Gość: aga IP: 195.94.206.* 29.01.03, 13:09 Chcę wziąć kredyt w EUR mam do wyboru stopę % PSP i LIBOR. Niestety nie wiem na czym one polegają które są bardziej korzystne (libor jast o 1% niższa)czy tak będzie zawsze ? Kto je ustala? Proszę o pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: A Re: Pomocy .. LBOR/PSP ? IP: 217.96.47.* 29.01.03, 16:42 Gość portalu: aga napisał(a): > Chcę wziąć kredyt w EUR mam do wyboru stopę % PSP i LIBOR. Niestety nie wiem > na czym one polegają które są bardziej korzystne (libor jast o 1% niższa)czy > tak będzie zawsze ? Kto je ustala? Proszę o pomoc. Witam, Najprościej jest zapyać Twojego Goradce Kredytowego ( to jest chyba GE)on Ci wszystko wyjaśni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pav Re: Pomocy .. LBOR/PSP ? IP: *.net.autocom.pl 19.02.03, 14:08 Twój bank musi Ci powiedzieć co jest co. Nie wiem co to jest stopa PSP, natomiast LIBOR, to jest standardowa stopa dla kredytów walutowych (w przeciwieństwie do złotowych). Bank wyznacza oprocentowanie Twojego kredytu doliczając swoje marże do stopy obowiązującej na rynku międzybankowym wyznaczanej na giełdzie w Londynie (London Interbank Borrowing Rate). Odpowiedz Link Zgłoś