kia1970 11.12.09, 22:46 Szukam dobrego internetu, który polecicie w Jelczu-Laskowicach????????????? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
heymdall Re: szukam dobrego internetu 11.12.09, 23:43 Netia przez Lanet .. niezła oferta w sumie -------------------------------------------------------------- Gdyby ktokolwiek przyłapał mixerka na gwałceniu osła, to każdy sąd mixerka uniewinniłby, gdyż spółkowanie w ramach jednego gatunku nie jest zakazane .. Odpowiedz Link
p-malutki Re: szukam dobrego internetu 12.12.09, 10:05 To zależy gdzie mieszkasz. Jak masz zasięg polecam Netpak za 39 PLN masz dostęp i umowę bezterminową, a jeżeli nie to Lanet (czyli Netia). Lub Neostrade zakładając, że masz stacjonarny. Odpowiedz Link
kia1970 Re: szukam dobrego internetu 12.12.09, 11:33 podaj mi konkretne namiary na tą siec Netpak, chodzi ok???? Może jakis adres internetowy masz. Dzięki. Odpowiedz Link
anna0601 Re: szukam dobrego internetu 12.12.09, 11:48 Polecam Lanet - 2mb 6 m-cy po 1 zł. 18 po 49 zł. Zadnych problemów. Odpowiedz Link
allcapone Re: szukam dobrego internetu 14.03.10, 13:16 Taa, oferta Lanet-u/Netii w pierwszej chwili dobra, 4 Mbit/s niezły chwyt marketingowy. poczytałem jednak to małym drukiem pod tabelkami i jest to maksymalny transfer. Czyli nie osiągany w dzień ale może w nocy. Popytałem trochę i z tego co wiem przeważający transfer to 512 kbit/s. Uważam to za oszukiwanie klienta który płacąc za 4 dostaje ośmiokrotnie mniej. Przyzwoitością w tej sytuacji byłoby 2 Mbit. Ale pytanie z innej beczki, co poza media 4 i tp sa jest dostępne na Drzewieckiego. Zastanawiam się nad zmianą dostawcy i tej chwili jestem zdecydowany wybrać nawet tp sa. Odpowiedz Link
rostalski.l Re: szukam dobrego internetu 12.12.09, 11:40 kia1970 napisał: > Szukam dobrego internetu, który polecicie w Jelczu-Laskowicach????????????? Jak mieszkasz w TBSach to polecam siebie, możemy się umówić na miesiąc testów. Odpowiedz Link
kia1970 Re: szukam dobrego internetu 12.12.09, 14:02 HiNet potrzbuję tego neta na ul. Drzewieckego dasz radę???? Odpowiedz Link
rostalski.l Re: szukam dobrego internetu 14.12.09, 09:31 kia1970 napisał: > HiNet potrzbuję tego neta na ul. Drzewieckego dasz radę???? Niestety, obecnie tylko TBSy. Odpowiedz Link
koosmitka Re: szukam dobrego internetu 15.12.09, 01:53 Chętnie przyłączę się do poszukiwań! Lanet notorycznie ma problem z techniką-aż dziw. Wieczne awarie. Drapieżców informuję, że nie dotyczą one całej sieci, a wybrańców... Nie każda awaria dotyczy wszystkich użytkowników, a jedynie wybrańców do grona, których nieszczęśliwie się zaliczam.(Ale kasy w Radiu ZET, to los nie poszczęści ) Poza tym mam wieczny problem z szybkością. Procedura - test szybkości, ebok, tydzień czekania i bla bla na infolinii doprowadza mnie do frustracji. Dzisiaj chętnie zrezygnowałbym mając alternatywę. Odpowiedz Link
serek5555 Re: szukam dobrego internetu 16.12.09, 10:59 Ja osobiście nie polecam Lannet. Same awarie co 2,3 tyg zawsze coś się dzieje. Ostatnią awarię miałem 5 dni temu, 2 dni bez netu, porażka . Prowadząc firme w necie jest to bardzo uciążliwe niestety. Pozdrawiam. Odpowiedz Link
p-malutki Re: szukam dobrego internetu 18.12.09, 22:12 Poleciłem Lanet wychodząc z założenia, że to Netia czyli powinno być ok. przyznaję nie korzystałem z ich usług, dzisiaj wszedłem na forum telepolis i strasznie zaczęli po nich jechać. Zadławili się własnym sukcesem - nie wyrabiają. Z czystym sercem polecam nasz lokalny Netpak o czym pisałem wyżej no i Neostrade z niej korzystałem b.duuuugo. Zrezygnowałem tylko dlatego że ta usługa bez telefonu wychodzi drogo. Teraz (od prawie 2-mcy) użytkuję Media4 i po perypetiach na początku, bardzo się poprawiło - sieć działa zgodnie z założonymi parametrami (nie wiem co będzie dalej) Odpowiedz Link
serek5555 Re: szukam dobrego internetu 19.12.09, 12:04 Masz racje, Netia jest dobra ale na linii telefonicznej. Na Lanecie to juz inna bajka, psuje sie marka tej firmy a szkoda. Jako ciekawostke dodam, ze kiedys bedąc w Anglii nie miałem internetu może 2 godz., w rekompensacie dali mi caly miesiąc gratis . Czy kiedyś tak u nas będzie ?. Nie dlugo przechodzę na orange przez tel., cena 39 zł jest ok + abonament który płace za tel. stacjonarny 35 zł. Wole dolozyc pare zł i miec cos porzadnego a nie bez przerwy narzekac. Pozdrawiam. Odpowiedz Link
tiges_wiz Re: szukam dobrego internetu 19.12.09, 12:07 ciekawe co z zasiegiem bedzie i tranferem w Jelczu marnym. lepiej sprawdz przez zakupem. iPLUS i za Piekarami juz nie odbiera. Odpowiedz Link
serek5555 Re: szukam dobrego internetu 19.12.09, 12:15 Internet przez tel. stacjonarny nie wymaga zasięgu . Odpowiedz Link
tiges_wiz Re: szukam dobrego internetu 19.12.09, 12:21 aha, chyba ze tak ... ale orange to wlasciwie tp sa Odpowiedz Link
allcapone Re: szukam dobrego internetu 14.03.10, 13:26 Taa, oferta Lanet-u/Netii w pierwszej chwili dobra, 4 Mbit/s niezły chwyt marketingowy. poczytałem jednak to małym drukiem pod tabelkami i jest to maksymalny transfer. Czyli nie osiągany w dzień ale może w nocy. Popytałem trochę i z tego co wiem przeważający transfer to 512 kbit/s. Uważam to za oszukiwanie klienta który płacąc za 4 dostaje ośmiokrotnie mniej. Przyzwoitością w tej sytuacji byłoby 2 Mbit. Ale pytanie z innej beczki, co poza media 4 i tp sa jest dostępne na Drzewieckiego. Zastanawiam się nad zmianą dostawcy i tej chwili jestem zdecydowany wybrać nawet tp sa. Odpowiedz Link
rostalski.l Re: szukam dobrego internetu 14.03.10, 14:40 allcapone napisał: > Ale pytanie z innej beczki, co poza media 4 i tp sa jest dostępne na Drzewiecki > ego. Jak masz tylko taki wybór to zdecydowanie tpsa, media4 nie polecam. Odpowiedz Link
jemioltrab Re: szukam dobrego internetu 14.03.10, 14:50 Lekko przesadził Pan z tą 512, chyba że mówi Pan o uploadzie. W dzień 3mega w nocy 4mega. Odpowiedz Link
heymdall Re: szukam dobrego internetu 14.03.10, 15:49 a nie jest to czasami tak, że liczba 512 odnosi się do bajtów a nie bitów ?? biorąc pod uwagę, że 1 bajt = 8 bitów, transfer 4 MBit to około 500 kB zgadzałby się .. -------------------------------------------------------------- Gdyby ktokolwiek przyłapał mixerka na gwałceniu osła, to każdy sąd mixerka uniewinniłby, gdyż spółkowanie w ramach jednego gatunku nie jest zakazane .. Odpowiedz Link
przybysz9 Re: szukam dobrego internetu 14.03.10, 19:25 TO w LAskowicach. A co poza miastem? okoliczne wsie jaki mają wybór/ Macie jakieś wiadomości? Odpowiedz Link
rostalski.l Re: szukam dobrego internetu 14.03.10, 19:52 przybysz9 napisała: > TO w LAskowicach. A co poza miastem? okoliczne wsie jaki mają wybór/ > Macie jakieś wiadomości? Polecam netpak. Odpowiedz Link
kubicki.p Re: szukam dobrego internetu 20.03.10, 18:36 przybysz9 napisała: > TO w LAskowicach. A co poza miastem? okoliczne wsie jaki mają wybór/ > Macie jakieś wiadomości? Zapraszam. Więcej info na www.netpak.pl Mapka zasięgu: netpak.pl/?mapa-zasiegu,33 Jakby mapka zasięgu nie obejmowała wymaganej lokalizacji proszę także o kontakt - zawsze można mapkę zasięgu powiększyć Pozdrawiam Piotrek Odpowiedz Link
przybysz9 Re: szukam dobrego internetu 20.03.10, 22:42 Kontakt był, czekamy na powiększenie mapki zasięgu Oby nie za długo. Odpowiedz Link