dominig 12.04.06, 22:46 Witam ! Zapraszam "starych" Sanwilowców, zgłoście się, strasznie cicho zrobiło się na temat Sanwila. Wiem, że jak narazie nie ma o czym pisać, ale brakuje mi tej atmosfery, pozdrawiam !!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
luki9222 Re: SANWIL !!! 12.04.06, 23:09 hej ja domkupilem jeszcze troche.ale coraz mniej cierpliwosci Odpowiedz Link Zgłoś
sek4 Re: SANWIL !!! 13.04.06, 00:04 ja tez dokupilem i spokojnie czekam:) juz niedlugo koniec promocji, cos mi mowi, ze jak nie wczesniej to najpozniej przelomowy bedzie maj i czeka nas wtedy niejedno info Odpowiedz Link Zgłoś
sken Re: SANWIL !!! 13.04.06, 09:17 Witam. Nadal siedzę w SNW, jestem sporo do przodu na DT, ale robię to z wyczuciem - kwestia czasu i papier odjedzie. Odpowiedz Link Zgłoś
aloha11 Re: SANWIL !!! 13.04.06, 09:54 Witam!!!! Muszę Wam jednak powiedzieć, że nie wiem za bardzo co można jeszcze napisać o sanwilu. Polityka informacyjna zarządu żadna, cisza i nic więcej. Mario Odpowiedz Link Zgłoś
aloha11 Re: SANWIL !!! 13.04.06, 09:55 Nawet na DT jest wiele innych ciekawszych spółek niż sanwil. Mario Odpowiedz Link Zgłoś
vavder Re: SANWIL !!! 13.04.06, 11:41 Witm wszystkich Też myślę że sporo się dzieję ostatnio, tylko nie w Sanwilu. Wyszedłem z niego ale obserwuję bacznie, pozdrawiam cierpliwych Odpowiedz Link Zgłoś
biall Re: SANWIL !!! 13.04.06, 21:59 A ja dzisiaj kupilem sanwila, mialem go ja byl po 1 zl i udalo mi sie sprzedac przed spadkiem. Na wykresie widac trojkat zwyzkujacy. Jednak nie to mnie sklonilo do kupienia. Wczoraj gdy lezalem sobie w lozku ogladajac bilans na tvn 24 byla wzmianko o ikei ktora otwiera sklep w chinach. I jakos mnie wtedy naszlo ze juz czas powrocic na sanwil. Rano odpalam notowania i widze kurs 0,98 zasmucilo mnie to bardzo. Jednak jak wiemy w czasie sesji byla juz przyzwoita cena z ktorej skorzystalem :) Odpowiedz Link Zgłoś
racheela Re: SANWIL !!! 18.04.06, 10:22 Witam Wszystkich:) cieszę sie ze odjezdzamy, ale przyznam ze wkurza mnie jak nie wiem dlaczego cos rosnie albo spada. No bo dlaczego sanwil dzisiaj tak rosnie? Odpowiedz Link Zgłoś
hubi74 Re: SANWIL !!! 18.04.06, 10:25 Podobno dobrze dziś pisza o Sanwilu w Parkiecie ale nie mogę tego nigdzie znaleźć. Muszę lecieć chyba po papierowe wydanie :) Ale niech rośnie ! Odpowiedz Link Zgłoś
racheela Re: SANWIL !!! 18.04.06, 10:26 Lec i szybko wracaj, czekamy na informacje:) Odpowiedz Link Zgłoś
sken Re: SANWIL !!! 18.04.06, 10:30 Po pierwsze primo: 18.04.2006 PARKIET: Skóry ekologiczne mają wzięcie. - Zarząd Sanwilu liczy na nowe, atrakcyjne kontrakty. - Irlandzki Trimproof jeszcze zastanawia się nad przejęciem części akcji giełdowej spółki. Więcej w weekendowym wydaniu PARKIET. Po drugie primo: Do wyników za 1Q zostało 9 sesji, a te mają być optymistyczne - firma pracuje po 6 dni w tygodniu na pełnych obrotach! Odpowiedz Link Zgłoś
racheela Re: SANWIL !!! 18.04.06, 10:33 Sken, dziekuje za informacje, skad Ty to wszystko juz wiesz? Ja jakos po Swietach nie moge zatrybic. Jeszcze nie poczulam blusa. A moj komp w tym momencie to jeden wielki bałagan. Odpowiedz Link Zgłoś
hubi74 Re: SANWIL !!! 18.04.06, 10:39 No właśnie a mi bossa padła i h...uj!!! Co sie dzieje !Przeciez juz nie dokupię, ale w sumie moj bład trzeba było kupować wcześniej ah. Odpowiedz Link Zgłoś
sken Re: SANWIL !!! 18.04.06, 10:50 Jak sie ma utopione w SNW 100% portfela to się szuka intensywnie każdego info ;) Odpowiedz Link Zgłoś
aloha11 Re: SANWIL !!! 18.04.06, 16:19 Jak takie info potrafi tak ruszyć kurs,to co się będzie działo po czymś konkretnym. Mario Odpowiedz Link Zgłoś
wowieck Re: SANWIL !!! 18.04.06, 16:25 WoW! Szok, a ja chcialem niedawno sprzedac Sanwilka! A teraz taki skok. Jak myslicie na ogloszeniu wyników tj. 4.5.2006 chyba bedzie duuzy skok jeszczez co ?? Odpowiedz Link Zgłoś
guska12 Re: SANWIL !!! 18.04.06, 16:31 ja czekam jak bedzie duzo wyzej. nie zrobie tego bledu co z ibs, kupiolam go po 0.96 a sprzdalam po 1.05 a teraz jaka jest jego cena. czekam czekam Odpowiedz Link Zgłoś
wowieck Re: SANWIL !!! 18.04.06, 16:43 heh i tak nie wiem o co chodzi ale ok :) PS. no ja zrobilem podobny blad z Igroupem, kupilem za 3zł i sprzedalem za 5zł a ile teraz kosztuje nie musze mowic. :) Ale to chyba caly tego urok :) Odpowiedz Link Zgłoś
aloha11 Re: SANWIL !!! 18.04.06, 16:59 skenowi chodzi o to ,że jak rudzi kupią sanwila ,to elektrim moze się schować. Mario Odpowiedz Link Zgłoś
citro1 Re: SANWIL !!! 18.04.06, 17:31 Witam. Powiem szczerze,mnie ten wzrost wcale,ale to wcale nie zaskoczył.Ja cierpliwie czekam na wyniki i na jakieś bardziej konkretne informacje,a nie takie ble ble.Cieszą obroty,ale prosze nie za szybko do góry,lepiej spokojnie po dwa trzy procent.Ja dalej czekam kwartał dwa,jak spełnią się moje przewidywania,to dopiero zobaczycie co znaczy restrukturyzacja.Pozdrawiam wszystkich płaczków,możecie spokojnie wyjść po 1,10 Odpowiedz Link Zgłoś
sken Re: SANWIL !!! 18.04.06, 18:23 redsi to irlandczycy, wg listu opublikowanego kilka miesięcy temu przez Sanwil, planują zakup 25% akcji SNW. Odpowiedz Link Zgłoś
jupil Re: SANWIL !!! 18.04.06, 17:30 no to mamy dziś super dzień na sanwilku +20% , piękna sprawa, teraz pod wyniki to powinien rosnąć, a jak wyjdzie że jak ktoś się zapakował to już wogóle poleci w niebo Odpowiedz Link Zgłoś
jupil Re: SANWIL !!! 18.04.06, 17:31 a najlepsze jest to że zapakowałem się w niego w czwartek o godz 16, ale trafiłem Odpowiedz Link Zgłoś
dominig Re: SANWIL !!! 18.04.06, 18:40 Witam !!! Jak widać wracamy do starych dobrych czasów, coś się ruszyło, to dobry znak, jak mówi Mario, można się spodziewać czegoś więcej. Przez ostatni czas było cicho, żadnego info, wystarczyła jedna informacja aby rozruszać kurs. Mam nadzieje, że przełamiemy w końcu 1,50 ! Pozdr ! Odpowiedz Link Zgłoś
poloxy Re: SANWIL !!! 18.04.06, 19:38 jak myslicie jutro dalej upppp bo chcialbym go sprzedac i opkupic jak troche spadnie :) Odpowiedz Link Zgłoś
greg_skce Re: SANWIL !!! 18.04.06, 22:08 Witam wszystkich. Niestety od jakiegoś czasu mam mało czasu na giełdę i komputer stąd moja nikła aktywność. Dzisiaj widzę, że SNW zanotował duży wzrost, jednak byłbym ostrożny w ocenie sytuacji. Zwróćcie uwagę jak reaguje akcjonariat na artykuł w parkiecie albo określenia typu "Irlandczycy się zastanawiają...". Istotne też jest to, że nie było żadnej informacji o kontraktach (o większych zarząd musi informować, a małe nas przecież nie intresują). Rewelacyjne wyniki finansowe, których wszyscy się spodziewają musiałyby być spowodowane większymi kontraktami, a o tych nikt nic nie słyszał. Dlatego moim zdaniem scenariusze są dwa. 1. Buchajski pozbył się części akcji, bo wiedział, że będzie stagnacja/pogorszenie wyników i nie należy się spodziewać żadnej rewelacji 2. Kontrakty były, ale zarząd ma w nosie akcjonariuszy i zachował te informacje dla siebie Każdy niech dobierze sobie wersję w zależności od posiadanych informacji i doświadczenia. Tak wygląda moim zdaniem chłodna analiza faktów. Jak będzie naprawdę - sam nie wiem, giełda jest nieprzewidywalna, jednak dużych wzrostów życzę Wam i sobie. Oby... Odpowiedz Link Zgłoś
sken Parkiet o SNW - link do artykułu 18.04.06, 22:24 pod tym linkiem (sorry za jakość - zdjęcie z cyfry): img118.imageshack.us/img118/5269/sanwil5nl.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
poloxy Re: SANWIL !!! 18.04.06, 22:28 eeeee nie podoba mi sie zbyt "ubarwniony" ten artykul Odpowiedz Link Zgłoś
poloxy Re: SANWIL !!! 18.04.06, 22:38 i chyba trafiles w sedno ... w paince sobie ta czerwona kreske na wykresie do gory poociagne a cooo :) Odpowiedz Link Zgłoś
sken Re: SANWIL !!! 18.04.06, 22:45 Jak widać na zdjęciu bezwiednie przedłużyłem sobie wykres długopisem podczas czytania :)) Odpowiedz Link Zgłoś
dominig Re: SANWIL !!! 19.04.06, 11:06 Witam !!! Po dzisiejszym przebiegu wydarzen mam mieszane uczucia. Czy to malenka korekta, czy rzeczywiscie podbito kurs dla realizacji zyskow. Odpowiedz Link Zgłoś
racheela Re: SANWIL !!! 19.04.06, 11:07 witam:) bardziej wygląda na to drugie, choc ja wole to pierwsze Odpowiedz Link Zgłoś
sken Re: SANWIL !!! 19.04.06, 11:10 Po takim wzroście (>20%) korekta jest nawet wskazana. Przypuszczając, że dzisiaj zamknie się stratą 3-5%, wzrost sumaryczny z ostatnich 2-ch dni i tak będzie imponujący. Zobaczymy co się będzie działo do wyników - jeśli papier poleci poniżej 1zł, to ja wysiadam. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
dominig Re: SANWIL !!! 19.04.06, 11:12 Takie jest też moje zdanie, jeżeli do wynikow przebijemy 1 zl w dol, to wszystko szlak !!! Odpowiedz Link Zgłoś
citro1 Re: SANWIL !!! 19.04.06, 11:23 Witam. Ja bardzo nie lubię silnych wzrostów,bo reakcja na nie jest taka jak widać,za to można się pobawić w DT. Odpowiedz Link Zgłoś
dominig Re: SANWIL !!! 19.04.06, 11:29 Mozna, ale teraz to wydaje mi sie juz za pozno ! Odpowiedz Link Zgłoś
sken Re: SANWIL !!! 19.04.06, 11:41 Sprzedałem papier po 1.05 - czuję, że jeszcze spadnie (szczególnie na jutrzejszej korekcie indeksów ;), wtedy dokupię. Odpowiedz Link Zgłoś
aloha11 Re: SANWIL !!! 19.04.06, 12:14 Witam!!! Trochę się chyba pośpieszyłeś lub jak kto woli spóźniłeś z tą sprzedażą po 1.05. Cena idzie do góry i zbliża się do ceny dzisiejszego otwarcia. Możesz nie mieć okazji odkupić.Mario Odpowiedz Link Zgłoś
sken Re: SANWIL !!! 19.04.06, 18:26 Nie mogłem obserwować notowań, także wolałem sprzedać taniej niż jeszcze więcej stracić - jak widzisz 1.04 na zamknięciu, także nie zrobiłem takiego złego interesu ;). Odpowiedz Link Zgłoś
koonek Re: SANWIL !!! 19.04.06, 18:39 ciekawe czy jutro góra czy dół ? jak myslicie ???????????? Odpowiedz Link Zgłoś
sken Re: SANWIL !!! 19.04.06, 19:35 To stwierdzenie chyba do mnie - nie wiem bo podpiąłeś do głównego wątku... Stawiam, bo nie ma w tej chwili racjonalnego powodu do wzrostów, poza tym mam przeczucie że jutro indeksy zaświecą na czerwono, a SNW podąży za nimi. Może to moje subiektywne odczucie, spowodowane chęcią dokupienia taniej. Odpowiedz Link Zgłoś
sken Re: SANWIL !!! 20.04.06, 10:43 A jednak na zielono! Ciekawe jakie będzie zamknięcie - obstawiam 0-2% na +. Odpowiedz Link Zgłoś
racheela Re: SANWIL !!! 20.04.06, 10:46 witaj, na zielono ale szaleja ze sprzedazą. A ja nadal czekam. Odpowiedz Link Zgłoś
aloha11 Re: SANWIL !!! 20.04.06, 17:41 Wysłany: Czw, 20 Kwi 2006, 17:29 Temat postu: -------------------------------------------------------------------------------- Data sporządzenia: 2006-04-20 Skrócona nazwa emitenta SANWIL SA Pole zostanie uzupełnione automatycznie po wypełnieniu arkusza z informacjami o podmiocie i ponownym otwarciu arkusza raportu. Temat Zawarcie przez Emitenta znaczącej umowy Podstawa prawna Art. 56 ust. 1 pkt 2 Ustawy o ofercie - informacje bieżące i okresowe Treść raportu: Podstawa prawna: §5 ust.1 pkt. 3 oraz § 9 Rozp. Min. Fin. z dnia 19.10.2005 r. w sprawie informacji bieżących i okresowych... (Dz.U. Nr 209 poz. 1744) Treść raportu: Zarząd "SANWIL" Spółka Akcyjna informuje, że w dniu 19 kwietnia 2006 r. Emitent zawarł znaczącą umowę z firmą „Marbet" sp. z o.o. z siedzibą w Bielsku Białej. Przedmiotem umowy jest sprzedaż wyrobów Emitenta produkowanych zgodnie z warunkami technicznymi określonymi przez IKEA Hanim Polska przeznaczonych do produkcji mebli dla sieci IKEA.. Istotne warunki umowy: - umowa zawarta na okres 2 lat, z możliwością jej przedłużenia na dalszy okres; - łączna szacunkowa wartość kontraktu w całym okresie obowiązywania umowy wynosi 4.000.000,00 (cztery miliony złotych); -płatności przelewem w terminie 45 dni od dnia wystawienia faktury; -gwarancja na sprzedawane towary - 24 miesiące licząc od dnia dostawy towaru do magazynu nabywcy; -okres wypowiedzenia umowy - 3 miesiące. Kryterium uznania umowy za znaczącą umowę – wartość obrotów co najmniej 10% wartości kapitałów własnych Emitenta, zgodnie z definicją zawartą w § 2 ust. 1 pkt. 51a Rozp. Min. Fin. z dnia 19.10.2005 sprawie informacji bieżących i okresowych... . No to chyba czas zacząc jazdę. Mario Odpowiedz Link Zgłoś
aloha11 Re: SANWIL !!! 20.04.06, 17:50 To dopiero poczatek podawania dobrych informacji i początek robienia dużej kasy. Mario Odpowiedz Link Zgłoś
sken Re: SANWIL !!! 20.04.06, 18:27 Uff... dobrze że dokupiłem dzisiaj, wprawdzie przepłaciłem bo po 1.08, ale chyba już jutro mi się to zwróci z nawiązką :D. Pozdrawiam sanwilarzy! Odpowiedz Link Zgłoś
jupil Re: SANWIL !!! 20.04.06, 18:33 Sken więc jednak troche straciłeś na sprzedaży wczoraj, ale dobrze że wlazłeś dziś więc lecisz z nami Odpowiedz Link Zgłoś
sken Re: SANWIL !!! 20.04.06, 18:36 Dokładnie, często jeszcze odzywa się we mnie gorąca, leszczynowa krew ;) Odpowiedz Link Zgłoś
aloha11 Re:sken 20.04.06, 18:36 aloha11 napisał: > Witam!!! Trochę się chyba pośpieszyłeś lub jak kto woli spóźniłeś z tą > sprzedażą po 1.05. Jednak się pospieszyłeś z tą sprzedażą, ale jak dokupiłes po 1.08 to nie powinieneś tego żałować. Mario Odpowiedz Link Zgłoś
citro1 Re:Sanwil 20.04.06, 18:45 Takich informacji powinno spływać coraz więcej. Cierpliwi będą wynagrodzeni,kwartał-dwa i zobaczymy czy Sanwil rozwija skrzydła- oby, bo inaczej strasznie się zawiodę,mam w nim kupe kasy. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
h4 Re: SANWIL !!! 20.04.06, 18:40 oj coś mi sie wydaje ze będą spadki jutro i to duze.. Odpowiedz Link Zgłoś
sken Re: SANWIL !!! 20.04.06, 18:58 Będą spadki, w końcu to bardzo zła wiadomość ;) Odpowiedz Link Zgłoś
h4 Re: SANWIL !!! 20.04.06, 19:28 ta umowa to tylko 2 mlnpln rocznie czyli 5% przychodów 2005roku, być moze wybicie kursu bylo własnie pod tą umowe bo Buchajski pcha akcje, jak bardzo chcialbym sie mylić. niech ktoś powie ze sie myle!!! Odpowiedz Link Zgłoś
koonek Re: SANWIL !!! 20.04.06, 19:35 mylisz się, buchajski nie pcha akcji jak narazie, bedzie pchał jak będą na dużo wyższym poziomie ale to gdzieś za dwa trzy lata Odpowiedz Link Zgłoś
dominig Re: SANWIL !!! 20.04.06, 22:55 Witam !!! Wyraźnie widać, że w końcu coś ruszyło się z "naszym" Sanwilem. Ciekawe infa, pewnie pod wyniki za 1Q. Według mnie do wyników, powinnyśmy mieć 1.20 zł, a po atak na 1.50. Pozdr ! Odpowiedz Link Zgłoś
sken Re: SANWIL !!! 21.04.06, 09:45 No to panowie jedziemy. Pękają kolejne poziomy, 1.20 byłoby całkiem realne gdyby nie czerwień na indeksach... pożyjemy - zobaczymy. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
racheela Re: SANWIL !!! 21.04.06, 10:33 zaczelo sie ciekawie, a teraz juz nuda powiało:( Odpowiedz Link Zgłoś
poloxy Re: SANWIL !!! 22.04.06, 14:48 moze nam sie flaga na wykresie wyrysuje :P:D Odpowiedz Link Zgłoś
dominig Re: SANWIL !!! 23.04.06, 20:40 Witam ! Jak tam Wasze wrażenia po piątkowej sesji, chyba zbyt dużo wszyscy się spodziewali, a tymczasem słabiutku, słabiutku, ale do przodu. Ja jestem pozytywnie nastawiony, uważam że lepiej aby kurs rosną powoli, ale systemtycznie. Porgnozuje, że w tym tygodniu będziemy mieli 1.20 zł ! Pozdr ! Odpowiedz Link Zgłoś
poloxy Re: SANWIL !!! 24.04.06, 10:15 obstawim zamkniecie na 1.06 a pozniej mocne wybicie Odpowiedz Link Zgłoś
sken Re: SANWIL !!! 24.04.06, 17:17 1-sza część proroctwa się sprawdziła, oby druga też :) Odpowiedz Link Zgłoś
dominig Re: SANWIL !!! 24.04.06, 13:12 Dzisiaj Sanwil bardzo słabiutko, jesteśmy świadkami dalszej korekty. Pozdr !! Odpowiedz Link Zgłoś
racheela Re: SANWIL !!! 25.04.06, 11:03 teraz to juz nie ma co narzekać, trzeba czekac do wynikow. Odpowiedz Link Zgłoś
sken Re: SANWIL !!! 25.04.06, 11:05 Już raz czekaliśmy do wyników... później zjechał do 0,8 :] Odpowiedz Link Zgłoś
racheela Re: SANWIL !!! 25.04.06, 11:16 no dokladnie, wiec teraz powinno byc odwrotnie: 1,80;) Nie wiem czy pamietasz ale wtedy sanwil rosl jak na drożdzach wlasnie pod wyniki za 4Q i oczywiscie pod rudych. Teraz jest inna sytuacja. Nie ma na spolce euforii, ogolnie nuda. Wzrosty prawie symboliczne (poza dwoma chyba wyskokami) Niektorzy juz pewnie zapomnieli o Irlandczykach. Ale w tle na pewno cos sie dzieje. Tylko co? Odpowiedz Link Zgłoś
jupil Re: SANWIL !!! 25.04.06, 11:37 jak myślicie może być jakiś skok pod wyniki ?????? Odpowiedz Link Zgłoś
sken Re: SANWIL !!! 25.04.06, 11:38 Ja poczekam... tylko 4 wyjeżdżam na weekend i jak coś nie będę miał dostępu do netu (nie chce mi sie targać laptoka). Ktoś w razie czego sprzeda za mnie? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
vavder Re: SANWIL !!! 25.04.06, 11:39 Witaj Rachelo, zawsze coś w tle się dzieje... w każdej spółce, co nie znaczy że dobrze się dzieje. Sanwilek co prawda odrobił straty ale w sposób systematyczny, co potwierdza twoją tezę że nie ma na nim szaleństw. Wydaję nię że czeka go na tym poziomie dłuższy odpoczynek, a spadać on potrafi jak doświadczyliśmy... ostrożność wskazana... Odpowiedz Link Zgłoś
racheela Re: SANWIL !!! 25.04.06, 12:29 Witaj Vavder:) zgadzam sie z Tobą, zwlaszcza co do spadania sanwilka. Wyniki juz za pare dni, wiec troche sie pewnie dowiemy co w trawie piszczy. Jesli okażą sie slabe, za slabe na jakies sensowne wybicie, rezygnuje z sanwila przynajmniej do wejscia rudych, jesli oni nie wejda to i ja raczej juz nie. Odpowiedz Link Zgłoś
dominig Re: SANWIL !!! 25.04.06, 12:34 Witaj !!! Popieram Twoje zdanie Rachell, za dużo już czekam z tym Sanwilem, jeżeli po wynikach nic się nie będzie działo, to daje mu tydzień i wychodze, to jak narazie nie ma sensu. Pozdr! Odpowiedz Link Zgłoś
dominig Re: SANWIL !!! 25.04.06, 12:40 A co do powiedzenia mają Mario i Greg, ostatnio wcale Was nie widze, a może uprzedziliście już Rachelle i Sanwilek poleciał na zlecenie S ? Odpowiedz Link Zgłoś
racheela Re: SANWIL !!! 25.04.06, 12:46 Czesc Dominig, Greg juz dawno przeciez sprzedal Sanwil, a co do Mario to nie mam pojecia. Jeszcze nie tak dawno chyba go mial. Zreszta ja tez go w miedzyczasie kilka razy kupowalam i sprzedawalam. Ale jak sie w koncu wkurze to sprzedam na zawsze. A tak wlasciwie to ja na sanwilu nigdy nie stracilam to czemu jestem na niego taka zła? Odpowiedz Link Zgłoś
dominig Re: SANWIL !!! 25.04.06, 14:01 Ja też jeszcze nie straciłem na Sanwilku, wręcz przeciwnie zyskałem parę groszy, srzedałem małą część swojego akcjonariatu. Wszyscy jednak dobrze wiemy, że liczyliśmy na dużo dużo więcej i najbardziej wkurzy mnie to jak sprzedam ten papier, a on wtedy urośnie, czuje że tak będzie ! Pozdr ! Odpowiedz Link Zgłoś
racheela Re: SANWIL !!! 25.04.06, 14:03 heh, powiedz kiedy bedziesz sprzedawal;) pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
dominig Re: SANWIL !!! 25.04.06, 14:16 Ok, na pewno Ci napisze! Tymczasem życzę nam powodzenia i pozdrawiam ! Dominik ! Odpowiedz Link Zgłoś
luki9222 Re: SANWIL !!! 25.04.06, 16:26 wiele plynie tylko czemu sanwil nie moze sie odbic. ja tez zarobilem ale widze jak wiele innych spolek lepiej plynie i to jest denerwujace pozdro ps. do kiedy trzymacie? Odpowiedz Link Zgłoś
aloha11 Re: SANWIL !!! 25.04.06, 17:03 Ostatnimi czasy była to dla mnie atrakcyjna spółka na DT,dzisiaj zrobiłem jak myślę ostatnie zakupy przed podaniem wyników. Po wynikach zobaczę, rozważam podobnie jak wy możliwośc wyjścia w okresie tygodnia po podaniu wyników jeżeli nie będą one rewelacyjne. Osobiście uważam, że nie będą złe i nic złego dziać się z kursem nie powinno. Ja ufam w to, co mówi o wynikach Rudzki i głęboko wierzę w dużego inwestora(ów). Mario Odpowiedz Link Zgłoś
racheela Re: SANWIL !!! 25.04.06, 20:12 Mario, ja tez wierze w to co mowil prezes o wynikach, jednak czy co niektorzy nie zrealizowali juz zyskow wlasnie w zwiazku z tamta wypowiedzią. Takie sytuacje czesto sie na gieldzie zdarzaja. Odpowiedz Link Zgłoś
citro1 Re: SANWIL !!! 25.04.06, 20:28 Witam. Rachela widzę,że też zaczynasz się niecierpliwic.Wiem,papier na tle innych wygląda jak smutas ,ale tak naprawdę nic tragicznego się nie dzieje,spokojna konsolidacja w przedziale 1/1,10 i spadające obroty.Czekamy na wyniki,a potem no właśnie co potem.Powiedz ile razy sprzedałaś,a póżniej z perspektywy roku,czy dwóch żal było tylko patrzeć.Ja to przerabiałem na TIMie,MCI i jeszcze paru.Cierpliwość,cierpliwość i jeszcze raz cierpliwość. Odpowiedz Link Zgłoś
racheela Re: SANWIL !!! 25.04.06, 20:56 Citro, toż to ja do sanwila mam anielska cierpliwosc. Kuilam i sprzedalam ok.10 razy(nie chce mi sie teraz zaglądac do rachunku). W ciągu ostatnich 10 dni 2 razy. Lubie sie bawic na tym papierze, wkurza mnie tylko mysl, o czym wlasnie napisal Dominig, ze w koncu cos przegapie. A kupuje go i sprzedaje bo nuda mnie zabija. Odpowiedz Link Zgłoś
citro1 Re: SANWIL !!! 25.04.06, 21:07 Nuda? na rynku tyle ciekawych spółek,kup 100 akcji cesarza i bedziesz miała urozmaicenie,a na sanwilu patrz na wsparcia i cierpliwie czekaj. Odpowiedz Link Zgłoś
dominig Re: SANWIL !!! 25.04.06, 22:06 Witaj ! Sanwil z reguły jest spółką, do której trzeba mieć dużo cierpliwości, ale ile skoro można zarabiać niezłą kasę na innych walorach. Życie jest jednak okrutne i najgorzej boję się jednak tego, że gdy wyjdę z Sanwila wszystko dopiero się zacznie. Nie mam pojęcia co robić, narazie czekamy wszyscy do wyników, wiemy że będzie info o irlandczykach i nowych kontraktach, tylko kiedy ??? Sytuacja przed ogłoszeniem wyników jest według mnie dobra, jeżeli kurs będzie się wahał w przedziale 1.05 - 1.10, to będzie ok. Pozdrawiam ! Odpowiedz Link Zgłoś
racheela Re: SANWIL !!! 25.04.06, 22:12 właściwie to masz racje, bo kazda spółka powinna rosnąć wlasnie po ogłoszeniu wynikow (zadowalajacych oczywiscie), a nie pod wyniki, czyli przed ogloszeniem, co czesto sie zdarza. Biorac to pod uwage faktycznie mozna przyjac ze sytuacja jest niezla. Odpowiedz Link Zgłoś
aloha11 Re: SANWIL !!! 26.04.06, 09:44 Witam, czeka nas chyba kilka dni ostrego bujania na łajbie zwanej sanwil. Trzeba tylko uważać, by nie wypaśc za burtę:) Ja będę się mocno trzymał, pozdrawiam. Mario Odpowiedz Link Zgłoś
dominig Re: SANWIL !!! 26.04.06, 09:49 Witam !!! Na początek założe nowy wątek :)) Pozdr ! Odpowiedz Link Zgłoś