Dodaj do ulubionych

TAKATA !!! Obóz pracy !!!

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.07, 23:17
Każdy kto pracuje w tym zakładzie to potwierdzi, że Takata to istny
obóz pracy!
Nie dość że nie szanują i nie doceniają pracowników to jeszcze
zmniejszają zarobki jak się tylko da. W takacie zarabia się grosze, a żeby
mieć za co normalnie żyć i za co mieć poopłacać rachunki to trzeba
przychodzić w soboty i niedziele do pracy żeby coś dorobić. Nawet w święta
kto chce może przyjść do pracy żeby dorobić, a wiadomo że wypłaty są takie
marne więc przyjść trzeba.
Od początku roku była mowa o premiach lecz nikt nigdy takiej na oczy
nie widział a w końcu już pół roku minęło.
Takata, najbardziej szkodliwy dla zdrowia zakład na strefie i zdaje się że
najmniej zarabiający!!
Są wakacje, czyli czas urlopów, a w Takacie jak zwykle na ten okres
jest wystawiony zakaz dawania urlopów pracownikom, poza osobami które mają
tzw. "wczasy pod gruszą",np. na okres wakacyjny na linkę około 70-osobową na
urlop idzie tylko 8 osób.
Czy to jest normalne żeby pracować przy klejach, rozpuszczalnikach,
benzynie i acetonie bez przerwy, bez odpoczynku dla zdrowia ??
Połowa pracowników Takaty są to osoby nowo przyjęte na 3 miesięcznym
szkoleniu. W większości są to ludzie którzy gdy zorientują się co się dzieje
w tym obozie odrazu rezygnują i uciekają. I mają rację!!! Idą do Adeco lub
Ramsztadu czyli do firm podwykonawczych które szukają im pracy w Toyocie,
faurencji itp. i mimo tego że jest to firma podwykonawcza to i tak zarabiają
tyle samo a czasami i więcej niż w Takacie, a co jest ważniejesze nie
zatruwają swoich organizmów i urlop dostają tak jak się każdemu pracownikowi
należy.
Jestem ciekawa co Wy macie do powiedzenia na temat Takaty!
Obserwuj wątek
    • Gość: Marta Re: TAKATA !!! Obóz pracy !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.07.07, 08:42
      Moja droga, kon jaki jest kazdy widzi .Jesli nie odpowiada Ci praca
      tam to sie zwolnij i poszukaj innej pracy.Nie radze szukac przez
      firmy wspomniane przez Ciebie (Adeco, Ranstad) poniewaz one zabieraja
      Ci jaks tam wypracowana czesc pensji. Poszukaj sama, albo idz moze
      jeszcze do szkoly i podnies swoje kwalifikacje, a wtedy znajdziesz
      prace nie tylko na strefie.
      Narzekac jest najlatwiej.
      Pozdrawiam Marta
      • Gość: edwin Re: TAKATA !!! Obóz pracy !!! IP: *.ssp.dialog.net.pl 02.07.07, 08:57
        popieram, jak tylko w pracy wymaga się ........ pracy to zaraz co niekórzy
        krzyczą obóz !!!
        • Gość: o Re: TAKATA !!! Obóz pracy !!! IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 02.07.07, 10:01
          Ja rowniez popieram.. przeciez nikt nie zmusza Cie do pracy w takacie.. uwazam
          ze w obecnej chwili nie jest ciezko ze znalezieniem zatrudnienia.. i rowniez
          popieram Marte- nie wartko korzystac z firm posrednictwa!
          • Gość: Krzycho Re: TAKATA !!! Obóz pracy !!! IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 18.08.07, 23:56
            Kieruję ludźmi i każę im zapie..ć. Zarabiają niemało. A jak któryś sie stawia
            to za bramę. Proste?
            • Gość: kazio Re: TAKATA !!! Obóz pracy !!! IP: *.hudd.cable.ntl.com 21.10.07, 02:08
              Kiedys w koncu, gdy w Polsce bedzie juz prawie normalnie, tak jak w
              kazdym cywilizowanym kraju na swiecie, to ciebie wystawia za brame.
              A wtedy bedziesz siedzial w podrzednym barze przy slabym piwie
              kupionym za uzbierane na glownej ulicy miasta grosze i bedziesz
              powtarzal wszystkim dookola: kiedys to bylem kims.
              • Gość: Szwacz Re: TAKATA !!! do Każia IP: *.ssp.dialog.net.pl 21.10.07, 19:51
                Człowieku ty albo śiedzisz w matrixie albo zadużo śie manstrubujesz
                takie bzdety sadzisz .Wracaj ALFIE NA MELMAX
                • Gość: edukacja Re: TAKATA !!! do Każia IP: *.ssp.dialog.net.pl 13.12.07, 23:08
                  zgadzam sie
                  • Gość: kj Re: TAKATA !!! do Każia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.07, 03:45
                    a ja sie bardzo dziwie że prawie wszyscy narzekają na Marzene ale
                    nikt z tym jeszcze nic nie zrobił. kuźwa ile jeszcze ona bedzie na
                    tym stanowisku??? w głowie sie nie mieści jej zachowanie ale
                    kiedyś jej te cycki obwisna do pasa i wtedy to juz nie wiem co ona
                    pokaże :P
                    • Gość: KASIA Re: TAKATA !!! do Każia IP: *.clnet.cz 08.02.08, 17:15
                      PISZESZ O LIDERCE MARZENIE TEJ GRUBEJ NIEMIłEJ TO DOPIERO POMYłKA,ONA WCALE
                      łADNYCH KIEROWNIC NIE SZYłA,ALE MAFIA W TEJ FIRMIE OBKłADA STANOWISKA PO
                      ZNAJOMOSCI A POTEM DZIW ZE PRODUKCJA NIE FUNKCJONUJE,KONTROLERKI Z QS TEZ
                      NIEKTORE NIE WIEDZA Z JAKIM MATERIAłEM PRACUJA.PRZECIEZ TE KIEROWNICE SA ZE
                      SKORY A NIE Z PLASTIKU.
                      • Gość: Grzes Re: TAKATA !!! do Każia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.08, 22:32
                        A kogo dzis obchodzi kto i jakie kierownice kiedys szył?!Po co się
                        czepiac Marzeny,czy innych osób,które nie są odpowiedzialne za,,całe
                        zło"??Są wazniejsze tematy dotyczące naszego zakładu pracy.Ale baby
                        jak to baby,muszą plotkowac.
                • Gość: kasia Re: TAKATA !!! do Każia IP: *.clnet.cz 08.02.08, 17:08
                  ale piszesz,potrzebujesz słownik ortograficzny chłopie.
                  • Gość: alkaida Re: TAKATA !!! do Każia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.08, 22:47
                    stawiam że to ty debilu mazur piszesz takie pierdioły popaprańcu
                    jeden
            • Gość: Lepszy Re: TAKATA !!! Obóz pracy !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.08, 22:02
              Jesteście wszyscy zwykłymi robolami. Co,chamy bez szkół,nie chciało się chodzić
              do szkoły co? Macie za swoje, wąchajcie te kleje i Bóg jeden wie co jeszcze.Te
              co sprawdzają kiery niech się nie czują lepsze ani te tak zwane liderki oraz
              mistrzowie (co za debilna nazwa), wszyscy jesteście gorsi po równo. Miłego
              wdychania klejów,heh.
              • Gość: Jurand ze Spychowa Re: TAKATA !!! Obóz pracy !!! IP: *.isp.tvkg.net 12.08.08, 10:49
                Brawo "lepszy" teraz pokazałeś klase.Jesteś jak ta oślizgła glizda
                wystawiająca z ziemi tylko swój bezmózgi łepek ,a wrazie czego chowa
                swój śmierdzący tyłek.
                • Gość: stasiu waldenburg Re: TAKATA !!! Obóz pracy !!! IP: *.gprs.plus.pl 20.09.08, 23:54
                  popieram ten burdel to syf szukaja h... wie czego a jest dobrze niech sie ciagna
              • Gość: ćpun Re: TAKATA !!! Obóz pracy !!! IP: *.isp.tvkg.net 16.08.08, 00:47
                aleś się wyżył matole
                • Gość: no Re: TAKATA !!! Obóz pracy !!! IP: *.walbrzych.vectranet.pl 20.02.10, 10:31
            • Gość: Cris Re: TAKATA !!! Obóz pracy !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.08, 13:00
              Jesteś imbecyl, daj namiar na siebie
              • Gość: szwacze Re: TAKATA !!! Obóz pracy !!! IP: 62.159.242.* 06.09.08, 08:59
                A co myślicie o nowym Panu zajmującym sie jakościa skór Adrianie.P.
                • Gość: ninka Re: TAKATA !!! Obóz pracy !!! IP: *.eranet.pl 06.09.08, 12:47
                  a co o nim mozna myślec!!! cham i tyle!!! juz zapomniał jak szył.
                  teraz wielkie panisko się z niego zrobiło.nawet nie ma czasu podejsc
                  do tych ktorzy maja problem ze skórami.
                  • Gość: gośc Re: TAKATA !!! Obóz pracy !!! IP: *.eranet.pl 06.09.08, 13:27
                    tak ninko masz rację!!!!!nie rozumiem jak ktoś taki mógł objąc to
                    stanowisko. skóry nie opisze nie mowiąc o reklamacji. a przecież to
                    tez do niego należy. jest niemily i przede wszystkim WULGARNY a jego
                    stosunek do szwaczy jest okropny. zapomniał juz jakie są skóry i ile
                    trzeba się z nimi namęczyc. ale co go to obchodzi męcz sie szwaczu
                    sam.
                    • Gość: ninka Re: TAKATA !!! Obóz pracy !!! IP: *.eranet.pl 06.09.08, 13:34
                      tak on jest miły tylko dla liderek i swoich koleżanek. dla nich
                      zawsze znajdzie czas a ty męcz się ze skórami bo na audiencję u
                      mistrza adriana się nie doczekasz
                      • Gość: migdał Re: TAKATA !!! Obóz pracy !!! IP: *.eranet.pl 06.09.08, 22:47
                        macie racje to jest poprostu ham i inbecyl jakich mało.Wszyscy
                        pamietamy jak wyzywał Jarka.B wieszał na nim psy że skóry są ciasne
                        a teraz wszystko mu pasuje.A teraz najważniejsze jest dla niego
                        włażenie w dupe kierownikowi z którego jeszcze nie tak dawno sie
                        wysmiewał ze spodnie nosi pod szyją i jest nieroberm na którego musi
                        on zasuwac.Poprzedni fachowiec od skór Jarek był spoko wysłuchał
                        ludzi porozmawiał,a z nim sie nie da.
                        • Gość: wielbicielka Jarka Re: TAKATA !!! Obóz pracy !!! IP: *.eranet.pl 06.09.08, 23:03
                          nie wiem czego chcecie od tego chłopaka.przecież sumiennie wykonuje
                          swoje obowiązki!!!Zawsze uśmiechnięty w niebogłosy,porozmawia z
                          liderkami bo przecież tylko one są na jego poziomie intelektualnym
                          (patrz wyżej na post migdała)od nieróbstwa dupa nie miesci sie w
                          spodniach a jeszcze trochę i nie bedzie mógł wchodzic po
                          schodach.Jarku wróc do nas!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                          • Gość: <<>> Re: TAKATA !!! Obóz pracy !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.08, 12:39
                            Odnoszę wrażenie, że "ninka", migdał", "wielbicielka Jarka' to ta sama osoba
                            odpowiadająca na swoje posty dotyczące Adriana, ale to nie zmieni faktu, że
                            jest to cham, którego brak kultury i przekleństwa w obecności kobiet przechodzą
                            granice najprymitywniejszego debilstwa.
                            • Gość: Nono Re: TAKATA !!! Obóz pracy !!! IP: *.adsl.inetia.pl 31.03.10, 11:06
                              Całe to forum tak działa - nie zauważyłeś ? Dlatego połowa opinii
                              jest tu bez sensu.
            • Gość: normalny Re: TAKATA !!! Obóz pracy !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.08, 19:43
              ty a zkad ty taki madry jestes
            • Gość: .. Re: TAKATA !!! Obóz pracy !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.08, 19:42
            • Gość: Buchay Re: TAKATA !!! Obóz pracy !!! IP: *.13.14.vie.surfer.at 24.04.11, 19:57
              Chłopie jesteś baranem.
          • Gość: calineczka Re: TAKATA !!! Obóz pracy !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.07, 10:45
            ludze co wy mowicie chyba jeszcze nie widzieliscie obozu pracy!!!!!!!!!!!!! w
            zakladzie panuje mila atmosfera i nikt nie jest traktowany z gory wszyscy sa
            rowni jezeli chce sie pracowac to kasa jest ladna i nie ma o czym
            mowic!!!!!!!!!! przeciez nie ma zadnego rygoru nikt nad wami nie stoi i nie
            patrzy sie wam na rece!!!!!! zastanowcie sie co mowicie bo sami sie
            osmieszaie!!!!!! jezeli jest tak zle to po co tu pracujecie????????
            • Gość: odp Re: TAKATA !!! Obóz pracy !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.07, 15:54
              pracujemy bo lubimy najwidoczniej te obozowskie klimaty i nam one
              bardzo pasują :)
              • gabi2017 Re: TAKATA !!! Obóz pracy !!! 09.12.07, 23:44
                pracujemy bo nie mamy innego wyjścia większosc z was ma rodziny ,
                ale zastanówcie się to jest fach w rękach znam kogoś z kamiennej kto
                to wykorzystał a raczej wykorzystała i nieźle na tym wychodzi ,nie
                dajcie się to wy jestescie motorem napędowym tej firmy...
              • moherfucker1 Re: TAKATA !!! Obóz pracy !!! 30.05.08, 16:21

> pracujemy bo lubimy najwidoczniej te obozowskie klimaty i nam one
                > bardzo pasują :)

Obozowskie klimaty, no, no... Frazeologia wiecznie zywa.
            • Gość: xxxyyy Re: TAKATA !!! Obóz pracy !!! IP: *.isp.tvkg.net 08.12.07, 14:13
              współczuje ludziom którzy są z linki chudej marzeny.pracuje tylko na
              rano i jestem często na tej lince-to widze co ona wyprawia!
              żeczywiście miła atmosfera w pracy...
              • Gość: m Re: TAKATA !!! Obóz pracy !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.07, 16:59
                a ja jestem z jej linki i sobie nie wspolczuje,powiem wiecej jestem
                zadwolona,jak robisz co do ciebie nalezy to jest ok
                a co takiego ona wyprawia ze masz az tak wielka odwage zeby napisac
                to wszem i wobec... anonimowo na forum haha
                • Gość: xxxyyy Re: TAKATA !!! Obóz pracy !!! IP: *.isp.tvkg.net 09.12.07, 19:07
                  a to że foch to jej "codzienny" przyjaciel, a to że
                  jej "koleżaneczki" robią co chcą a porzadni pracownicy są przez nią
                  wiecznie za bzdury opierdzielani, a to ze żuci skórami na stół
                  fuknie coś pod nosem i idzie a potem się czepia, a to że uwielbia
                  jak się człowiek przed nią płaszczy ale fajniej by było gdyby
                  zamiast świecić cyckami- zaczeła świecić choć odrobiną rozumu!tyle
                  powinno starczyć....
                  • moherfucker1 Re: TAKATA !!! Obóz pracy !!! 30.05.08, 16:22

rzuci...
            • Gość: hehe Re: TAKATA !!! Obóz pracy !!! IP: *.olsztyn.mm.pl 08.04.10, 17:49
              ktos z kierownictwa sie wypowiedzial
      • Gość: u Re: TAKATA !!! Obóz pracy !!! IP: *.eranet.pl 21.09.07, 19:19
      • Gość: gość Re: TAKATA !!! Obóz pracy !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.07, 23:00
        katastrofa dziewczyno co ty piszesz widać ,że masz albo dobre
        stanowisko albo niewiem? może jesteś w qesie,chyba nie szyłaś nigdy
        na hali ....
      • Gość: kao bambino Re: TAKATA !!! Obóz pracy !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.07, 17:30
        ja sądzę żę myślę że takata jest spoko bo ostatnio dali mi kalędarz. i poza tym
        pozdrawiam wszystkich kibiców Lecha poznań
      • clooney_g Re: TAKATA !!! 08.01.08, 02:48

• Gość: Bronek Re: TAKATA !!! nadgodziny IP: *.ssp.dialog.net.pl 08.01.08, 17:08
          A ja bardzo bym chćiał podziekować Panu Przewodniczącemu Związków
          Zawodowych , że dzięki niemu i Związkom są ućięte nadgodziny , ci co
          niechcieli to poprostu nie chodzili ,a ci ludzie którzy by chcieli
          chodzić już nie będą mogli.Związki są dla wszystkich pracowników a
          nie tylko dla wtryskarek
      • Gość: kinia Re: TAKATA !!! Obóz pracy !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.01.09, 15:06
        Marta bzdury opowiadasz, jeśli chodzi o agencje pracy żadnych opłat
        nie pobierają, oni rozliczaja sie z pracodawca, pracujesz na takiej
        stawce która na rozmowie kwalifikacyjnej została przedstawiona. Sama
        byłam pracownikiem agencji pracy tymczasowej i w kazdym miesiącu
        otrzymywałam fiszke i nikt nigdy nie potracał mi z wypłaty zadnych
        pieniedzy!!! Najpier sie dowiedz u źródła a później głoś takie
        farmazony!!!
      • Gość: Jola Re: TAKATA !!! Obóz pracy !!! IP: *.devs.futuro.pl 13.07.09, 09:39
        Moja droga,
        nie rozpowszechniaj bzdurnych informacji!!! - nie prawdą jest, że
        firmy podwykonawcze zabierają część pensji!!! Agencje działają na
        podstawie ustawy o działaniu Agencji, tam jasno jest napisane, ze
        pracownicy tymczasowi nie mogą zarabiać mniej niż stali danego
        zakładu. Jeśli Jakaś agencja zabiera Ci pieniądze zgłoś to do
        Państwowej Inspekcji Pracy!
      • Gość: zzaba Re: TAKATA !!! Obóz pracy !!! IP: *.static.korbank.pl 21.07.09, 16:37
        jeśli chodzi o firmy pośredniczące to niestety ale nie jest to prawdą że
        zabierają częśc wynagrodzenia- gdybyś choc raz była i zapytala o stawki to
        zobaczyłabyś że sa one takie same jak dla pracowników zatrudnionych bezpośrednio
        przez firmy- takie są wymogi Kodeksu pracy!! więc nie powielaj fałszywych
        opinii.Firmy posredniczące maja podpisane umowy z firmami produkcyjnymi i są to
        rzeczy które nie mają żadnego wpływu na stawki pracowników!
        • Gość: gość Re: TAKATA !!! Obóz pracy !!! IP: *.tktelekom.pl 22.07.09, 06:59
          Maja i to bardzo duży. Byłam tak zatrudniona przez rok czasu i po
          zawarciu bezpośredniej umowy z firmą odczułam dużą poprawę
          finansową. I mam pytanie: jaka działalność produkcyjną prowadzi
          prywatna agencja pracy, aby zatrudniać pracowników. Ona tylko
          jedynie może pośredniczyć pomiędzy pracodawcą a szukającym pracy.
          • Gość: Fan-Takaty Re: TAKATA !!! Obóz pracy !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.09, 08:21
            Przepraszam o jakiej walce wy tu piszecie,kto ma walczyć i z kim ???Nie widzicie
            że pan "przewodniczący"jest zagubiony jak to przysłowiowe dziecko we mgle!!!Ta
            sytuacja go przerosła,a ludzie nie pokierowani odpowiednio mogą dalej siedzieć i
            patrzeć na to jak toniemy,brak jakichkolwiek konkretnych działań a czas ucieka
            TIK TAK TIK TAK TAKATO.Pozdrowienia dla walczących
            • Gość: ja Re: TAKATA !!! Obóz pracy !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.09, 08:29
              oto horoskop na dzień dzisiejszy--Księżyc w nowiu nie wróży pomyślności w pracy
              i związanych z nią działaniach. Nie jest to dobra pora na forsowanie trudnych
              spraw. Zrezygnuj z tych, które wymagają fizycznego wysiłku.A to dobre chyba
              solidarność z takaty czytała.
        • Gość: oboz Re: TAKATA !!! Obóz pracy !!! IP: *.dialog.net.pl 07.02.10, 23:41
          oboz nie oboz
          • Gość: Była Re: TAKATA !!! Obóz pracy !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.10, 01:04
            To już pewne!
            Kierownice będą szyte w wynajętej hali w Dobromyślu.
            Wałbrzych będzie dowożony nyskami,ale na własny koszt.To już od 1
            kwietnia.
            • Gość: mobius Re: TAKATA !!! Obóz pracy !!! IP: *.ssp.dialog.net.pl 18.02.10, 02:01
              Jasne!Jakby nie można było ich szyć w W-chu,choćby w domu jak za dawnych czasów
              piłki polsportu renomowane na cały świat,hehe;-)
            • Gość: AK Re: TAKATA !!! Obóz pracy !!! IP: 62.159.242.* 19.02.10, 14:15
              a coś wiecej?
      • Gość: BK Re: TAKATA !!! Obóz pracy !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.12, 14:23
        ???
        • Gość: a Re: TAKATA !!! Obóz pracy !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.12, 18:33
          Mi też się tam dobrze pracowało.Nażekali nieroby.Zarobki- chciałabym zarabić tyle teraz co 3,4lata temu w TAKACIE
    • Gość: ona Re: TAKATA !!! Obóz pracy !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.07, 13:30
      zmień prace jak ci cos nie pasuje przeciez nikt tam cie nie trzyma siłą.
      • Gość: xxx Re: TAKATA !!! Obóz pracy !!! IP: *.unregistered.net.telenergo.pl 02.07.07, 14:44
        Najlepiej będzie jak nauczysz się angielskiego (choć trochę) i wyjedź do Anglii. A poza tym, nie rozumiem tzw. "dobrych doradców" - to zwolnij się i szukaj innej pracy. Oni myslą, że to bułka z masłem znaleźć naprawdę odpowiednią pracę.
        • Gość: o Re: TAKATA !!! Obóz pracy !!! IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 02.07.07, 15:16
          jak ktos ma odpowiednie kwalifikacja, to nie jest problemem znalesc 'naprawde
          odpowiednia' prace..
    • Gość: Kaśka Re: TAKATA !!! Obóz pracy !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.07, 16:07
      Czy wy na innym świecie żyjecie!!!????
      Ja mam wyższe wykształcenie i co mi po tym jak i tak dalej na strefie pracuje!??
      Od czasu do czasu wyjeżdzam za granice gdy nie mam tutaj pracy i gdy nie mam za
      co żyć.
      Podania składam wszędzie i na tym się kończy. Pierwszeństwo i tak zawsze mają
      znajomości albo ludzie ze stażem.
      A Ci co napisali i potwierdzili słowa "zwolnij sie i idz gdzie indziej" są
      chyba nie z tej bajki i nie wiedzą co się na tym świecie dzieje!
      A może jesteście bezrobotnymi utrzymankami??!! Współczuje Ci Natalio i życzę
      powodzenia! Trzymaj się i nie załamoj a może coś się zmieni.
      • Gość: Marta Re: TAKATA !!! Obóz pracy !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.07.07, 19:33
        Oj Kaska , Kaska wyzsze wyksztalcenie i bledy ortograficzne? Moze w
        CV tez je zrobilas i dlatego nie mozesz znalezc nowej pracy?
      • Gość: o Re: TAKATA !!! Obóz pracy !!! IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 04.07.07, 10:25
        Kasiu- ale Natalia nie wspomniala, ze ma wyzsze wyksztalcenie i z jej postu
        wynika, ze odpowiada jest praca fizyczna, wiec jest w odmiennej sytuacji dp
        Ciebie.. a mozna wiedziec, jaki kierunek skonczylas?
    • Gość: xer [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.07, 16:13
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • Gość: 8-) creyf`s IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.07, 00:05
        no to natalio zgłoś się do Creyf`sa oni biorą do faurecji jak dostaniesz
        900zł/27 dni roboczych to może nie będziesz tak narzekała ja mam teraz urlop a
        koledzy z creyf`sa zasuwają bo im ekwiwalent za urlop co miesiąc wypłacają więc
        im się urlop płatny nie należy.więc igła w dłoń i do roboty
        • Gość: Robol Re:złe myślenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.07, 18:55
          Dlaczego kazdy wciska: jeśli jest Ci zle to sie zwolnij:
          nikt sie nie zainteresuje jaka jest przyczyna narzekania
          i co za tym sie kryje.Osoby naciskajace SIE ZWOLNIJ pewnie
          sa mistrzani lub kimś innym nic nie robiacym, lub tak zapracowana osoba która
          nie widzi tego bałaganu.
          • Gość: :/ Re:złe myślenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.07, 21:43
            I masz wielką rację Robol!! Ci co tak piszą nie mają zielonego pojęcia co to
            jest strefa i jak tam jest naprawde. A Takata to niezłe bagno... i chciałbym
            żeby Ci co tak piszą znaleźli się w takiej np. takacie i popracowali na
            produkcji... ciekawe co by wtedy napisali :)
            • Gość: Marta Re:złe myślenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.07, 00:00
              Kazdy znajduje sie tam gdzie mu odpowiada. Ci ktorzy tak pisze
              poprostu woleli sie uczyc i dlatego teraz nie muszą pracowac na
              produkcji.
              • Gość: Waldek Re:złe myślenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.07, 21:36
                Niestety ale nie wszyscy są na utrzymaniu rodziców i nie stać ich na studia,
                dlatego właśnie muszą pracować w firmach na strefie aby muc skończyć studia i
                dopiero wtedy zdobyć lepszą prace. A wszyscy Ci którzy piszą że jak ci się coś
                nie podoba to się zwolnij to pewnie siedzą na mamusinym garnuszku i dostają
                pieniądze na te studia, niech spróbują trochę popracować aby opłacić rachunki i
                czesne za studia, a nie będą tacy mądrzy gdy będą zmuszeni pracować w TAKACIE
                lub na strefie w firmie podwykonawczej.
              • Gość: Marycha Re:złe myślenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.08, 23:24
                Marta piszesz takie smieci,ze zygac się chce...
            • Gość: szwaczka Re:złe myślenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.08, 10:56
              ja pracuję już ponad rok w Takacie i w cale nie narzekam w porównaniu z innymi
              zakładami jest super jeśli ktoś myśli inaczej to niech przeniesie się do
              Trellborga to wtedy pogadamy
          • Gość: o Re:złe myślenie IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 06.07.07, 10:12
            Ale jak ktos uwaza, ze jest zle, ze sa lamane prawa pracownikow, to niech zglosi
            to do PIP-u, a nie wylewa swoje zale na forum po raz enty..
            • Gość: nat takata IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 09.09.07, 21:03
              LUDZIE!!!!JUŻ DAJCIE SPOKÓJ JAK WAM ŻLE TO SIĘ ZWOLNIJCIE, NIKT ZA
              WAMI NIE BĘDZIE PLAKAŁ, A TYMBARDZIEJ WY.
            • Gość: Marycha Re:złe myślenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.08, 23:27
              Od tego jest forum,zeby pisac.Jak Ci się nie podoba,to pograj na
              gierce!
          • Gość: x bzdura IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.07, 18:53
            złe myslenie, znam osobe, ktora pracuje tam na najnizszym stanowisku czy tam
            srednim i nie narzeka, jest ciezko ale tylko dla leni co nie chce im sie
            pracowac albo podchodza do pracy jak do przymusu
            • Gość: szwaczka Re: bzdura IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.08, 11:01
              znam jedną pracownicę która zemną robi i mówiła mi że wcale nie będzie się
              przemęczać bo robi mniej niż pół normy i jej tak dobrze takich od razu bym
              zwolniła a nie trzymała
              • Gość: amor Re: bzdura IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.06.08, 09:47
                w klobucku zwalniaiom za male wyrobienia wiec komu wierzyc
                • Gość: ... Re:Do bzdura IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.08, 14:40
                  O co Ci konkretnie chodzi z tym Kłobuckiem, kogo i za co zwalniają. Przecież tam produkcja dopiero co ruszyła, więc nie widzę powodu, żeby mieli tam zwalniać ludzi z pracy za ilość.
              • Gość: Marycha Re: bzdura IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.08, 23:43
                I pewnie robi ładniejsze kierownice od Ciebie bo jest
                dokładna.Prawda?Prawda.Trzeba uwarzac,co się komu mówi bo frajerów
                nie brakuje.
    • Gość: Pracownik Re: TAKATA !!! Obóz pracy !!! IP: 62.159.242.* 06.07.07, 08:46
      Kompletnie sie z tym nie zgadzam.
      Praca jest jak wszedzie (sa plusy i minusy - ale to w kazdej firmie).
      Jak ktos chce zarobic wieksze pieniadze to pracuje wiecej - a pieniadze ladne
      mozna zarobic.
      Podwyzki dla calego zakladu zostały dokonane w ciagu roku we wszystkich
      działach.
      Urlopy sa zaplanowane dla wiekszosci pracownikow, a nie tylko dla tych co maja
      wykupione wczasy.
      Nie wiem skad takie informacje ? Ale sa nieprawdziwe.
      • Gość: ROBOL Re: TAKATA !!! Obóz pracy !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.07, 09:04
        Ci co sie uczyli nie muszą pracować na produkcji.
        Bo właśnie oni siedzą w biurach i odpowiadają za ten bałagan,
        to samo potrafiłby ten co skończył ZawodUFke.
      • Gość: Kaja Re: TAKATA !!! Obóz pracy !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.07, 21:56
        pare słów do pracownika!
        Po pierwsze to już wiemy że jeśli napisałeś komentarz o takiej treści to na
        pewno nie pracujesz na produkcji bo tam podwyżek jak nie było tak nie ma a
        nawet kierownice potaniały - klasa C z 14 na 10 a klasa E z 17 na 12 więc to
        raczej ty masz nie świerze wiadomości. A jeśli chodzi o urlopy to może i ludzie
        z biura się na nie załapali ale z produkcji niestety mała garstka, bardzo mała.
        Jeszcze lepsze jest to że wydali zakaz chodzenia do kadr i załatwiania swoich
        spraw, a niby to dlaczego?? czyżby ludzie z produkcji byli trendowaci,
        śmierdzieli czy coś w tym stylu skoro oddziela się produkcję od kadr? (nie
        ubliżając nikomu*).
        Dowiedz się najpierw czegoś więcej Pracowniku o płacach na produkcji a jak nic
        nie wiesz to sie nie udzielaj.
        • Gość: H i B Re: TAKATA !!! Obóz pracy !!! IP: *.centertel.pl 04.08.07, 19:32
          To chyba Ty nie pracujesz na produkcji. Podwyżki były i nie chrzań dziewczyno
          bzdur! Do kadr wolno chodzić i tu też jesteś w błędzie pisząc, że nie. Chcieli
          nam tylko ułatwić załatwianie spraw, żeby nie trzeba było stać w kolejkach
          przed 14:00 bo wszyscy spieszymy się na autobusy, więc jak chcesz to możesz tam
          iść osobiście. Wracając do podwyżek, to każdy trochę kumaty człowiek, który
          umie liczyć, to się skapnie, że podwyżki są od stu do pięćset zł. Tylko trzeba
          siedzieć i szyć a nie hihihi, palenie po szatniach, chodzenie do automatu i
          ploty! Ja pracuję na produkcji i zarabiam na nowym systemie 2000 zł wyrabiając
          normę 6, oczywiście bez sobót i niedziel, a przed zmianą systemu zarabiałam
          około 1700 zł. I co, to chyba jest podwyżka? A jak ktoś nie daje rady wyrobić
          normę, zarabiał 936 zł, a teraz ma przynajmniej 1250 zł podstawy + premia 200
          zł. Może to nie podwyżka - 500 zł na samej podstawie? Pomyśl dwa razy zanim się
          ośmieszysz gadając takie bzdury. Nigdzie w Wałbrzychu kobieta nie zarobi takich
          pieniędzy. Jeżeli chodzi o urlopy, to były są i będą, dostał każdy, za
          wyjątkiem osób pracujących krócej niż rok. Poza tym, warunki pracy są bardzo
          dobre, szefostwo jest dla nas przyjazne, jak trzeba wszystko można załatwić,
          człowiek sobie siedzi w cieplutkim, nikt mu nie stoi nad głową, nikt nikogo nie
          pogania, atmosfera w zakładzie jest fajna, dostajemy paczki na dzień kobiet, na
          święta, zaplecze socjalne jest w porządku, są zapomogi, pożyczki
          nieoprocentowane. Jak widać duuuuużo plusów!!!! A na zakończenie - ile ludzi
          tyle opinii.
          • Gość: krzyś-3-34 Re: TAKATA !!! Obóz pracy !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.07, 18:51
            na nowym systemie zarabiasz 2000zł ale zapomogi pożyczki i paczki
            wliczasz chyba do zarobku a być może jesteś z dalekiej wsi w której
            w maju leży jeszcze śnieg bo nie wierzę że od poniedziałku do piątku
            miesięcznie zarabiasz w 8godz. w.w. kwotę a co do atmosfery
            przełożony pracownik to nie powiedziałabym, że jes tak jak piszesz
            chyba że "dziub, dziub"
            • Gość: CZARNA Re: TAKATA !!! Obóz pracy !!! IP: *.ssp.dialog.net.pl 31.08.07, 23:53
              Na nowym systemie NIE ZARABIASZ 2,000 tyś KOLEZANKO tylko możesz
              wiele więcej tylko trzeba sobie przyćisnąć i wyrobić procenty po to
              chodzisz do pracy tak to są zarobki bez nadgodzin , pomijając
              fakt ,że ludzie na dolnej hali szyją więcej i 140% z palcem w d...e
              wyrobisz .Jeszcze jedno co do przełożonych to są w porządku nikt śie
              nie czepia bo nie ma do czego mi śie podoba , pracy jest teraz tyle
              że tylko wybierać , po co narzekać trzeba śie wżiąść do PRACY
          • Gość: pablo Re: TAKATA !!! Obóz pracy !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.07, 13:43
            Na strefie więcej możesz zarobić w TOYOCIE. Więc nie pisz że kobieta najwięcej zarobi w TAKACIE.
            • Gość: czarna Re: TAKATA !!! Obóz pracy !!! IP: *.ssp.dialog.net.pl 03.09.07, 14:36
              a owszem że więcej zarobi w takaćie mój mąż pracuje w toyocie to
              chyba wiem co mówię
            • Gość: kapitan Imprezka IP: *.ssp.dialog.net.pl 03.09.07, 14:44
              A może ktoś napisze jak było na impreżie w sobote w babiniczu jakie
              wrażenia i jak śiękomu podobało ?
            • Gość: Mała Re: TAKATA !!! Obóz pracy !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.08, 18:06
              A własnie,ze w Takacie zarobi więcej,pod warunkiem,ze pracuje juz
              trochę i ma tzw.wprawę.Ta procentowosc jest o d...ę rozbic!Na
              starych zasadach było lepiej.I jeszcze jedno;w Toyocie trzeba
              zapieprzac a tu się poprostu spokojnie pracuje.
          • Gość: roni Re: TAKATA !!! Obóz pracy !!! IP: *.sattom.pl 24.09.07, 10:46
            gosc hb to dupoliz
          • Gość: tabelega Re: TAKATA !!! Obóz pracy !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.08, 16:13
            słusznnie
            • Gość: ce Re: TAKATA !!! Obóz pracy !!! IP: *.ssp.dialog.net.pl 01.02.10, 18:32
              ciekawa praca
          • Gość: Marycha Re: TAKATA !!! Obóz pracy !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.08, 23:38
            HiB jestes kolejną osobą piszacą smieci...I kto ma Ci w to uwierzyc?
            Pracownicy Treleborga? Haha!!!!!!!
        • Gość: xxx Re: TAKATA !!! Obóz pracy !!! IP: *.range81-155.btcentralplus.com 08.08.07, 15:09
          Świeże, a nie "świerze". Dziewczyno, nie dziwię się już niczemu.
          • Gość: tak Re: TAKATA !!! Obóz pracy !!! IP: *.dialog.net.pl 30.03.10, 20:12
            tak
        • Gość: Marycha Re: TAKATA !!! Obóz pracy !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.08, 23:34
          Kaja niestety ma rację.
      • Gość: Kaja Re: TAKATA !!! Obóz pracy !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.07, 21:59
        i jeszcze jedno: jeśli takiś zachwycony tą pracą to wymień mi te plusy pracy w
        Takacie!!!
        Ciekawe co ciekawego jesteś w stanie wymyślić.
        Tylko nie pisz mi o paczkach na święta bo każdy zakład na strefie je organizuje
        a jak nie paczki to bony lub kase więc.....??? no prosze... zacznij
        wymieniać...
        • pinkch1 Re: TAKATA !!! Obóz pracy !!! 04.08.07, 09:53
          Przeczytalem wiekszosc forow pracy w WSSE. wszystkie maja jedna ceche wspolna.
          narzekanie na trudna prace. sa tez tacy ktorzy bronia danego zakladu. wniosek
          jest w sumie prosty. powinno powstac jedno forum dla narzekajacych - i niech oni
          sobie czytaja swoje malo konstruktywne uwagi. drugie forum dla chwalacych swoje
          zaklady pracy - niech oni wymieniaja sie swoimi doswiadczeniami po to aby kazdy
          z nich mial coraz szerszy obraz wokol siebie i mogl poprawiac istniejaca sytuacje.

nikt nie zmieni sytacji - zawsze beda maruderzy - to ci ktorym nauka przeszkadzala
          • Gość: wujek "dobra rada" Re: TAKATA !!! Obóz pracy !!! IP: *.ssp.dialog.net.pl 04.08.07, 12:44
            Prosta rada: zacznijcie strajkować
            • Gość: qqq Re: TAKATA !!! Obóz pracy !!! IP: *.unregistered.net.telenergo.pl 04.08.07, 13:09
              Niestety, do sprawnego i skutecznego strajkowania trzeba mieć niezawodną
              organizację, a nie rozgoryczoną grupkę niedouczonych indywidualistów.
              • Gość: Muua Re: TAKATA !!! Obóz pracy !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.07, 17:18
                Ja ostatnio przyjęłam się do Start People dawny Creyf's i bez nadgodzin mam
                1000zł i 2 dni urlopu płatnego na misiąc. Można u nich też składać dni i
                pojechać sobie na tydzień na urlop płatny. Myślę że z nadgodzinami będe mieć 1500
                • Gość: re do muua Re: TAKATA !!! Obóz pracy !!! IP: *.access.telenet.be 02.09.12, 13:18
                  to niezle dziobiesz rowek
          • Gość: B Re: TAKATA !!! Obóz pracy !!! IP: *.centertel.pl 04.08.07, 19:36
            Narzekają tylko Ci, którym nie chce się pracować a chcieliby zarabiać kokosy,
            takim ludzim wszystko przeszkadza.
      • Gość: TAKATOROBOL Re: TAKATA !!! Obóz pracy !!! IP: *.tvkg.net 14.08.07, 19:53
        pracuje w Takacie już kilka lat i znam tą pracę doskonale.Uwierzcie mi znam
        gorsze miejsca gdzie pracuje się ciężej i jeszcze prosi szefa co miesiąc o
        wypłatę płaconą ratami a w Takacie są jednak możliwości zarobienia niezłej kasy
        .jak się komu nie podoba to za leżenie płacą w burdelu .Pozdrawiam
      • Gość: moralistka Re: TAKATA !!! Obóz pracy !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.10.07, 10:29
        Gdie Ty masz te podwyżki? chyba,że normy?bo to jedyne co jest
        regularnie podwyższane Co masz na myśli przez sugestie,,pracować
        wiecej''?cały miesiąc bez wytchnienia?wszystkie soboty i niedziele?
        po ile godzin?16?by móc godnie utrzymać rodzine? owszem można
        zarobić ale jakim kosztem?popieram Kaje zakaz wejścia na kadry to
        ubezwłasnowolnienie pracownika czysta dyskryminacja!
    • Gość: XX Re: TAKATA !!! Obóz pracy !!! IP: *.centertel.pl 05.08.07, 16:31
      Draga Natalko!
      Napiszę Ci na ten temat tylko parę zdań. Otóż, jeśli twierdzisz: że tak
      strasznie Ci źle w tym zakładzie, że praca w nim jest taka niezdrowa, nie
      starcza Ci na życie i wszystko Twoim zdaniem jest na nie, lepiej jest w
      Toyocie, Faurecii, a praca przez firmy pośredniczące jest lepiej płatna, to
      jest dla Ciebie tylko jedno wyjście. Jak masz tak narzekać, być niezadowolona,
      opowiadać naokoło jakieś bzdury na temat tego zakładu to poprostu się zwolnij.
      Markety, Toyota i Faurecia czekają na ludzi z otwartymi rękoma. Jest tam
      teraz "kupa" wolnych miejsc, bo ludzie jakoś nie chcą tam pracować, a Ty
      piszesz, że zarabia się tam więcej niż w Takacie, nawet będąc przyjętym przez
      np. Adeco. Jeśli tak jest, że faktycznie w Takacie jest tak źle to wyjaśnij mi
      dlaczego ludzie, którzy odeszli z Takaty, bo myśleli, że zarobią gdzieś więcej,
      wracają? Nawet wracają z zagranicy...
      • Gość: * Re: TAKATA !!! Obóz pracy !!! IP: *.ssp.dialog.net.pl 05.08.07, 16:34
        Nikt nie wraca, przestań pieprzyć. Pracuję w Takacie i wiem jak jest.
        • Gość: xyz Re: TAKATA !!! Obóz pracy !!! IP: *.centertel.pl 05.08.07, 17:30
          Ja też tam pracuje, już kawał czasu, i zgadzam się z osobą, która Twoim zdaniem
          pieprzy. Zwolniłam się z Takaty, byłam w Niemczech, potem pracowałam w Faurecii
          i wróciłam do Takaty. Nie żałuję, bo nigdzie w Wałbrzychu tyle nie zarobię.
    • Gość: mada Re: TAKATA !!! Obóz pracy !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.07, 11:47
      ojoj ale smiszne te niektore wypowiedzi ale przeciez nikt nikogo
      wolami do takaty nie zaciagal PRAWDA?
      • Gość: xxxxxxxxx Re: TAKATA !!! Obóz pracy !!! IP: *.centertel.pl 08.08.07, 23:14
        O WŁAŚNIE, RACJA NIKT NIKOGO NIE ZMUSZA DO PRACY W TAKACIE. A POZA
        TYM POWIEDZCIE MI CZY TAK WYGLĄDA OBÓZ PRACY:
        ROMANSE, ŻONACI FACECI CHODZĄ DO DAMSKIEJ TOALETY ZE
        SWOIMI "PRZYJACIÓŁKAMI", KAŻDY Z KAŻDYM JUŻ TO ROBIŁ, LIDERKI
        ODBIJAJĄ SOBIE MĘŻÓW, BRAKARKI SKANUJĄ PUSTE KODY ZA PIENIĄDZE,
        LUDZIE PO TRZY RAZY ODDAJĄ JEDNĄ KIEROWNICĘ, URLOP NA TELEFON MOŻNA
        BRAĆ DO WOLI, ŻEBY BYĆ PRZEŁOŻONYM WYSTARCZY SKOŃCZYĆ
        PODSTAWÓWKĘ....... MOŻNA TAK WYMIENIAĆ BEZ KOŃCA. WIĘC NIECH NIKT
        NIE PISZE, ŻE TO OBÓZ PRACY, BO W OBOZIE SĄ JAKIEŚ ZASADY.
        • Gość: hana Re: TAKATA !!! Obóz pracy !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.07, 10:51
          noooo własnie ktos kto pracuje w takacie jakis czas zlego slowa na
          ten zaklad nie powie bo naprawde jak ktos chce zobaczyc oboz pracy
          to zapraszam do PRODAKA wtedy zobaczycie co to jest oboz
        • Gość: obserwator Re: TAKATA !!! Obóz pracy !!! IP: *.centertel.pl 22.08.07, 00:03
          chcialem skomentowac fragment jednego z postow:

......................BRAKARKI SKANUJĄ PUSTE KODY ZA PIENIĄDZE,
          LUDZIE PO TRZY RAZY ODDAJĄ JEDNĄ KIEROWNICĘ,.........................

dochodze do wniosku ze to chyba jest prawda, a czemu tak wlasnie
          mysle? wystarczy "czytac" codzien raport by zauwazyc, jak uczynilem
          to ja, ze odkad niektore brakarki sa na urlopie, to tak zwani
          przodownicy pracy, czyli osoby ktore oddaja najwiecej kierownic,
          nagle spadaja z normy o ponad polowe, dla przykladu - osoba szyjaca
          po 10, 11 sztuk nagle oddaje po 5 sztuk. ???????? mnie tez
          strrrrasznie dziwi. a najlepsze w tym wszystkim jest to, ze ani
          lider ani nikt wyzej nie zauwaza tego badz nie chce tego zauwazyc.
          tak wiec - uczciwi do pracy, walczcie o premie, a kretacze nie
          martwcie sie, urlopy sie przeciez koncza a razem z nimi zla
          passa.....
          • Gość: moralistka Re: TAKATA !!! Obóz pracy !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.10.07, 11:02
            Masz racje OBSERWATORZE wszyscy wiedzą o tym kto kroi i nikt z tym
            nic nie robi a dla czego odp.jest prosta u nas panuje stara zasada
            pracownik nie kabluje na pracownika!a lider musiał by być skończonym
            kretynem,żeby uważać,że machając nogami przez 8godz.można zrobić
            10sztuk lub znajdując całą rynienkę gumek wyciętych cm/cm u
            pracownika wieżyć ,że zdążył je naciąć w między czasie wykonując w
            tym dniu ww norme.Dlaczego nie reaguje?bo formalnie ma wykonany plan
            podniesioną średnią na lince a montaż niech się martwi!
        • Gość: x male podsumowanie............. IP: *.centertel.pl 26.08.07, 16:31
          Ja mysle o tych wszystkich "plotkach" ze cos w tym musi byc. Zadna
          plotka sie nie bierze z nikad. Uwazam ze te "zarzuty" byly kierowane
          do konkretnych osob. Kazdy kto ma cos na sumieniu juz napewno
          zastanowil sie nad trescia posta na ktorego odpowiadam. Jak pisal
          obserwator wystarczylo tylko uwaznie poczytac raport i juz wszystko
          jasne.... A najbardziej boli to ze liderzy tez biora udzial w
          tych "przekretach".... Zastanawia mnie tylko czy ktos stojacy wyzej
          majstry kierownik nie widza tego i czemu sie tym nie zainteresuja?
          • Gość: orlik Re: male podsumowanie............. IP: *.aberger.de 14.01.10, 11:20
            jak jest tak żle w tej firmie to czemu nie poszukacie sobie innej
            pracy. Zyjemy w kapitalizmie i tylko pieniądz ma władze, o tym
            musicie pamiętać bo i tak nic się nie zmieni.

pozd i życze dużo szczęścia
        • Gość: Marycha Re: TAKATA !!! Obóz pracy !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.08, 00:11
          Ty xxxxxxxxxx z tymi romansami i kiblami to Cię ponioslo!Pierdoły
          piszesz ale to pewnie dlatego,ze masz kompleksy i to nie chude!
          Haha...Co do reszty,to się nie wypowiadam,moze to i prawda bo kiedys
          cos takiego słyszałam.Napewno prawdą jest to,ze tych parę osób,które
          tak namiętnie broni Takaty pracuje w niej po parę lat,mają wprawę i
          potrafią szybciej szyc.kazdy uczen po miesiącu ma dosc.Zostaje się
          tam,gdy nie ma wyjscia i czeka na lepsze czasy.Atmosfera jest nie
          fajna,normy zbyt duze,skóry okropne ale wymagania ogromne! Nie
          wierzycie?Pogadajcie z tymi w zółtych kszulkach,kto odwazniejszy,to
          Wam powie,co mysli o tym obozie pracy.Gdyby o tym,co tu się wypisuje
          wiedział sam Pan Shigehisa Takada,to zmiany nadeszłyby napewno...
    • Gość: xyz miało być o obozie pracy.... IP: *.centertel.pl 10.08.07, 12:48
      Albo mi się wydaje, albo to forum miało tytuł Takata obóz pracy. A
      tu ktoś coś pisze o romansach.... Skoro juz odbiegamy od tematu i
      piszemy o wszystkim to chcę tylko napisać, że Andrzej L. od Ewy z
      linki to najfajniejszy facet w tym zakładzie!!!! Pozdrowienia dla
      Andrzeja!!
      • Gość: mmmm Re: miało być o obozie pracy.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.07, 23:59
        tak mowa o zakladzie ale czy w obozie sa takie luzy chyba nie pozdro
        dla calej linki marzeny m-g
        • Gość: pracownica Takaty Re: miało być o obozie pracy.... IP: *.centertel.pl 11.08.07, 16:41
          dzięki za pozdrowienia!
          • Gość: gość;nat Re: miało być o obozie pracy.... IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 12.08.07, 21:31
            zgadzam się to obóz, ale jest fajnie,trochę można się pośmiać z
            romansów,z przekrętów niektórych osób, i nikt jakby tego wszystkiego
            nie widzi to jest ciekawe, a cała TAKATA czasami buczy.
            • Gość: Gość-Nat Re: miało być o obozie pracy.... IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 28.08.07, 12:42
              LUDZIE! DOSYĆ TEJ ZABAWY WEŻCIE SIĘ ZA ROBOTĘ BO KIEROWNICE
              POTRZEBNE!!!JUŻ CHYBA NAGADALIŚCIE SIĘ I OBGADALIŚCIE KAŻDEGO CO
              TRZEBA DOŚĆ TEGO DO ROBOTY BO TO NIEŁADNIE GADAĆ NA SWOJEGO
              PRACODAWCĘ,KTÓRY JESZCZE DAJE WAM WYPŁATĘ NA CZAS I PRACĘ. OPANUJCIE
              SIĘ DOŚĆ TYCH BZDUR!!!!!!!!!!!
              • Gość: xy Re: miało być o obozie pracy.... IP: *.isp.tvkg.net 28.08.07, 18:42
                ja pracuje w tym zakładzie 3 lata i gdybym nie musiał to dawno by
                mnie tam nie było!sytuacja mnie zmusza do pracy w takacie.jedyne co
                moge zrobić to znajomym odradzam tą prace, szkoda ich zdrowia,
                nerwów itp. co do skanowania "pustych kodów -zgadzam się, sama
                widziałam jak to się robi,uczciwy człowiek się tam niczego nie
                dorobi, takich tam nie lubią...pozdrawiam linke m.m.g.-
                wspolczucia,jak wy z nią dajecie rade?ta baba jest nie do życia, no
                chyba że się jej włazi w tyłek,a takich tam nie brakuje!!!!
              • Gość: Marycha Re: miało być o obozie pracy.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.08, 00:21
                Ty Gosc-Nat wez się tez do roboty!...Wystarczy poczytac,co niektóre
                tutaj wypowiedzi i wiadomo,kto kim jest!A to dobre!
        • Gość: wierny fan Re: miało być o obozie pracy.... IP: *.centertel.pl 14.08.07, 17:42
          dzieki za pozdrowionka! m.m.g. jest zarozumiala, ma wiecznie jakies
          problemy i ciagle stroi fochy..... mysli ze jak ma troche lepsze
          stanowisko to juz jest jakas wielka dama, kazdego moze gnoic i ze
          nikt jej nie moze podskoczyc.... oj, przejedziesz sie paniusiu! nic
          nie moze przeciez wiecznie trwac....! hehe
          • Gość: hana Re: miało być o obozie pracy.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.07, 19:16
            NOOO co zesłał ''LOS'' trzeba będzie stracić haha
      • Gość: x Re: miało być o obozie pracy.... IP: *.centertel.pl 18.08.07, 17:36
        Ja uważam, że najfajniejszy facet a Takacie, to lider Tomek z dolnej
        hali!
        • Gość: ziomek Re: miało być o obozie pracy.... IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 22.08.07, 19:48
          Tomek? dobre sobie. No ale skoro leci sioę na wygląd... Tylko abyś potem się nie
          zdziwiła jak jak Ci skórą w twarz rzuci:) Pozdrowionka
        • Gość: Marycha Re: miało być o obozie pracy.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.08, 00:24
          Podobno na dolnej hali jest lepiej,niz na górnej.To nawet
          pocieszajace.
      • Gość: ANDI Re: miało być o obozie pracy.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.07, 17:38
        Wielkie dzięki za pozdrowienia z poszanowaniem ANDI
    • Gość: xxxxxxxxxxxxxxx ehhh te kierownice..... IP: *.centertel.pl 14.08.07, 22:49
      A ja słyszałem, że kierownice z Takaty sprzedają na Allegro!!!!
      hehehehehehe!! Zapraszam do licytacji!
    • Gość: xxxxxxxxxxxxx timy IP: *.centertel.pl 14.08.07, 22:55
      A co myślicie o timach? Moje zdanie jest takie, że timy się obijają,
      dostali podstawe i zamiast oddawać po 45 kierownic, oddają po 20.
      Śmiech na sali, a raczej hali! Buahahahaha!!!!

P.S.
      gorące jak słońce, pozdrowienia dla pani "lider tim" !! Ola ma timy
      a timy Olę!! Hahahahaha! A co ma z tego całego cyrku zakład?
      • Gość: pracujący Re: timy IP: *.centertel.pl 15.08.07, 18:33
        "Ola tim" przechodząc przez halę pozostawia za sobą zapach jak
        skunks, nie trzeba podnosić głowy a wiadomo kto przeszedł.
        Znam nazwisko brakarki, która skanuje kierownice za pieniądze ale
        jakbym powiedziała o tym kierownikowi to by M N I E zwolnił. Poza
        tym takich ludzi jak wyżej wymienione osoby tj. Ola tim + niektóre
        brakarki, które za nic dostają pieniądze od firmy (bo od kiedy za
        rozsiewanie swojego wątpliwego zapachu się płaci pracownikowi?) na
        zakładzie jest więcej. Zwykły szwacz musi na swoją podstawę dobrze
        się naszarpać, a darmozjady były, są i będą. Takie jest życie,
        uczciwemu zawsze wiatr w oczy wieje. A najprzykrzejsze jest to, że
        często takim zwykłym szwaczem są ludzie po studiach lub studiujący i
        na tyle ambitni, że nie będą wchodzić przełożonym.... wiadomo gdzie,
        więc robią swoje i milczą z godnością. A szefostwo z wyższym
        wykształceniem nie potrafi lub nie chce zrobić z tym porządku, albo
        jest im poprostu wygodnie, że jest jak jest. Mam nadzieję, że nowo
        panujący Pan Prezes przeprowadzi wywiad wśród ludzi i zrobi z tym
        porządek.
        • Gość: MIG133 Re: timy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.07, 18:05
          CZEŚĆ JAK MASZ JAKIEŚ SPRWAWY I CO DO PRZEKRETÓW W TAKACIE TO MASZ
          TAM TAM RADE PRACOWNICZA TAM JEST TAKA JEDNA CO CZEKA BY TYKO
          ROZWLIĆ KLANY POSZUKAJ
          • Gość: ona Re: timy IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 24.08.07, 16:43
            a co do tych kodow skanowanych po trzy razy!- skad wy cos takiego
            wiecie? chyba sami to proponowaliscie a teraz sie urwalo i
            narzekacie. brakarki sa w porzadku.pozdrowienia dla was kobietki.
        • olo.21 Re: timy 26.08.07, 19:24
          jesteś zwykłym prostakiem Ola jest ok dziewczyna i też wiele lat
          szyła kółka tylko ma więcej niż ty w głowie i dlatego awansowała a
          ty jesteś poprostu zazdrosny !!!!!
        • Gość: gosc Re: timy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.10.07, 20:54
        • Gość: gosc Re: timy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.10.07, 20:58
          popiram z pelna stanowczoscia trzeba tyrac jak wol zeby zarobic a
          taka np drogeria OLA ruski zaduch roznosi gazowke najlepsze jest to
          ze nie wiadomo kto i za co bieze tam pieniadze a lazi ich tylu po
          chali w ta i nazat mu musimy robic jak woly:D
          • Gość: Czarna Re: timy do Gość IP: *.ssp.dialog.net.pl 19.10.07, 14:35
            Ty GOŚĆ te forum jest założone po to żeby pisać o naszej firmie co
            śię w niej dzieje co śię nam podoba ,co można byłoby zmnienić a nie
            wypisywanie pierdół na temat perfum oli skoro je kupiła tzn.że śię
            jej podobają i gó.. ćię to obchodzi .Napisz coś względnie mądrego a
            jak nie to morda w kubeł .Jak jesteś mocny to powiedz jej w oczy ,że
            drażni ći nos ,albo lepiej zorientuj śię czy TOBIE NIE ŚMIERDZI W
            NOŚIE .I nie obgaduj ludzi TROLU
      • Gość: gosc Re: timy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.10.07, 20:52
        dobre spostrzezenie te timy to jedna wielka porażka a prowadząca OLA
        jeszcze większa a gustu do perfum żadnego chodzi spryskana jak
        drogeria cud że sie jeszcze nie udusiła od tego smrodu
      • Gość: Marycha Re: timy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.08, 23:47
        Kto robił w timie,to wie,jak jest.Wystarczy jedna osoba,która
        np.tyły zle klei i więcej jest wykanczania i poprawiania! Pewnie,ze
        lepiej jest szyc samemu,jest nawet szybciej.Ja tez byłam w timie.Nie
        od razu się obijałam ale jak zobaczyłam,ze nie ma sensu ...Mają
        rację,ze się obijają,te timy to niewypał straszny!!!
      • Gość: arczi atmosfera IP: *.adsl.inetia.pl 19.07.08, 14:14
        Jaka naprawde atmoesfera panuje w firmie? Widze po wypowiedziach ze
        kazdy obraza kazdego i chyba nie najlepiej z nia jest. Czy to jest
        firma japonska i kultura pracy taka jak w innych firmach japonskich?
        A gory dzieki za prawdziwe wypowiedzi.
    • Gość: ona [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.07, 15:50
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • Gość: Niosący światło magistry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.07, 00:35
        Witam.
        Tak przypadkiem trafiłem na to forum "sfrustrowanych magistrów
        szwaczy" .Pracowałem w waszej firmie a teraz pracuję w
        F....zapraszam do nas . Za pół roku bedziecie pisać to samo o naszej
        firmie . Następnie " Frustromagistrzy pójdziecie gdzieś indziej i
        dalej okaże się że tam też są obozy pracy .
        Więc zamiast narzekać i robić błędy ortograficzne załóżcie własne
        firmy i po kłopocie .
        A wywlekając wewnętrzne sprawy firmy na forum publicznym dajecie
        świadectwo samym sobie .
        • Gość: MAGDA Re: magistry IP: *.wal