Dodaj do ulubionych

PSB już zagrali

11.09.06, 00:28
Nasze marzenie zostalo spelnione. PSB wrocili do Polski i zagrali regularny
koncert. Pytanie tylko czy regularny, czy też jedynie czesc festwialu...

koncert rozpoczal sie z opoznieniem. nie z winy chlopcow, a muzykow
wystepujacych na scenie activa. niestety.

drugim minusem jest nie przedluzenie koncertu i nie wyjscie do fanow chlopcow.
jak tylko zakonczyli koncert pobieglem do lewej strony sceny, gdzie znajdowalo
sie wyjscie... i nie zauwazylem jak wychodza. w dali tylko dojrzalem neila.
niestety.

siedze teraz w domu, pije piwo imysle co napisac do nas, fanow. chcialbym, aby
chlopcy przedluzyli koncert, chcialbym, aby bylo wiecej piosenek chcialbym aby
wrocili...

obiecali, ze wroca. tym razem nie byla to ot taka formulka. neil powiedzial,
ze postara sie wrocic jak najszybciej.

sam koncert jaki byl? lepiej bedzie jak napisza inni, poniewaz ja sam darlem
sie w nieboglosy wiszac przy barierce na wysokosci chrisa (nie bylo sztuka
zlapanie tego miejsca, stalem od konca koncertu Iana Browna). mam kilka
filmikow, ktorymi sie z wami podziele, jesli ich jakos cokolwiek wam powie.

chcialbym, aby byla szansa na zobaczenie chlopcow w kraju znow(ja za kazdym
razem mam klopot z przyjazdem na zlot, a co dopiero myslec o wyjezdzie zagranice).

chcialbym, abysmy mogli sie spotkac i porozmawiac o koncercie (sadze, ze
raczej w warszawskim kregu). wspolne obejrzenie zdjec, wymiana zdan itp.
powinny pomoc nam w podsumowaniu tego wystepu. dla mnie jest to bowiem
problem, ze chlopcy nie takich piosenek jak can you forgive her lub paninaro
(pewien pan glosno zadal od chrisa tej piosenki)

napiszcie jakie sa wasze odczucia i czy ostatnia sobota miesiaca odpowiada wam
na spotkanie.

pozdrawiam,
rafi.raf
Obserwuj wątek
    • ralph24 Re: PSB już zagrali 11.09.06, 00:49
      Ja tez nie moge ochlonac! Neil podniosl ze sceny rzucone przeze mnie
      bialo-czarne rekawiczki (ktorymi caly czas mu machalemwink) na koniec Go West i
      zabral ze sobasmile mam nadzieje ze bylo mu naprawde milo widzac nasze przyjecie i
      zapamieta Warszawe jak najlepiej. Moze teraz Potiomkin na nowym miescie w
      Warszawie? byloby pieknie bardzo lubie tamto miejscewink Ja z pewnoscia napisze
      swoja relacje z konceru w najblizszym czasie! Trzymajcie sie!
    • eliks Playlista dla nieobecnych 11.09.06, 00:51
      O. Intro
      1. God Willing
      2. Psychological
      3. Left To My Own Devices
      4. I'm With Stupid
      5. Suburbia
      6. Minimal
      7. Shopping
      8. Rent
      9. Always On My Mind
      10. Where The Streets Have No Name (Can't Take My Eyes Off You)(!!)
      11. Dreaming Of The Queen
      12. West End Girls
      13. Sodom and Gomorrah Show
      14. Opportunities / Integral
      encores:
      15. So Hard
      16. It's a Sin
      17. Go West
      18. Outro

czy byla magia? do pewnego stopnia napewno. kapitalny show, zabawny i z
      pomyslem. same utwory zagrane po bozemu, ale sympatycznie. zywo reagujaca
      publicznosc, i chyba szczery usmiech Neila. Chris prawie nie dotykal keybordu.
      smierdzialo konskim nawozem smile nie liczylem ze beda jakies wyszukane utwory,
      ale Being Boring zostawiloby lepsze wrazenie, gdyby bylo. najlepsze momenty to
      Streets ponownie z Eyes, Sodom, i Integral.

aha, zmiany strojow co chwila. ja na Go West zalozylem marynarska czapke. tak
      zeby pasowalo smile pozdrawiam Ralpha i tych ktorych nie rozpoznalem (no bo i po
      czym ? smile ide spac.
      • puchala40 Re: Playlista dla nieobecnych 11.09.06, 10:34
        Było wspaniale! cudowne, teatralne widowisko, tylko...za krótkie...popisy
        wokalne czarnoskórej divy świetnie współgrały z aranzacjami utworów.Na koniec
        taka repryza: in the night vs so hard ! mają tyle piosenek, ze wiadomym było ze
        nie zagrają wszystkich wymarzonych.jestem pod ogromnym wrażeniem. byłem
        szczerze wzruszony widząc na żywo zespół który podziwiałem od 12go roku
        życia...rewelacja.
        • j.wojak Re: Playlista dla nieobecnych 11.09.06, 11:40
          To fajnie, że się podobało. Szkoda, że nie mogłem być tam z Wami. Śledźmy teraz
          wzmianki w prasie, komentarze, recenzje- dawajcie znać, jak coś znajdziecie,
          udostępniajcie fotki i filmy!

Jacek
          • j.wojak Wyborcza 11.09.06, 11:45
            miasta.gazeta.pl/warszawa/1,60265,3609692.html
            dziś w Gazecie ma byc fotoreportaż, we wtorek c.d. rozmowy z Chłopakami.
      • miromir78 Re: Playlista dla nieobecnych 11.09.06, 13:46
        Witam pozdrawiam cały fan klubik JByłeś w białej czapce ?To Ciebie
        widziałem .Pozdrawiam tak samo faceta w niebieskiej koszulce, który to
        wymachiwał kurtką i mało brakowało że bym dostał po głowie. Koncert był
        naprawdę super!!!
        • eliks Re: Playlista dla nieobecnych 11.09.06, 15:20
          bylem w bialej czapce, ale tylko podczas GW. przez caly czas mialem zielona z
          daszkiem. czapek generalnie bylo tam sporo.

ja stalem w poblizu Ralpha i poteznego goscia w kapturze - ktos z forum ?
        • rafi.raf Re: Playlista dla nieobecnych 11.09.06, 15:21
          ten który machał kurtką dawał mi niezłe wrażenia - "helikopter w ogniu!"
          • balshoy Re: Playlista dla nieobecnych 12.09.06, 09:26
            Eliks! oj rany, po czym rozpoznać ...po twarzy wink)
            ja wypatrywałem Ciebie! czapeczki nie widziałem i Ciebie nie widziałem..a wiesz
            gdzie stałem..ten gośc, bezpośrednio przed Tobą..obróciłem się, miałeś notatnik
            w ręku...widziałeś chyba, prawie cały czas próbowałem coś filmować ..to mój
            pierwszy film wink trochę zdjęc porobiłem...
            nie rozpoznałeś mnie, ale się starałem..na mojej koszulce na połowę piersi
            napis pet shop boys ( fakt czarna koszulka a napis czerwony, w tych warunkach
            może nie bardzo widoczna), na plecach też napis psb live in warsaw..być może
            niebieski plecaczek z ery trochę go zasłaniał ....na prawym ramieniu miałem
            swój nick " balshoy"
            ale jak siedzieliśmy przy piwie, przed koncertem to przy jako takim świetle.
            moja koszulka już prezentowała się dobrze...
            chwilę przed koncem koncertu odszedłem na prawo, do ludzi , których bardziej
            znam...i na koniec zobaczyłem jak, idąc w kierunku wejścia pokazujesz czapeczkę
            Ralphowi...
            Ralph...ja z towarzystwem byłem jeszcze przeszło godzinę na terenie
            festiwalu..no,ale Tobie pomimo świetnej atmosfery to już musiało być trochę
            zimno w samym t-shircie,co? ale aż podziw bierze, że wytrzyamałeś smile
            pozdrawiam Ralph24!
            żałuję, ze nie miałęm okazji poznać tych ludzi znanych z forum..cóż..
            ale poznałem za to innych..
            pozdrawiam Sławka z W-wy, który odwiedza to miejsce, choć nie zostawia śladów
            swojej obecności..i jego kolegę z Gdańska ( przepraszam , nie pamiętam imienia)
            pozdro dla Elizy,Kasi,Marty,Krzyśka,Leszka,Piotrka,Michała,Tomka,Darka!

a relację napiszę potem wink
            • balshoy Re: Playlista dla nieobecnych 12.09.06, 09:29
              potężny gośc w kapturze..to Sławek właśnie...a ja stałem po jego lewej
              stronie smile
              • eliks Balshoy, posiadacze koszulek poszukiwani 12.09.06, 09:55
                a zatem stalem tuz za Toba... kurcze, ale ironia. czerwony napis Live In Warsaw
                widzialem ale nicka nie; wczesniej "obstawialem" inna osobe ze jest Toba smile

jezeli chodzi o inne koszulki to widzialem:

-Pet Shop Boys Club w stylu NYCB
                -okladka Please (wlasciciel ucierpial z powodu szalejacych na Ianie Brownie
                brytoli)
                -Fundamental (bialy neon) przod, promocyjne zdjecie chlopakow plecy
                -Pet Shop Boys (kolorowy neon ala Fundamental, bardzo milo wygladajaca
                wlascicielka)
                -Pet Shop Boys (styl Home & Dry)

jezeli jestescie tu - pozdrawiam!
                • kentalie Re: Balshoy, posiadacze koszulek poszukiwani 15.09.06, 19:22
                  Witam - dzieki za określenie " bardzo miło wyglądajaca właścicielka".
                  Rzeczywiście moja koszulka robiła na koncercie wrażenie wink Jest to pamiątka po
                  koncercie na którym byłam wraz z Konradem w Ludwigslust 2 września. Pozdrawiam
                  gorąco właścicieli innych koszulek / Kasia
                • marta.sz_t Re: Balshoy, posiadacze koszulek poszukiwani 28.09.06, 09:57
                  eliks napisał:

