drapi_chmurka 04.10.06, 09:31 Co sądzicie na temat PKO? Chcę zaciągnąć tam kredyt hipoteczny na 100 000... nie wiem czy to dobra decyzja..Jakie są procedury koszty kruczki...Piszcie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Solina Re: kredyt hipoteczny w PKO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.06, 17:55 wejdz na forum gazetowe "kredyty mieszkaniowe" lub "kredyty hipoteczne" i zadaj to pytanie ekspertom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: kredyt hipoteczny w PKO IP: *.chello.pl 04.10.06, 23:25 na pewno nie zadawaj tego pytania ekspertom (czyt. sponsorowanym forum) jeśli chcesz mieć obiektywną opinię. Osobiście nie zaciągnąłbym kredytu w tym banku, z uwagi na fakt, że przez wiele lat korzystając z pozycji prawie monopolsty i naciągnął wiele ludzi ( w tym moją małżonkę)na trudnospłacalne kredyty hipoteczne. Jest możliwe, że obecnie ma ofertę "rynkową" - być może, ale nie ufam tej marce. Odpowiedz Link Zgłoś
drapi_chmurka Re: kredyt hipoteczny w PKO 05.10.06, 09:40 jaki ban więc polecasz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziut19 Re: kredyt hipoteczny w PKO IP: 83.238.224.* 05.10.06, 21:08 PKO BP to bank jak kazdy inny. Ma swoje wady i zalety. Do tych pierwszych z pewnoscia nalezy kiepska oferta, do drugi "ludzkie" podejscie do zdolnosci kredytowej, do klopotow w BIK i to, ze decyzja podejmowana jest na miejscu, wiec caly proces analizy trwa 2-3 dni. Do Tomka: to juz nie jest bank znany ze slynnej "Alicji". Odpowiedz Link Zgłoś
kajmann Re: kredyt hipoteczny w PKO 08.10.06, 10:02 Nie wiem czy bank "naciągał" ludzi na ALICJĘ, polemizowałbym. To że rosły raty kredytu nie było przez bank ukrywane a było to praktycznie jedyne rozwiązanie w tamtejszych realiach oprocentowania pieniądza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Romek Re: kredyt hipoteczny w PKO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.06, 21:09 Ziut19, mam pytanie co do BIK. Jeśli jestem w BIK z powodu źle słacanego kredytu, to czy w PKO mógłbym sie starać o kredyt hipoteczny? To bardzo ważne dla mnie.Odpowiedz. Romek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krop Re: kredyt hipoteczny w PKO IP: *.europe.hp.net 13.10.06, 19:11 Z jednej strony mają chyba najłaskawsze na rynku podejście do klienta niekoniecznie bardzo wypłacalnego, z drugiej chyba najgorszą obsługę klienta i jedne z najwyższych kosztów. Także jak ci nikt inny nie chce dać kredytu albo stwarza duże trudności no to idź do PKO, ale szykuj się na nerwy, bałagan i ekstremalną biurokrację. I podejście rodem z PRLu. Typu że pani ma do ciebie pretensje że zgubiła dokumenty które miesiąc temu jej dawałeś i jeszcze ma pretensje że ty sam z siebie nie wiesz że ona je zgubiła. Ja z PKO uciekam. Odpowiedz Link Zgłoś