qzn 06.05.05, 11:46 musze wyplacic kredyt w CHF.. czy robic to juz teraz czy czekac na oslabienie sie zlotego? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mario_555 Re: kredyt CHF :( 06.05.05, 23:21 Mam podobny problem, ale myślę ze oslabienie zlotego moze nastąpić dopiero przy okazji jesiennych wyborów więc na razie wziąłem kredyt w PLN by później (Jesień) przewalutować go na CHF! Nie wiem czy dobrze kombinuję ale przy kwocie kredytu 100 tyś PLN i róznicy kursu (pomiędzy kursem dzisiejszym a jesiennym) powiedzmy o 0,20 zł/1 CHF można zaoszczędzić ok 20tyś. dodam tylko że celowo wybrałem bank z darmową opłatą za przewalutowanie i małą różnicą pomiędzy wartością kupna i sprzedaży walut! poproszę eksperta o opinię na ten temat - a może o wyprowadzenie mnie z błędu ? Dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś
gregorbial Re: kredyt CHF :( 19.05.05, 17:59 Moim zdaniem cos zle obliczyles. Nie wiem tez o jaki zysk Ci chodzi ale jesli o odsetki kredytu to i tak wzrost kursu CHF o 20gr nie daje az tak duzej kwoty. Odpowiedz Link Zgłoś