> -Fundamental (bialy neon) przod, promocyjne zdjecie chlopakow plecy

To mojasmile musieliśmy stać gdzieś blisko siebiesmilePozdrawiam!
            • kslavek Re: Playlista dla nieobecnych 12.09.06, 14:39
              dzieki za pozdro balshoy.Tutaj Slavek z Wa-wy(rozmawialism i przedstawilem Ci
              kolegow z Gdanska)...Tez Ciebie pozdrawiam i wszytkich z ktorymi rozmawialem
              przed koncertem ( dziwczyny - ktore stały przed barierka przez cały dzień,fana
              Sandry , ktorego znam z Płocka , i fana ,admina strony).
              Jak widzisz zalogowałem się i to moj 1 post tutaj.A dzis polecialem do sklepu i
              kupilem sobie Lim.ED.FUNDAMENTAL i teraz slucham...
              Tak mnie wzieło po koncercie.Koncert bardzo nam sie podobal(mi i moim 2 kolegom
              z Gd.)Goscia w marynarskiej czapecce pamietam i pozdrawiam. A na koniec
              pozdrawiam goscia ktory stal 2 merty za mna ubrany na czarno w CYLINDERKU-smile
      • piotr.psb Re: Playlista dla nieobecnych 12.09.06, 12:53
        Witam pozdrawiamsmile
        Koncert rejestrowalem na papierzesmile z racji niemania innych cyfrowoanalogowych
        srodkow wink
        Ktos moze ma calosc koncertu? chociaz audio? Podczas grania do niektorych
        piosenek byly wstawki nie wszystko wylapalem - np w So Hard Sylvia cos spiewala.
        Na koniec po Go West dostalismy refreny z Shopping i I`m with stupid - pomysł
        ciekawysmile Sie mi podobało! i wreszcie widziałem Ich w całosci nie stojąc na
        palcach ani podskakującwink
    • j.wojak "Message from Neil" na oficjalnej 12.09.06, 12:14
      "Nice to be back in Poland."
    • piotr.psb Re: PSB już zagrali 12.09.06, 13:00
      Pozdrawiam wszystkich obecnych na koncercie - szczególnie fana który chyba jako
      jedyny stanął na wysokosci zadania i zrobil transparent! smile Brakło chyba nam
      pomysłów - na nastepny raz zrobimy poprawkę i sie przygotujemy! Napis - by
      widzieli ze sie cieszymy ze przyjechali! Bo przepraszam ale w rozgardiaszu
      koncertowym mogli nie słyszec że ich witamy w Polscewink i że "we are still PSB
      fans" wink
      • balshoy przed , w trakcie i po... 12.09.06, 19:08
        postaram opisać swoje wrażenia...
        na Służewcu byłem w niedzielę już przed 14, ale tylko po to,żeby sprzedać
        bilet, bo niestety moja żona nie mogła przyjechać ze mną...
        Już wtedy okazało się ,że moje obawy co do ścisku, tłoku są mocno, ale to
        bardzo mocno przesadzone; kasa była otwarta ,ale jakoś nikt nie był
        zainteresowany biletami..za to sprzedających było jeszcze 4 gości - to juz
        wiedziałem ,że będzie spora promocja (roiło mi się ,żeby sprzedać bilet choć za
        100zł - potem dowiedzialem się,że na alegro bilety były nawet po 50 zeta)..w
        tych warunkach sprzedanie go za 70 złotych, czyli praktycznie połowę wartości,
        nie było chyba najgorszym rozwiązaniem; potem był czas spędzony u rodziny;
        po 17 byłem w centrum, przy PKiN...szkoda,ze nikt nie reflektował na spotkanie
        w tym miejscu..może gdyby był to koncert samych PSB takie spotkanie by się
        udało;cóż rozumiem, występowali nie tylko PSB,można było posłuchać innej
        muzy...tak, większośc z Was była już na terenie festiwalu ( a tak wg. mojej
        oceny to "obsada" na głównej scenie w sobotę była ciekawsza- chocby ze względu
        na MAXIMO PARK i DAFT PUNK czy nawet EL PRESIDENTE)
        No, ale najważniejsze było dla nas PSB..
        Wracając do tematu...Czekałem na Centralnym na kolegów...po 19 przyjechali
        Darek i Piotrek, z którymi uderzyłem na Służew...tam przed "pierwszymi
        posterunkami" ochrony wyszli nam na przeciw Marta z Tomkiem...Marta musiała
        wcześniej zdeponować aparat,teraz znowu miała go ze sobą i myśłała jak tu z nim
        wejść..a ja nie zamierzałem niczego deponować i od razu schowalem go tak,żeby
        nie udało się go znaleźć..szczęscie dopisało i wnieśliśmy co chcieliśmy...
        na razie zasiedliśmy do stołu i zamówiliśmy po piwie..od razu rzuciło się w
        oczy ,że nie ma aż tak wielu widzów...pod sceną Kasia i Eliza pilnowały
        miejsc...wspierali je chyba w tym Krzysiek i Leszek; w każdym bądź razie my tak
        sobie te prawie 2 godzinki spokojnie spędziliśmy, z głównej ..tu przepraszam
        fanów Browna, porykiwał Ianek, na telebimie wyglądający jak jeden z
        Gallagherów..i nieuchronnie zbliżała się godzina 22...
        czas było przemieścić się pod scenę...
        podchodzimy...konsternacja..tu prawie nikogo nie ma!
        garstka ludzi!
        przecież jak to PSB zobaczą to nigdy już tu nie przyjadą!
        Tak sobie myślałem..czy doliczymy sie choć 100 osób?!!
        Przywitaliśmy się z tymi, którzy dzielnie pilnowali miejsc przy bramkach, a po
        prawej stronie sceny okazało się,że jest też Michał...chwilę tam postałem, ale
        przed rozpoczęciem koncertu przemieściłem się ponownie w rejony centralne.
        Tam poznałem m.in.Ralpha i Sławka, o czym wspominalem wcześniej;miałem zamiar
        zrobic kilka fotek i kilka krótkich filmików -ograniczenie do 45 minut...
        nie ma sensu,żebym opisywał wszystkie piosenek - tracklista została już
        przedstawiona..zgadzam się z tym co koledzy pisali wcześniej, że było w
        porządku..treściwie, acz za krótko; jak dla mnie zabrakło ze 4 piosenek...Can
        you forgive her? rad byłbym usłyszeć before czy home and dry..i jakiś popiswink)
        Chrisa..a tak było mu zimno w łapki-słusznie Ralph rzuciłeś rękawiczki, ale
        trzeba było zrobić to wcześniej wink) i do Chrisa ...
        najlepsze momenty...to
        Sodom ( absolutnie rewelacyjny - już ta choregrafia mogłaby być zaczątkiem
        klipu, cały bend w uniformach, gościu na perkusji, gościu z basem ,dwóch
        szalejących z karabinami.. mogliby to tak zrobić i wyszłoby świetnie),Minimal-
        Shopping,Where the streets..., Always on my mind, Integral, Left to my own
        devices,Dreaming of the Queen...jak widać nowe piosenki sprawdzają się!
        no i powiem Wam, nieudolnie , bo tak amatorsko jak tylko może zrobić to amator
        taki jak ja..nagrałem kilka filmików...czasami nie mieści mi się obraz w
        kadrze, czasami chciałem więcej skakać i ręcę drżały, na początku nawet
        zapomnialem o zoomie...chciałem zrobić coć i jest pamiatka...ale przyznaję się
        nigdy czegoś takiego nie obrabiałem, także na razie będę zdany na pomoc
        szwagra, który mam nadzieję to przerzuci na płytki,albo zarchiwizuje...jak
        tylko bedę miał ten materiał nie omieszkam zakomunikować tego na forum i
        podzielę sie z zainteresowanymi...
        Koncert za krótki, choc wydaje się ,że piosenek przecież wcale nie mało! za
        szybko to się jednak odbyło; Ale zawiedziony bynajmniej nie
        jestem wink...chciałoby się choć chwilę dłużej,zdałby się bis po bisie, najlepiej
        coś co wszystkich by zaskoczyło, ale i to co było satysfakcjonuje...
        po koncercie praktycznie od razu wyruszyli w drogę powrotną Krzysiek i Leszek,
        chwilę po nich Kasia i Eliza; Marta, Tomek , Piotrek , Darek i ja zasiedliśmy
        jeszcze do piwa i pizzy...podzieliliśmy się wrażeniami i po ok godzinie, po
        mału zaczęliśmy zbierać się i opuszczać miejsce festiwalu...
        czy PSB będą jeszcze raz w Polsce? nie wierzyłem ,że tym razem przyjadą a
        jednak byli...to pozostaje mi wierzyć,że będzie miał miejsce kolejny ICH
        koncert na naszej ziemi...
        • balshoy Re: przed , w trakcie i po...ps 12.09.06, 19:24
          ps. zapomniałem dodać..potem na szczęscie widzów, fanów, sympatyków było dużo
          więcej, poschodziły się ekipy z ogródków piwnych, spod innych scen...nie
          widziałem reakcji wskazujacych na to, że coś komuś nie przypada do gustu;
          trudno mi ocenić ile było zgromadzonych ludzi, ale skoro PSB zostali na scenie
          musiało to juz wyglądać w miarę przyzwoicie smile
          • kkokowski Re: przed , w trakcie i po...ps 12.09.06, 19:56

Balshoy, wielkie dzieki za wyczerpujaca relacje!
      • r.k.merton Re: PSB już zagrali 13.09.06, 09:28
        Witam i dziękuję w imieniu kumpla (tego z transparentem). Widzę, że nie tylko w
        moim odczuciu koncert był zdecydowanie ZA KRÓTKI! No cóż, to był festiwal, może
        gdy przyjadą następnym razem, to sobie odbijemy?!
    • 1_and_1_make_5 Wywiad w "GW" 12.09.06, 22:02
      Witam,
      oto link:
      miasta.gazeta.pl/warszawa/1,34861,3611950.html
      Pzdr
      1_and_1_make_5
    • j.wojak miał ktoś kamerę? 13.09.06, 08:40
      ...miniDV? Sporo było aparatów foto?
      • acidpet Re: miał ktoś kamerę? 13.09.06, 10:52
        Hej!
        Udało się mi byc na koncercie chociaz musialem jechac az z Litwy (jestem na
        kontrakcie dlatego nawet nie starałem sie jechac na zlot) ale koncertu PSB nie
        moglem odpuscic. Mnie koncert sie podobal ale zgodze sie ze za krotki chociaz
        utworow bylo sporo. Zrobilem troche zdjec ale nie za duzo bo przeciez nie bylem
        tam po to zeby robic relacji. Ludzie swietnie sie bawili z tego co zauwazylem i
        PSB tez wydawal sie zadowolony.
        Co do kamery to wydaje sie mi ze jakis gosciu mial i widzialem ze co niektorzy
        posiadali niezle aparaty wiec moze dobrej jakosci zdjecia gdzies w sieci sie
        pojawia.
        Pozdrawiam i do nastepnego spotkania na koncercie i jak ktos zauwazyl moze
        lepiej sie zorganizujemy
        • ralph24 Re: miał ktoś kamerę? 13.09.06, 17:39
          Hej! Teraz jasmile Zaczne od porownania z koncertem PSB w Budapeszcie na ktorym
          bylem w sierpniu 2004. Tam rowniez koncert trwal ok 1,5h ale tak to juz jest na
          festiwalach...pozostaje nam tylko czekac na ich nastepny koncert. Widzow bylo
          tez mniej wiecej tyle co tam. Mysle ze bylo to jakies 1,5-2 tys.Co do zachowania
          Chlopakow w Warszawie Neil byl o wiele bardziej zaangazowany. Widac bylo ze
          dobrze sie bawil i publicznosc przypadla mu do gustuwink) Wg mnie znakomitym
          urozmaiceniem wystepu byla scenografia. Minimalistyczna, ale bardzo pomyslowa,
          bardzo w stylu PSB. Neil siedzacy wewnatrz konstrukcji podczas Rent, projekcja w
          trakcie Dreaming Of The Queen z Neilem spiewajacym z boku, ktory z innymi
          piosenkarzami/tancerzami wcielil sie w role niby narratora do pokazywanej
          sceny...wizualizacje w trkacie Sodom..pierwsza klasa! Co do muzyki(ktora jest w
          koncu najwazniejszasmile)Bardzo podobało mi sie polaczenie Minimal z Shopping.
          Szczerze mowiac nigdy bym nie wpadl ze te dwa utwory tak swietnie zabrzmia
          polaczone w jedno!smileNo i I'm With Stupid wypadlo jakby bardziej
          dynamicznie-jestem ciekaw czy to tylko moje odczucie..Chris taki jak
          zawsze...troche w innym swiecie, ale przeciez takiego Go kochamysmile Swoja droga
          zauwazyliscie jak podczas Go West smial sie pod nosem z choreografi Neila i
          tancerzy ubranych w polyskujace stroje? Caly On!!smile No i slowa Neila o tym ze
          podoba sie im w Warszawie. To wygladalo na szczere, taki tekst pomiedzy
          piosenkami. W dodatku kilka razy powiedzial "dziekuje"wink Ciekawym pomyslem bylo
          tez outro z tytulami piosenek wyspiewywanymi do koncowych bitow Go West.. Prosty
          i znow moim zdaniem swietny pomysl. Takie napisy koncowe.
          Na koniec pozdrowienia dla Balshoya, Eliksa, Virtual Insanity i wszystkich
          innych (w tym goscia w ciemnych okularach, w koszulce z Night Life, z ktorym
          rozmawialem przed koncertem! To chyba Ty wywiesiles transparent, prawda?smile)

And I'm still The Pet Head!!smile
          • ralph24 zdjecia 13.09.06, 23:38
            muzyka.wp.pl/id,23029,size,1,galeria.html
            22 zdjecia zrobione przez dziennikarzy wink
            • 1_and_1_make_5 Zdjecia cz. 2 14.09.06, 07:51
              Witam,
              zdjecia z Onetu:
              muzyka.onet.pl/10173,39386,galerie.html
              jakosc nie porazajaca....

Pzdr
              1_and_1_make_5
              • reiter79 Re: Zdjecia cz. 2 14.09.06, 23:38
                Czesc. Mam na imie Bartek. Stalem pod scena w drugim rzedzie, prawie po srodku
                (nieco bardziej prawej). Za mna stalo dwoch gosci gadajacych brytyjskim
                angielskim, po mojej prawej kolezanka Magda, prawy skos - chlopak z telefonem
                D750i (szary), obok niego kolega z transparentem. Po mojej lewej na skos fani z
                Gdanska lub okolic i w pierwszym rzedzie dziewczyny, ktore siedzialy pod
                barierkami przed rozpoczeciem. Bylem ubrany w zielona kurtke przeciwdeszczowa z
                kapturem i czarna czapke "baseball". Mialem granatowy plecam. Bylem w okularach.
                Ciekawe, czy ktos mnie z Was widzial i pamieta?
                Porobilem troszke zdjec swoim telefonem (w800i) w 2mpix i przy maksymalnym
                zblizeniu. Tak wiec jakosc srednia sobie, ale mozna pomniejszyc i jest wtedy
                lepiej smile Niektore ujecia sa super. Nakrecilem tez 7 filmikow, niestety siadl
                mi aparat podczas nagrywania i stracilem jeden z So hard i It's a sin i jak
                lider pozdrawia Warszawe. Czyli zostalo 6.
                Chcialbym sie wymienic fotkami, moze ktos przesle na moj email, to bede
                wdzieczny. W zamian udostepniam swoje: www.filety.lh.pl/psb/index.htm
                Czy wyjdzie jakis zapis wideo tego konceru? Z checia kupilbym sobie.
                • verybilingual Re: Zdjecia cz. 2 15.09.06, 10:45
                  Dziękujemy za fotki, jest ich naprawdę mnóstwo i nie wyszły tak źle (biorąc pod
                  uwagę telefon komórkowy)
                  • dafio1 Re: PSB już zagrali 15.09.06, 20:23
                    Niedawno wróciłem do domu, parę dni po występie PSB nie było mnie i widzę, że
                    jest sporo wpisów w tym temacie. Mnie koncert bardzo się podobał, był moim
                    zdaniem bardziej dopracowany niż ten w Gliwicach w lipcu 2000roku. Szkoda
                    tylko, że nie możemy doczekać się "regularnego" koncertu PSB w ramach TOUR,
                    tylko festiwale,festiwale... Brakowało mi zdecydowanie DOMINO DANCING, to taka
                    super piosenka na koncerty, no ale przez ponad 20 lat tyle się tych utworów
                    nazbierało że chyba każdy kto lubi PSB i był na koncercie odczuł pewien
                    niedosyt z powodu braku "jakiegoś" kawałka. Niesamowicie wypadł THE SODDOM AND
                    GOMORRAH SHOW. To jest numer do grania na żywo, a scenografia do tego była
                    bardzo "przekonująca".Jak dla mnie to ekstraklasa piosenek PSB, po tym
                    koncercie jestem o tym przekonany w 100%! Bardzo dynamicznie wykonali też I'M
                    WITH STUPID, i tu też song wypadł b. dobrze. INTEGRAL troszkę gorzej, ale to
                    chyba ze względu na złe basowe nagłośnienie, a INTEGRAL bazuje głównie na
                    basie. MINIMAL na koncecie wypadł blado, choć wg mnie to jeden z najlepszych
                    kawałków na FUNDAMENTAL - jakoś tak "za delikatnie". Ze starych songów
                    najbardziej podobała mi się SUBURBIA i LEFT TO MY OWN DEVICES(chodzi o
                    wykonanie na koncercie). A jeśli chodzi o sprawy wizualne, to pięknie pokazali
                    RENT i IT'S A SIN... super wieloboki, w których byli ludziesmile. Na koncercie
                    byłem z żonką, od występu IB zajmowaliśmy miejsca w 1-wszym rzędzie.Stałem
                    dokładnie naprzeciw CHRISA przy barierkach, szkoda tylko że pół twarzy
                    zasłaniał Mu monitor przy syntezatorze he,he...Obok nas z prawej strony stała
                    niska blondyneczka z chłopakiem w okularach, z którym parę słow zamieniłem po
                    angielsku(choć biegle to ja nie mówię w tym języku...), a za nami był PIOTR.PSB
                    z którym trochę podyskutowałem... Pozdrowienia Piotrze... I wiecie co..., jak
                    wszedłem parę godzin temu na stronę PSB PL, to chyba poznałem parę osób, które
                    były na koncercie. Oczywiście poprzez zdjęcia umieszczone na stronie. Na pewno
                    widziałem na koncercie KASIĘ z JG,MARTĘ SZ., LESZKA PSB, MAVERICK-a, MICHAŁA-
                    PSB. POZDROWIENIA, choć spóżnione!
            • reiter79 Re: zdjecia 15.09.06, 23:44
              Ralf, ja też mieszkam na przeciwko toru smile
    • kentalie Re: PSB już zagrali 15.09.06, 20:51
      Witam wszystkich fanów wink Był to mój piąty koncert chłopaków (trzeci w tym
      roku) i chociaż nie był może z tej całej piątki "naj" to jednak było w nim coś,
      co nie pozwoli mi go zapomnieć do końca życia. Przede wszystkim atmosfera -
      nawet nie sądziłam, że w Polsce jest tylu fanów!!! i to jeszcze bardziej
      zagorzałych niż ja - mam tu na myśli ekipę którą poznałam pod sceną. Chociaż
      koczowałam wraz z Elizą pod sceną już od konceru Makowieckiego, byli tam
      pierwsi!!! Serdecznie pozdrawiam Marka, Pawła, Sylwestra i Mariusza (którego
      poznałam dopiero dzięki SMS). Pomimo iż byłam tydzień wcześniej na koncercie w
      Ludwigslust i widziałam koncert drugi raz, muszę przyznać że był lepszy,
      chociaż trochę krótszy. Zabrakło mi głównie NUMB, na które czekałam, a które w
      Niemczech zagrali. Brakowało mi również możliwości dostania autografu - tu
      gwizdy dla ochroniarzy, którzy nie dali się przekupić crying Dla mnie
      najważniejszym momentem był uśmiech na twarzy Neila, kiedy ściągnęłam kurtkę i
      zobaczył moją superancką koszulkę - dla takich momentów warto żyć!!! Powiem
      tylko jedno - widać było po PSB, że im się naprawdę podobało. Tak
      uśmiechniętego Neila nie widziałam na żadnym wcześniejszym koncercie. Ponadto
      to jego stwierdzenie, że jest przekonany, że niedługo do nas wrócą...
      Pozdrawiam wszystkich których znam, których poznałam i których nie miałam
      okazji poznać a mnie kojarzą - stałam na środku w pierwszym rzędzie w czarnej
      koszulce z kolorowym napisem z Fundamental "PET SHOP BOYS", a z tyłu miałam
      wypisane ich trasy z 2006 r.
      • dafio1 Re: PSB już zagrali 15.09.06, 21:13
        Kentalie(Kasiu) masz rację co do NUMB. Ja też czekałem na tą piosenkę, tym
        bardziej iż wiadomo że 16.10 wychodzi na singlu i powinna być promowana na
        występie na żywo jako następny singiel. A tu NIC. Ogólnie brakowało ballad,
        choć i tak było super...
        • ralph24 Re: PSB już zagrali 16.09.06, 00:16
          Kentalie, czy ty stalas razem z Virtual Insanity? Stalem tuz za wami i
          rozmawialismy chwile przed koncertemsmile
          • kentalie Re: PSB już zagrali 16.09.06, 07:32
            Dokładnie Ralph24 - to ja. Ty miałeś te śmieszne rękawiczki wink
            • balshoy Re: PSB ...Barcelona 17.09.06, 22:23
              jeżeli ktoś nie był w W-wie, jeszcze nic nie widział, niech zerknie tu fragmenty
              www.youtube.com/watch?v=S27SbCwYgRU
              Barcelona..tak samo jak u nas..tyle,że...aplauz tam bez porównania lepszy
              • rafi.raf Re: PSB ...Barcelona 18.09.06, 10:30
                balshoy napisał:

> jeżeli ktoś nie był w W-wie, jeszcze nic nie widział, niech zerknie tu
                fragment
                > y
                > www.youtube.com/watch?v=S27SbCwYgRU
                > Barcelona..tak samo jak u nas..tyle,że...aplauz tam bez porównania lepszy

ja nie widzialem aplauzu w wawie, poniewaz dawalem z siebie wszystko co moglem
                (wiecej gardlo nie dalo rady). sadze, ze nie bylo zle.
                • eliks Re: PSB ...Barcelona 18.09.06, 12:20
                  rafi.raf napisał:

> ja nie widzialem aplauzu w wawie, poniewaz dawalem z siebie wszystko co
                  moglem
                  > (wiecej gardlo nie dalo rady). sadze, ze nie bylo zle.

co innego jak sie slucha koncertu z plyty, a co innego jak sie jest w tlumie.
                  bylem w tym roku na koncercie, ktorego publicznosc tak oklaskiwala, ze bisowali
                  chyba 2-3 razy. potem ten koncert wyszedl w mp3 - i co? caly aplauz zostal
                  wyciszony.

PSB byli oklaskiwani - ja czesto odwracam wzrok za siebie podczas wszelkich
                  gigow zeby rzucic okiem, jak sie inni bawia, i czy jest nas duzo. pomimo
                  niewielkiej publicznosci, na AOMM, Sodom, Sin, czy GW aplauz byl potezny i las
                  rak obowiazkowy, jak to zwykle w Polsce.
                  • balshoy jeszcze W-wa dla chętnych 19.09.06, 20:42
                    to znaczy ..obiecałem ,gdy będę miał już zgrane swoje filmiki,to powiadomię o
                    tym...przedwczoraj także wysyłałem zdjęcia z koncertu do paru osób( korzystając
                    z adresów z maila od Marty)ale chyba nie wszyscy mają dośc pojemne skrzynki...
                    Eliza dostałaś coś ode mnie?
                    Ralph24 wobec Ciebie jestem zoobowiązany wywiązać się z obietnicy - obiecałem
                    podesłać płytki zawierające ostatni koncert DM z W-wy; czy możesz na moją
                    skrzynkę balshoy@op.pl podesłać swój adres korespondencyjny( oczywiscie dorzucę
                    też płytkę z tym PSB co nagrałem w W-wie)
                    na webparku prosiłem też o podpowiedzenie, jak umieścić filmiki na jakimś
                    serwerze, żeby każdy chętny mógł sobie to skopiować ( sam często ściągałem z
                    np.rapidshare, ale jak tam coś swojego zamieścić?)
                    • balshoy Re: jeszcze W-wa dla chętnych 21.09.06, 00:10
                      dzięki Ralph24 za podpowiedź...ale u mnie to wgrywanie trwało ..całą wieczność
                      niżej podam link, do tego co sam nagrałem w W-wie...
                      proszę brać pod uwagę fakt,że to mój pierszy film wink i na pewno nie wystartuje
                      na kolejnym festiwalu gdyńskim
                      Panie i Panowie minimal-shopping Warszawa 10 września 2006
                      mam nadzieję,że coś z tego będzie..proszę o krytyczne uwagi
                      rapidshare.de/files/33853019/6.7minimal-shopping.MPG.html
                      • balshoy Re: jeszcze W-wa dla chętnych 21.09.06, 00:12
                        nie wiem, czy to ważne..ale ten mój obraz ma też jakieś kodeki....to też tam
                        przerzuciłem..proszę o wyrozumiałość,jeżeli coś jest nie w porządku
                        rapidshare.de/files/33853019/6.7minimal-shopping.MPG?killcode=458794335
                        • 1_and_1_make_5 Killcode..... 21.09.06, 07:35
                          Witam,
                          ten link: rapidshare.de/files/33853019/6.7minimal-shopping.MPG?killcode=458794335

powoduje "zabicie" pliku, czyli przestaje byc juz dostepny...
                          Jezeli go ktos otworzy to po pliku...

Pzdr
                          1_and_1_make_5
                          • balshoy Re: Killcode..... 21.09.06, 08:53
                            oj dzięki wielkie 1_and_1_make5 za tę uwagę!
                            nawet nie skojarzyłem słowa "kill"....ale dlatego też napisałem " nie wiem,czy
                            to ważne"
                            rozumiem o co chodzi i mam nadzieję,że każdy już w tym zorientuje się...
                            czyli zainteresowani klikają tylko na
                            rapidshare.de/files/33853019/6.7minimal-shopping.MPG.html

ten filmik jest najdłuższym, z tych które nagrałem
                            • marta.sz_t filmiki z koncertu 27.09.06, 22:16
                              Dziś przeżyłam koncert jeszcze raz, na nowo. A to wszystko za sprawą balshoya i
                              jego filmików, nagrywanych własnoręcznie na koncercie, przemycanym aparatemwink
                              Dziś dostałam płytki z filmikami od Adama i znowu poczułam tamten klimat...
                              Jeszcze raz WIELKIE DZIĘKI Adam!
                              Nawet się nie spodziewałam, że zwykłym cyfrowym aparatem, tak dobrze się to
                              nagrasmile Jak dla mnie bombasmile Super, kilkuminutowe filmiki, dobrej jakości z
                              całości utworów.
                              Bardzo fajnie znowu zobaczyć to jeszcze raz, bo koncert zawsze niesie ze sobą
                              pewien niedosyt. Nie wszystko da się zauważyć, zapamiętać.. I od tego właśnie są
                              nagrania, by znowu przenieść się wstecz, do tych super chwil z koncertu. Bardzo
                              fajnie Adam, że to nagrałeśsmile
                              • ralph24 Re: filmiki z koncertu 02.10.06, 11:26
                                Ja rowniez dostalem filmiki od Balshoya. Sa naprawde dobrej jakosci jak na
                                amatorską rzecz kreconą z reki w tlumie pod scena... Dzieki Balshoy!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka