Dodaj do ulubionych

Jaką nawigację kupić?

30.03.11, 10:41
Może ten temat nie jest związany bezpośrednio z naszym miastem, ale wiem, że na tym forum jest wielu fachowców z branży elektronicznej.
Chodzi mi o poradę jaką nawigację kupić?
Nie mam dużych wymagań, nie musi być wielki ekran, ani dodatkowe funkcje multimedialne.
Ważne, aby można było zainstalować na niej Auto Mapę z karty pamięci i żeby była prosta w obsłudze. Ceny tego sprzętu mocno spadły, pojawiły się firmy mniej znane i oferujące ponoć dobry sprzęt. Poczytałem sobie fora specjalistyczne z branży nawigacji i dowiedziałem się tylko tyle, że taka nawigacja powinna mieć gniazdo pamięci, system też procesor. Powinna być odblokowana.
Co mi radzicie i ile to może mnie kosztować?
Co mi radzicie
Obserwuj wątek
    • rob.tus Re: Jaką nawigację kupić? 30.03.11, 10:48
      Swoją NAVI43 kupiłem w biedronce za 299zł.
      Zacznij od poczytania na forach jak odblokować, czy też odkryć pulpit Windows. W zależności od modelu robi się to banalnie lub nie. Do tej akurat wystarczy włożyć kartę pamięci i już się uruchamia jak windows.
      Oprócz automapy korzystam z mapy topograficznej gps i puszczam bajki divx dziecku.
      • girardengo Re: Jaką nawigację kupić? 30.03.11, 12:10
        Miałem ci polecić to samo co kolega wyżej smile ale on mnie wyprzedził.

Ta navi jest naprawdę w śmiesznej cenie jak za możliwości które otrzymujesz.
        Jakość - nie rzucam tym urządzeniem, ani nie służy mi jako talerz i naprawdę wciąż nadal działa!

Producent (albo raczej marka) to NAVIA.
        tu masz przykładowy link:
        allegro.pl/super-navia-nv-431-okazja-tanio-gwarancja-i1525887913.html
    • bidford Re: Jaką nawigację kupić? 30.03.11, 22:03
      ja polecam cos firmy Lark - sa fabrycznie odblokowane, w ustawieniach podajesz tylko sciezke do mapy zainstalowanej na karcie i dziala. Bez zadnych kombinacji. Takie urzadzenie mozesz kupic za ok. 300PLN.
    • j.laskowice Re: Jaką nawigację kupić? 04.04.11, 12:49
      Od połowy kwietnia w osławionej ostatnio Biedronce będzie 5 calowa nawigacja Goclever z AutoMapą za 229 zł. Warto za tę cenę.
      Coś takiego jak to:
      allegro.pl/nawigacja-goclever-5040-automapa-6-6-pl-od-ss-wwa-i1528697145.html
      • przystojna Re: Jaką nawigację kupić? 09.04.11, 21:59
        gazetka.biedronka.pl/g26,Swieze_oblicze_wiosny.html
        Znalazłam tą ofertę w Biedronce.
    • djodkurzacz666 Czytając niektórych, to ze wskazaniem 09.04.11, 23:55
      tylko na wschód smile
      • panjarekp Re: Jaką nawigację kupić? 20.01.14, 19:59
        Podnoszę temat. Na dziś jaką nawigację warto kupić? Najlepiej, aby można było zainstalować AutoMapę.
        • majacytrochekasy Re: Jaką nawigację kupić? 20.01.14, 20:28
          Polecam 6-cio calowy NavRoad. AutoMapa chodzi aż miło.
          • rob.tus Re: Jaką nawigację kupić? 21.01.14, 08:28
            Teraz automapę można zainstalować na smartfona z androidem. Teraz to chyba lepsza opcja niż osobne urządzenie.
            • girardengo Re: Jaką nawigację kupić? 21.01.14, 10:36
              Odradzam tego typu rozwiązanie. W życiu już tak bywa, że telefon zadzwoni właśnie wtedy, gdy nawigacja ma najwięcej do przekazania.
              • fotopasjajelcz Re: Jaką nawigację kupić? 22.01.14, 20:20
                opis automapy

Osobiście mogę polecić tę nawigację jest odblokowana mam wgrana automapę 2014 żadnego problemu jeśli chodzi o nawigowania jesli mam się czego czepić przełączanie czasami wolno śmiga.Dobra alternatywa do droższych modeli znanych firm
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka