Dzisiaj, przechodząc przez ten plac około 12:45 zobaczyłem aż 14-tu(!) ludzi ubranych w pomarańczowe, odblaskowe kamizelki, którzy odśnieżali teren w pobliżu pomnika Jana Pawła II. Nie wiem czy było ich dokładnie 14-tu, ale tyle naliczyłem, w każdym badź razie co najmniej 10. Stał tam takze biały namiot - w tym pan Putyra sie przeciez kiedys specjalizowal oraz radni Marchewski i Pakosz wraz z kilkoma innymi osobami, ustalajacy szczegoly show burmistrza, ktory jak juz ktos napisal ma jako lokalny św. Mikołaj rozdawać dzieciom prezenty. Wrazenie zrobilo na mnie ta bardzo duza liczba odsiezajacych, rzucajacych sie z daleka w oczy. Rozumiem, ze ich praca mogla byc sfinansowana ze srodkow Komitetu Wyborczego, ale robienie tego,kiedy cala Polska jest sparalizowana przez ten snieg, a i w gminie nie brakuje miejsc zle lub wcale odsniezonycj, jest moim zdaniem nie na miejscu. Były juz putyrasole, putyrołyki, szarlotki, putyrobus. Ciekawe, co jeszcze wymysla... Czasu maja niewiele, bo od polnocy cisza wyborcza. Podobal mi sie kogos post, ze w srode wieczorem i pozniej w nocy nawiedzil nas putyrosnieg.