Dodaj do ulubionych

Wakacje :-)

22.06.07, 08:32
oj jak ja sie ciesze, juz za tydzien jedziemy do Polski na dzialke nad
jeziorko, oby tylko pogoda dopisala, juz nie moge sie doczekac :-)))))))
Obserwuj wątek
    • mika1505 Re: Wakacje :-) zapomnialam dodac w POLSCE 22.06.07, 08:33
    • kociara_28 Re: Wakacje :-) 22.06.07, 11:07
      Milego wypoczynku :)
      Zazdraszczam jak ch....;) My pojedziemy do PL dopiero w grudniu, jak mloda/-y
      juz sie wykluje :)
      Pozdrawiam
      • mad_die Re: Wakacje :-) 22.06.07, 11:47
        No nie wiem czy pojedziecie ;) Ty wiesz, jak z paszportem dla dziecka tu jest? czeka się conajmniej pół roku plus zdobywanie dokumentów... No chyba, że masz jakieś inne rozwiązanie ;)
        • kociara_28 Re: Wakacje :-) 22.06.07, 11:53
          Z 'Forum Rodzicow w Holandii'
          Re: Paszport dla dziecka.
          anyaa2 02.05.07, 10:35 + odpowiedz

Dziewczyny na polski paszport dla dziecka czeka się pół godziny w ambasadzie.Na
          zdjeciu dziecko musi mieć otwarte oczy i żadne inne wymagania.Wpis do polskiego
          paszportu rodziców nie jest możliwe.Jestem na bieżąco bo robiłam miesiąc temu
          paszport dla córki.Paszport dla dziecka jest ważny rok,choć wiem że jest
          możliwość zrobić na 5 lat ,ale nie wiem czy w konsulacie ,czy w kraju.Wyrobienie
          paszportu kosztuje 36 euro -to dla dziecka.
          Wyrobienie paszportu dla dorosłego w ambasadzie kosztuje 98e i czeka się 3
          miesiące.
          • mad_die Re: Wakacje :-) 22.06.07, 12:04
            Hehe, a czytałaś, co na stronie Ambasady piszą? Może lepiej zadzwoń i się upewnij, no chyba, ze już to robiłaś ;)

www.haga.polemb.net/index.php?document=62
            "informacje paszportowe"

Ja po przeczytaniu tego z lekka się załamałam... Tak jak zresztą pisałam już na forum rodziców.
            • kingadpl Re: Wakacje :-) 23.06.07, 19:23
              maddie, to moze ty juz sie staraj o wyrobienie paszportu dla malucha :))))
              • mad_die Re: Wakacje :-) 24.06.07, 10:08
                Nie mogę, bo potrzebne mi jest zdjęcie, a zdjęcie z USG to za mało :P
                • kingadpl Re: Wakacje :-) 24.06.07, 15:41
                  hehe, a jakbys powiedziala ze zaraz po porodzie chcesz zeby male babcie
                  zobaczylo... :)))) A 3D USG :D:D
                  Zarty, zartami, mam nadzieje ze bede rodzic w Polsce! :)))
    • mad_die Bretania :) 26.06.07, 09:06
      Jest tania :)
      Zakwaterowanie bed&breakfast w domu na wsi, super położonym, w pokoju dwu osobowym z łazienką kosztuje już od 40 euro za pokój za noc :)
      Tylko jakoś za późno się za to wzięłam, i teraz mam problem, żeby coś znaleźć ;) Ale się nie poddaję, i dziś kolejny dzień spedzam na przekopywaniu netu.
      Jakby ktoś chciał się tam wybrać, to polecam stronkę :

www.tourismebretagne.com/
      • mad_die Re: Bretania :) jest! 28.06.07, 12:12
        Udało się :)
        W końcu zarezerwowałam kwaterę i jedziemy od 11 do 18 sierpnia do miejscowości CHERRUEIX.

Jakby ktoś chciał zobaczyć, jak tam jest ładnie to zajrzyjcie tu :
        taillebois.club.fr/pictures_uk.htm
        Już się nie mogę doczekać tych regionalnych śniadań :D Mniam, mniam :D
        • mika1505 Re: Bretania :) jest! 28.06.07, 15:34
          Bardzo mi sie podoba,poki co jutro ruszamy do Polski, pa do zobaczyska za
          tydzien!
          • aniafini Re::)do miki 28.06.07, 15:37
            Pozostaje mi życzyć przyjemnego pobytu w ojczyźnie:)
    • mika1505 Re: Wakacje :-) 27.06.07, 13:24
      wiecie co, ja tu pakuje bikini i olejki do opalania, a wiesci z Polski nie
      ciekawe....13stopni i deszcz.... brrr, dobrze, ze prognozy sa obiecujace na
      przyszly tydzien
      • aniafini Re: Wakacje :-) 27.06.07, 13:54
        No ja jestem na bieżąco bo korespondencje z wami prowadzę z Polski wiec
        niestety, muszę potwierdzić pogoda nie najlepsza....i to w całym kraju...ponadto
        dziwne powracające zjawisko nagłych wyładowań atmosferycznych:/Bardzo intensywne
        , bardzo niespodziewane i bardzo krótkotrwałe:/Ale prognozy na przyszły tydzień
        faktycznie są bardziej sprzyjające smażeniu pupulki na słoneczku:)Tak więc
        pozdrawiam i życzę udanego pobytu w ojczyźnie:)A.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka