Dodaj do ulubionych

kredyt hipoteczny w PKO

04.10.06, 09:31
Co sądzicie na temat PKO? Chcę zaciągnąć tam kredyt hipoteczny na 100 000... nie wiem czy to dobra decyzja..Jakie są procedury koszty kruczki...Piszcie
Obserwuj wątek
    • Gość: Solina Re: kredyt hipoteczny w PKO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.06, 17:55
      wejdz na forum gazetowe "kredyty mieszkaniowe" lub "kredyty hipoteczne" i zadaj
      to pytanie ekspertom.
    • Gość: tomek Re: kredyt hipoteczny w PKO IP: *.chello.pl 04.10.06, 23:25
      na pewno nie zadawaj tego pytania ekspertom (czyt. sponsorowanym forum) jeśli
      chcesz mieć obiektywną opinię.
      Osobiście nie zaciągnąłbym kredytu w tym banku, z uwagi na fakt, że przez wiele
      lat korzystając z pozycji prawie monopolsty i naciągnął wiele ludzi ( w tym moją
      małżonkę)na trudnospłacalne kredyty hipoteczne.
      Jest możliwe, że obecnie ma ofertę "rynkową" - być może, ale nie ufam tej marce.
      • drapi_chmurka Re: kredyt hipoteczny w PKO 05.10.06, 09:40
        jaki ban więc polecasz?
    • Gość: ziut19 Re: kredyt hipoteczny w PKO IP: 83.238.224.* 05.10.06, 21:08
      PKO BP to bank jak kazdy inny. Ma swoje wady i zalety. Do tych pierwszych z
      pewnoscia nalezy kiepska oferta, do drugi "ludzkie" podejscie do zdolnosci
      kredytowej, do klopotow w BIK i to, ze decyzja podejmowana jest na miejscu,
      wiec caly proces analizy trwa 2-3 dni.

Do Tomka: to juz nie jest bank znany ze slynnej "Alicji".

• kajmann Re: kredyt hipoteczny w PKO 08.10.06, 10:02
        Nie wiem czy bank "naciągał" ludzi na ALICJĘ, polemizowałbym. To że rosły raty
        kredytu nie było przez bank ukrywane a było to praktycznie jedyne rozwiązanie
        w tamtejszych realiach oprocentowania pieniądza.
      • Gość: Romek Re: kredyt hipoteczny w PKO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.06, 21:09
        Ziut19, mam pytanie co do BIK. Jeśli jestem w BIK z powodu źle słacanego
        kredytu, to czy w PKO mógłbym sie starać o kredyt hipoteczny? To bardzo ważne
        dla mnie.Odpowiedz. Romek
    • Gość: Krop Re: kredyt hipoteczny w PKO IP: *.europe.hp.net 13.10.06, 19:11
      Z jednej strony mają chyba najłaskawsze na rynku podejście do klienta
      niekoniecznie bardzo wypłacalnego, z drugiej chyba najgorszą obsługę klienta i
      jedne z najwyższych kosztów. Także jak ci nikt inny nie chce dać kredytu albo
      stwarza duże trudności no to idź do PKO, ale szykuj się na nerwy, bałagan i
      ekstremalną biurokrację. I podejście rodem z PRLu. Typu że pani ma do ciebie
      pretensje że zgubiła dokumenty które miesiąc temu jej dawałeś i jeszcze ma
      pretensje że ty sam z siebie nie wiesz że ona je zgubiła. Ja z PKO uciekam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka