mika1505 22.06.07, 08:32 oj jak ja sie ciesze, juz za tydzien jedziemy do Polski na dzialke nad jeziorko, oby tylko pogoda dopisala, juz nie moge sie doczekac :-))))))) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kociara_28 Re: Wakacje :-) 22.06.07, 11:07 Milego wypoczynku :) Zazdraszczam jak ch....;) My pojedziemy do PL dopiero w grudniu, jak mloda/-y juz sie wykluje :) Pozdrawiam Odpowiedz Link
mad_die Re: Wakacje :-) 22.06.07, 11:47 No nie wiem czy pojedziecie ;) Ty wiesz, jak z paszportem dla dziecka tu jest? czeka się conajmniej pół roku plus zdobywanie dokumentów... No chyba, że masz jakieś inne rozwiązanie ;) Odpowiedz Link
kociara_28 Re: Wakacje :-) 22.06.07, 11:53 Z 'Forum Rodzicow w Holandii' Re: Paszport dla dziecka. anyaa2 02.05.07, 10:35 + odpowiedz Dziewczyny na polski paszport dla dziecka czeka się pół godziny w ambasadzie.Na zdjeciu dziecko musi mieć otwarte oczy i żadne inne wymagania.Wpis do polskiego paszportu rodziców nie jest możliwe.Jestem na bieżąco bo robiłam miesiąc temu paszport dla córki.Paszport dla dziecka jest ważny rok,choć wiem że jest możliwość zrobić na 5 lat ,ale nie wiem czy w konsulacie ,czy w kraju.Wyrobienie paszportu kosztuje 36 euro -to dla dziecka. Wyrobienie paszportu dla dorosłego w ambasadzie kosztuje 98e i czeka się 3 miesiące. Odpowiedz Link
mad_die Re: Wakacje :-) 22.06.07, 12:04 Hehe, a czytałaś, co na stronie Ambasady piszą? Może lepiej zadzwoń i się upewnij, no chyba, ze już to robiłaś ;) www.haga.polemb.net/index.php?document=62 "informacje paszportowe" Ja po przeczytaniu tego z lekka się załamałam... Tak jak zresztą pisałam już na forum rodziców. Odpowiedz Link
kingadpl Re: Wakacje :-) 23.06.07, 19:23 maddie, to moze ty juz sie staraj o wyrobienie paszportu dla malucha :)))) Odpowiedz Link
mad_die Re: Wakacje :-) 24.06.07, 10:08 Nie mogę, bo potrzebne mi jest zdjęcie, a zdjęcie z USG to za mało :P Odpowiedz Link
kingadpl Re: Wakacje :-) 24.06.07, 15:41 hehe, a jakbys powiedziala ze zaraz po porodzie chcesz zeby male babcie zobaczylo... :)))) A 3D USG :D:D Zarty, zartami, mam nadzieje ze bede rodzic w Polsce! :))) Odpowiedz Link
mad_die Bretania :) 26.06.07, 09:06 Jest tania :) Zakwaterowanie bed&breakfast w domu na wsi, super położonym, w pokoju dwu osobowym z łazienką kosztuje już od 40 euro za pokój za noc :) Tylko jakoś za późno się za to wzięłam, i teraz mam problem, żeby coś znaleźć ;) Ale się nie poddaję, i dziś kolejny dzień spedzam na przekopywaniu netu. Jakby ktoś chciał się tam wybrać, to polecam stronkę : www.tourismebretagne.com/ Odpowiedz Link
mad_die Re: Bretania :) jest! 28.06.07, 12:12 Udało się :) W końcu zarezerwowałam kwaterę i jedziemy od 11 do 18 sierpnia do miejscowości CHERRUEIX. Jakby ktoś chciał zobaczyć, jak tam jest ładnie to zajrzyjcie tu : taillebois.club.fr/pictures_uk.htm Już się nie mogę doczekać tych regionalnych śniadań :D Mniam, mniam :D Odpowiedz Link
mika1505 Re: Bretania :) jest! 28.06.07, 15:34 Bardzo mi sie podoba,poki co jutro ruszamy do Polski, pa do zobaczyska za tydzien! Odpowiedz Link
aniafini Re::)do miki 28.06.07, 15:37 Pozostaje mi życzyć przyjemnego pobytu w ojczyźnie:) Odpowiedz Link
mika1505 Re: Wakacje :-) 27.06.07, 13:24 wiecie co, ja tu pakuje bikini i olejki do opalania, a wiesci z Polski nie ciekawe....13stopni i deszcz.... brrr, dobrze, ze prognozy sa obiecujace na przyszly tydzien Odpowiedz Link
aniafini Re: Wakacje :-) 27.06.07, 13:54 No ja jestem na bieżąco bo korespondencje z wami prowadzę z Polski wiec niestety, muszę potwierdzić pogoda nie najlepsza....i to w całym kraju...ponadto dziwne powracające zjawisko nagłych wyładowań atmosferycznych:/Bardzo intensywne , bardzo niespodziewane i bardzo krótkotrwałe:/Ale prognozy na przyszły tydzień faktycznie są bardziej sprzyjające smażeniu pupulki na słoneczku:)Tak więc pozdrawiam i życzę udanego pobytu w ojczyźnie:)A. Odpowiedz Link