminie przy podpisywaniu tez nie moze byc o tym mowy, poniewaz zadna instytucja nie moze zagwarantowac ze dany produkt (w tym wypadku ROR) bedzie dostepny za pare lat i to przy takich samych parametrach. Zapis ze mozna je zamienic na wskazane przez bank bylby niezgodny z ochrona praw konsumenta, poniewaz chyba nie bylbys zadowolony gdybys nagle sie dowiedzial ze bank zamienil twoje konto na inne, ktore kosztuje 50 zl miesiecznie a oplata za zamkniecie to 1000 zl. W twoim interesie jest rowniez aby nikt nie mogl wyslac maila podszywajac sie pod ciebie, ani za posrednictwem telefonu zmienic ci konta. Mogloby to prowadzic to wycieku twoich danych jak rowniez pieniedzy z konta. Dlatego przy takich dzialaniach powinienec sam pojsc do banku i pilnowac aby sprawdzili twoj dowod osobisty i podpis. Jesli tego nie robia a ty jestes zadowolony ze milo latwo i przyjemnie, to pomysl ze nastepnym razem moze przyjsc ktos kto wyglada podobnie do ciebie po twoje oszczednosci ;] Aby nie bylo ze pracuje dla PKO - Tyczy sie to wszystkich bankow, a zamkniecie konta bez uprzedniego informowania uwazam za karygodne. Jesli nastapilo to bezprawnie powinno zostac wyplacone odszkodowanie za teoretyczne utracone dobra jak i straty moralne. Mogles w tym czasie dostac oferte inwestycji lub zakupu czegos po okazyjnych cenach, a perspektywa zostania bez srodkow do zycia na krotki okres jest ciezka do wycenienia. Zamkniecie konta musi wiazac sie z wyplaceniem srodkow, lub z wplaceniem zaleglosci (w przypadku debetu)
    • Gość: Sheldon Bank zamknął studentowi konto. Bez słowa IP: *.178.c78.petrotel.pl 25.05.11, 08:36
      Proponuję UOKIK i żądanie zadośćuczynienia. Jak Kowalski spóźni się ze spłatą to lecą odsetki, a jak bank naciągnie lub wykiwa Kowalskiego to bank wykpiwa się przeprosinami albo małym druczkiem na umowie.
      To samo jak bierzesz kredyt to odsetki są większe niż w przypadku zysków od ulokowanych pieniędzy na lokacie. Lokata to taki kredyt udzielony bankowi, a kredyt to lokata udzielona klientowi. Tylko gdzie w tym wszystkim sprawiedliwość.
    • Gość: bank-roots Bankserzy to kasta nietykalnych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.11, 08:45
      Spróbujcie z nimi wygrać! Dostali ttakie przywileje w ostatnich latach w Polsce,że aż się prosi o utworzenie jakiegoś specjalnego wydziału w Prokuraturze Gener5alnej lub ABW !!!

abckonsumenta.pl/index.php?start=8
    • Gość: robin Czas na Bitcoin! IP: *.zone7.bethere.co.uk 25.05.11, 08:46
      Ludzie. Czas się zainteresować Bitcoin'ami!
      Bitcoin - pieniądz wolnych ludzi.
    • Gość: olo Bank zamknął studentowi konto. Bez słowa IP: 80.50.142.* 25.05.11, 08:48
      a mnie nikt k.. nie przeprosił
    • pieniadzezrobsam Lekcja dorosłości od PKO 25.05.11, 08:48
      Na miejscu studentki sprawdziłbym, czy przy okazji nie pootwierali jej czegoś bez jej wiedzy

.............
      pieniadzezrobsam.blogspot.com/
    • pieniadzezrobsam W wyniku błędu systemu pismo nie dotarło 25.05.11, 08:52
      Nie raz w wyniku błądu takie pisma trafiają do okrągłego segregatora i pani sprzątająca zabiera je pod inny adres

.......................
      pieniadzezrobsam.blogspot.com/
    • Gość: adi Bank zamknął studentowi konto. Bez słowa IP: *.79.197.96.dasoft.com.pl 25.05.11, 09:05
      co za bzdury system nie ma błędu bo tego nie obsługuje system tylko ludzie
    • Gość: jkhb Bank zamknął studentowi konto. Bez słowa IP: 212.160.99.* 25.05.11, 09:12
      PKO BP to jest Błąd Systemu
    • polsz Bank zamknął studentowi konto. Bez słowa 25.05.11, 09:15
      a gdzie w Polsce baniki są czynne w sobotnie popołudnia??
      • Gość: ja Re: Bank zamknął studentowi konto. Bez słowa IP: 193.22.252.* 25.05.11, 09:28
        Są banki, które mają oddziały w galeriach handlowych i te oddziały są czynne także w soboty i nawet niedziele :)
      • Gość: obs Re: Bank zamknął studentowi konto. Bez słowa IP: 193.164.157.* 25.05.11, 09:55
        PKO BP np. w galeriach handlowych. Tam pracują dłużej niż typowe placówki.
      • luni8 Re: Bank zamknął studentowi konto. Bez słowa 25.05.11, 13:09
        > a gdzie w Polsce baniki są czynne w sobotnie popołudnia??

Popołudni ci się zachciało.
        U mie w mieścinie PKO BP w ogóle nie jest czynny w sobotę.
      • Gość: mj Re: Bank zamknął studentowi konto. Bez słowa IP: *.dynamic.mm.pl 25.05.11, 14:40
        Wyjdź czasem "na miasto" sprzed komputera, to się dowiesz...
    • tomek.54321 Re: Bank zamknął studentowi konto. Bez słowa 25.05.11, 09:16
      Nie wiem jak jest teraz ale ja mialem konto studenckie w PKO BP przez cale studia i pozniej do 26 roku i nie mialem z nim zadnych problemow. Jak przyszedlem 2 tygodnie przed urodzinami zeby zamienic na zwykle to pani powiedziala ze nie musialem wcale przychodzic bo z automatu zamieniliby na zwykle i dali znac zaraz po skonczeniu 26 lat. Takze nic zlego o tym koncie nie moge powiedziec.
      • zyzyzyryxy Re: Bank zamknął studentowi konto. Bez słowa 25.05.11, 12:17
        > ia i pozniej do 26 roku i nie mialem z nim zadnych problemow. Jak przyszedlem 2
        > tygodnie przed urodzinami zeby zamienic na zwykle to pani powiedziala ze nie m
        > usialem wcale przychodzic bo z automatu zamieniliby na zwykle i dali znac zaraz

Hahaha, pracujesz dla PKO czy co?

Jak kończyłem 26 lat miałem taką samą sytuację. Też zapytałem ich czy nie powinienem zmienić konta (chyba ze 2 miesiące przed urodzinami), też usłyszałem żebym się niczym nie martwił, a w urodziny nie mogłem wypłacić kasy z konta.
        Potem znalazłem umowę i przejrzałem - zapisy jak opisane w artykule. Nie mają możliwości ani prawa zmienić "z automatu" rodzaju konta, chociażby dlatego że wiąże się to z podwyżką opłat.
        Dla mnie sprawa się rozwiązała dopiero jak do nich pojechałem. A jakiś czas później pożegnałem się z nimi w ogóle, bo potem było tylko gorzej.
    • Gość: X Bank zamknął studentowi konto. Bez słowa IP: *.home.aster.pl 25.05.11, 09:21
      "Błąd systemu" - i co jeszcze? Może od razu niech napiszą, że "komputer się pomylił".
    • firstkaktus Bank zamknął studentowi konto. Bez słowa 25.05.11, 09:50
      I znowu PKO BP . Czy w tym banku pracuje jeszcze jakiś " nieidiota "?
      • Gość: kamarek Re: Bank zamknął studentowi konto. Bez słowa IP: 83.70.118.* 25.05.11, 10:30
        Mialam identyczna sytuacje. Chcialam dokonac przelewu i karta byla zablokowana. Najlepsze bylo to jak probowalam sie dodzwonic do PKO i dowiedziec co sie stalo. Najpierw nikt nie odbieral, pozniej jak juz ktos odebral to nie potrafil powiedziec co sie stalo. Rozmawialam z trzema operatorami i dopiero czwarty znalazl przyczyne.
        Nie dostalam zadnych listow, zadnych powiadomien.
        Nie jest to moja jedyna ''przygoda'' z PKO.
        Wczesniej moje konto zostalo zamkniete poniewaz nie bylo na nim duzych i regularnych wplywow. Paranoja.
        (Z gory przepraszam za brak polskich znakow)
    • Gość: marcin Re: Bank zamknął studentowi konto. Bez słowa IP: *.tktelekom.pl 25.05.11, 10:31
      Jak w reklamie: ZERO.
      Zero kontaktu, zero informacji, zero korzystania z usług banku. Później też zero dostaniesz.
      Sprytnie to obmyślili.
    • Gość: ... Re: Bank zamknął studentowi konto. Bez słowa IP: *.dynamic.chello.pl 25.05.11, 10:55
      sprawa jest banalna, przyczyna jest jedna, polityka firmy, pracownicy mają płacone za pozyskanie nowego klienta, a nie za zatrzymanie "starego", a za darmo nikt się nie bedzie wysilał.
    • Gość: wielkie mi halo Bank zamknął studentowi konto. Bez słowa IP: 193.111.166.* 25.05.11, 12:04
      wielkie mi halo. z kazdym tak robia, trzeba czytać umowe. zreszta konto studenckie to studenckie i jak przestaje się byc studenytm to takie zamykają. trzeba myslec wczesniej. robicie szum i piszecie jzu o tym nie pierwszy raz, moze bardziej chcecie odswiezac artytkuły bo nie macie pomysłow na nowe?

nic nowgeoz tym kontem i nic w tym zdroznego. umow apodpisana i tyle. trzeba czytac i wiedziec co sie podpisuje.
      • zyzyzyryxy Re: Bank zamknął studentowi konto. Bez słowa 25.05.11, 12:20
        Nie chodzi o to, że takie są zapisy umowy - nawet jak przeczytasz, to i tak nikomu nie będzie się chciało w tym banku zrobić niczego w Twojej sprawie. "Konto działa? To po co się Pan przejmuje? Przyjdzie Pan jak przestanie działać"
        A że w umowie bank jest zobowiązany do wysłania informacji? Banku to nie obchodzi.
      • Gość: Jan Re: Bank zamknął studentowi konto. Bez słowa IP: *.adsl.inetia.pl 25.05.11, 12:22
        Trzeba czytac artykul ze zrozumieniem, zeby poznej glupot pod nim nie pisac.

Wyraznie napisano, ze mialo byc do 26. roku zycia i bank zignorowal ta umowe blokujac konto WCZESNIEJ...

Ale jak sie czyta tylko naglowek, to pozniej sie glupoty pisze.
    • Gość: slower Bank zamknął studentowi konto. Bez słowa IP: *.ssp.dialog.net.pl 25.05.11, 12:47
      U mnie miała miejsce dokładnie taka sama sytuacja.
      Było to z soboty na niedzielę 3 lata temu. W poniedziałek wyjeżałem za granicę na 2 tyg i chciałem zrobic zakupy na podróż. Dobrze że miałem przygotowana wcześniej gotówkę.
      Żadnego pisma wcześniej nie otrzymałem. Po tym małym incydencie pożegnałem się ostatecznie z tym post PRL-owskim bankiem.
    • Gość: Gość Re: Bank zamknął studentowi konto. Bez słowa IP: *.play-internet.pl 25.05.11, 12:48
      Jednej rzeczy nie rozumiem. W Polsce jest sporo różnych banków- po co zakładać konto
      w PKO BP, którego standarty obsługi na tle konkurencji są dużo poniżej przeciętnej?
      Jeśli ktoś studiuje to przez długi okres przebywa w mieście akademickim gdzie jest sporo różnych banków i można zupełnie łatwo wybrać optymalną ofertę.
      PKO BP nie jest monopolistą dla takich klientów.
      Problem mogą mieć osoby, które mieszkają i pracują w miejscowości gdzie jedyny bank i bankomat to PKO BP.

Dla mnie bank PKO BP to przykład świetnie zakonserwowanego kadru z filmu Miś. Raz w życiu miałem do czynienia z tą przedziwną instytucją podczas likwidacji tzw. starej książeczki mieszkaniowej. To był horror.

Nawet wrogowi nie polecałbym konta w PKO BP.
    • Gość: olo A ja po skończeniu studiów zamknąłem konto w PKB IP: *.uwm.edu.pl 25.05.11, 12:53
      Zajęło to wiele czasu i wymagało przejechania wielu km.
    • Gość: Sic Bez słowa IP: 192.193.116.* 25.05.11, 14:01
      W Gazecie widze same artykuły krytykujące PKO BP chociaż w innych bankach jest tak samo. Może jest to związane z tym że to POLSKI bank i członkowie jego rady nadzorczej nie są pochodzenia żydowskiego? Dlatego jest taka nagonka aby ten bank upadł.......
      • Gość: Sheldon Re: Bez słowa IP: *.196.c83.petrotel.pl 26.05.11, 08:51
        Jak się na spokojnie zastanowić to też mi do głowy wpadł ten temat. Pofatyguję się do najbliższego oddziału PKO w mym miasteczku i obadam sprawę czy GW przypadkiem nie przedstawia historii wyssanej z palca.
    • Gość: Gość Bank zamknął studentowi konto. Bez słowa IP: *.nk-net.pl 25.05.11, 14:49
      Ja dokładnie miałam taką samą sytuację. A powiadomienie, które miało do mnie przyjść miesiąc przed zablokowaniem konta, przyszło miesiąc po zablokowaniu... co za żenada. W ten sposób ten cholerny bank stracił mnie jako klienta, raz na zawsze.
    • Gość: olo a mnie nikt k..nie przeprosił IP: 80.50.142.* 25.05.11, 14:54
      f..c
    • nonus85 Re: Bank zamknął studentowi konto. Bez słowa 25.05.11, 15:23
      u mnie będzie PKO - do widzenia!
      Ja dostałam pismo, że zamykają mi konto, więc mam kilka dni na ogarniecie się.
      Jestem w szoku, że tak traktuja klientów.
      nigdy więcej pko bp

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka