jp66 19.09.07, 23:00 chcę zaciągnąc kredyt na budowę domu, jaki bank byście polecili , z jakich względów? jestem związany od wielu lat z PKO BP jestem zadowolony ale może macie inne doświadczenia z innymi bankami a może którego banku unikać Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
misbaskerwill Plany, plany... 20.09.07, 09:03 Mam nieduże doświadczenie... Jeśli chodzi o kredyt hipoteczny, to jeszcze kilka miesięcy temu BP miało niezłą ofertę... Ale to wszystko zależy od wielu czynników jednostkowych, a BP mi nie płaci za reklamę więc się nie sugeruj I tak powinieneś odrobić pracę domową - przejść się do konsultantów finansowych (więcej niż jednego) lub popytać po bankach (to tańsze, ale bardziej pracochłonne). Odpowiedz Link
to.ja.kas Re: Plany, plany... 20.09.07, 09:10 Mam kredyt hipoteczny (duuuuży)w PKO BP i nie zamieniłabym go za nic. Załatwiony przez telefon, w ciagu pieciu dni. Jestem ich klientką od wielu lat. Poprzedni też miałam w PKO BP. Próbowałam załatwić sobie w Millenium prze (NIE POLECAM!!!!) Open Finance...dali mi o jakies 400 tys mniejszy niz w PKO BP i na dodatek załatwiał sie z miesiac i sie nie załatwił w efekcie, bo na taki jak mi zaproponowali to ja sie wypinam. Jakby nie PKO BP to bym została z umowa przedwstepna podpisana w reku i bez kasy. Nigdy wiecej Open Finance (Expander podobnie. Mogłabym napisac epistołe, jacy tam siedza specjalisci z bożej łaski) i Millenium. Odpowiedz Link
natasza39 Re: Plany, plany... 20.09.07, 09:41 Potwierdzam to co napisała kas. Popytaj jeszcze w BGŻ. Moja przyjaciółka ma kredyt hipoteczny u nich i jest bardzo zadowolona. Fajną ofertę widziałam też w WBK, ale o szczegóły nie pytałam. --------------------------------------------------------------------- Szarańcza jest plagą, chociaż jeden owad nie stanowi plagi. Podobnie jest z głupcami. Odpowiedz Link
aron95 Każdy bank dobry w reklamach 20.09.07, 10:31 I najlepiej nie brać kredytów ale gdy potrzeba Na co zwrócić uwagę przy kredycie hipotecznym - opłaty przygotowywawcze - czy potrzebna wycena - rzeczoznawca kosztuje , czasem banki biorą cenę rynkowąw danej okolicy pod uwagę - czy jest możliwość zawieszenia spłat - jakie zabezpieczenia na okres od podpisania umowy a ustanowienia hipoteki - czy są elastyczni i można skrócić okres kredytu , przewalutować go, - czy po niezapłaceniu dwóch rat nie będą chcieć wejść na hipotekę - no a przy budowie - w jakich transzach sa wypłacane pieniądze . Bywa tak że przychodzi gość i uzna że za mało jest zrobione i kredyt bank stawia do natychmiastowej wymagalności .Marzenia o domku pryskają . Lepiej tez formalności załatwiać w dużych oddziałach . Odpowiedz Link
misbaskerwill Oj Aron... 20.09.07, 23:01 ...Ty to potrafisz straszyć >Bywa tak że przychodzi gość i uzna że za mało jest zrobione i kredyt >bank stawia do natychmiastowej wymagalności .Marzenia o domku pryskają To z jakiegoś filmu o komornikach? Jak nie ma przekrętu to chyba nie przychodzą? Pierwszy raz słyszę P.S. Czy Ty jesteś takim "gościem"? Odpowiedz Link
aron95 Re: Oj Aron... 20.09.07, 23:15 Na windykacji zęby zjadłem . I chwyty banków tez znam, bo sam mogłem być ofiarą . Tylko ofiara stała sie "wilkiem" i pogoniła dyrektorka . Poczytaj ; www.sklepowicz.pl/mod33p1 Odpowiedz Link
anja_pl Re: Kredyt... Jaki bank byście polecili 20.09.07, 09:58 ja mam w WBK, jestem zadowolona Odpowiedz Link