Dodaj do ulubionych

TAKATA !!! Obóz pracy !!!

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.07, 23:17
Każdy kto pracuje w tym zakładzie to potwierdzi, że Takata to istny
obóz pracy!
Nie dość że nie szanują i nie doceniają pracowników to jeszcze
zmniejszają zarobki jak się tylko da. W takacie zarabia się grosze, a żeby
mieć za co normalnie żyć i za co mieć poopłacać rachunki to trzeba
przychodzić w soboty i niedziele do pracy żeby coś dorobić. Nawet w święta
kto chce może przyjść do pracy żeby dorobić, a wiadomo że wypłaty są takie
marne więc przyjść trzeba.
Od początku roku była mowa o premiach lecz nikt nigdy takiej na oczy
nie widział a w końcu już pół roku minęło.
Takata, najbardziej szkodliwy dla zdrowia zakład na strefie i zdaje się że
najmniej zarabiający!!
Są wakacje, czyli czas urlopów, a w Takacie jak zwykle na ten okres
jest wystawiony zakaz dawania urlopów pracownikom, poza osobami które mają
tzw. "wczasy pod gruszą",np. na okres wakacyjny na linkę około 70-osobową na
urlop idzie tylko 8 osób.
Czy to jest normalne żeby pracować przy klejach, rozpuszczalnikach,
benzynie i acetonie bez przerwy, bez odpoczynku dla zdrowia ??
Połowa pracowników Takaty są to osoby nowo przyjęte na 3 miesięcznym
szkoleniu. W większości są to ludzie którzy gdy zorientują się co się dzieje
w tym obozie odrazu rezygnują i uciekają. I mają rację!!! Idą do Adeco lub
Ramsztadu czyli do firm podwykonawczych które szukają im pracy w Toyocie,
faurencji itp. i mimo tego że jest to firma podwykonawcza to i tak zarabiają
tyle samo a czasami i więcej niż w Takacie, a co jest ważniejesze nie
zatruwają swoich organizmów i urlop dostają tak jak się każdemu pracownikowi
należy.
Jestem ciekawa co Wy macie do powiedzenia na temat Takaty!
Obserwuj wątek
    • Gość: Marta Re: TAKATA !!! Obóz pracy !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.07.07, 08:42
      Moja droga, kon jaki jest kazdy widzi .Jesli nie odpowiada Ci praca
      tam to sie zwolnij i poszukaj innej pracy.Nie radze szukac przez
      firmy wspomniane przez Ciebie (Adeco, Ranstad) poniewaz one zabieraja
      Ci jaks tam wypracowana czesc pensji. Poszukaj sama, albo idz moze
      jeszcze do szkoly i podnies swoje kwalifikacje, a wtedy znajdziesz
      prace nie tylko na strefie.
      Narzekac jest najlatwiej.
      Pozdrawiam Marta
      • Gość: edwin Re: TAKATA !!! Obóz pracy !!! IP: *.ssp.dialog.net.pl 02.07.07, 08:57
        popieram, jak tylko w pracy wymaga się ........ pracy to zaraz co niekórzy
        krzyczą obóz !!!
        • Gość: o Re: TAKATA !!! Obóz pracy !!! IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 02.07.07, 10:01
          Ja rowniez popieram.. przeciez nikt nie zmusza Cie do pracy w takacie.. uwazam
          ze w obecnej chwili nie jest ciezko ze znalezieniem zatrudnienia.. i rowniez
          popieram Marte- nie wartko korzystac z firm posrednictwa!
          • Gość: Krzycho Re: TAKATA !!! Obóz pracy !!! IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 18.08.07, 23:56
            Kieruję ludźmi i każę im zapie..ć. Zarabiają niemało. A jak któryś sie stawia
            to za bramę. Proste?
            • Gość: kazio Re: TAKATA !!! Obóz pracy !!! IP: *.hudd.cable.ntl.com 21.10.07, 02:08
              Kiedys w koncu, gdy w Polsce bedzie juz prawie normalnie, tak jak w
              kazdym cywilizowanym kraju na swiecie, to ciebie wystawia za brame.
              A wtedy bedziesz siedzial w podrzednym barze przy slabym piwie
              kupionym za uzbierane na glownej ulicy miasta grosze i bedziesz
              powtarzal wszystkim dookola: kiedys to bylem kims.
              • Gość: Szwacz Re: TAKATA !!! do Każia IP: *.ssp.dialog.net.pl 21.10.07, 19:51
                Człowieku ty albo śiedzisz w matrixie albo zadużo śie manstrubujesz
                takie bzdety sadzisz .Wracaj ALFIE NA MELMAX
                • Gość: edukacja Re: TAKATA !!! do Każia IP: *.ssp.dialog.net.pl 13.12.07, 23:08
                  zgadzam sie
                  • Gość: kj Re: TAKATA !!! do Każia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.07, 03:45
                    a ja sie bardzo dziwie że prawie wszyscy narzekają na Marzene ale
                    nikt z tym jeszcze nic nie zrobił. kuźwa ile jeszcze ona bedzie na
                    tym stanowisku??? w głowie sie nie mieści jej zachowanie ale
                    kiedyś jej te cycki obwisna do pasa i wtedy to juz nie wiem co ona
                    pokaże :P
                    • Gość: KASIA Re: TAKATA !!! do Każia IP: *.clnet.cz 08.02.08, 17:15
                      PISZESZ O LIDERCE MARZENIE TEJ GRUBEJ NIEMIłEJ TO DOPIERO POMYłKA,ONA WCALE
                      łADNYCH KIEROWNIC NIE SZYłA,ALE MAFIA W TEJ FIRMIE OBKłADA STANOWISKA PO
                      ZNAJOMOSCI A POTEM DZIW ZE PRODUKCJA NIE FUNKCJONUJE,KONTROLERKI Z QS TEZ
                      NIEKTORE NIE WIEDZA Z JAKIM MATERIAłEM PRACUJA.PRZECIEZ TE KIEROWNICE SA ZE
                      SKORY A NIE Z PLASTIKU.
                      • Gość: Grzes Re: TAKATA !!! do Każia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.08, 22:32
                        A kogo dzis obchodzi kto i jakie kierownice kiedys szył?!Po co się
                        czepiac Marzeny,czy innych osób,które nie są odpowiedzialne za,,całe
                        zło"??Są wazniejsze tematy dotyczące naszego zakładu pracy.Ale baby
                        jak to baby,muszą plotkowac.
                • Gość: kasia Re: TAKATA !!! do Każia IP: *.clnet.cz 08.02.08, 17:08
                  ale piszesz,potrzebujesz słownik ortograficzny chłopie.
                  • Gość: alkaida Re: TAKATA !!! do Każia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.08, 22:47
                    stawiam że to ty debilu mazur piszesz takie pierdioły popaprańcu
                    jeden
            • Gość: Lepszy Re: TAKATA !!! Obóz pracy !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.08, 22:02
              Jesteście wszyscy zwykłymi robolami. Co,chamy bez szkół,nie chciało się chodzić
              do szkoły co? Macie za swoje, wąchajcie te kleje i Bóg jeden wie co jeszcze.Te
              co sprawdzają kiery niech się nie czują lepsze ani te tak zwane liderki oraz
              mistrzowie (co za debilna nazwa), wszyscy jesteście gorsi po równo. Miłego
              wdychania klejów,heh.
              • Gość: Jurand ze Spychowa Re: TAKATA !!! Obóz pracy !!! IP: *.isp.tvkg.net 12.08.08, 10:49
                Brawo "lepszy" teraz pokazałeś klase.Jesteś jak ta oślizgła glizda
                wystawiająca z ziemi tylko swój bezmózgi łepek ,a wrazie czego chowa
                swój śmierdzący tyłek.
                • Gość: stasiu waldenburg Re: TAKATA !!! Obóz pracy !!! IP: *.gprs.plus.pl 20.09.08, 23:54
                  popieram ten burdel to syf szukaja h... wie czego a jest dobrze niech sie ciagna
              • Gość: ćpun Re: TAKATA !!! Obóz pracy !!! IP: *.isp.tvkg.net 16.08.08, 00:47
                aleś się wyżył matole
                • Gość: no Re: TAKATA !!! Obóz pracy !!! IP: *.walbrzych.vectranet.pl 20.02.10, 10:31
            • Gość: Cris Re: TAKATA !!! Obóz pracy !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.08, 13:00
              Jesteś imbecyl, daj namiar na siebie
              • Gość: szwacze Re: TAKATA !!! Obóz pracy !!! IP: 62.159.242.* 06.09.08, 08:59
                A co myślicie o nowym Panu zajmującym sie jakościa skór Adrianie.P.
                • Gość: ninka Re: TAKATA !!! Obóz pracy !!! IP: *.eranet.pl 06.09.08, 12:47
                  a co o nim mozna myślec!!! cham i tyle!!! juz zapomniał jak szył.
                  teraz wielkie panisko się z niego zrobiło.nawet nie ma czasu podejsc
                  do tych ktorzy maja problem ze skórami.
                  • Gość: gośc Re: TAKATA !!! Obóz pracy !!! IP: *.eranet.pl 06.09.08, 13:27
                    tak ninko masz rację!!!!!nie rozumiem jak ktoś taki mógł objąc to
                    stanowisko. skóry nie opisze nie mowiąc o reklamacji. a przecież to
                    tez do niego należy. jest niemily i przede wszystkim WULGARNY a jego
                    stosunek do szwaczy jest okropny. zapomniał juz jakie są skóry i ile
                    trzeba się z nimi namęczyc. ale co go to obchodzi męcz sie szwaczu
                    sam.
                    • Gość: ninka Re: TAKATA !!! Obóz pracy !!! IP: *.eranet.pl 06.09.08, 13:34
                      tak on jest miły tylko dla liderek i swoich koleżanek. dla nich
                      zawsze znajdzie czas a ty męcz się ze skórami bo na audiencję u
                      mistrza adriana się nie doczekasz
                      • Gość: migdał Re: TAKATA !!! Obóz pracy !!! IP: *.eranet.pl 06.09.08, 22:47
                        macie racje to jest poprostu ham i inbecyl jakich mało.Wszyscy
                        pamietamy jak wyzywał Jarka.B wieszał na nim psy że skóry są ciasne
                        a teraz wszystko mu pasuje.A teraz najważniejsze jest dla niego
                        włażenie w dupe kierownikowi z którego jeszcze nie tak dawno sie
                        wysmiewał ze spodnie nosi pod szyją i jest nieroberm na którego musi
                        on zasuwac.Poprzedni fachowiec od skór Jarek był spoko wysłuchał
                        ludzi porozmawiał,a z nim sie nie da.
                        • Gość: wielbicielka Jarka Re: TAKATA !!! Obóz pracy !!! IP: *.eranet.pl 06.09.08, 23:03
                          nie wiem czego chcecie od tego chłopaka.przecież sumiennie wykonuje
                          swoje obowiązki!!!Zawsze uśmiechnięty w niebogłosy,porozmawia z
                          liderkami bo przecież tylko one są na jego poziomie intelektualnym
                          (patrz wyżej na post migdała)od nieróbstwa dupa nie miesci sie w
                          spodniach a jeszcze trochę i nie bedzie mógł wchodzic po
                          schodach.Jarku wróc do nas!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                          • Gość: <<>> Re: TAKATA !!! Obóz pracy !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.08, 12:39
                            Odnoszę wrażenie, że "ninka", migdał", "wielbicielka Jarka' to ta sama osoba
                            odpowiadająca na swoje posty dotyczące Adriana, ale to nie zmieni faktu, że
                            jest to cham, którego brak kultury i przekleństwa w obecności kobiet przechodzą
                            granice najprymitywniejszego debilstwa.
                            • Gość: Nono Re: TAKATA !!! Obóz pracy !!! IP: *.adsl.inetia.pl 31.03.10, 11:06
                              Całe to forum tak działa - nie zauważyłeś ? Dlatego połowa opinii
                              jest tu bez sensu.
            • Gość: normalny Re: TAKATA !!! Obóz pracy !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.08, 19:43
              ty a zkad ty taki madry jestes
            • Gość: .. Re: TAKATA !!! Obóz pracy !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.08, 19:42
            • Gość: Buchay Re: TAKATA !!! Obóz pracy !!! IP: *.13.14.vie.surfer.at 24.04.11, 19:57
              Chłopie jesteś baranem.
          • Gość: calineczka Re: TAKATA !!! Obóz pracy !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.07, 10:45
            ludze co wy mowicie chyba jeszcze nie widzieliscie obozu pracy!!!!!!!!!!!!! w
            zakladzie panuje mila atmosfera i nikt nie jest traktowany z gory wszyscy sa
            rowni jezeli chce sie pracowac to kasa jest ladna i nie ma o czym
            mowic!!!!!!!!!! przeciez nie ma zadnego rygoru nikt nad wami nie stoi i nie
            patrzy sie wam na rece!!!!!! zastanowcie sie co mowicie bo sami sie
            osmieszaie!!!!!! jezeli jest tak zle to po co tu pracujecie????????
            • Gość: odp Re: TAKATA !!! Obóz pracy !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.07, 15:54
              pracujemy bo lubimy najwidoczniej te obozowskie klimaty i nam one
              bardzo pasują :)
              • gabi2017 Re: TAKATA !!! Obóz pracy !!! 09.12.07, 23:44
                pracujemy bo nie mamy innego wyjścia większosc z was ma rodziny ,
                ale zastanówcie się to jest fach w rękach znam kogoś z kamiennej kto
                to wykorzystał a raczej wykorzystała i nieźle na tym wychodzi ,nie
                dajcie się to wy jestescie motorem napędowym tej firmy...
              • moherfucker1 Re: TAKATA !!! Obóz pracy !!! 30.05.08, 16:21

> pracujemy bo lubimy najwidoczniej te obozowskie klimaty i nam one
                > bardzo pasują :)

Obozowskie klimaty, no, no... Frazeologia wiecznie zywa.
            • Gość: xxxyyy Re: TAKATA !!! Obóz pracy !!! IP: *.isp.tvkg.net 08.12.07, 14:13
              współczuje ludziom którzy są z linki chudej marzeny.pracuje tylko na
              rano i jestem często na tej lince-to widze co ona wyprawia!
              żeczywiście miła atmosfera w pracy...
              • Gość: m Re: TAKATA !!! Obóz pracy !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.07, 16:59
                a ja jestem z jej linki i sobie nie wspolczuje,powiem wiecej jestem
                zadwolona,jak robisz co do ciebie nalezy to jest ok
                a co takiego ona wyprawia ze masz az tak wielka odwage zeby napisac
                to wszem i wobec... anonimowo na forum haha
                • Gość: xxxyyy Re: TAKATA !!! Obóz pracy !!! IP: *.isp.tvkg.net 09.12.07, 19:07
                  a to że foch to jej "codzienny" przyjaciel, a to że
                  jej "koleżaneczki" robią co chcą a porzadni pracownicy są przez nią
                  wiecznie za bzdury opierdzielani, a to ze żuci skórami na stół
                  fuknie coś pod nosem i idzie a potem się czepia, a to że uwielbia
                  jak się człowiek przed nią płaszczy ale fajniej by było gdyby
                  zamiast świecić cyckami- zaczeła świecić choć odrobiną rozumu!tyle
                  powinno starczyć....
                  • moherfucker1 Re: TAKATA !!! Obóz pracy !!! 30.05.08, 16:22

rzuci...
            • Gość: hehe Re: TAKATA !!! Obóz pracy !!! IP: *.olsztyn.mm.pl 08.04.10, 17:49
              ktos z kierownictwa sie wypowiedzial
      • Gość: u Re: TAKATA !!! Obóz pracy !!! IP: *.eranet.pl 21.09.07, 19:19
      • Gość: gość Re: TAKATA !!! Obóz pracy !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.07, 23:00
        katastrofa dziewczyno co ty piszesz widać ,że masz albo dobre
        stanowisko albo niewiem? może jesteś w qesie,chyba nie szyłaś nigdy
        na hali ....
      • Gość: kao bambino Re: TAKATA !!! Obóz pracy !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.07, 17:30
        ja sądzę żę myślę że takata jest spoko bo ostatnio dali mi kalędarz. i poza tym
        pozdrawiam wszystkich kibiców Lecha poznań
      • clooney_g Re: TAKATA !!! 08.01.08, 02:48

• Gość: Bronek Re: TAKATA !!! nadgodziny IP: *.ssp.dialog.net.pl 08.01.08, 17:08
          A ja bardzo bym chćiał podziekować Panu Przewodniczącemu Związków
          Zawodowych , że dzięki niemu i Związkom są ućięte nadgodziny , ci co
          niechcieli to poprostu nie chodzili ,a ci ludzie którzy by chcieli
          chodzić już nie będą mogli.Związki są dla wszystkich pracowników a
          nie tylko dla wtryskarek
      • Gość: kinia Re: TAKATA !!! Obóz pracy !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.01.09, 15:06
        Marta bzdury opowiadasz, jeśli chodzi o agencje pracy żadnych opłat
        nie pobierają, oni rozliczaja sie z pracodawca, pracujesz na takiej
        stawce która na rozmowie kwalifikacyjnej została przedstawiona. Sama
        byłam pracownikiem agencji pracy tymczasowej i w kazdym miesiącu
        otrzymywałam fiszke i nikt nigdy nie potracał mi z wypłaty zadnych
        pieniedzy!!! Najpier sie dowiedz u źródła a później głoś takie
        farmazony!!!
      • Gość: Jola Re: TAKATA !!! Obóz pracy !!! IP: *.devs.futuro.pl 13.07.09, 09:39
        Moja droga,
        nie rozpowszechniaj bzdurnych informacji!!! - nie prawdą jest, że
        firmy podwykonawcze zabierają część pensji!!! Agencje działają na
        podstawie ustawy o działaniu Agencji, tam jasno jest napisane, ze
        pracownicy tymczasowi nie mogą zarabiać mniej niż stali danego
        zakładu. Jeśli Jakaś agencja zabiera Ci pieniądze zgłoś to do
        Państwowej Inspekcji Pracy!
      • Gość: zzaba Re: TAKATA !!! Obóz pracy !!! IP: *.static.korbank.pl 21.07.09, 16:37
        jeśli chodzi o firmy pośredniczące to niestety ale nie jest to prawdą że
        zabierają częśc wynagrodzenia- gdybyś choc raz była i zapytala o stawki to
        zobaczyłabyś że sa one takie same jak dla pracowników zatrudnionych bezpośrednio
        przez firmy- takie są wymogi Kodeksu pracy!! więc nie powielaj fałszywych
        opinii.Firmy posredniczące maja podpisane umowy z firmami produkcyjnymi i są to
        rzeczy które nie mają żadnego wpływu na stawki pracowników!
        • Gość: gość Re: TAKATA !!! Obóz pracy !!! IP: *.tktelekom.pl 22.07.09, 06:59
          Maja i to bardzo duży. Byłam tak zatrudniona przez rok czasu i po
          zawarciu bezpośredniej umowy z firmą odczułam dużą poprawę
          finansową. I mam pytanie: jaka działalność produkcyjną prowadzi
          prywatna agencja pracy, aby zatrudniać pracowników. Ona tylko
          jedynie może pośredniczyć pomiędzy pracodawcą a szukającym pracy.
          • Gość: Fan-Takaty Re: TAKATA !!! Obóz pracy !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.09, 08:21
            Przepraszam o jakiej walce wy tu piszecie,kto ma walczyć i z kim ???Nie widzicie
            że pan "przewodniczący"jest zagubiony jak to przysłowiowe dziecko we mgle!!!Ta
            sytuacja go przerosła,a ludzie nie pokierowani odpowiednio mogą dalej siedzieć i
            patrzeć na to jak toniemy,brak jakichkolwiek konkretnych działań a czas ucieka
            TIK TAK TIK TAK TAKATO.Pozdrowienia dla walczących
            • Gość: ja Re: TAKATA !!! Obóz pracy !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.09, 08:29
              oto horoskop na dzień dzisiejszy--Księżyc w nowiu nie wróży pomyślności w pracy
              i związanych z nią działaniach. Nie jest to dobra pora na forsowanie trudnych
              spraw. Zrezygnuj z tych, które wymagają fizycznego wysiłku.A to dobre chyba
              solidarność z takaty czytała.
        • Gość: oboz Re: TAKATA !!! Obóz pracy !!! IP: *.dialog.net.pl 07.02.10, 23:41
          oboz nie oboz
          • Gość: Była Re: TAKATA !!! Obóz pracy !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.10, 01:04
            To już pewne!
            Kierownice będą szyte w wynajętej hali w Dobromyślu.
            Wałbrzych będzie dowożony nyskami,ale na własny koszt.To już od 1
            kwietnia.
            • Gość: mobius Re: TAKATA !!! Obóz pracy !!! IP: *.ssp.dialog.net.pl 18.02.10, 02:01
              Jasne!Jakby nie można było ich szyć w W-chu,choćby w domu jak za dawnych czasów
              piłki polsportu renomowane na cały świat,hehe;-)
            • Gość: AK Re: TAKATA !!! Obóz pracy !!! IP: 62.159.242.* 19.02.10, 14:15
              a coś wiecej?
      • Gość: BK Re: TAKATA !!! Obóz pracy !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.12, 14:23
        ???
        • Gość: a Re: TAKATA !!! Obóz pracy !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.12, 18:33
          Mi też się tam dobrze pracowało.Nażekali nieroby.Zarobki- chciałabym zarabić tyle teraz co 3,4lata temu w TAKACIE
    • Gość: ona Re: TAKATA !!! Obóz pracy !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.07, 13:30
      zmień prace jak ci cos nie pasuje przeciez nikt tam cie nie trzyma siłą.
      • Gość: xxx Re: TAKATA !!! Obóz pracy !!! IP: *.unregistered.net.telenergo.pl 02.07.07, 14:44
        Najlepiej będzie jak nauczysz się angielskiego (choć trochę) i wyjedź do Anglii. A poza tym, nie rozumiem tzw. "dobrych doradców" - to zwolnij się i szukaj innej pracy. Oni myslą, że to bułka z masłem znaleźć naprawdę odpowiednią pracę.
        • Gość: o Re: TAKATA !!! Obóz pracy !!! IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 02.07.07, 15:16
          jak ktos ma odpowiednie kwalifikacja, to nie jest problemem znalesc 'naprawde
          odpowiednia' prace..
    • Gość: Kaśka Re: TAKATA !!! Obóz pracy !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.07, 16:07
      Czy wy na innym świecie żyjecie!!!????
      Ja mam wyższe wykształcenie i co mi po tym jak i tak dalej na strefie pracuje!??
      Od czasu do czasu wyjeżdzam za granice gdy nie mam tutaj pracy i gdy nie mam za
      co żyć.
      Podania składam wszędzie i na tym się kończy. Pierwszeństwo i tak zawsze mają
      znajomości albo ludzie ze stażem.
      A Ci co napisali i potwierdzili słowa "zwolnij sie i idz gdzie indziej" są
      chyba nie z tej bajki i nie wiedzą co się na tym świecie dzieje!
      A może jesteście bezrobotnymi utrzymankami??!! Współczuje Ci Natalio i życzę
      powodzenia! Trzymaj się i nie załamoj a może coś się zmieni.
      • Gość: Marta Re: TAKATA !!! Obóz pracy !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.07.07, 19:33
        Oj Kaska , Kaska wyzsze wyksztalcenie i bledy ortograficzne? Moze w
        CV tez je zrobilas i dlatego nie mozesz znalezc nowej pracy?
      • Gość: o Re: TAKATA !!! Obóz pracy !!! IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 04.07.07, 10:25
        Kasiu- ale Natalia nie wspomniala, ze ma wyzsze wyksztalcenie i z jej postu
        wynika, ze odpowiada jest praca fizyczna, wiec jest w odmiennej sytuacji dp
        Ciebie.. a mozna wiedziec, jaki kierunek skonczylas?
    • Gość: xer [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.07, 16:13
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • Gość: 8-) creyf`s IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.07, 00:05
        no to natalio zgłoś się do Creyf`sa oni biorą do faurecji jak dostaniesz
        900zł/27 dni roboczych to może nie będziesz tak narzekała ja mam teraz urlop a
        koledzy z creyf`sa zasuwają bo im ekwiwalent za urlop co miesiąc wypłacają więc
        im się urlop płatny nie należy.więc igła w dłoń i do roboty
        • Gość: Robol Re:złe myślenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.07, 18:55
          Dlaczego kazdy wciska: jeśli jest Ci zle to sie zwolnij:
          nikt sie nie zainteresuje jaka jest przyczyna narzekania
          i co za tym sie kryje.Osoby naciskajace SIE ZWOLNIJ pewnie
          sa mistrzani lub kimś innym nic nie robiacym, lub tak zapracowana osoba która
          nie widzi tego bałaganu.
          • Gość: :/ Re:złe myślenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.07, 21:43
            I masz wielką rację Robol!! Ci co tak piszą nie mają zielonego pojęcia co to
            jest strefa i jak tam jest naprawde. A Takata to niezłe bagno... i chciałbym
            żeby Ci co tak piszą znaleźli się w takiej np. takacie i popracowali na
            produkcji... ciekawe co by wtedy napisali :)
            • Gość: Marta Re:złe myślenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.07, 00:00
              Kazdy znajduje sie tam gdzie mu odpowiada. Ci ktorzy tak pisze
              poprostu woleli sie uczyc i dlatego teraz nie muszą pracowac na
              produkcji.
              • Gość: Waldek Re:złe myślenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.07, 21:36
                Niestety ale nie wszyscy są na utrzymaniu rodziców i nie stać ich na studia,
                dlatego właśnie muszą pracować w firmach na strefie aby muc skończyć studia i
                dopiero wtedy zdobyć lepszą prace. A wszyscy Ci którzy piszą że jak ci się coś
                nie podoba to się zwolnij to pewnie siedzą na mamusinym garnuszku i dostają
                pieniądze na te studia, niech spróbują trochę popracować aby opłacić rachunki i
                czesne za studia, a nie będą tacy mądrzy gdy będą zmuszeni pracować w TAKACIE
                lub na strefie w firmie podwykonawczej.
              • Gość: Marycha Re:złe myślenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.08, 23:24
                Marta piszesz takie smieci,ze zygac się chce...
            • Gość: szwaczka Re:złe myślenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.08, 10:56
              ja pracuję już ponad rok w Takacie i w cale nie narzekam w porównaniu z innymi
              zakładami jest super jeśli ktoś myśli inaczej to niech przeniesie się do
              Trellborga to wtedy pogadamy
          • Gość: o Re:złe myślenie IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 06.07.07, 10:12
            Ale jak ktos uwaza, ze jest zle, ze sa lamane prawa pracownikow, to niech zglosi
            to do PIP-u, a nie wylewa swoje zale na forum po raz enty..
            • Gość: nat takata IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 09.09.07, 21:03
              LUDZIE!!!!JUŻ DAJCIE SPOKÓJ JAK WAM ŻLE TO SIĘ ZWOLNIJCIE, NIKT ZA
              WAMI NIE BĘDZIE PLAKAŁ, A TYMBARDZIEJ WY.
            • Gość: Marycha Re:złe myślenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.08, 23:27
              Od tego jest forum,zeby pisac.Jak Ci się nie podoba,to pograj na
              gierce!
          • Gość: x bzdura IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.07, 18:53
            złe myslenie, znam osobe, ktora pracuje tam na najnizszym stanowisku czy tam
            srednim i nie narzeka, jest ciezko ale tylko dla leni co nie chce im sie
            pracowac albo podchodza do pracy jak do przymusu
            • Gość: szwaczka Re: bzdura IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.08, 11:01
              znam jedną pracownicę która zemną robi i mówiła mi że wcale nie będzie się
              przemęczać bo robi mniej niż pół normy i jej tak dobrze takich od razu bym
              zwolniła a nie trzymała
              • Gość: amor Re: bzdura IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.06.08, 09:47
                w klobucku zwalniaiom za male wyrobienia wiec komu wierzyc
                • Gość: ... Re:Do bzdura IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.08, 14:40
                  O co Ci konkretnie chodzi z tym Kłobuckiem, kogo i za co zwalniają. Przecież tam produkcja dopiero co ruszyła, więc nie widzę powodu, żeby mieli tam zwalniać ludzi z pracy za ilość.
              • Gość: Marycha Re: bzdura IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.08, 23:43
                I pewnie robi ładniejsze kierownice od Ciebie bo jest
                dokładna.Prawda?Prawda.Trzeba uwarzac,co się komu mówi bo frajerów
                nie brakuje.
    • Gość: Pracownik Re: TAKATA !!! Obóz pracy !!! IP: 62.159.242.* 06.07.07, 08:46
      Kompletnie sie z tym nie zgadzam.
      Praca jest jak wszedzie (sa plusy i minusy - ale to w kazdej firmie).
      Jak ktos chce zarobic wieksze pieniadze to pracuje wiecej - a pieniadze ladne
      mozna zarobic.
      Podwyzki dla calego zakladu zostały dokonane w ciagu roku we wszystkich
      działach.
      Urlopy sa zaplanowane dla wiekszosci pracownikow, a nie tylko dla tych co maja
      wykupione wczasy.
      Nie wiem skad takie informacje ? Ale sa nieprawdziwe.
      • Gość: ROBOL Re: TAKATA !!! Obóz pracy !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.07, 09:04
        Ci co sie uczyli nie muszą pracować na produkcji.
        Bo właśnie oni siedzą w biurach i odpowiadają za ten bałagan,
        to samo potrafiłby ten co skończył ZawodUFke.
      • Gość: Kaja Re: TAKATA !!! Obóz pracy !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.07, 21:56
        pare słów do pracownika!
        Po pierwsze to już wiemy że jeśli napisałeś komentarz o takiej treści to na
        pewno nie pracujesz na produkcji bo tam podwyżek jak nie było tak nie ma a
        nawet kierownice potaniały - klasa C z 14 na 10 a klasa E z 17 na 12 więc to
        raczej ty masz nie świerze wiadomości. A jeśli chodzi o urlopy to może i ludzie
        z biura się na nie załapali ale z produkcji niestety mała garstka, bardzo mała.
        Jeszcze lepsze jest to że wydali zakaz chodzenia do kadr i załatwiania swoich
        spraw, a niby to dlaczego?? czyżby ludzie z produkcji byli trendowaci,
        śmierdzieli czy coś w tym stylu skoro oddziela się produkcję od kadr? (nie
        ubliżając nikomu*).
        Dowiedz się najpierw czegoś więcej Pracowniku o płacach na produkcji a jak nic
        nie wiesz to sie nie udzielaj.
        • Gość: H i B Re: TAKATA !!! Obóz pracy !!! IP: *.centertel.pl 04.08.07, 19:32
          To chyba Ty nie pracujesz na produkcji. Podwyżki były i nie chrzań dziewczyno
          bzdur! Do kadr wolno chodzić i tu też jesteś w błędzie pisząc, że nie. Chcieli
          nam tylko ułatwić załatwianie spraw, żeby nie trzeba było stać w kolejkach
          przed 14:00 bo wszyscy spieszymy się na autobusy, więc jak chcesz to możesz tam
          iść osobiście. Wracając do podwyżek, to każdy trochę kumaty człowiek, który
          umie liczyć, to się skapnie, że podwyżki są od stu do pięćset zł. Tylko trzeba
          siedzieć i szyć a nie hihihi, palenie po szatniach, chodzenie do automatu i
          ploty! Ja pracuję na produkcji i zarabiam na nowym systemie 2000 zł wyrabiając
          normę 6, oczywiście bez sobót i niedziel, a przed zmianą systemu zarabiałam
          około 1700 zł. I co, to chyba jest podwyżka? A jak ktoś nie daje rady wyrobić
          normę, zarabiał 936 zł, a teraz ma przynajmniej 1250 zł podstawy + premia 200
          zł. Może to nie podwyżka - 500 zł na samej podstawie? Pomyśl dwa razy zanim się
          ośmieszysz gadając takie bzdury. Nigdzie w Wałbrzychu kobieta nie zarobi takich
          pieniędzy. Jeżeli chodzi o urlopy, to były są i będą, dostał każdy, za
          wyjątkiem osób pracujących krócej niż rok. Poza tym, warunki pracy są bardzo
          dobre, szefostwo jest dla nas przyjazne, jak trzeba wszystko można załatwić,
          człowiek sobie siedzi w cieplutkim, nikt mu nie stoi nad głową, nikt nikogo nie
          pogania, atmosfera w zakładzie jest fajna, dostajemy paczki na dzień kobiet, na
          święta, zaplecze socjalne jest w porządku, są zapomogi, pożyczki
          nieoprocentowane. Jak widać duuuuużo plusów!!!! A na zakończenie - ile ludzi
          tyle opinii.
          • Gość: krzyś-3-34 Re: TAKATA !!! Obóz pracy !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.07, 18:51
            na nowym systemie zarabiasz 2000zł ale zapomogi pożyczki i paczki
            wliczasz chyba do zarobku a być może jesteś z dalekiej wsi w której
            w maju leży jeszcze śnieg bo nie wierzę że od poniedziałku do piątku
            miesięcznie zarabiasz w 8godz. w.w. kwotę a co do atmosfery
            przełożony pracownik to nie powiedziałabym, że jes tak jak piszesz
            chyba że "dziub, dziub"
            • Gość: CZARNA Re: TAKATA !!! Obóz pracy !!! IP: *.ssp.dialog.net.pl 31.08.07, 23:53
              Na nowym systemie NIE ZARABIASZ 2,000 tyś KOLEZANKO tylko możesz
              wiele więcej tylko trzeba sobie przyćisnąć i wyrobić procenty po to
              chodzisz do pracy tak to są zarobki bez nadgodzin , pomijając
              fakt ,że ludzie na dolnej hali szyją więcej i 140% z palcem w d...e
              wyrobisz .Jeszcze jedno co do przełożonych to są w porządku nikt śie
              nie czepia bo nie ma do czego mi śie podoba , pracy jest teraz tyle
              że tylko wybierać , po co narzekać trzeba śie wżiąść do PRACY
          • Gość: pablo Re: TAKATA !!! Obóz pracy !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.07, 13:43
            Na strefie więcej możesz zarobić w TOYOCIE. Więc nie pisz że kobieta najwięcej zarobi w TAKACIE.
            • Gość: czarna Re: TAKATA !!! Obóz pracy !!! IP: *.ssp.dialog.net.pl 03.09.07, 14:36
              a owszem że więcej zarobi w takaćie mój mąż pracuje w toyocie to
              chyba wiem co mówię
            • Gość: kapitan Imprezka IP: *.ssp.dialog.net.pl 03.09.07, 14:44
              A może ktoś napisze jak było na impreżie w sobote w babiniczu jakie
              wrażenia i jak śiękomu podobało ?
            • Gość: Mała Re: TAKATA !!! Obóz pracy !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.08, 18:06
              A własnie,ze w Takacie zarobi więcej,pod warunkiem,ze pracuje juz
              trochę i ma tzw.wprawę.Ta procentowosc jest o d...ę rozbic!Na
              starych zasadach było lepiej.I jeszcze jedno;w Toyocie trzeba
              zapieprzac a tu się poprostu spokojnie pracuje.
          • Gość: roni Re: TAKATA !!! Obóz pracy !!! IP: *.sattom.pl 24.09.07, 10:46
            gosc hb to dupoliz
          • Gość: tabelega Re: TAKATA !!! Obóz pracy !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.08, 16:13
            słusznnie
            • Gość: ce Re: TAKATA !!! Obóz pracy !!! IP: *.ssp.dialog.net.pl 01.02.10, 18:32
              ciekawa praca
          • Gość: Marycha Re: TAKATA !!! Obóz pracy !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.08, 23:38
            HiB jestes kolejną osobą piszacą smieci...I kto ma Ci w to uwierzyc?
            Pracownicy Treleborga? Haha!!!!!!!
        • Gość: xxx Re: TAKATA !!! Obóz pracy !!! IP: *.range81-155.btcentralplus.com 08.08.07, 15:09
          Świeże, a nie "świerze". Dziewczyno, nie dziwię się już niczemu.
          • Gość: tak Re: TAKATA !!! Obóz pracy !!! IP: *.dialog.net.pl 30.03.10, 20:12
            tak
        • Gość: Marycha Re: TAKATA !!! Obóz pracy !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.08, 23:34
          Kaja niestety ma rację.
      • Gość: Kaja Re: TAKATA !!! Obóz pracy !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.07, 21:59
        i jeszcze jedno: jeśli takiś zachwycony tą pracą to wymień mi te plusy pracy w
        Takacie!!!
        Ciekawe co ciekawego jesteś w stanie wymyślić.
        Tylko nie pisz mi o paczkach na święta bo każdy zakład na strefie je organizuje
        a jak nie paczki to bony lub kase więc.....??? no prosze... zacznij
        wymieniać...
        • pinkch1 Re: TAKATA !!! Obóz pracy !!! 04.08.07, 09:53
          Przeczytalem wiekszosc forow pracy w WSSE. wszystkie maja jedna ceche wspolna.
          narzekanie na trudna prace. sa tez tacy ktorzy bronia danego zakladu. wniosek
          jest w sumie prosty. powinno powstac jedno forum dla narzekajacych - i niech oni
          sobie czytaja swoje malo konstruktywne uwagi. drugie forum dla chwalacych swoje
          zaklady pracy - niech oni wymieniaja sie swoimi doswiadczeniami po to aby kazdy
          z nich mial coraz szerszy obraz wokol siebie i mogl poprawiac istniejaca sytuacje.

nikt nie zmieni sytacji - zawsze beda maruderzy - to ci ktorym nauka przeszkadzala
          • Gość: wujek "dobra rada" Re: TAKATA !!! Obóz pracy !!! IP: *.ssp.dialog.net.pl 04.08.07, 12:44
            Prosta rada: zacznijcie strajkować
            • Gość: qqq Re: TAKATA !!! Obóz pracy !!! IP: *.unregistered.net.telenergo.pl 04.08.07, 13:09
              Niestety, do sprawnego i skutecznego strajkowania trzeba mieć niezawodną
              organizację, a nie rozgoryczoną grupkę niedouczonych indywidualistów.
              • Gość: Muua Re: TAKATA !!! Obóz pracy !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.07, 17:18
                Ja ostatnio przyjęłam się do Start People dawny Creyf's i bez nadgodzin mam
                1000zł i 2 dni urlopu płatnego na misiąc. Można u nich też składać dni i
                pojechać sobie na tydzień na urlop płatny. Myślę że z nadgodzinami będe mieć 1500
                • Gość: re do muua Re: TAKATA !!! Obóz pracy !!! IP: *.access.telenet.be 02.09.12, 13:18
                  to niezle dziobiesz rowek
          • Gość: B Re: TAKATA !!! Obóz pracy !!! IP: *.centertel.pl 04.08.07, 19:36
            Narzekają tylko Ci, którym nie chce się pracować a chcieliby zarabiać kokosy,
            takim ludzim wszystko przeszkadza.
      • Gość: TAKATOROBOL Re: TAKATA !!! Obóz pracy !!! IP: *.tvkg.net 14.08.07, 19:53
        pracuje w Takacie już kilka lat i znam tą pracę doskonale.Uwierzcie mi znam
        gorsze miejsca gdzie pracuje się ciężej i jeszcze prosi szefa co miesiąc o
        wypłatę płaconą ratami a w Takacie są jednak możliwości zarobienia niezłej kasy
        .jak się komu nie podoba to za leżenie płacą w burdelu .Pozdrawiam
      • Gość: moralistka Re: TAKATA !!! Obóz pracy !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.10.07, 10:29
        Gdie Ty masz te podwyżki? chyba,że normy?bo to jedyne co jest
        regularnie podwyższane Co masz na myśli przez sugestie,,pracować
        wiecej''?cały miesiąc bez wytchnienia?wszystkie soboty i niedziele?
        po ile godzin?16?by móc godnie utrzymać rodzine? owszem można
        zarobić ale jakim kosztem?popieram Kaje zakaz wejścia na kadry to
        ubezwłasnowolnienie pracownika czysta dyskryminacja!
    • Gość: XX Re: TAKATA !!! Obóz pracy !!! IP: *.centertel.pl 05.08.07, 16:31
      Draga Natalko!
      Napiszę Ci na ten temat tylko parę zdań. Otóż, jeśli twierdzisz: że tak
      strasznie Ci źle w tym zakładzie, że praca w nim jest taka niezdrowa, nie
      starcza Ci na życie i wszystko Twoim zdaniem jest na nie, lepiej jest w
      Toyocie, Faurecii, a praca przez firmy pośredniczące jest lepiej płatna, to
      jest dla Ciebie tylko jedno wyjście. Jak masz tak narzekać, być niezadowolona,
      opowiadać naokoło jakieś bzdury na temat tego zakładu to poprostu się zwolnij.
      Markety, Toyota i Faurecia czekają na ludzi z otwartymi rękoma. Jest tam
      teraz "kupa" wolnych miejsc, bo ludzie jakoś nie chcą tam pracować, a Ty
      piszesz, że zarabia się tam więcej niż w Takacie, nawet będąc przyjętym przez
      np. Adeco. Jeśli tak jest, że faktycznie w Takacie jest tak źle to wyjaśnij mi
      dlaczego ludzie, którzy odeszli z Takaty, bo myśleli, że zarobią gdzieś więcej,
      wracają? Nawet wracają z zagranicy...
      • Gość: * Re: TAKATA !!! Obóz pracy !!! IP: *.ssp.dialog.net.pl 05.08.07, 16:34
        Nikt nie wraca, przestań pieprzyć. Pracuję w Takacie i wiem jak jest.
        • Gość: xyz Re: TAKATA !!! Obóz pracy !!! IP: *.centertel.pl 05.08.07, 17:30
          Ja też tam pracuje, już kawał czasu, i zgadzam się z osobą, która Twoim zdaniem
          pieprzy. Zwolniłam się z Takaty, byłam w Niemczech, potem pracowałam w Faurecii
          i wróciłam do Takaty. Nie żałuję, bo nigdzie w Wałbrzychu tyle nie zarobię.
    • Gość: mada Re: TAKATA !!! Obóz pracy !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.07, 11:47
      ojoj ale smiszne te niektore wypowiedzi ale przeciez nikt nikogo
      wolami do takaty nie zaciagal PRAWDA?
      • Gość: xxxxxxxxx Re: TAKATA !!! Obóz pracy !!! IP: *.centertel.pl 08.08.07, 23:14
        O WŁAŚNIE, RACJA NIKT NIKOGO NIE ZMUSZA DO PRACY W TAKACIE. A POZA
        TYM POWIEDZCIE MI CZY TAK WYGLĄDA OBÓZ PRACY:
        ROMANSE, ŻONACI FACECI CHODZĄ DO DAMSKIEJ TOALETY ZE
        SWOIMI "PRZYJACIÓŁKAMI", KAŻDY Z KAŻDYM JUŻ TO ROBIŁ, LIDERKI
        ODBIJAJĄ SOBIE MĘŻÓW, BRAKARKI SKANUJĄ PUSTE KODY ZA PIENIĄDZE,
        LUDZIE PO TRZY RAZY ODDAJĄ JEDNĄ KIEROWNICĘ, URLOP NA TELEFON MOŻNA
        BRAĆ DO WOLI, ŻEBY BYĆ PRZEŁOŻONYM WYSTARCZY SKOŃCZYĆ
        PODSTAWÓWKĘ....... MOŻNA TAK WYMIENIAĆ BEZ KOŃCA. WIĘC NIECH NIKT
        NIE PISZE, ŻE TO OBÓZ PRACY, BO W OBOZIE SĄ JAKIEŚ ZASADY.
        • Gość: hana Re: TAKATA !!! Obóz pracy !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.07, 10:51
          noooo własnie ktos kto pracuje w takacie jakis czas zlego slowa na
          ten zaklad nie powie bo naprawde jak ktos chce zobaczyc oboz pracy
          to zapraszam do PRODAKA wtedy zobaczycie co to jest oboz
        • Gość: obserwator Re: TAKATA !!! Obóz pracy !!! IP: *.centertel.pl 22.08.07, 00:03
          chcialem skomentowac fragment jednego z postow:

......................BRAKARKI SKANUJĄ PUSTE KODY ZA PIENIĄDZE,
          LUDZIE PO TRZY RAZY ODDAJĄ JEDNĄ KIEROWNICĘ,.........................

dochodze do wniosku ze to chyba jest prawda, a czemu tak wlasnie
          mysle? wystarczy "czytac" codzien raport by zauwazyc, jak uczynilem
          to ja, ze odkad niektore brakarki sa na urlopie, to tak zwani
          przodownicy pracy, czyli osoby ktore oddaja najwiecej kierownic,
          nagle spadaja z normy o ponad polowe, dla przykladu - osoba szyjaca
          po 10, 11 sztuk nagle oddaje po 5 sztuk. ???????? mnie tez
          strrrrasznie dziwi. a najlepsze w tym wszystkim jest to, ze ani
          lider ani nikt wyzej nie zauwaza tego badz nie chce tego zauwazyc.
          tak wiec - uczciwi do pracy, walczcie o premie, a kretacze nie
          martwcie sie, urlopy sie przeciez koncza a razem z nimi zla
          passa.....
          • Gość: moralistka Re: TAKATA !!! Obóz pracy !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.10.07, 11:02
            Masz racje OBSERWATORZE wszyscy wiedzą o tym kto kroi i nikt z tym
            nic nie robi a dla czego odp.jest prosta u nas panuje stara zasada
            pracownik nie kabluje na pracownika!a lider musiał by być skończonym
            kretynem,żeby uważać,że machając nogami przez 8godz.można zrobić
            10sztuk lub znajdując całą rynienkę gumek wyciętych cm/cm u
            pracownika wieżyć ,że zdążył je naciąć w między czasie wykonując w
            tym dniu ww norme.Dlaczego nie reaguje?bo formalnie ma wykonany plan
            podniesioną średnią na lince a montaż niech się martwi!
        • Gość: x male podsumowanie............. IP: *.centertel.pl 26.08.07, 16:31
          Ja mysle o tych wszystkich "plotkach" ze cos w tym musi byc. Zadna
          plotka sie nie bierze z nikad. Uwazam ze te "zarzuty" byly kierowane
          do konkretnych osob. Kazdy kto ma cos na sumieniu juz napewno
          zastanowil sie nad trescia posta na ktorego odpowiadam. Jak pisal
          obserwator wystarczylo tylko uwaznie poczytac raport i juz wszystko
          jasne.... A najbardziej boli to ze liderzy tez biora udzial w
          tych "przekretach".... Zastanawia mnie tylko czy ktos stojacy wyzej
          majstry kierownik nie widza tego i czemu sie tym nie zainteresuja?
          • Gość: orlik Re: male podsumowanie............. IP: *.aberger.de 14.01.10, 11:20
            jak jest tak żle w tej firmie to czemu nie poszukacie sobie innej
            pracy. Zyjemy w kapitalizmie i tylko pieniądz ma władze, o tym
            musicie pamiętać bo i tak nic się nie zmieni.

pozd i życze dużo szczęścia
        • Gość: Marycha Re: TAKATA !!! Obóz pracy !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.08, 00:11
          Ty xxxxxxxxxx z tymi romansami i kiblami to Cię ponioslo!Pierdoły
          piszesz ale to pewnie dlatego,ze masz kompleksy i to nie chude!
          Haha...Co do reszty,to się nie wypowiadam,moze to i prawda bo kiedys
          cos takiego słyszałam.Napewno prawdą jest to,ze tych parę osób,które
          tak namiętnie broni Takaty pracuje w niej po parę lat,mają wprawę i
          potrafią szybciej szyc.kazdy uczen po miesiącu ma dosc.Zostaje się
          tam,gdy nie ma wyjscia i czeka na lepsze czasy.Atmosfera jest nie
          fajna,normy zbyt duze,skóry okropne ale wymagania ogromne! Nie
          wierzycie?Pogadajcie z tymi w zółtych kszulkach,kto odwazniejszy,to
          Wam powie,co mysli o tym obozie pracy.Gdyby o tym,co tu się wypisuje
          wiedział sam Pan Shigehisa Takada,to zmiany nadeszłyby napewno...
    • Gość: xyz miało być o obozie pracy.... IP: *.centertel.pl 10.08.07, 12:48
      Albo mi się wydaje, albo to forum miało tytuł Takata obóz pracy. A
      tu ktoś coś pisze o romansach.... Skoro juz odbiegamy od tematu i
      piszemy o wszystkim to chcę tylko napisać, że Andrzej L. od Ewy z
      linki to najfajniejszy facet w tym zakładzie!!!! Pozdrowienia dla
      Andrzeja!!
      • Gość: mmmm Re: miało być o obozie pracy.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.07, 23:59
        tak mowa o zakladzie ale czy w obozie sa takie luzy chyba nie pozdro
        dla calej linki marzeny m-g
        • Gość: pracownica Takaty Re: miało być o obozie pracy.... IP: *.centertel.pl 11.08.07, 16:41
          dzięki za pozdrowienia!
          • Gość: gość;nat Re: miało być o obozie pracy.... IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 12.08.07, 21:31
            zgadzam się to obóz, ale jest fajnie,trochę można się pośmiać z
            romansów,z przekrętów niektórych osób, i nikt jakby tego wszystkiego
            nie widzi to jest ciekawe, a cała TAKATA czasami buczy.
            • Gość: Gość-Nat Re: miało być o obozie pracy.... IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 28.08.07, 12:42
              LUDZIE! DOSYĆ TEJ ZABAWY WEŻCIE SIĘ ZA ROBOTĘ BO KIEROWNICE
              POTRZEBNE!!!JUŻ CHYBA NAGADALIŚCIE SIĘ I OBGADALIŚCIE KAŻDEGO CO
              TRZEBA DOŚĆ TEGO DO ROBOTY BO TO NIEŁADNIE GADAĆ NA SWOJEGO
              PRACODAWCĘ,KTÓRY JESZCZE DAJE WAM WYPŁATĘ NA CZAS I PRACĘ. OPANUJCIE
              SIĘ DOŚĆ TYCH BZDUR!!!!!!!!!!!
              • Gość: xy Re: miało być o obozie pracy.... IP: *.isp.tvkg.net 28.08.07, 18:42
                ja pracuje w tym zakładzie 3 lata i gdybym nie musiał to dawno by
                mnie tam nie było!sytuacja mnie zmusza do pracy w takacie.jedyne co
                moge zrobić to znajomym odradzam tą prace, szkoda ich zdrowia,
                nerwów itp. co do skanowania "pustych kodów -zgadzam się, sama
                widziałam jak to się robi,uczciwy człowiek się tam niczego nie
                dorobi, takich tam nie lubią...pozdrawiam linke m.m.g.-
                wspolczucia,jak wy z nią dajecie rade?ta baba jest nie do życia, no
                chyba że się jej włazi w tyłek,a takich tam nie brakuje!!!!
              • Gość: Marycha Re: miało być o obozie pracy.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.08, 00:21
                Ty Gosc-Nat wez się tez do roboty!...Wystarczy poczytac,co niektóre
                tutaj wypowiedzi i wiadomo,kto kim jest!A to dobre!
        • Gość: wierny fan Re: miało być o obozie pracy.... IP: *.centertel.pl 14.08.07, 17:42
          dzieki za pozdrowionka! m.m.g. jest zarozumiala, ma wiecznie jakies
          problemy i ciagle stroi fochy..... mysli ze jak ma troche lepsze
          stanowisko to juz jest jakas wielka dama, kazdego moze gnoic i ze
          nikt jej nie moze podskoczyc.... oj, przejedziesz sie paniusiu! nic
          nie moze przeciez wiecznie trwac....! hehe
          • Gość: hana Re: miało być o obozie pracy.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.07, 19:16
            NOOO co zesłał ''LOS'' trzeba będzie stracić haha
      • Gość: x Re: miało być o obozie pracy.... IP: *.centertel.pl 18.08.07, 17:36
        Ja uważam, że najfajniejszy facet a Takacie, to lider Tomek z dolnej
        hali!
        • Gość: ziomek Re: miało być o obozie pracy.... IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 22.08.07, 19:48
          Tomek? dobre sobie. No ale skoro leci sioę na wygląd... Tylko abyś potem się nie
          zdziwiła jak jak Ci skórą w twarz rzuci:) Pozdrowionka
        • Gość: Marycha Re: miało być o obozie pracy.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.08, 00:24
          Podobno na dolnej hali jest lepiej,niz na górnej.To nawet
          pocieszajace.
      • Gość: ANDI Re: miało być o obozie pracy.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.07, 17:38
        Wielkie dzięki za pozdrowienia z poszanowaniem ANDI
    • Gość: xxxxxxxxxxxxxxx ehhh te kierownice..... IP: *.centertel.pl 14.08.07, 22:49
      A ja słyszałem, że kierownice z Takaty sprzedają na Allegro!!!!
      hehehehehehe!! Zapraszam do licytacji!
    • Gość: xxxxxxxxxxxxx timy IP: *.centertel.pl 14.08.07, 22:55
      A co myślicie o timach? Moje zdanie jest takie, że timy się obijają,
      dostali podstawe i zamiast oddawać po 45 kierownic, oddają po 20.
      Śmiech na sali, a raczej hali! Buahahahaha!!!!

P.S.
      gorące jak słońce, pozdrowienia dla pani "lider tim" !! Ola ma timy
      a timy Olę!! Hahahahaha! A co ma z tego całego cyrku zakład?
      • Gość: pracujący Re: timy IP: *.centertel.pl 15.08.07, 18:33
        "Ola tim" przechodząc przez halę pozostawia za sobą zapach jak
        skunks, nie trzeba podnosić głowy a wiadomo kto przeszedł.
        Znam nazwisko brakarki, która skanuje kierownice za pieniądze ale
        jakbym powiedziała o tym kierownikowi to by M N I E zwolnił. Poza
        tym takich ludzi jak wyżej wymienione osoby tj. Ola tim + niektóre
        brakarki, które za nic dostają pieniądze od firmy (bo od kiedy za
        rozsiewanie swojego wątpliwego zapachu się płaci pracownikowi?) na
        zakładzie jest więcej. Zwykły szwacz musi na swoją podstawę dobrze
        się naszarpać, a darmozjady były, są i będą. Takie jest życie,
        uczciwemu zawsze wiatr w oczy wieje. A najprzykrzejsze jest to, że
        często takim zwykłym szwaczem są ludzie po studiach lub studiujący i
        na tyle ambitni, że nie będą wchodzić przełożonym.... wiadomo gdzie,
        więc robią swoje i milczą z godnością. A szefostwo z wyższym
        wykształceniem nie potrafi lub nie chce zrobić z tym porządku, albo
        jest im poprostu wygodnie, że jest jak jest. Mam nadzieję, że nowo
        panujący Pan Prezes przeprowadzi wywiad wśród ludzi i zrobi z tym
        porządek.
        • Gość: MIG133 Re: timy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.07, 18:05
          CZEŚĆ JAK MASZ JAKIEŚ SPRWAWY I CO DO PRZEKRETÓW W TAKACIE TO MASZ
          TAM TAM RADE PRACOWNICZA TAM JEST TAKA JEDNA CO CZEKA BY TYKO
          ROZWLIĆ KLANY POSZUKAJ
          • Gość: ona Re: timy IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 24.08.07, 16:43
            a co do tych kodow skanowanych po trzy razy!- skad wy cos takiego
            wiecie? chyba sami to proponowaliscie a teraz sie urwalo i
            narzekacie. brakarki sa w porzadku.pozdrowienia dla was kobietki.
        • olo.21 Re: timy 26.08.07, 19:24
          jesteś zwykłym prostakiem Ola jest ok dziewczyna i też wiele lat
          szyła kółka tylko ma więcej niż ty w głowie i dlatego awansowała a
          ty jesteś poprostu zazdrosny !!!!!
        • Gość: gosc Re: timy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.10.07, 20:54
        • Gość: gosc Re: timy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.10.07, 20:58
          popiram z pelna stanowczoscia trzeba tyrac jak wol zeby zarobic a
          taka np drogeria OLA ruski zaduch roznosi gazowke najlepsze jest to
          ze nie wiadomo kto i za co bieze tam pieniadze a lazi ich tylu po
          chali w ta i nazat mu musimy robic jak woly:D
          • Gość: Czarna Re: timy do Gość IP: *.ssp.dialog.net.pl 19.10.07, 14:35
            Ty GOŚĆ te forum jest założone po to żeby pisać o naszej firmie co
            śię w niej dzieje co śię nam podoba ,co można byłoby zmnienić a nie
            wypisywanie pierdół na temat perfum oli skoro je kupiła tzn.że śię
            jej podobają i gó.. ćię to obchodzi .Napisz coś względnie mądrego a
            jak nie to morda w kubeł .Jak jesteś mocny to powiedz jej w oczy ,że
            drażni ći nos ,albo lepiej zorientuj śię czy TOBIE NIE ŚMIERDZI W
            NOŚIE .I nie obgaduj ludzi TROLU
      • Gość: gosc Re: timy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.10.07, 20:52
        dobre spostrzezenie te timy to jedna wielka porażka a prowadząca OLA
        jeszcze większa a gustu do perfum żadnego chodzi spryskana jak
        drogeria cud że sie jeszcze nie udusiła od tego smrodu
      • Gość: Marycha Re: timy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.08, 23:47
        Kto robił w timie,to wie,jak jest.Wystarczy jedna osoba,która
        np.tyły zle klei i więcej jest wykanczania i poprawiania! Pewnie,ze
        lepiej jest szyc samemu,jest nawet szybciej.Ja tez byłam w timie.Nie
        od razu się obijałam ale jak zobaczyłam,ze nie ma sensu ...Mają
        rację,ze się obijają,te timy to niewypał straszny!!!
      • Gość: arczi atmosfera IP: *.adsl.inetia.pl 19.07.08, 14:14
        Jaka naprawde atmoesfera panuje w firmie? Widze po wypowiedziach ze
        kazdy obraza kazdego i chyba nie najlepiej z nia jest. Czy to jest
        firma japonska i kultura pracy taka jak w innych firmach japonskich?
        A gory dzieki za prawdziwe wypowiedzi.
    • Gość: ona [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.07, 15:50
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • Gość: Niosący światło magistry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.07, 00:35
        Witam.
        Tak przypadkiem trafiłem na to forum "sfrustrowanych magistrów
        szwaczy" .Pracowałem w waszej firmie a teraz pracuję w
        F....zapraszam do nas . Za pół roku bedziecie pisać to samo o naszej
        firmie . Następnie " Frustromagistrzy pójdziecie gdzieś indziej i
        dalej okaże się że tam też są obozy pracy .
        Więc zamiast narzekać i robić błędy ortograficzne załóżcie własne
        firmy i po kłopocie .
        A wywlekając wewnętrzne sprawy firmy na forum publicznym dajecie
        świadectwo samym sobie .
        • Gość: MAGDA Re: magistry IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 18.08.07, 20:18
          Chociaż pracuję w Takacie zupełnie się z Tobą zgadzam.
          "Wszędzie dobrze gdzie nas nie ma".
          Niektóre z tematów tu poruszanych są żenujące.
          Ale jak trzeba się zebrać by coś wywalczyć,to wszyscy chowają
          głowy w piasek i udają że ich nie ma.
          • Gość: ciekawy? Re: magistry IP: *.centertel.pl 18.08.07, 21:05
            Co Cie tak bardzo tu zazenowalo???? Ze ludzie prawde pisza
            o "przekretach"????
            • Gość: ziutek Re: magistry IP: *.centertel.pl 18.08.07, 22:53
              witam stalych fanow tegoz fascynujacego forum :) nie wiem czy ktos
              to zauwazyl ale jak nie bylo naszej szanownej wciaz
              sfochowanej "miss leader" (poniewaz wyruszyla na darmowe wczasy bo
              przeciez "nie stac ja" na nie... no coz - nie wazne...) czy nie
              uwazacie,ze lekko pracowalo sie bez permanentnej opryskliwosci i
              braku szacunku wobec swoich pracownikow nagminnie stosowanej przez
              w/w... wprost boska atmosferka wisiala w powietrzu ... zero
              zamieszania... wrecz wymarzone warunki pracy
              Marzenko dajemy ci jeszcze rok wczasow pod grusza ;*
              • Gość: ziomak Re: magistry IP: *.centertel.pl 18.08.07, 23:00
                ludzie kto te szroty wasze kupi...
              • Gość: zniesmaczona Re: ????? IP: *.centertel.pl 19.08.07, 10:10
                Witam!!! Nie narzekajcie tak ludzie na tę pracę. Jak nie chcecie tu
                dłuzej juz pracować to nikt Was tu nie trzyma! Co wolicie? Takatę
                czy bezrobocie do cholery? Jak coś sie Wam nie podoba to macie prawo
                do zrezygnowania z pracy skoro tak twierdzicie, że tu jest źle. Czy
                ktoś Wam kazał tu pracować do cholery?! I jeszcze jedno: co Wy
                chcecie od Marzeny? Przecież ona tylko wykonuje swoją pracę.
                • Gość: koleżanka z pracy Re: ????? IP: *.centertel.pl 19.08.07, 14:01
                  No wlasnie, co wy wszyscy chcecie od Marzenki????? Piszecie te
                  wszystkie komentarze na jej temat, bo zazdroscicie jej stanowiska. A
                  to, ze czasami jest nie w humorze, to normalne, bo przeciez kazdy z
                  nas ma czasami gorszy dzien. Tak wiec zastanowcie sie ludzie zanim
                  napiszecie takie brednie!!!!!

Marzenka! Nie przejmuj sie glupimi komentarzami!
                • Gość: dgsdfa Re: ????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.08, 00:21
                  Kłobuck górą hihihihihi ;-))))
              • Gość: ona Re: magistry IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 24.08.07, 16:26
                nie zgadzam sie z niektorymi bredniami!wypisujecie takie bzdury ze
                az pusty smiech ogarnia.praca jak kazda inna,nigdzie was nie
                posadza i nie beda placic za podpieranie sie.jakie zmuszanie do
                pracy w soboty i w niedziele??!!! chcesz to zostajesz! w zadnym
                zakladzie nie spotkalam sie z takim socjalem jak w takacie.pracuje
                juz 2 lata w takacie i nienarzekam. na kazde swieta sa
                paczki,prezenty na dzien kobiet, doplacanie do wczasow.gdzie tak
                jest?a co do marzeny to zastanowcie sie troche!ona jest takim
                pracownikiem jak kazdy z nas,wykonuje swoje obowiazki i tyle! jest w
                porzadku tylko zeby od niej oczekiwac wszystkiego co naj to trzeba
                tez cos z siebie dac! nie jednemu tylek obronila, a teksty ze jest
                nie fajna itd itd to nie jest sprawa zawodowa. jej nie placa za to
                zeby byla mila.wszystko co potrzeba da rade zalatwic,jest w porzadku
                i przestancie pieprzyc glupoty!ludzie nie sluchajcie takich glupot
                co do takaty i jej pracownikow.atmosfera w pracy jest super. a co do
                nie ktorych- wezcie sie za prace niz gadac bzdury.sami z pewnoscia
                nie jestescie lepsi.a jak macie choc troche odwagi to powiedzcie co
                was boli prosto w oczya nie tu tchurze. bo napewno tylek obrabiacie
                a w pracy tylki lizecie jak nikt! jeszcze sie taki nie narodzil co
                by komus dogodzil!!! pozdrowienia dla wszystkich z linki m m g
                • Gość: obserwator Re: magistry IP: *.centertel.pl 24.08.07, 22:51
                  Aaaaaaaaaale Ty się mądrzysz! Jesteś taka mądra, że aż dech w
                  piersiach zapiera! Ehhhhhh..... Pewnie nawet nie wiesz o co "kaman".
                  Już piszę - pisze się "tchórz" a nie "tchurz".....
                  A skoro już piszesz o odwadze, to ciekawe czemu się nie
                  przedstawiłaś???????? A może Ty też jesteś "tchurz" ???
          • Gość: moralistka Re: magistry IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.10.07, 12:19
            Pracuje W TAKACIE pare ładnych lat znam tu prawie wszystkich.
            Pamiętam swoje pierwsze kroki na tym zakładzie wiecie co mnie użekło?
            super atmoswera jaka tu panowała,że stary pracownik odrywał się od
            swojej pracy by pomóc swojemu młodszemu stazem nie doswiadczonemu
            koledze nie było zazdrośći zawiści donosicielstwa ,,młody"nie czuł
            się jak intruz.Kiedy mialam problem nie musiałam prosić nikogo o
            pomoc zawsze jakiś starszy pracowmik podszedł,,młoda z czym się tak
            męczysz ?pokaż to!"wytłumaczył,pomógł,poprawił i to było fajne!w
            naszym zakladzie tak jest do dziś to ta atmosfera trzyma ludzi to do
            niej wracają z innych zakladów gdzie miało być lepiej Kapusiów tu
            się nie toleruje!Tyle,że stara gwardia już sie wykrusza większośść
            teraz to ;;młodzi"a oni nie przejmujątej aury .Kiedyś jak był bunt
            to wszyscy trzymali się razem nikt się nie wyłamywał teraz jeden
            ogląda się na drugiego niema tej jedności Przewineło sie przez te
            lata wielu,,żądzących i pewnie wielu sie przewinie pytanie tylko jak
            będą odchodzić?Czy tak godnie jak JAREK MIGACZ(pozdrowienia dla
            starego majstra)Pożegnamy ich z łzami czy z ulgą?to zależy od nich!
            ILE KOSZTUJE HONOR?CZY WARTO SPRZEDAWAĆ SWOJE ZASADY BY UTRZYMAĆ
            STANOWISKO? przecież i tak kiedyś przyjdzie się pożegnać więc pomyśl
            Liderze wolisz by za Tobą pluto czy żegnany z łzami jak J.M ?KTÓRY
            UMIAŁobstaćza pracownikiem. Ja wiem,że góra was gnoji a wy wyżywacie
            się na nas.Ale przecież tak nie dawno byliście jednymi z nas ,znacie
            to życie od drugiej strony biurka wiec właśnie od WAS wymagamy
            byście rozumieli nasze problemy i potrzeby właśnie WY KOLEDZY OD
            IGŁY macie obowiązek ująć sie za NAMI nie unoście dumnie głowy ,nie
            czujcie się lepsi to jest tylko stanowisko i sami wiecie jak kruche.
    • Gość: sanepid Re: TAKATA !!! Obóz pracy !!! IP: *.centertel.pl 19.08.07, 14:10
      Juz Ci pisze droga Natalko co mysle o tym zakladzie. Praca sama w
      sobie nie jest zla, ale warunki? Tragedia! Chodzi mi o smrod
      panujacy na hali. Nie "zapach" rozpycholu czy kleju, ale brzydki
      zapach ludzi, tj: brudne skarpety, niemyte zeby, pot, nieraz nawet
      mocz!! Zastanawiam sie czy wy ludzie sie wogole myjecie?! Nie macie
      w domach wody do cholery! Przychodzicie po weekendzie w dodatku na
      druga zmiane z brudnymi rekami, stopami.... Fuuuuuuj! Albo wchodzac
      na hale tygodniowe nieprane koszulki pryskacie dezodorantami a
      wychodzac z pracy, przepocone cialo... Wstyd! Trzymajcie tak dalej a
      zamkna Takate za zatruwanie srodowiska....
      • Gość: plantator Re: TAKATA !!! Obóz pracy !!! IP: 80.51.17.* 23.08.07, 10:24
        najlepiej pisac o kims jak smierdzi a wlasnego smrodu to sie nie
        czuje ?. pozdro dla linki Marzenki.
        • Gość: Wielki Szu Znudzony... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.07, 07:22
          Nudzą mnie teksty tych internautów, którzy tak bronią TAKATY. Nie mówię, że jest
          tragicznie, ale nie jest też kolorowo w tym zakładzie. Ostatnio zauważyłem , że
          w TAKACIE zaczyna się szerzyć tzw. MOBBING. Tak, tak. I to nie tylko ja
          zauważyłem. Jest mnóstwo pracowników, którzy tak twierdzą. Większość z was wie z
          pewnością o co mi chodzi, a reszta niech się domyśli.
          P.S.: Pozdro dla Najładniejszej Liderki w takacie, Kasi z dolnej hali.
          • krzys-3-34 Re: Znudzony... 24.08.07, 18:58
            całkowicie sie z tobą zgadzam pracuje w tym zakładzie od pięciu lat
            i co roku zamiast coraz lepiej to dzieje się coraz gorzej
            • Gość: siwa Re: Znudzony... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.07, 16:42
              Pracuje w tym "obozie"ponad 6 lat.ktos dobrze zauwazyl ze ile osob
              tyle opini.Prawda tez jest ze za siedzenie nikt nie bedzie nam
              placil.Jak w kazdej pracy sa plusy i minusy.Nikt nas tu sila nie
              zmusza do roboty,droga wolna,ale gdzie pujdziecie
              zarabiac "grube"pieniadze?Moze do Trelleborga?Albo do Toyoty?NSK tez
              stoi otworem.Mozna tak wymieniac jeszcze kilka zakladow na strefie i
              nie tylko ale czytaliscie opinie ludzi TAM pracujacych?Pisza to samo
              co wy tutaj.Wszedzie wielki syf i balagan,obozy pracy i takie
              tam.Przelozeni chamscy i z wiecznym fochem,donosza na
              innych.WSZEDZIE tak jest nie oszukujmy sie.I jescze najwazniejsze
              KASA-takie mamy realia w ty kraju i zarobki sa wyrownane.A w Takacie
              kto szyje swoje ty ma nienajgorsze pieniadze robiac tylko 5 dni w
              tygodniu,8 godz.dziennie.Bez zadnych setek do tego nikt nas nie
              zmusza,tylko w miare jedzenia apetyt rosnie i ile by nam nie dali to
              wciaz bedzie malo.Np.w sklepie pracujac praktycznie caly
              dzien,musisz do tego znosic czasem okropnych klijentow z usmiechem
              na twarzy nie zarobisz nawet 1000zl.Wiec moze czasem warto cieszyc
              sie z tego co mamy i pomyslec ze:"Nigdy nie jest tak zle zeby nie
              moglo byc gorzej"Pozdro dla OPTYMISTOW.
              • Gość: ja Re: Znudzony... IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 26.08.07, 20:47
                Ja pracuję w takacie 7 lat i całkowicie zgadzam się z twoją
                opinią .Pozdro dla całej starej załogi
              • Gość: Benio Re: Znudzony... IP: *.wlb.vectranet.pl 04.02.08, 11:42
                Gratuluję b.mądrej i dojrzałej odpowiedzi dla wszystkich malkontentów
                wszyscy nie zadowoleni mogą wyjechać i zarabiać 1000 euro a nie 1000 zł
                jak to czynią setki tysięcy osób
                • Gość: paweł Re: Znudzony... IP: *.ssp.dialog.net.pl 05.02.08, 18:25
                  Coś mi śię wydaje ,że niektóre wypowiedzi pochodzą od jednej i tej
                  samej osoby ćiekawe od której
                  • Gość: kamila Re: Znudzony... IP: *.gprs.plus.pl 09.03.08, 19:27
                    Ja pracuje w takacie 2 miesiące i uważam ze to jest praca dla ludzi
                    ktorzy chcą pracowac a nie pujsc do pracy i patrzec na zegarek za
                    ile do domu.jak ktos ma lenia i podchodzi w taki sposób do pracy to
                    nigdzie mu nie bendzie dobrze. teraz niem tak jak kiedys czy sie
                    stoi czy sie lezy 1000 sie nalezy.pozdrawiam
                    • Gość: fumfel Re: do kamili IP: *.ssp.dialog.net.pl 10.03.08, 11:08
                      No proszę tyle determinacji i mądrych słów u człowieka ,który
                      pracyje tak krótko bierzcie przykład starzy pracownicy!!!!!!!!!
                      • Gość: fumfel Re: do gośc IP: *.ssp.dialog.net.pl 11.03.08, 22:42
                        nie cwaniakuj śmierdzielu jak chcesz poprawnej polszczyzny to na
                        forum miodka
                      • Gość: azazee Re: do kamili IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.08, 02:10
                        tyż jestem nowa
                        górna hala, liderka pani M.
                        beznadziejna ciągle galopująca instruktorka...
                        ale..
                        mi pasuje
                        wycHodzę z tego założenia że wszędzie dobrze gdzie nas nie ma
                        (Z DRUGIEJ STRONY... GDYBYM PCOWAŁA TU 10 LAT, BYĆ MOŻE MÓWIŁABYM
                        NACZEJ)
                    • Gość: gość Re:do Kamili IP: *.ssp.dialog.net.pl 11.03.08, 17:48
                      Czy ty dziewczyno kiedykolwiek miałaś słownik ortograficzny w ręce?
          • olo.21 Re: Znudzony... 26.08.07, 19:39
            mobbing-bzdura nigdzie nie widziałem takich luzów jak w takacie
            super atmosfera i ciągle śmiech na hali jak Ci zle to zmień sobie
            zmiane
            • Gość: Wielki Szu. Re: Znudzony... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.07, 07:21
              WAL SIE OLO!!! Każdy ma prawo do swojego zdania. I wiele, naprawdę uwierz mi
              Olo, mnóstwo ludzi podziela moje zdanie. NARA KAPCIU JEDEN. Pozdro dla Kasi.:))
              • Gość: mmm Re: Znudzony... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.07, 19:55
                wielki szuuuu buuu!!! mobbing???? a ty wogole wiesz co to slowo
                oznacza???? a no i jeszcze pytanie czy ty napewno pracujesz w
                TAKACIE??? szokkkk PS:ciekawe jak dlugo pozwalasz sie tak
                hmmm "mobbingowac" a jak masz az taki problem to napisz.... do
                przyjaciolki haha
                • Gość: Wielki Szu Re: Znudzony... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.07, 08:08
                  1. "mmm", bardzo ciekawy i jakże inteligentny nick. Naprawdę. Chyba bardzo długo
                  myślałeś(aś) nad nim.
                  2. Oj widzę, że bardzo kiepsko u ciebie z angielskim więc ci pomogę:
                  "Mobbing – słowo to pochodzi od angielskiego słowa mob – tłum, motłoch i w
                  wolnym tłumaczeniu oznacza napadać na kogoś, nagabywać, atakować."
                  A więc to mamy już za sobą. Chyba że dalej nie wiesz o co chodzi.

"Słowa mobbing używali naukowcy w celu opisania agresywnego zachowania zwierząt.
                  Po raz pierwszy w 1984 r. w kontekście napastliwego zachowania w miejscu pracy
                  użył go szwedzki lekarz Heinz Leymann."

3. Tak, pracuję w TAKATA PETRI od baaaaardzo dawna.

Więc nie mów mi, że nie rozumiem znaczenia słowa MOBBING.

4. Ja akurat nie daję się mobbingować, bo znam doskonale kodeks pracy i wiem
                  jakie mam prawa i obowiązki. A kto jest sprytny to i swoje wywalczy. Trzeba
                  tylko chcieć i wiedzieć co, jak i gdzie. POZDRO.
                  • Gość: klolkloklo Obóz pracy IP: *.ssp.dialog.net.pl 11.12.07, 21:28
                    Ale przyznacie że na lince Agnieszki i Anety jest najlepiej bo tam jest taka polewa
          • Gość: Mesiasz Re: Znudzony... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.08, 01:49
            Najbardziej boli to że najprawdopodobniej za cały ten ucisk odpowiada nasza
            Polska kadra a Japończycy znają tylko wyniki finansowe, zastanawiam się po kiego
            grzyba nasi dziadkowie walczyli za taką Polskę , właśnie mamy dostać kolejną
            obniżkę płac kiedy wyniki finansowe firmy są co najmniej dobre nam nie chcą
            wyrównać podwyżek cen za energię i ogólnie życie ale sobie wyrównują z nawiązką
            biura się rozrastają nowe pracownice administracji stroją się jakby były
            gwiazdami.Po co ich tyle i co one robią poza gadaniem i papieroskiem. 1kier.
            średnio do klienta 4tys. za uszycie 1 kierownicy kilka złotych brutto, dbajcie o
            siebie.
            • Gość: anilo Re: Znudzony... IP: 82.139.13.* 04.04.08, 21:04
              czy widziales sprawozdanie naszej spolki, skoro mowisz ze wyniki sa
              dobre i zadowalajace?? wystarczy poszukac w necie i zajrzec, a mozna
              sie osobiscie przekonac czy 2 mln eur straty to dobry wynik.
              oczywiscie zawsze moze byc gorzej i z tym nie sposob sie nie
              zgodzic. tyle tylko ze wtedy nie ma sie co zastanawiac z
              przeniesieniem produkcji tam, gdzie jest taniej. mysle ze lepsze
              mniejsze pieniadze, ale pewne, niz biedowanie, tak jak jeszcze kilka
              lat temu biedowalo sie w walbrzychu....
              • Gość: leda Re: Znudzony... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.08, 13:49
                Anilo!!! ale czy na takacie konczy sie Twoj ŚWIAT?
                • Gość: ;) Re: Znudzony... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.08, 16:46
                  Jakie sprawozdania spółki ? Skoro jest stratna, niech przeniosą się do RPA lub jeszcze lepiej - do Iraku. Skoro nie potrafią wyprowadzić na plus najlepszej, najbardziej wydajnej i najlepszej jakościowo Takaty w Europie oznacza że coś z nimi nie tak ! Mają jeszcze parę dni na zastanowienie i działanie - inaczej będzie strajk.
                  • Gość: xy Re: Znudzony... IP: *.isp.tvkg.net 05.04.08, 17:45
                    popieram cie w 100%, nie pozwólcie sobie na ochłapy,
                    • Gość: gość Re: Znudzony... IP: *.ssp.dialog.net.pl 05.04.08, 18:06
                      Widać,że w Takacie nie umieją żądzić nasi przełożeni, a japończyk nawet nic nie
                      wie,bo jak by się dowiedział prawdy to za głowę by się złapał jaka jest
                      niegospodarność w naszym zakładzie przez naszych wszystkich przełożonych z góry
                      i z dołu.Także niech zamykają na Takacie świat się nie kończy.
                  • Gość: g Re: Znudzony... IP: *.centertel.pl 05.04.08, 20:00
                    tym strajkiem to juz od miesiaca straszycie madrusie wy i pan przewodniczacy. i
                    co. jakos wszyscy sie boicie. w gebach mocni jestescie i tyle.
                • Gość: anilo Re: Znudzony... IP: *.daminet.pl 05.04.08, 18:43
                  moj swiat na takacie sie nie konczy - ale wasz chyba i owszem -
                  skoro nie odpowiadaja wam warunki placy - zmiencie firme i po temacie
          • Gość: .... Re: Znudzony... IP: 188.33.93.* 21.10.09, 00:19
            sie napozdrawiales heheh
            bokiem Ci nie wyszło?
            • Gość: Takatowiec Strajk Takata IP: *.walbrzych.vectranet.pl 23.10.09, 20:16
              W ubiegły poniedziałek odbył się strajk okupacyjny przed zakładem
              kierownic w Takacie w Aschaffenburgu, który również miał być
              przeniesiony do Rumuni. Wynik: zakład zostaje. Redukcji ulegnie 1/3
              miejsc pracy, co i tak daje ponad 200 uratowanych stanowisk pracy.
              Zaangażowane było całe miasto, jego mieszkańcy, politycy, a nawet
              tamtejsza parafia.
              • Gość: mały Re: Strajk Takata IP: *.chello.pl 26.10.09, 13:38
                I w związku z tym co ? nie tylko wasz zakład zlikwidowali to nic w
                porównaniu z głodem na świeci masz ręce to do roboty i zlikwidujcie
                to forum zakład nie istnieje a przez to forum dalej będą pierdoły
                sadzić
        • Gość: sdfsdfs Re: TAKATA !!! Obóz pracy !!! IP: *.dialog.net.pl 07.05.08, 18:42
          DEBILE PRZESTAŃCIE NARZEKAĆ PO PROSTU SIĘ POZWALNIAJCIE I BĘDZIE FAJNIEJ I WAM
          LŻEJ I RESZCIE I FORUM CZYSTSZE :):):):)
    • Gość: A Re: TAKATA !!! Obóz pracy !!! IP: *.eranet.pl 30.08.07, 21:47
      Witam pionków z rumuńskiego zakładu co wy produkujecie? Takata to po lapońsku mobbing. Ps: najsmutniejszy plant w strefie. Syf! Prowincjonalna manufaktura-na traktory i osły wieśki!
      • Gość: szwacz Re: TAKATA !!! Obóz pracy !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.07, 15:55
        ja tez pracowalam w takacie ale sie zwolnilam bo tak jak duzej liczbie osob
        wcale mi sie tam nie podobalo rece popekane osyfIALE AZ WSTYT SIE W SKLEPIE
        POKAZAC A ZA SZKODLIWE NIKT NIE MA ZAMIARU ZAPLACIC MAM RADE JAK WAM ZLE ZROBCIE
        TO CO JA ZWOLNIJCIE SIE
        • Gość: JA Re: TAKATA !!! Obóz pracy !!! IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 31.08.07, 17:13
          LUDZIE OD TEGO WASZEGO NARZEKANIA TO AŻ GŁOWA BOLI JESTEM CIEKAWA
          JAK WASZE FIRMY PŁACĄ I CZY JEST U WAS TAK SŁODKO.PRACUJE W TAKACIE
          OD ŁADNYCH PARU LAT I WCALE NIE JEST AŻ TAK ŻLE.
          • Gość: ona Re: TAKATA !!! Obóz pracy !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.07, 21:19
            A ja proponuje zakonczyc ten temat i jednoczesnie mam propozycje:
            komu sie podoba w takacie niech sobie pracuje a komu nie niech sie
            zwolni i poszuka LEPSZEJ firmy bo przeciez jest ich tyle prawda?
      • Gość: CZARNA Re: TAKATA !!! Obóz pracy !!! IP: *.ssp.dialog.net.pl 31.08.07, 23:57
        Widać ty A ,że za grosz kultury i poszanowania do człowieka takie
        forum nie jest po to ,żeby wyzywać ludzi zastanów śie nad sobą ty
        lapończyk!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        • Gość: siwa epitety IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.07, 14:01
          Mala uwaga do Wielkiego Szu i A.Uwazacie sie za lepszych od innych
          bo co????????A moze czujecie sie lepiej ublizajac innym????????Tu
          kazdy moze wyrazic swoja opinie na temat TAKATY i pracy w niej,a
          jesli wy nie macie NIC do powiedzenia to moze lepiej nie piszcie nic
          bo to tylko swiadczy o WAS."...MILCZENIE JEST
          ZLOTEM"
    • Gość: nowa Re: TAKATA !!! Obóz pracy !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.09.07, 16:35
      Odbiegając troszkę od tematu ;-) Jestem od niedawna pracownikiem Takaty dobrze
      mi sie pracuje i nie narzekam,ale mam troszkę inny problem. Mam samotne
      serduszko i szukam kogoś kto mi je zapełni ;-) Może znajdę swoją miłość właśnie
      tutaj ;-)
      • Gość: ona Re: TAKATA !!! Obóz pracy !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.07, 19:59
        w takacie masz wiele samotnych meskich serduszek:-)))
        • Gość: nowa Re: TAKATA !!! Obóz pracy !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.09.07, 21:39
          Ale jak znaleźć to jedne jedyne ???????
          • Gość: co to ma być?????? Re: TAKATA !!! Obóz pracy !!! IP: *.centertel.pl 03.09.07, 12:25
            No to mnie zszokowałyście dziewczyny!!!! Ostatnie trzy posty są
            poprostu żałosne!!! To jest forum na temat zakładu pracy a nie kącik
            samotnych serc albo porady dla żałosnych bab, w stylu "co mam
            zrobić, jestem samotna....", "szukam faceta..." ble ble ble... Jak
            macie taki problem to sobie podyskutujcie przy kawie albo napiszcie
            do "Przyjaciółki" a nie róbcie z siebie idiotek.
            Jak znaleźć to jedno jedyne serduszko, może znajdę tutaj męża....
            Poprostu żałosne! Współczuję Ci "nowa", naprawdę...
            • Gość: nowa Re: TAKATA !!! Obóz pracy !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.09.07, 13:42
              To nie jest żałosne...żałosne są te wszystkie wypowiedzi na temat pracy.A w
              takim OBOZIE PRACY - jak piszą niektórzy - też można znaleźć swoją miłość.
              Wobec jednego "ciemiężcy" we dwoje zawsze łatwiej ;-) Pozdrawiam cieplutko.
              • Gość: james bond Re: TAKATA !!! Obóz pracy !!! IP: *.centertel.pl 03.09.07, 20:19
                witam! to forum jest o warunkach panujacych w Takacie? bo tak wynika
                z pierwszego postu. przynajmniej tak mi sie wydaje. a wam? a wy
                ludziska piszecie o milostkach, kto sie komu podoba bardziej i kto
                smierdzi. co za szajs! nie ma co. zainteresujcie sie raczej tym co
                sie dzieje w waszym zakladzie. bo o to sie tu chyba rozchodzi nie?
                kazdy tylko pisze co sam zauwazyl gdzies tam po cichu, z jakis
                podslyszanych rozmow, z plotek i nie wiadomo co jeszcze. ludzie
                zastanowcie sie! piszecie bzdury, na ktore pewnie nie macie zadnych
                konkretnych dowodow. mam racje? mam. a wy i tak dalej swoje tiu tiu
                tiu tiu... piszcie konkrety - co dzieje sie na terenie zakladu w
                zwiazku z praca, a nie romansami. bo co kogo obchodzi kto z kim! i
                czy szanowna pani ola jest fajna. pozdro dla ztyranych praca!!!
                • Gość: Siwa Re: TAKATA !!! Obóz pracy !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.07, 11:27
                  Co do niektorych osob nie dociera co sie do nich pisze.Co do NOWEJ
                  to poprostu ZENUJACE!!!!!!!James bond popieram twoje zdanie w 100%
                  • Gość: nowa Re: TAKATA !!! Obóz pracy !!! IP: *.ssp.dialog.net.pl 04.09.07, 18:48
                    Ojej nie piszćie tak czy to moja wina ,że tak bardzo mi się chce nie
                    miałam nikogo już dawno może ktoś by przeczyścił mi kominek i
                    zapełnił pustkę w serduszku
                    • olo.21 Re: TAKATA !!! Obóz pracy !!! 06.09.07, 17:35
                      HEJ NOWA BUJA SIE PO FIRMIE GOŚCIU Z VIKOTELU MA
                      KSYWE "GIEROJ"ROZPACZLIWIE SZUKA KOBIETY UDEŻ DO NIEGO TO BĘDZIE
                      STRZAŁ W 10 BO OBYDWOJE JESTEŚCIE NA GŁODZIE I OBYDWOJE MARUDZICIE-
                      POWODZENIA
                      • Gość: nowa Re: TAKATA !!! Obóz pracy !!! IP: *.ssp.dialog.net.pl 06.09.07, 18:37
                        cześć olo a który to gieroj opisz go
                        • olo.21 Re: TAKATA !!! Obóz pracy !!! 06.09.07, 18:55
                          bez problemu znajdziesz go sama tylko spytaj o niego kogoś na
                          palarni 'ale to jest żart z tym gościem on jest beznadziejny a teraz
                          mała rada nie romansuj z nikim w firmie bo nie opędzisz sie od
                          obleśnych plotek
                • Gość: mała pierdoły a kupe problemów IP: *.ssp.dialog.net.pl 04.09.07, 15:49
                  Zgadzam śię z bondem te pierdoły z miłostkami są żałosne daj
                  ogłoszenie NOWA na portierke może jakaś pierdoła śie odezwie .
                  Mieliśmy rozmawiać o pracy a nie d...e marynie .Nie wiem jak jest na
                  górnej hali choćiaż są kłopoty podobno ze skórami do merola
                  kl.C ,bo na dolnej jest tragedia ze wszystkimi skórami są za
                  ćiasne ,ręce wyśiadają , krzywe do niemożliwośći .A pan od skór od
                  kilku mieśięcy obiecuje ,że śię poprawią robi z nas debili i mówi to
                  co chcemy usłyszeć kto go jeszcze trzyma na tym stanowisku przećież
                  jest człowiekiem niezdyscyplinowanym i nieumiejącym wykonywać
                  rzetelnie swojej pracy bo przećierz normalny człowiek zrozumie jak
                  śię powie raz!!!!!!!!!!ile można tłuc to samo.
                  Brakarki nie chcą reklamować skór choćiaż muszą trzeba śie męczyć ,
                  może to nie na miejscu ale pragnę pozdrowić przemądrzałą ANKE
                  BRAKARKE Z DOLNEJ HALI i do ćiebie komunikat kobieto w końcu ktoś
                  śie na ćiebie wśćieknie i dostaniesz z...y za chamskie odzywki.
                  A co do OLI to fajna dziewczyna a ten kto czuje od niej coś niech
                  śię zastanowi bo może śmierdzi mu w nośie
                  • Gość: on Re: pierdoły a kupe problemów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.07, 21:27
                    pozdrawiam wszystkich bawcie się dobrze
                  • Gość: m Re: pierdoły a kupe problemów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.10.07, 14:24
                    ja szyje klase c jest bardzo edukacyjna ile razy naucze sie jq klejic
                    pan od skór zmienia wykrój pytasz czy powinien zrozómieć wyślij mu
                    emaila nie będzie mógł powiedzieć ze nie wie o problemie ale i tak
                    ci odpowie,że,,człowiek się stara a wszystkich zadowolić się nie
                    da'' Po za tym on robi same idealne wykroje tylko my ich nie widzimy
                    Mam do niego wielką prośbę jak będzie się chciał pobawić C klasą to
                    niech się bawi kolorem G52 a czarne zostawi w spokoju bo jak się
                    nimi zaopiekuje to my znowu nie będziemy w stanie ich zrobić

dz

ć

o

ó

• Gość: moralistka Re: pierdoły a kupe problemów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.10.07, 14:58
                    Ja szyję C klase na górze jest bardzo edukacyjna ile razy naucze się
                    ją klejić pan od skór zmienia wykrój Pytasz czy powinien zrozumieć
                    wyślij mu e-meila nie będzie mógł powiedzieć,że niewie o problemie
                    ale i tak Ci odpowie,że,,człowiek się stara a wszystkich zadowolić
                    się nie da''.Po za tym on robi same idealne wykroje tylko my ich nie
                    widzimy mam do niego tylko jedną prośbę jak będzie sięchciał pobawić
                    Cklasą to niech się bawi kolorem G52 a czarne zostawi w spokoju bo
                    jak się nimi zaopiekuje to my znowu nie będziemy wstanie ich zrobić

• Gość: Czarna Re: pierdoły a kupe problemów do Moralistki IP: *.ssp.dialog.net.pl 19.10.07, 14:45
                      Masz rację ten gość jest nieudolny ,myślałam ,że takie dość poważne
                      stanowisko jakie obejmuje do czegoś go obliguje a tymczasem śćiemnia
                      jak mu śię tłumaczy setny raz co jest ze skórami z danego modelu to
                      robi biedną minę i obiecuje że poprawi a i tak w głowie ma jedną
                      myśl p.....l p.....l ja posłucham , i właśnie wtedy opada nam
                      wszystko co może opaść.Jeżeli nie potrafi należyćie wypełniać swoich
                      obowiązków po co go trzymają .Powinni mu zaproponować strzyżenie
                      trawy wokół zakładu choćiaż nie bo zamiast trawy skośiłby asfalt.
                      POZDROWIONKA dla wszystkich ludzi-magików z TAKATY
              • Gość: co to miało być??? Re: TAKATA !!! Obóz pracy !!! IP: *.centertel.pl 03.09.07, 20:44
                Teraz to już nie jest żałosne.... Ty poprostu jesteś chora. Teraz to
                mi Ciebie naprawdę żal.... Zapisz do biura matrymonialnego!
                • Gość: nowa Re: TAKATA !!! Obóz pracy !!! IP: *.centertel.pl 03.09.07, 21:35
                  Nie pisz tak! A może to właśnie Ty chcesz wypełnić pustkę w moim
                  serduszku?
                  • sordidatus Re: TAKATA !!! Obóz pracy !!! 09.09.07, 20:17
                    cała ta strefa to jeden wielki przekręt.
                • Gość: Liber Re: TAKATA !!! Obóz pracy !!! IP: *.wapgw.era.pl 10.08.10, 21:47
                  Ja tam kocham tam pracować,tylko głąby takie jak
                  tutejsze nie potrafiły sie ustawić i dobrze
                  nachapac;) kto ma leb ten pracował w biurze i
                  zarabiał nieźle za żadna pracę frajerzy.
          • Gość: matys Re: TAKATA !!! Obóz pracy !!! IP: *.gprspla.plusgsm.pl 21.09.07, 20:52
            ludzie zostawcie ten obuz pracy,pakujcie sie w budownictwo tam jest
            kasa:-)
      • Gość: Q5 Re: TAKATA !!! Obóz pracy !!! IP: *.lubawka.net 05.11.07, 21:05
        rzeczywiscie ci brakuje ale to samo przyjdzie.zobaczymy jak popracujesz tam z 5
        lat to wtedy moze kapniesz sie ze to naprawde oboz,narazie to myslisz o czym
        innym a nie o ty jak cie w h..a robia.wiec nikt cie nie załuje zostaniesz
        naromanka i wtedy juz naprawde nie znajdziesz tej drugiej połowki.otworz oczy nara
    • Gość: ciekawski Re: TAKATA !!! Obóz pracy !!! IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 05.09.07, 14:44
      Naprawdę jest tam tak źle?
      • Gość: ktos Re: TAKATA !!! Obóz pracy !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.07, 15:59
        cos do nowej takie teksty jak (moze ktos mi przeczysci kominek)to chyba troche
        nie przystoi tu sie szyje kierownice a nie wypina tylek jestes obrzydliwa wstydz
        sie dzieweczko
      • Gość: czarna do ćiekawskiego IP: *.ssp.dialog.net.pl 05.09.07, 18:40
        Cześć nie słuchaj pierdół nie jest żle a nawet jest b.dobrze to
        że ,TAKATA to obóz pracy to piszą ludzie którym nie chce śię
        zwyczajnie pracować i chcą brać pieniądze za śiedzenie na stołówce
        palenie fajek są to zwykłe nieroby i narzekacze .Pracować trzeba
        wszędzie a zarobki teraz są naprawde niezłe nikt nie dostał na
        strefie takich podwyżek jak u nas .Niektórzy ślą,że jak wyjadą do
        Angli lub Irlandi to będą tam śiedzieć a kasa sama spłynie do
        kieszeni ,nie wierz pogłoskom tu jest naprawdę lużik Siedzisz prz
        stolikach 4 osobowych pracujesz ,rozmawiasz pośmiejesz śię i są
        świetni ludzie .POZDROWIENIA DLA WSZYSTKICH ĆIEŻKO PRACUJĄCYCH I NIE
        JĘCZĄCYCH LUDZIÓW W TAKATCE
        • Gość: l Re: do ćiekawskiego IP: *.eranet.pl 05.09.07, 21:20
          Hej pionki z prowincjonalnego zakładu, szyjcie dalej te obozowskie
          kierownice i nie narzekajcie bo nie macie wyjścia - szycie, szycie i
          szycie. Niedługo przyszyjecie sobie palce do stołów. PS: Na
          traktory !!! te które jeżdżą do Grossmana czy jak to się nazywa
          PS 2: Wiocha !!!
          • Gość: kierowca traktora Re: do ćiekawskiego IP: *.centertel.pl 06.09.07, 11:32
            Hej ty, masz cos do Ursusa?
          • olo.21 Re: do ćiekawskiego 06.09.07, 17:22
            HEJ PIONKU !!!!!!!!!NIE OBRAŻAJ LUDZI KTÓŻY CIĘŻKO PRACUJĄ SWOIMI
            GŁUPIMI TEKSTAMI ,SPADAJ LEPIEJ DO NIEMIEC ALBO ANGLI TYRAĆ JAK WÓŁ
            NA BUDOWE PO 14godz ALBO WYCIERAĆ TYŁKI STARUSZKOM 24 godz na dobe
            MOŻE RECE PRZYKLEJĄ CI SIE WKOŃCU DO JAKIEGOŚ STAREGO DUPSKA
            PS.BURAK Z CIEBIE
        • Gość: ppp Re: do ćiekawskiego IP: *.sattom.pl 06.09.07, 15:50
          Czarna zobaczymy czy będziesz też tak zachwalać ta prace po paru latach kiedy ci
          te wszystkie chemikalia siądą na płucach, i kiedy pozrywasz sobie ścięgna u rąk,
          może ci pasuje praca w czterdziesto stopniowym upale przy stoliku bo nie każdy
          lubi siedzieć przez osiem godzin w saunie, a już nie będę mówił że jest jeden
          prysznic na cała chale i jedna toaleta, a chłopakom na piankowni wstrzymują
          urlopy bo już nie mieli sił przyjść w sobotę do pracy
          • Gość: czarna Re: ppp IP: *.ssp.dialog.net.pl 06.09.07, 16:21
            Posłuchaj to ,że jest to przemysł szkodliwy dla zdrowia każdy wie
            gdyby każdy śie tym przejmował nie pracowałoby tu tyle ludzi wole
            pracować przy klejach za ponad 2000zł niż sklepie za 800 świątek
            piątek i w święta .A co do piankowni to współczuję chłopakom ale
            mogą zadzwonić anonimowo do inspekcji pracy i zgłośić brak urlopów w
            zakładzie pracy, pracodawca ma za obowiązek dać ći 10 dni
            nieprzerwalnego urlopu wypoczynkowego .Nikt też nie każe ći śiedzieć
            w saunie gdy temperatura przekroczy 35stopni masz prawo odejść od
            stolika i powieć,że w takich warunkach nie możesz pracować i jest to
            zgodne z kodeksem pracy i prawem pracy .Ja przynajmniej wiem na co
            śię porwałam przychodząc do takaty a jeżeli ta praca przestanie mi
            odpowiadabądz pewni ,że nie będę biadolić tylko rozejrzę śię za
            czymś innym pozdrowienia
            • Gość: Grzes DO NOWEJ IP: *.centertel.pl 06.09.07, 18:01
              witaj Nowa! nie uwazam, zeby Twe posty byly smieszne, bo ja tez
              jestem samotny i szukam podobnie jak Ty kogos z kim moglbym milo
              wspolnie spedzac dlugie wieczory. jak masz ochote mnie poznac to
              napisz jak sie dowiem, ze to Ty? caluski
              • Gość: nowa Re: DO NOWEJ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.09.07, 18:05
                Witaj Grzesiu!Szukamy tego samego..tylko jak sie znaleźć w tym tłumie ludzi..;-(
                Pozdrawiam cieplutko.
        • Gość: MAGDA Re: do ćiekawskiego IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 08.09.07, 14:48
          Informacja dla niewtajemniczonych a dyskutujących.Dochód brutto dla
          montarzu i transportu wynosi 1340zł+premia 200zł(której jeszcze nikt
          w całości nie dostał) to jest około 1000zł netto.
          • olo.21 Re: do ćiekawskiego 08.09.07, 16:58
            praca na montarzu jest lżejsza jeżeli chcesz 2 lub 3 razy tyle
            zarabiać to przenieś sie na szwalnie zapewniam cie ze nikt nie
            będzie robić ci problemów z przenieieniem 'a na twoje miejsce znajdą
            sie chętni -więc zapraszam do igły
            • Gość: MAGDA Re: do ćiekawskiego IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 08.09.07, 19:37
              To była odpowiedź na temat,jakie to u nas są zarąbiste zarobki i na
              dodatek jeszcze dostaliśmy takie podwyżki jak nikt na strefie.
              A może Twój wzrok nie sięga dalej niż igła którą szyjesz.
              • Gość: żaba Re: do Magda IP: *.ssp.dialog.net.pl 10.09.07, 08:45
                Pracowałem w 2 zakładach oprócz Takaty i nigdzie nie zarobiłem 2
                tyś .na produkcji i nigdzie nie ma takiego luzu uwierz mi ,że mój
                wzrok śięga dalej niż" igła którą szyje "
      • Gość: optymista Re: TAKATA !!! Obóz pracy !!! IP: 62.159.242.* 07.09.07, 08:56
        W Takacie nie jest tak źle. Jest tylko pewna grupa ludzi którzym
        nigdy w życiu nie da się dogodzić, będą płakać, narzekać, pier...ć
        głupoty, dołować innych a jak odejdą z Takaty to później chcą do
        niej wracać, bo się przekonują że wszędzie dobrze gdzie nas nie ma.
        Prawda jest taka że o takim "luzie" w pracy w innych zakładach
        ludzie mogą tylko pomarzyć, o takich pieniądzach zresztą też !!!
        Muszę przyznać że wstyd mi czytać takie pierdoły na forum, gdzie
        wydawać by się mogło że piszą to dorośli ludzie, gdzie każdy z poza
        Zakładu ma wgląd w jakby nie patrzeć "intymne", wewnętrzne sprawy
        firmy.
        A może tak dla odwiedzających to forum gości z innych Zakładów
        ogłosić konkurs:
        W którym Zakładzie jest najbardziej przeje...e ???
        • Gość: czarna Re: do optymisty IP: 81.168.209.* 07.09.07, 17:12
          Fajnie przeczytać w końcu coś mądrego ći którzy nie chcą mogą szukać
          czegoś nowego ,że jest lużik to akurat prawda i kaska też niezła.
          a z tego co czytałam na forum TRELLEBORGU to tam jest dopiero
          prz......e tam wszystko robią na dzwonek dosłownie przerwy itd
          • Gość: mati Re: do czarnej IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 11.09.07, 18:20
            Ty naprawde musisz pracowac tam dlugo ja tez a te wszystkie brednie
            pisza jacys nowicjusze.Twoje zdanie bardzo mi sie podoba tak jak
            atmosfera na hali.W tym przytlaczajacym zyciu tam naprawde mozna sie
            posmiac i tak jak w polityce zawsze jest z czego.
            • Gość: Czarna Re: do Matiego IP: *.ssp.dialog.net.pl 12.09.07, 00:38
              Dzięki za miłe słowa nie pracuję aż tak długo ale idę do pracy z
              uśmiechem na ustach bo wiem ,że zrobię swoje i spotkam ludzi z
              którymi pośmieję śię przez 8h nawet z byle czego .Głównie z byle
              czego .Narka
    • Gość: gość Re: TAKATA !!! Obóz pracy !!! IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 08.09.07, 22:36
      Ludzie nie narzekajcie!!!! Ja pracuje w prywatnej firmie, mam wyższe
      wykształcenie zarabiam 1400 zł ale co z tego , pracuję od godz 8.30
      do ... teoretycznie 16.30 często jest to 18-19 żadnej premii, o
      socjalnych mozna pomrzyć, o paczkach czy bonach na święta, chorobowe
      nie istnieje też więc nie narzekajcie na swoją pracę!! A jeszcze
      żaadnego szacunku do pracownika - niestety...
    • Gość: On Re: TAKATA !!! Obóz pracy !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.09.07, 17:33
      Jedni będą pisać, że praca w Takacie jest zła, a inni, że dobra. A więc prawda
      leży po środku!
      • Gość: obiektywna o całej tej dyskusji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.07, 14:56
        Sporo czasu mi zajęło przeczytanie całej tej dyskusji bo jest tak
        wielka jak i jałowa i zupełnie bez sensu. Może macie ludzie jakąś
        potrzebę żeby żalić się na tym forum, pytanie tylko co wam z tego???
        Może wam lżej na duszy i to wszystko bo z takiego pie.....nia nic
        ponad to nie może wyniknąć. Ja też tam pracuję i mam swoje zdanie na
        temat tego jak tam jest. Przede wszystkim jednak myślę że mamy to na
        co sobie pozwalamy, a to co się tu pisze nie jest sposobem na
        wywalczenie leprzych warunków pracy. Niestety wiem też że nie ma z
        kim nawet cokolwiek próbować, dlatego wniosek jest prosty,prosty
        wybór: albo tam zostać i nie biadolić albo szukać czegoś lepszego.
        Dajcie już spokój i nie róbcie siary tymi bzdurami, plotami itp.
        Pozdrowienia dla wszystkich :))
        • Gość: ktos Re: podwyzki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.07, 11:20
    • Gość: gosc Re: TAKATA !!! Obóz pracy !!! IP: *.ssp.dialog.net.pl 13.09.07, 13:01
      zwolnij sie jak ci tak źle...
      • Gość: plankton Re: TAKATA !!! Obóz pracy !!! IP: *.isp.tvkg.net 14.09.07, 10:52
        Pracuję już w takacie osiem lat i nie uważam ,że za dużo .Było
        różnie raz lepiej raz gorzej ale wiem jedno nigdzie nie miałam
        takiego konfortu psychicznego w związku ze systematycznymi
        wypłatami, zapleczem socjalnym i ogólnym traktowaniem.Są ludzie,
        którym nikt nie dogodzi i zawsze będą miały coś do
        skrytykowania.Bierzcie się do pracy nie obgadujcie koleżanek ,nie
        zaglądajcie ludziom do kieszeni ,a jeżeli coś wam nie pasuje i macie
        niezbite dowody i argumenty to droga na górę jest otwarta.
    • Gość: PPPrawda Takaty Re: TAKATA !!! Obóz pracy !!! IP: *.isp.tvkg.net 19.09.07, 10:50
      A teraz moi mili napisze wam krotka bajke o jakze cudnym obozie
      pracy jakim jest takata petri i o jej ksieżnicce MISS LIDER
      Marzenie.Ludzie to co ostatnio dojrzałem zmieniło mój caly poglad na
      ten zakad.My tzn ludzie ktorzy uczciwie chcemy zarobic na chleb nie
      dorobimy sie tu nawet okruszka.Inni moga w ogóle nie meczyc sie ze
      skorami tak jak lovelas miss LIDER i zamiast wymieniac skore u
      brakarki on to poposu robi to u niej!a my biedne zuczki musimy
      zaiwaniac do brakarki z ciasna skora ktora faktycznie jaest ciasna
      i prosic sie o reklamacje.I myslisz w duchu DA czy nie DA.Taki
      lovelas zrobi ponad norme a tobi jak zwykle procntow braknie.A i jej
      ta dozgonna pomoc.Oni powinni pracowac na pól.Amoze dziela sie
      zarobkami.i ciekawy jestem jaka mina przyjmie mnie dzisiaj moja
      kolezanka.Bo mi to sie wydaje ze ona ma codziennie okres.I to jej
      wyimaginowane CO NIE!!!!ujme to krotko.Ta kobieta odznacza sie
      całkowitym elementarny, brakiem kultury osobistej.Ludzie z wyzszym
      wykształceniem nie pozjadali tylu rozumow co ona!!!i jeszcze DROGI
      kolego z piankowni(chłopaku Marzeny)czy ty jestes taki slepy czy
      ronie głupi jak ona ze nie widzidz jak ci rogi doprawia??Niebawem na
      piankownie nie wejdziesz!!!!
      • Gość: Jasssssssne Re: TAKATA !!! Obóz pracy !!! IP: *.isp.tvkg.net 19.09.07, 11:02
        I wiesz co Marzena ??????to wszystko sie kiedys na tobie odbije.ta
        twoja zgoszknialamina zostanie ci na starosc.Popatrz na siebie .Nie
        jestes pepkiem swiata.Spojrz ile piekych dziewczat jest w
        takacie.Nie wstyd ci robic takie rzeczy!!Oj wstydz sie !!!MYslisz ze
        jak komus pomozesz to jestes fantastyczna?Smieja sie z ciebie .A tym
        ludzia ktorym uprzykrzasz zycie tez kiedys sprzeciwia sie przeciw
        tobie...Nie mozesz byc jak Andrzej!nikt o ninm nic nie pisze.a o
        tobie!!dobrze to ujał PPrawda Takaty Elementarny brak
        kultury.pozdrowionka dla linki Andrzejka
        • Gość: facio Re: TAKATA !!! Obóz pracy !!! IP: *.isp.tvkg.net 19.09.07, 11:08
          słyszalem ze ktos na ,arzene szykuje skarge do
          prezesa.Faktycznie.popie..my jak te woly i i co mamy?
          • Gość: xx Re: TAKATA !!! Obóz pracy !!! IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 23.09.07, 10:23
            nie macie innych ciekawszych zajec? ladne szopki odstawiacie!i w
            zwiazku z tym mam dla was propozycje,niedlugo nadejda swieta.
            prezenty, snieg no i szopka.poustawiacie sie ci wszyscy co lubicie
            centrum zainteresowania,i???
        • Gość: Kamionka Re: TAKATA !!! Obóz pracy !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.07, 14:12
          Popieram Cię w 100% "jasssssne".
          Przydało by się zwolnić Marzenę z tego stanowiska i dać na szycie bo
          swoją drogą ciekawe jak by sobie radę dała zwłaszcza z ciasnymi
          skórami bo mam nadzieje że nikt by już jej ich nie wymieniał, no i
          oczywiście dać nową osobę na stanowisko lidera! myślę że nie jedna
          osoba z naszej hali chciałaby objąć to stanowisko. Może jakieś
          głosowanie ?? :)
          aaaa.... i dziękuję za pozdrowienia :*
          Jestem z linki od Andrzeja i pracuję już dosyć długo i nie mogę
          złego słowa na niego powiedzieć.
          Naprawdę jest człowiekiem z którym można się spokojnie dogadać.
          Który nie strzela fochów (jak Marzena) i nie przymila się do swoich
          wybrańców. Traktuje wszystkich jednakowo. Stara się by wszystko było
          jak należy. A tak pozatym to uważam że linka Andrzeja jest
          najlepszą jeśli chodzi o ludzi linką na hali. :)
          Pozdrawiam całą linkę i jej super lidera :) Andrzeja :*
          • Gość: Staszek Re: TAKATA !!! Obóz pracy !!! IP: *.ssp.dialog.net.pl 19.09.07, 15:12
            A waszym zdaniem jakim liderem jest karolina i jaka ona wogóle była
            przed liderowaniem
            • Gość: mati Re: TAKATA !!! Obóz pracy !!! IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 19.09.07, 18:32
              Pozdrowienia dla liderki Moniki.ta to dopiero wywija rozumem.
              Mądrzejszej osoby to chyba nie ma na całej górnej hali.W
              przeciwieństwie do Marzeny Ta to chociaż stara się być miła. Apropo
              Karoliny uwierz Stasiu nie jest zła.
              • Gość: plankton Re: TAKATA !!! Obóz pracy !!! IP: *.isp.tvkg.net 19.09.07, 21:56
                A dlaczego wywija rozumem??????????? Czy wiesz więcej niż my?
      • Gość: SZWACZ Re: TAKATA !!! Obóz pracy !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.07, 18:19
        Witam całą ekipę z Takata Wałbrzych

Pozdrawiam wszystkich i muszę od razu się przyznać nie
        jestem młodym pracownikiem TAKATY przepracowałem kilka lat w tym zakładzie i
        nadal pracuję i przeraża mnie fakt co Drodzy Państwo tu wypisujecie wiele się
        zastanawiałem czy warto poniżyć się do waszego poziomu inteligencji , ale nie
        oto chodzi . Przez te lata pracy tu w Tym zakładzie myślałem że pracuję z
        inteligencją ale myliłem się co do opinii większość Tych co tu się wypowiadają
        to nie posiadają smaku KULTURY OSOBISTEJ – Przepraszam ale czy Wy to co piszecie
        tu na tym forum choć raz przeczytaliście --
    • Gość: L Re: TAKATA !!! Obóz pracy !!! IP: *.eranet.pl 19.09.07, 22:37
      Syf firma, kiła !!!!
      • Gość: głowa Re: TAKATA !!! Obóz pracy !!! IP: *.isp.tvkg.net 20.09.07, 11:50
        ja to bym wy.. ja na zbity pysk.A niech zrobia jakies
        głosowanie.pewnie wiekszoscia glosow by sfoczona odpadla.nie jestem
        z jej linki ale zygac mi sie chce jak pie..ie mine.moj pies kjak
        sra ma ladniejsza minke )))))Napiszmy cos by odbyo sie głosowanie.A
        andrzej niech dostanie z ewka imunitet))))))Ludzie!!!!do boju
      • Gość: hhhhhhhh Re: TAKATA !!! Obóz pracy !!! IP: *.isp.tvkg.net 20.09.07, 11:52
        kazdy ma czasem złe dni ale to nie jest powodem by chodzic na
        fochu!!!
      • Gość: dor Re: TAKATA !!! Obóz pracy !!! IP: *.isp.tvkg.net 20.09.07, 11:53
        IMUNITET DLA ANDRZEJKA!!!!!!!!!!!!JESTESMY Z TOBA!!!!!!!!!!!
        POZDRAWIAM DOROCIA
        • Gość: KIA Re: TAKATA !!! Obóz pracy !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.07, 12:11
          moim zdaniem powinni wypowiadac sie ludzie tylko z jej linki!! bo co
          was to obchodzi jaka ona jest, macie swoich liderow to ich
          pilnujcie!!P.S- KTOS NAPISAL ZE Z INNYMI LIDERAMI IDZIE SIE
          DOGADAC,A SKAD WIECIE ZE Z NIA SIE NIE DA?
          • Gość: pistolet Re: TAKATA !!! Obóz pracy !!! IP: *.isp.tvkg.net 20.09.07, 15:22
            Ludzie co wy tu wypisujecie!!!!!!!Żenada,gdyby wasza głupota umiała
            fruwać byście latali jak gołębie.!!!!!!!!!
            • Gość: Czarna Re: TAKATA !!! Obóz pracy !!! IP: *.ssp.dialog.net.pl 20.09.07, 16:08
              Pierdoły jesteśćie i tyle jak jest taka zła to chodzćie na skargi
              na nią, na dolnej hali była taka jedna mądra liderka Anka ,i w końcu
              poszła na szyćie .Pozatym czy w naszej firmie naprawdę nie dzieje
              śię nic ćiekawego nad czym można by było podyskutować tylko
              obrabianie dupy ludziom
              • Gość: pracownik ludzie dajcie spokój!!!!!! IP: *.centertel.pl 21.09.07, 00:12
                Dajcie juz spokoj Marzenie. Jest jaka jest. Nie ma takiej osoby
                ktora lubia wszyscy. Jak sie cos komus nie podoba w Marzenie to
                niech zatrzyma to dla siebie bo nudne jest pisanie w kolko tego
                samego. A ktos madry napisał ze Marzena wcale ladna nie jest a
                wlasnie ze jest ladna zadbana pachnaca zawsze swieze wlosy ladnie
                ubrana ladne oczka. A nie tygodniowe nie prane koszulki brudne wlosy
                z lupiezem smierdzace buty.Wypisujecie ze Marzena ma wiecznie fochy
                ze pozjadala wszystkie rozumy a lepiej popatrzcie na Sylwie z
                kontroli. Ta to dopiero wielka dama. Odkad jest w kontroli to mysli
                ze jest najmadrzejsza. Ta ma dopiero wysokie mniemanie o sobie a
                wlasnie ona nie jest wogole ladna a i inteligentna wcale. Najlepszy
                to ma ten swoj duzy brzuch zwisajacy znad za malej spodniczki. W
                zeszlym tygodniu jak bylem na jej zmianie to mialem do czynienia z
                jej wywyzszaniem sie i wymadrzaniem pozatym sprawia wrazenie jakby
                lubila jak faceci lataja w kolo niej jak pieski. Po kilku dniach u
                niej na lince zmuszony bylem sie przesiasc bo juz nie moglem patrzec
                jak ona traktuje ludzi. Pozdro dla wszystkich z mojej zmiany
                • Gość: natka Re: ludzie dajcie spokój!!!!!! IP: *.isp.tvkg.net 21.09.07, 10:59
                  Moze masz racje pracowniku ze jest ladna zadbana itp ale to jej nie
                  uupowaznia do ponizania innych ludzi..rozejrzyj sie ..Jest wiele
                  ladniejszych a co najwazniejsze madrzejszych kobiet w takacie.I co
                  >???!zachowuja sie jakby pozjadaly rozumy???nie wydaje mi sie.Dodam
                  ze to kobiety z wyzszym wykształceniem.A ona jak ta lolita wodzi
                  wzrokiem faszysty po hali udajac ze jest Claudia Schifer...To taka
                  suka na facetow...Gadaja z nia ,posmieja sie ale gdy odejdzie
                  nabijaja..Kazdy czeka by głupia marzenka zalatwila mu lepsza skore
                  itp/.A ta brakareczka sylwusia to istna marzenka sie robi.Zawija
                  tymi oczkami. babajaga .!!!o tfffffu....co ona sobie wyobraza )))
                  SYLWIA NIE ZAKLADAJ TAKICH KIECECZEK ANI KROTKICH BLUZEK BO Z TEGO I
                  TEGO NON STOP COS CI SIE ULEWA")))))
                  • Gość: iiiiiiiii lider na miare... IP: *.isp.tvkg.net 21.09.07, 11:12
                    Powiedzcie mi jak powiniwn wygladac przełozony?Powinien byc
                    schludnie ubrany_(ba!a ty wypchane cycki marzeny na wierzchu!)
                    powinien byc obyty(BA!a ta niewiasta ze wsi tylko mówi co nie ! albo
                    klie jak szewc)powinien byc sprawiedliwy?!(ba!na zasadzie losowania
                    daje ci skorez czego ty dostajesz te gorsza bo jej ulubiencow norma
                    goni)Nie pracuje juz tu roku wiec moge troche powiedziec.mialem
                    wiele czasu by zaobserwowac ja i jej zachowanie.I uwierzcie mi.To ze
                    wam pomoze jak cos spie..cie to wylacznie jej głupota bo niebawem
                    moze w niezle bagno sie wpie..c.Bo na ten temat jest glosno i za
                    duzo sie o tym mowi.A znajdzie sie smialek ktory pojdzie nie do
                    majstrowej bo to jak rodzina tylko wyzej a wyzej.pozdrawiam
                    wszystkich ...iiiiiii
                    • Gość: elwir sssssssssssss IP: *.isp.tvkg.net 21.09.07, 11:14
                      Sylwia niech wraca skad przyszla...na szycie!!
                    • Gość: niosący_Światło Re: lider na miare... IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 21.09.07, 21:30
                      Miałem sen.
                      Ostatnio często miewam sny . To chyba od tego obsmarowywania Marzeny
                      na forum ,moje sny są fajne ,budzę się i od razu wiem co znowu
                      napiszę na naszym rewolucyjnym forum.
                      Nie będzie mi jakaś tam Liderka pluła w twarz a do tego jak ona
                      śmie nie zwracać na mnie uwagi?( tylko se jakiegoś lovelasa
                      wybrała ).
                      W końcu jestem przystojny i mądry ( może nie jestem magistrem ale
                      mój kolega z linki jest , a to chyba coś znaczy ? )
                      Ale do rzeczy .
                      W moim śnie pozwolono nam na GŁOSOWANIE !
                      Tyle postów na forum i w końcu jakiś efekt.
                      No i głosowaliśmy za wywaleniem Marzenki (poleciała)
                      Potem wybieraliśmy sobie przełożonego (został nim Janek).Było fajnie
                      ale potem się okazało ,że Janek kiedyś wkurzył Mirka .
                      GŁOSOWANIE! (Janek poleciał ) ,wybraliśmy Henie .Było fajnie .
                      Ktoś jednak zauważył że Henia ma bluzkę z Tesco ( taka
                      tanią ) ,przecież Lider nie może się ubierać w markecie.
                      GŁOSOWANIE .(Henia poleciała ) .wybraliśmy Zenka .Było fajnie .
                      Jednakże Zenek nie był wystarczająco miły ( raz krzywo popatrzył na
                      Jurka).
                      GŁOSOWANIE.(Zenka nie ma ) .Wybraliśmy Krzysia .Było fajnie .......
                      GŁOSOWANIE ! ..............................itd.
                      W końcu zostałem na lince ja i Marlena ( ale ona nie wytrzymała
                      presji hihi)
                      GŁOSOWANIE ! Wybrałem sam siebie .Jest super
                      Sam sobie wydaję skóry i sam sobie je wymieniam
                      Majstrowa raz chciała cos powiedzieć ale ją
                      postraszyłem „Głosowaniem” i już nic nie mówi ( w końcu to my lub
                      lepiej powiedzieć „ja” decydujemy kto będzie naszym przełożonym )
                      Czuję się jak rewolucjonista prawie jak Lenin ( co myślicie że nie
                      wiem kto to był Lenin ? , co rano śpiewam : „ wyklęty powstań ludu
                      ziemi ..............)
                      K... mam tylko problem z procentami ( mało ich mam ), jednak
                      zarządzę GŁOSOWANIE .
                      To ja będę decydował ile zrobię normy!!!! A jak nie to zagłosuję za
                      zwolnieniem gościa co to wylicza .
                      REWOLUCJA..za moim przykładem pójdą inne załogi , jestem tego
                      pewien .
                      Przy biurku Liderów postawiłem lustro żeby widzieć od kogo
                      biorę skóry .
                      Ten gnój z lusterka od tygodnia daje mi za ciasne skóry , i do tego
                      ten jego ryj mnie już zaczyna wk.....( lekarz ostatnio powiedział że
                      to początki schizofrenii ale co on tam wie , ja w końcu mam kolegę
                      magistra )
                      GŁÓSOWANIE !!! ........................
                      • Gość: kia Re: lider na miare... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.07, 23:37
                        Nooo masz racje!!! u Marzeny nie podoba im sie to,u Sylwi tamto,ale
                        najgorszy w tym wszystkim jest fakt,ze Ci sami ludzie co wypisuja
                        tutaj te bzdury,za chwile beda lizac d...e i tej i tej malo sie tam
                        nie poloza przed nimi.Szczerze-szkoda mi tych dziewczyn,bo kazdy
                        jest jaki jest a uczepili sie ich jakby byly najgorsze,a jezeli
                        chodzi o miny to popatrzcie BURAKI czasem w lustro ciekawe co
                        zobaczycie:-{\( Pozdro dla wszystkich NORMALNYCH ludzi takaty,ktorzy
                        nie lecza takimi sposobami swoich kompleksow!!!!!
                    • Gość: pistolet Re: lider na miare... IP: *.isp.tvkg.net 21.09.07, 22:32
                      Brawo!!!!Wszystkim piszącym dobrych snów!
            • jaro-ma Re: TAKATA !!! Obóz pracy !!! 21.09.07, 09:40
              Raczej jak wróbelki elemelki
              • Gość: baranek Re: TAKATA !!! Obóz pracy !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.07, 11:34
                Marzeno mam nadzieje ze nie zwracasz uwagi na to co o tobie
                pisza.Jestes fajna laska i caly stolik nr 32 cie lubi nawet jak masz
                focha pozdrawiam
                • Gość: łoś Re: TAKATA !!! Obóz pracy !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.07, 11:56
                  sie ma Sylwek ubawiłaś sie czytając o sobie te ciekawostki teraz sie
                  lepiej pilnuj bo cie znowu opisza nie zapomnij sie uśmiechac do
                  ludzi nie skanuj błędow nie noś spudniczek to będziesz ok. jestem
                  bardzo ciekawa kto cie tak nie lubi ha ha pamiętaj że jeszcze się
                  taki nie urodził co by każdemu dogodził a wiesz że łoś to jest super
                  ktoś i łosie zawsze trzymają się razem nara łosiu
                  • Gość: kb Re: TAKATA !!! Obóz pracy !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.07, 12:01
                    tak przy okazji to chciałam podziękować heni za przepis na pyszne
                    kotlety z kalafiora.Henia jesteś wielka tylko proszę nie marudż tak
                  • Gość: BRAKARECZKA Re: TAKATA !!! Obóz pracy !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.07, 15:26
                    Chce tylko podziekowac za cieple slowa.Najbardziej LOSIOWI to
                    naprawde super ktos.Nie mam zamiaru sie tlumaczyc czy cos w tym
                    rodzaju.Nie mam sobie nic do zarzucenia jesli chodzi o prace,a jesli
                    komus sie nie podobam i ktos mnie nie lubi to juz jego problem.A
                    jesli chodzi o inteligencje to coz mozna spodziewac sie po blondynce
                    ha ha ha.Moze ty masz kompleksy i problem ze soba wiec latwiej jest
                    oczernic kogos i wtedy czujesz sie lepiej.Pozdrawiam wszystkich o
                    ktorych zle pisze sie na tym forum,wiem co czuja kiedy czyta sie
                    takie rzeczy o sobie.Wlasciwie to kazdemu mozna przypiac jakas
                    latke.Czy to szwalnia,Qs czy inny dzial.Moze warto zaczac od swojej
                    osoby i zobaczyc co ma sie za paznokciami.Ale wyciagne z tego jakas
                    nauke,wszyscy powinnismy to zrobic i z rezerwa podchodzic do ludzi z
                    ktorymi sie pracuje bo nigdy nie wiesz kto wbije ci noz w
                    plecy.Pozdrowienia dla tych ktorzy choc troche mnie lubia i dla tych
                    ktorzy utopili by mnie w lyzce wody.
                    • Gość: Znajomy Re: TAKATA !!! Obóz pracy !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.07, 19:58
                      Witam,
                      kazdy ma jakis zakres obowiazkow pracujac na jakims okreslonym
                      stanwisku, wazne aby byc uczciwym i obowiazkowym. Chcialbym zobaczyc
                      jak radza sobie ludzie oceniajacy wszystkich tak negatywnie... Nigdy
                      nie bylem kontrolerem ale pracowalem zkontrolerami w wielu zakladach
                      i wiem, ze jest to ciezki kawalek chleba. Liderzy i mistrzowie
                      powinni bardziej pracowac i wymagac a mniej oblewac sie wazelina,
                      kapie i ptem jest sliska podloga na piankowni i montazu (mozna
                      sprawdzic tylko prosze uwazac na nozki aby sie nie polamaly !!!)
                  • Gość: ktoś Re: TAKATA !!! Obóz pracy !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.09.07, 18:57
                    Spódniczek!!!
                • Gość: Ferdek Dupa Dupa Re: TAKATA !!! Obóz pracy !!! IP: *.ssp.dialog.net.pl 22.09.07, 13:13
                  STOLIK 32 WAZELINIARZE OD NICH SĄ TYLKO LEPSZE TE KOTLETY HENI Z
                  KALAFIORA
                  • Gość: ??????? Re: TAKATA !!! Obóz pracy !!! IP: *.isp.tvkg.net 22.09.07, 13:23
                    sylwia jestes ok ,to co pisza o tobie to są bzdury a ze nosisz
                    krutkie spudniczki to super , długie to tylko stare baby noszą
                    wkoncu jestes młoda masz do tego prawo pozdrowionka papapapa
                    • Gość: Q Re: TAKATA !!! Obóz pracy !!! IP: *.isp.tvkg.net 22.09.07, 13:32
                      Sylwia "zazdroszcze" Ci tych wielbicieli spUdniczek!!!!!!
                    • Gość: ktoś Re: TAKATA !!! Obóz pracy !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.09.07, 19:00
                      Ludzie spódniczki przez U otwarzte??? błagam!!!
                  • Gość: .... Re: TAKATA !!! Obóz pracy !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.07, 15:17
                    Ferdek dupa dupa ty to nawet głupi nie jesteś
                    • Gość: ona Re: TAKATA !!! Obóz pracy !!! IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 22.09.07, 16:09
                      Gratulacje Sylwia. Nie przepadam za tobą ale odwagę podziwiam.
                      Zamiast pisać te pierdoły niech tylko każdy w firmie robi tylko to
                      co do niego należy nie mniej nie więcej.W podsumowaniu mojej
                      wypowidzi chcę tylko napisać,że nadgorliwość jest gorsza od
                      faszyzmu.
                      • Gość: ??????????? Re: TAKATA !!! Obóz pracy !!! IP: *.isp.tvkg.net 22.09.07, 17:40
                        super sylwia tak trzymaj ,miałam nieraz okazje ze mogłaś mi wpisać
                        wine ale tego nie zrobiłaś to chyba coś swiadczy o tobie ze jestes w
                        porzadku ,mimo ze długo tu nie pracuje a ci co nie przepadają za
                        tobą to ich sprawa ,kazdy nie jest idealnny pozrawiam papapapa
                        • Gość: Wielki Szu Re: TAKATA !!! Obóz pracy !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.07, 09:17
                          No i w końcu. Mamy ZWIĄZKI ZAWODOWE!!!! Nareszcie będzie można załatwić wszystko
                          bez żadnego problemu. Zauważyłem, że po tym jak TAKATA dostała pismo z
                          Solidarności o założeniu związków nagle wszyscy liderzy i majstrowie zrobili się
                          tacy mili dla pracowników. Nareszcie jakiś szacunek dla nas ciężko tyrających.
                          POZDRO dla Kasi. ;)
                        • Gość: Wielki Szu Związki zawodowe!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.07, 09:20
                          No i w końcu. Mamy ZWIĄZKI ZAWODOWE!!!! Nareszcie będzie można załatwić wszystko
                          bez żadnego problemu. Zauważyłem, że po tym jak TAKATA dostała pismo z
                          Solidarności o założeniu związków nagle wszyscy liderzy i majstrowie zrobili się
                          tacy mili dla pracowników. Nareszcie jakiś szacunek dla nas ciężko tyrających.
                          Pozdro dla Kasi. ;)
                          • Gość: xx Re: Związki zawodowe!!!! IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 23.09.07, 10:09
                            najgorsze ze u kogos sie widzi zdzblo w oku a pod swoimi nogami
                            trudno klode zauwazyc!!!!
                          • Gość: Magda Re: Związki zawodowe!!!! IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 23.09.07, 17:50
                            Z tymi związkami to było genialne zagranie.Gratulacje i
                            podziękowania dla wszystkich którzy się do tego przyczynili.
                            • Gość: d Re: Związki zawodowe!!!! IP: *.eranet.pl 23.09.07, 20:16
                              Ze wszytkich 100 postów wynika, że zamiast pracować albo romansują
                              albo się rżną. Co na to kierownictwo ? Weście się do roboty a nie
                              wypisujcie głupot PS: ten prowincjonalny zakład jest totalnie do
                              zamknięcia daję Wam jeszcze 1 rok. Wyjazd do
                              Chin !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                              • Gość: kia Re: Związki zawodowe!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.07, 21:25
                                no takato WEŚŚŚŚMY sie do roboty-naucz sie najpierw pisac totalnie
                                PROWINCJONALNY czlowieczku hahaha
                              • Gość: g Re: Związki zawodowe!!!! IP: *.eranet.pl 23.09.07, 21:35
                                Zszedł mi palec z klawiatury wieśniaku. wyjazd do kiewrownic
                                prowincjonalny członku z W-cha. Wyjazd do stołu z klejem
                                śmieciu !!!!!
                                • Gość: kia Re: Związki zawodowe!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.07, 22:41
                                  Zszedl Ci palec z klawiatury? Ciekawe gdzie powedrowal? haha
                                  Serdecznie pozdrawiam a jutro czas wźońść sie do pracy;;-))
                                  • Gość: c Re: Związki zawodowe!!!! IP: *.eranet.pl 23.09.07, 23:01
                                    Pozdro dla największego syfu w strefie !!!
                                  • Gość: @@@ Re: Związki zawodowe!!!! IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 25.09.07, 14:55
                                    Ale piszecie bzdury.
                                    Ja chciałabym wrócić do tematu liderów i mówię Wam,nie nażekajcie na
                                    lidera swego bo możecie mieć gorszego.Np.taką Ewkę.Ja wiem że nie ma
                                    o kim pisać ale chciałabym jej powiedzieć, że powinna uważać bo jak
                                    majstrowa przejży na oczy i zmieni sobie lizodupa, to co Ty wtedy
                                    zrobisz,gdzie pójdziesz do pracy. Przecierz nie nadajesz się nawet
                                    na kasę do marketu.
                                    • Gość: ja Re: Związki zawodowe!!!! IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 25.09.07, 17:34
                                      To skoro mowa o dupowłazach? majster piankown i najmniejszy człowiek
                                      Takaty majster montarzu. To dopiero dobrana para.Tutaj nawet
                                      nazwiska nie są potrzebne bo wszyscy wiedzą o kogo chodzi. Jeden i
                                      drugi kierownikowi spod biórka nie wychodzą.
                                      • Gość: mirok Re: Związki zawodowe!!!! IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 25.09.07, 18:47
                                        Do władzy zakładowej[bo napewno czytaci forum].
                                        Chciałbym złożyć wniosek racjonalizatorski.Proponuję żeby skierować
                                        kamerę na stolik liderów.Nie uwieżyci Państwo jak można się nudzić w
                                        pracy.A może by tak jeden lider? To się sprawdza,bo kiedy dwóch jest
                                        nieobecnych,to jeden sobie świetnie daje radę.A tak we troje to
                                        wieje nudą,głupoty po głowie chodzą,papieros średno co 30min.[zm.B]
                                        Zaoszczędzone pieniądze proponuję przeznaczyć na montarz i
                                        transport,bo oni mają żenujące zarobki a ująć się za nimi też niema
                                        kto.
                                        A jeżeli chodzi o Ewkę to niech i majstrowa na nią uważa
                          • Gość: GÓRNIK Re: Związki zawodowe I IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.07, 21:45
                            Witam ,mam pytanie czy już macie jakiegoś mądego i obytego w
                            przepisach przewodniczącego?
                            A po drugie zebraliście już 51% członkó załogi czy tylkoPIANKOWNIA.
                            Inormacja dla potęcjalnych członków:oni i tak wam nic nie wywalczą,
                            każdy kto się zapisze deklaruje oddać 1% z wyplaty na związek, wiec
                            jak szarpiecie po 3tyś.to 30zł dacie na zwiazek. A oni bedzą się
                            zbierać debatować "" za wasze złotówki za którymi tak płaczecie.
                            Powiem wam że to forym poiunno się nazywac MĘCZENIKÓW Z TAKTAY
                            PRYSKAJCIE DO ANGLI,BEZROBOCIE DZIĘKI WAM NAM SPADNIE.A LIDERÓW
                            MAJSTRÓW ZOSTAWCIE W SPOKOJI.TRZEBA BYĆ MOBILNYM W DZISIEJSZYCH
                            CZASACH A NIE STĘKAĆ NARZEKAĆ .ALE TAK JEST MENTALNOŚC
                            POLAKÓW .POZDRAWIAM MĘCZENIKÓW
                            • Gość: ja Re: Związki zawodowe I IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 26.09.07, 18:27
                              Drogi górniku mam wrażenie,że troche sie przestraszyłeś.Czyżby ten
                              cios był wymierzony w twoim kierunku? Uwież mądrych na zakładzie nie
                              brakuje. Dla twojej informacji to wybory na przewodniczącego dopiero
                              się odbędą. Wszystko w swoim czasie. Co do 30zł,to co to jest w
                              porównaniu do tych tysięcy,które zarabiamy. Apropo trzeba być nie
                              tylko mobilnym ale także kompatybilnym.Z pozdrowieniami górna hala.
                            • Gość: mirok Re: Związki zawodowe I IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 26.09.07, 22:09
                              Ciekawe komu będą liderować i majstrować jak pracowników nie będzie
                              i kto na nich zarobi?Pomyśl drogi GÓRNIKU.Pomimo wolnych miejsc i
                              3tysięcznych zarobków niema chętnych,limit głópców się wyczerpał.
                              A jeżeli czujesz się zagrożony ze strony ZWĄZKÓW to słusznie.
                              • Gość: mały Re: Związki zawodowe I IP: *.ssp.dialog.net.pl 26.09.07, 22:28
                                Słuchajćie jak to jest czy ktoś będzie chodził i zapisywał do
                                związków bo jak na rażie to nic nie słychać a wiadomo im więcej tym
                                lepiej
                          • Gość: m Re: Związki zawodowe!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.08, 12:16
                            No i co związków już nie ma a razem z nimi odszedł szacunek którego
                            nigdy nie było
                            • Gość: NSZZ Re: Związki zawodowe!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.08, 21:06
                              Dla informacji wszystkich zaintersownych zwwiązki sa nadal działają
                              . fakt był mały okres trudnych czsów związków ale nie można
                              zapomnieć co już zostało wywalczone.SOLIDARNOŚĆ jest i bedzie czy
                              sie to komuś podoba czy nie
                              przyszłość nie bedzie lekka ale jak wszyscy się postaramy to damy
                              rade pozdrowienia dla wszystkich co są za jak i dla tych co są
                              przeciw!!!!
    • Gość: :D Re: TAKATA !!! Obóz pracy !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.07, 19:35
      ...::: OLO MNIE ROZWOLO :::...
      • Gość: on Re: TAKATA !!! Obóz pracy !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.07, 21:31
        pozdrawiam szwaczy z dolnej hali i liderke ASIEEEEE
        • Gość: znudzony Re: TAKATA !!! Obóz pracy !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.07, 20:03
          mflfojj.o-2=o,c.;[;/opv,0v,[[.r, fkx/=c/prgkok,,ogj,pgjk9r'fm4-4
          • Gość: to tylko ja Re: TAKATA !!! Obóz pracy !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.07, 23:35
            Ja Wam napisze tak...przyczepiacie sie do głupot! robicie z siebie
            żenade..dajcie spokój tym ludzią każdy zarabia na siebie i po co sie
            kogoś przypiepszać???zajmijcie sie soba a nie komentowaniem innych
            to jest poprostu żałosne! pozdrawiam dolną hale i moją ulubioną
            Wiole :) oraz całą zmiane fajny klimacik z Wami mam ludki
            • Gość: [ ] Re: TAKATA !!! Obóz pracy !!! IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 29.09.07, 17:37
              Można wykonywać każdą pracę i być człowiekiem,tacy liderzy terz są.
              Ale niektórym się wydaje,że są prawie jak prezes a tym czasem są
              gorszymi śmiećmi niż cała reszta.
              Kochani liderzy brakuje wam trochę grosza,ogłady,honoru i kultury a
              wasza nadgorliwość jest gorsza od faszyzmu
              • Gość: Q Re: TAKATA !!! Obóz pracy !!! IP: *.isp.tvkg.net 29.09.07, 18:08
                Może zweryfikuj przebieg swojej pracy,i to jakim jesteś
                człowiekiem .
                Każdy chce wykonywać swoją pracę jak najlepiej ,przynajmniej tak
                powinno być.I nigdy nie nazywaj kogoś śmieciem, bo to jest brak
                kultury .(może zostaniesz liderem?zobaczymy twoją postawę (honorową))
                • Gość: polak Re: TAKATA !!! Obóz pracy !!! IP: *.isp.tvkg.net 01.10.07, 18:51
                  Helo chciałbym napisać ze ja pracuje w Takacie ale w Krzeszowie i tam to jest
                  dopiero obóz pracy za śmieszne 1000 zł. Co miesiąc potrącają z wypłaty za PPM,
                  pilnują na każdym kroku po prostu żałosny zakład a podwyżka była 30 zł brutto w
                  tym roku. Także z przyjemnością tam się pracuje!!!!!
    • smutek21 Re: TAKATA !!! Obóz pracy !!! 01.10.07, 22:00
      Do Natali i innych. Skończcie ten bełkot o obozach pracy.
      Otwierajcie własne firmy, nikt nie będzie Was gnębił i może poznacie
      prawdę że na pieniądze się pracuje a nie je dostaje.
      • damianmaxx Re: TAKATA !!! Obóz pracy !!! 05.11.07, 16:17
        wy cioty ..e jak sie niechce pracowac to sie mówi ze to obóz
        pracy a w toyocie zapie..sz na 4 zmiany i zwiekszym zapiepszem
        niz w takacie a tu są tylko dwie zmiany . a w cersanicie robią
        swiątek piątek i nienarzekają
        • Gość: Czarna Re: TAKATA !!! Obóz pracy !!! do damianmaxx IP: *.ssp.dialog.net.pl 12.11.07, 19:07
          Pracują pacanie na 3 zmiany ćiekawe jak ci wyszło 4
          rano ,popołudniu ,nocka i co jeszcze jest jeszcze jakaś ? chyba
          chodzi o 4brygadówke ale to tylko utrzymanie ruchu ,a w następnym
          roku będą przcować tylko na 2zmiany.
    • Gość: XYZ Re: TAKATA !!! Obóz pracy !!! IP: *.wlb.vectranet.pl 01.10.07, 22:06
      Skończcie ten idiotyczny, nudny, wydumany temat.
      Rzygać się chce.
      • Gość: vvv Re: TAKATA !!! Obóz pracy !!! IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 01.10.07, 23:51
        • Gość: Ferdek Re: TAKATA !!! Obóz pracy !!! IP: *.ssp.dialog.net.pl 04.10.07, 15:29
          Cześć ludziki z Takaty co myślićie na temat obniżki za soboty
          ćiekawy jestem czy jak w końcu już będą szeroko rozpowszechnione
          związki to czy będą negociacje żeby były podwyżki za nadgodziny czy
          dalej będą traktować nas jak BEDIUNÓW
          • Gość: Ktoś Re: TAKATA !!! Obóz pracy !!! IP: *.ssp.dialog.net.pl 05.10.07, 13:37
            CO DO OBNIŻEK ZA NADGODZINY TO PEWNIE NIC NIE WSKÓRAMY DOPÓKI SIĘ
            NIE ZBUNTUJEMY .BO JAK BĘDZIEMY PRZYCHODZIĆ W SOBOTY TO NIC NAM NIE
            PODWYŻSZĄ.WIĘC TRZEBA POŚWIĘCIĆ JEDNĄ SOBOTĘ .ZBUNTOWAĆ SIĘ I NIE
            PRZYJŚĆ ,ALE WSZYSCY BO JEDNOSTKI NIC NIE WSKÓRAJĄ.
            • Gość: Czarna Re: TAKATA !!! Obóz pracy !!! do ktoś IP: *.ssp.dialog.net.pl 05.10.07, 20:01
              Witam masz rację ale zawsze znajdzie śie ktoś kto przyjdzie bo w
              domu go nie kochają ,albo w tygodniu mało robi .Z tego co wiem to
              dużo ludzi śię nie zaposało ,prawda jest taka,że te obniżki są do 31
              .12 ,a 01.01.2008r będą następne obniżki bo góra stwierdzi ,że jak
              ludzie przychodzą za takie ochłapy to znaczy ,że pasuje i za
              mniejsze też przyjdą .Pozatym troche to ich myślenie dziwne nie mają
              ludzi do roboty , zamiast dać podwyżki ,żeby ludzi przyćiągnąć to
              robią wszystko żeby omijać go szerokim łukiem .POZDROWIENIA dla
              wszystkich ćiężko pracujących w Takaćie .A propo ja mam jutro wolne
            • Gość: !!!!!! Re: TAKATA !!! Obóz pracy !!! IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 05.10.07, 23:30
              Mi się wydaje czasami,że ktoś na górze prowadzi sabotaż i poprostu
              chce wykończć nasz zakład.Bo jak można robić obniżki,podnosić normę
              i ogólnie dokręcać śróbę,kiedy rąk do pracy brakuje.Większość ludzi
              już spróbowała u nas pracy i poprostu się do tego nie nadają a cała
              reszta ma nas w du...ie.Na dodatek otwierane są nowe zakłady na
              Strefie.Jakie są więc perspektywy?Czy ktoś robi jeszcze plany na rok
              2009?Jeżeli tak,to gratuluję poczucia humoru.
              • Gość: xxxxxxxxxyyyyy Re: TAKATA !!! Obóz pracy !!! IP: 81.15.207.* 06.10.07, 13:11
                Popieram cie w 100%.Nam też się wydaje.To co oni robią z
                pracownikami zasługuje tylko na PIP, mam nadzieje,że znajdą kogoś do
                tych związków zawodowych mądrego, kto nie tylko kłapie gębą na
                produkcji, a na górze zapomina języka, ale kogoś kto nie boi się
                wyrazić własne zdanie,może wtedy coś się poprawi,bo góra sama nie
                będzie mogła podejmować decyzji o zmianach dotyczących płac i zasad
                pracy.
          • olo.21 Re: TAKATA !!! Obóz pracy !!! 05.10.07, 15:22
            związki w takacie to poroniony pomysł nikt nie będzie chciał płacić
            składek na darmozjadów którzy i tak nikomu nie pomagają jeszcze nie
            słyszałem żeby gdzieś komuś pomogli w jakimś zakładzie to jest
            marnotrastwo pieniędzy utrzymywanie ich
            • Gość: do ola Re: TAKATA !!! Obóz pracy !!! IP: *.ssp.dialog.net.pl 05.10.07, 19:50
              Może i masz racje olo są tego minusy i plusy .Minusem jest to ,że
              kierownictwo kazdego zakładu nie lubi intruzów na swoim
              terenie ,kwestia jest taka ,że jeżeli na przewodniczącego związków
              wybierze śię człowieka który będzie śię układał z górą to będzie
              lipa a jeżeli będą walczyć o nasze godne warunki pracy to będziemy
              mieć korzyści w toyoćie związkowcy wywalczyli spore podwyżki 2000tyś
              brutto +nadgodziny 100% 18zł na h .Ze związków też są korzyści
              np.prawnik to jest z tych pieniążków które będziesz
              płaćił ,ważniejsze rzeczy takie jak obniżki płac czy jakie kolwiek
              inne już dyrektor nie będzie mógł podejmować sam bez konsultacji ze
              związkowcami oni są też po to aby bronić no. pracownika który może
              być zwolniony itp.Pozdrawiam
              • Gość: abc Re: TAKATA !!! Obóz pracy !!! IP: 195.229.236.* 06.10.07, 14:10
                Z tych i innych powodow zwiazki powinny byc poza zakladem.Wtedy byla
                by mowa o niezaleznosci,zas w przypadku kiedy zarzad pracuje w
                zakladzie to zawze bedzie lipa.
                • Gość: Kaja do abc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.07, 15:53
                  no tak.... masz rację. Ale już wiemy że zarządu nie będzie poza
                  zakładem tylko jest w zakładzie i nie trudno się dowiedzieć kto w
                  nim jest i oczywiście stwierdzić czy osoby w nim będące dadzą radę
                  czegokolwiek wybronić czy też nie.
                  Moim zdaniem to wielka lipa i strata kasy i tyle bo co ma być to i
                  tak będzie...
                  Pozdrawiam ciężko zapracowanych :*
                  • Gość: ppp Re: do abc IP: *.sattom.pl 07.10.07, 21:41
                • Gość: micia Re: TAKATA !!! Obóz pracy !!! IP: *.eranet.pl 08.10.07, 17:04
                  ooooooooo
        • Gość: Zygi Re: TAKATA !!! Obóz pracy !!! IP: *.adsl.inetia.pl 05.06.12, 18:31
          atak to bywa
          • Gość: ole Re: TAKATA !!! Obóz pracy !!! IP: *.walbrzych.vectranet.pl 13.06.12, 15:21
            mam WYJEBANE NA TAKATE!!! nie ma mowy zebym tam wrocil:)
    • Gość: pki Re: TAKATA !!! Obóz pracy !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.10.07, 09:04
      Tak jest
      • Gość: Zofia Re: TAKATA !!! Obóz pracy !!! IP: *.ssp.dialog.net.pl 08.10.07, 17:57
        up
        • Gość: 3www Re: TAKATA !!! Obóz pracy !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.07, 17:57
          ludzie kiedy jakis strajk bo na dole nie ma co robic!!!!!!!!!!!!!!! czy ktos cos
          zrobil zeby ludzie mogli pracowac jak sa pianki to nie ma skór i na odwrót a
          dzis i tego i tego nie bylo. MAJSTER ZROB COS
          • Gość: Gość 2 Re: TAKATA !!! Obóz pracy !!! IP: *.ssp.dialog.net.pl 09.10.07, 22:21
            Ja sądze że ktoś uparćie dąży do likwidacji zakładu i kładzie kłody
            pod nogi ludzi ćiężko pracujących Nikt nic nie zrobi dopuki sami
            tego nie wywalczymy śą związki ktoś po ćoś je założył to niech robią
            porządek bo półowa zakładu ućieknie i zostaną sami żółći
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka