25.12.04, 01:57
dzis dostalem w prezencie zestaw dvd depeche mode. sklada sie on z 4 plyt. dwie to single, a dwie koljne to koncert w paryzu zwizany z promocja albumu exiter (pisze z glowy, moglem zle zapisac tytul albumu).

przepasc pomiedzy tym co jest oferowane przez depeszy, a psb na popart jest gigantyczny! animowane wprowadzenia do kazdej piosenki. do kazdego krazka drugi z materialem promocyjnym. naprawde... smutne

czekam, az chlopcy kiedys przygotuja prawdziwe dvd... chcialbym zobaczyc materialy dotyczace tworzenia plyty, koncertow itp.

i nie pisze tego postu aby sie chwalic jaki dostalem fajny prezent wink))
Obserwuj wątek
    • balshoy Re: prezenty 25.12.04, 13:57
      Piszę żeby pochwalić...żonę...i naszego kolegę, fana psb Michała Żukowskiegoz
      Warszawy. Miałem nadzieję dostać dvd PERFORMANCE i dostałem! Ale z ich strony
      było sporo zachodu, bo w mojej okolicy tj. zdawałoby się bogatm Trójmieście
      jest nie do zdobycia...Sprawdzenie sklepów internetowych też okazało się
      porażką , bo nie mieli na składzie a do świąt nie obiecywali
      sprowadzić.Dziadostwo. Dopiero Michał w EMPiK-u w Warszawie dorwał ostatnią
      sztukę(!!!)
      Swoją drogą rafi naprawdę dostał fajny prezent - koncert z trasy promującej
      EXCITER jest świetny!
      • krikra Re: prezenty 25.12.04, 14:32
        balshoy napisał:

> Sprawdzenie sklepów internetowych też okazało się
        > porażką , bo nie mieli na składzie a do świąt nie obiecywali
        > sprowadzić.Dziadostwo.

Na Allegro bywa sporo dvd.
        • rafi.raf Re: prezenty 25.12.04, 15:04
          ja ostatnio chodzilem po empikach i musze przyznac, ze Michal mial duzo szczescia! ja nie trafilem na performance...
        • balshoy Re: prezenty 25.12.04, 16:36
          być może ... bywa, dobrze napisałaś...ale to nie jest miejsce, gdy chcesz coś
          kupić w miarę szybko( a taka była potrzeba chwili, bo chciała mi zrobić prezent
          pod choinkę). poza tym odbywa się licytacja i nie masz pewności,że akurat twoja
          oferta przebije inne...
          Zresztą znając życie cena w EMPiKu też nie należała do promocyjnych...
          • krikra empik $$$$ 25.12.04, 21:51
            EMPIK zdziera bezczelnie kasę, jak może. Ja już dawno dałam sobie z nim spokój,
            nie stać mnie na ich ceny ;0
            I mam już upatrzony dvd Performance, zastanawiam się tylko, czy nie lepiej
            zaopatrzyć się w pierwszej kolejności w PopArt... hmmm.... trudny wybór
            • rafi.raf Re: empik $$$$ 25.12.04, 22:10

wez performance!
            • diesel46 Re: empik $$$$ 25.12.04, 23:55
              > EMPIK zdziera bezczelnie kasę, jak może. Ja już dawno dałam sobie z nim
              > spokój,

Zgadzam sie w 100% Poza tym mają bałagan na półkach. Dla mnie najlepszym
              sklepem płytowym jest Media Markt. Są tam najniższe ceny i jest praktycznie
              wszystko co sie ukazuje na rynku. Teraz jest troche gorzej ale kiedyś pamiętam
              był to jedyny sklep, w którym były wszystkie albumy PSB (Mówię na przykładzie
              Poznania). Czesto sa promocje np. kupiłem tam Montage za ok 30 zł, płyte
              Nightlife za 15zł. Jak ukazała się Release był to chyba jedyny sklep, w którym
              były wszystkie kolorowe wersje okładek - wybrałem niebieską wink

> I mam już upatrzony dvd Performance, zastanawiam się tylko, czy nie lepiej
              > zaopatrzyć się w pierwszej kolejności w PopArt... hmmm.... trudny wybór

Wstyd przyznać ale też nie kupiłem jeszcze PopArtu. Może dlatego, że nie mam
              DVD smile Ale zastanawia mnie jedno - ile tam jest tych płyt? Bo chyba cały
              materiał się na jednej nie mieści?

Andrzej
              • krikra pop art 26.12.04, 00:55
                rafi.raf napisał:

> wez performance!

OK, przekonałeś mnie, Rafi. smile)
                PopArt sobie poczeka na razie..

diesel46 napisał:

> Dla mnie najlepszym
                > sklepem płytowym jest Media Markt.

Nie jest zły, ale ten u mnie spóźnia się z premierami. Trzeba czekać nieraz
                kilka tygodni.

> Wstyd przyznać ale też nie kupiłem jeszcze PopArtu. Może dlatego, że nie mam
                > DVD smile Ale zastanawia mnie jedno - ile tam jest tych płyt? Bo chyba cały
                > materiał się na jednej nie mieści?

PopArt składa się z jednego dvd, z tego co wiem, i zawiera 41 filmików. Tyle to
                spokojnie mieści się na dvd. Podwójne to chyba jest CD, ale nie mam zamiaru go
                nabywać, to już byłaby mała przesada wink
                Trochę irytuje mnie fakt, że nie ma na płytce teledysku do "Flamboyant".
                Osobiście uważam, że video owo jest świetne, więc tym bardziej mi szkoda... uncertain
                • balshoy Re: pop art 26.12.04, 16:04
                  dvd oczywiście jest na jednej płycie a pop art muza to 2 dyski plus oczywiście
                  mix na trzecim dysku, gdy ktoś zdecyduje się na ten droższy zakup.
                  Akurat posiadam pop art dvd bo wydaje mi się ,że to podstawowa rzecz mieć
                  wszystkie klipy w takim formacie...co do muzy to inny fan w ramch wymiany
                  nagrań zrobił dla mnie kopię...także posiadam nawet ten trzeci dysk z
                  remixami...
                  • diesel46 Re: pop art 27.12.04, 00:02
                    > dvd oczywiście jest na jednej płycie

OK. Zastanawiało mnie to bo są tam też chyba jakies komentarze do klipów?
                    Myslałem, że to jest wywiad Video.

> także posiadam nawet ten trzeci dysk z remixami...

Ja zrezygnowałem z kilku obiadów i kupiłem PopArtMix smile
                    • rafi.raf Re: pop art 27.12.04, 00:15
                      komentarze mozna wlaczyc w sciezce dzwiekowej. mam dobre mniemanie o chlopcach, ale czasami ich komentarze sa... dziwne. np. tylko sie smieja. oczekiwalem wiecej informacji, a jest zabawa z chlopcami.

UWAGA! - nie narzekam, tylko mi czegos brakuje...
                • krikra performance 27.12.04, 03:12
                  A ja jeszcze chciałabym zapytać Was o Performance. Są na płytce jakieś dodatki?
                  Z opisów, które czytałam, wynika, że są komentarze czy coś w tym stylu..
                  Mnie osobiście zawsze brakuje napisów (niekoniecznie po polsku, po ang też by
                  było OK)- AŻ tak dobrze nie znam (na razie) angielskiego, by wszystko zrozumieć sad
                  • j.wojak Re: performance 27.12.04, 08:18
                    O ile pamiętam można włączyć komentarze, jest też symfoniczny kawałek "Theme
                    for Performance" (składa się z fragmentów róznych utworów PSB),podczas którego
                    pokazują się fotki z koncertu no i jest relacja z prób, podczas której można
                    włączyć angielskie napisy- bardzo pomagają. Sam koncert to 4 rodzaje dźwieku do
                    wyboru: oryginalny stereo, stereo mix 2004, Dolby Digital 5.1 i DTS 5.1.
                    Performance to obowiązkowa pozycja- bardzo nietypowy koncert. Szkoda że minęło
                    już trochę lat...
                    • krikra Re: performance 27.12.04, 18:03
                      j.wojak napisał:

> jest relacja z prób, podczas której można
                      > włączyć angielskie napisy- bardzo pomagają.

Yihaa! Napisy smile Bardzo mnie to cieszy. Nie powiem, DTS cieszy mnie również...
                      przetestuje się głośniki, hehe...
                      dzięki za info smile
              • j.wojak Tak- Media Markt 27.12.04, 08:11
                Zgadzam się- w Szczecinie MM jest też niezawodny- różne kolory Release, poza
                tym Performance, PopArt i in. bez problemu. EMPIK to bieda. Na półkach prawie
                nic albo nic PSB, żadnego DVD!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka