Dodaj do ulubionych

Sklep z piwem - ponad 100 gatunków

10.04.11, 21:29
Zapraszam wszystkich do sklepu SZAFRAN przy ul.Grabskiego 8.
od jutra tj. 11.04.2011r. można tu nabyć ponad 100 gatunków piwa.
Jedyne takie miejsce w Jelczu-Laskowicach gdzie zaopatrzyć się można w piwa niepasteryzowane, miodowe, smakowe, importowane.
Stawiamy głównie na lokalne małe browary z Polski, których wyroby są produkowane tymi samymi metodami co kilkaset lat temu.
W stałej sprzedaży piwa z browarów takich jak:
Kormoran
Czarnków
Ciechan
Lwówek Śląski
Jagiełło
Fortuna
i wiele innych.
Od jutra też nowe godziny otwarcia 12-21 codziennie!
Chcesz napić się prawdziwego piwa, którego proces produkcji trwa klika tygodni, a w którym nie ma grama sztucznych barwników i konserwantów?
ZAPRASZAMY!
Obserwuj wątek
    • bogdan_k74 Re: Sklep z piwem - ponad 100 gatunków 11.04.11, 07:50
      Otwarty od 12?
      Jak już tak ma być to zgodnie z historią proponuję od 13 smile
    • nocai Re: Sklep z piwem - ponad 100 gatunków 11.04.11, 07:51
      a Lwówek i Ciechan to po ile ?
      • gallen Re: Sklep z piwem - ponad 100 gatunków 11.04.11, 15:53
        Jestem czasami, kupuje Ciechana polecam
        • pssyyytttt Re: Sklep z piwem - ponad 100 gatunków 11.04.11, 19:43
          Ciechan:
          wyborny - 3,60zł
          mocny - 3,90zł
          miodowy - 5,50zł
          porter - 5,50zł
          pszeniczny - 5,20zł
          porter 22 (limitowana edycja) - 6,60zł
          maciejowe - 3,60zł
          krzepiak - 2,80zł

Lwówek Śląski:
          książęce - 3,60zł
          ratuszowy - 4,00zł

Zapraszam
          • pssyyytttt Re: Sklep z piwem - ponad 100 gatunków 11.04.11, 19:49
            jeszcze jedna ważna informacja - Ciechany i Lwówki w pełnej gamie dostępne będą od środy.
            • djodkurzacz666 Re: Sklep z piwem - ponad 100 gatunków 11.04.11, 20:01
              a piwa miodowe z orkiszem ?
            • djodkurzacz666 Re: Sklep z piwem - ponad 100 gatunków 11.04.11, 20:01
              i "Kriek" ?
              • pssyyytttt Re: Sklep z piwem - ponad 100 gatunków 11.04.11, 22:05
                Orkisz z miodem z Kormorana dziś jeszcze był, kolejna dostawa w środę jeśli zabraknie.
                Kriek'i za jakiś tydzień z pozostałymi belgijskimi.
                • morfin9 Re: Sklep z piwem - ponad 100 gatunków 12.04.11, 07:25
                  Czyli Stelli Artrosis też się możemy spodziewać? smile
                  • kuter85 Re: Sklep z piwem - ponad 100 gatunków 12.04.11, 07:42
                    Stella to niestety lager, może trochę lepszy od naszych polskich, ale i tak nie ma czym się zachwycać... A czy zastanę u Was Twierdzowe (browar Racibórz)?!
                  • emerytw Re: Sklep z piwem - ponad 100 gatunków 12.04.11, 08:25
                    morfin9 napisał:

> Czyli Stelli Artrosis też się możemy spodziewać? smile
                    Nie odczytuj proszę tego jako złosliwość z mojej strony, ale rozumiem, że miałeś na myśli Stellę Artois. Jednakże moim skromnym zdaniem inne belgijskie jest o niebo lepsze smakowo i gatunkowo, mianowicie - Leffe
                    dobrepiwo.blox.pl/2006/02/Leffe.html
                    miałem również nie raz przyjemność delektować się belgijskim pszenicznym - Blanche de Hoegaarden - wg mnie rewelacyjne. Pozdrawiam
                    • pssyyytttt Re: Sklep z piwem - ponad 100 gatunków 12.04.11, 08:50
                      Stelli nie planowałem, ale skoro jesteś zainteresowany to nie ma problemu. Myślę, że do tygodnia czasu będzie. Jeśli chodzi o belgijskie to szczególnie zależy nam na Leffe, Kriek, Dupont, Duvel Moortgat. Nie gwarantuję, jednak, że wszystkie pojawią się jednocześnie i będą w sprzedaży cały czas.
                      Jeśli chodzi o Racibórz t w tej chwili mamy w sprzedaży wszystkie ich produkty:
                      Twierdzowe niepasteryzowane
                      Raciborskie
                      Raciborskie Ciemne
                      Raciborskie zielone i nowość - Raciborskie na gryczanym miodzie!

Jeśli macie jeszcze jakieś zamówienia to piszcie, postaram się je realizować w przeciągu tygodnia.
                      • kuter85 Re: Sklep z piwem - ponad 100 gatunków 12.04.11, 12:18
                        mhmmm, już ponad miesiąc nie piłem twierdzowego... ale ten smak ciągle mam w głowiebig_grin Nie mogę się doczekać, kiedy znów zasmakuję to piwo!big_grin Polecam również Ciechan wybornesmile
                        • pssyyytttt Re: Sklep z piwem - ponad 100 gatunków 12.04.11, 12:27
                          "kuter85 napisał:

> mhmmm, już ponad miesiąc nie piłem twierdzowego... ale ten smak ciągle mam w gł
                          > owiebig_grin Nie mogę się doczekać, kiedy znów zasmakuję to piwo!big_grin"

Zapraszam więc!
                          Polecam też piwko Lipcowe z Browaru Jagiełło.
                          • pssyyytttt Re: Sklep z piwem - ponad 100 gatunków 13.04.11, 18:56
                            Dziś zapraszam Was na promocję. Do zakupionych 5 piw (dowolnych) Coca-Cola 0,5l GRATIS. Jest również sporo unikatowych podkładek pod piwo dla bierofili.
                            • lenser Re: Sklep z piwem - ponad 100 gatunków 13.04.11, 22:37
                              Szacun dla założyciela sklepu. W końcu po dobre piwo nie trzeba jechać do Wrocławia smile Pozdrawiam
                              • przebudzonyx Re: Sklep z piwem - ponad 100 gatunków 20.04.11, 08:11
                                Ja chyba też się skuszę - choć piwa nie lubię [poza tym ze Spiża], liczę na to, że sprzedawca wie co sprzedaje i potrafi doradzić.

Faktycznie to co jest w zwykłych sklepach to zwykłe sikacze - te szeroko reklamowane "tanie wina" wśród piw.
                                • pssyyytttt Re: Sklep z piwem - ponad 100 gatunków 20.04.11, 16:48
                                  Sprzedawca świetnie wie co oferuje. Taki nasz sprzedawców los, że próbować wszystkich piw musimy, żeby wiedzieć co mówimy klientom. Piw lepszych niż w spiżu też uważam, że kilka polecić w sklepie mogę. Jutro świeża dostawa piw, a w tym wiele niepasteryzowanych. Pojawiły się też piwa importowane (Austria, Niemcy, Japonia, Hiszpania, etc.) Jutro mam nadzieję pojawią się też długo wyczekiwane Belgijskie piwka.
                                  • przebudzonyx Re: Sklep z piwem - ponad 100 gatunków 30.04.11, 23:12
                                    Byłem, spróbowałem i potwierdzam - sprzedawca zna się na rzeczy i chętnie doradza, piwo faktycznie bardzo dobre [do tego tańsze niż w Spiżu].

Dzisiaj byłem znowu, sprzedawała dziewczyna [całkiem ładna wink] ale spieszyłem się i nie miałem czasu sprawdzić jej znajomości tematu.

W każdym razie piwo chyba dobrze "schodzi" bo były już pustki w lodówce.

Widziałem podobne lodówki z takim samym asortymentem w sklepach w innych miastach - chyba nareszcie ktoś się wziął za efektywną sprzedaż dobrego piwa z lokalnych browarów [może stworzyli jakąś grupę].
                                    • przebudzonyx Re: Sklep z piwem - ponad 100 gatunków 18.05.11, 13:22
                                      Byłem kolejny raz.

Potwierdzam, że sprzedawczyni zna się na piwie i także chętnie doradza.

Po latach poszukiwań znalazłem nareszcie piwo, które bardzo mi smakuje smile

Pozdrawiam miłą, fachową i cierpliwą obsługę wink
    • pssyyytttt Re: Sklep z piwem - ponad 100 gatunków 21.04.11, 16:58
      Zapraszamy na zakupy świąteczne do Szafrana!

Jako, że dziś mieliśmy kilka dostaw, postaram się wymienić większość piw jakie na dzień dzisiejszy mamy w sprzedaży. Pomijam oczywiście piwa koncernowe, które to oczywiście są w komplecie.

Browar Kormoran:
      - Miodne
      - Wiśnia w piwie
      - Orkisz z miodem
      - Rześkie
      - Świeże
      - Kormoran

Browar Racibórz:
      - Raciborskie
      - Raciborskie Zielone
      - Raciborskie ciemne
      - Raciborskie miodowe

Browar Rohozec:
      - Skalak 11
      - Skalak 12
      - Skalak 13
      - Skalak 13 Rezany

Browar Gontyniec:
      - Gniewosz jasny
      - Gniewosz ciemny
      - Gniewosz Koźlak
      - Zestaw na prezent 4x Gniewosz jasny

Browar Czarnków:
      - Noteckie jasne
      - Noteckie ciemne

Browar Jagiełło:
      - Lipcowe niepasteryzowane
      - Nałęczowskie jasne mocne
      - Nałęczowskie ciemne mocne
      - Magnus 5cio słodowy
      - Magnus czekoladowy
      - Magnus śliwkowy
      - Magnus wiśniowy
      - Magnus miodowy

Browar Cornelius:
      - Weizen
      - Honig
      - Greener
      - Baltic Porter
      - Ale Ale
      - Premium Lager

Browar Amber:
      - Żywe
      - Koźlak
      - Amber naturalne
      - Złote Lwy

- Lech Pils
      - Opat 13
      - Svijany Knize
      - Nova Paca piwo wielkanocne
      - Fortuna Srebrny Smok
      - Piwo Maćkowe miodowe
      - Belfast
      - Kiper mocny miodowy
      - San Miguel
      - Alhambra
      - Estrella Damm
      - Estrella INEDIT
      - La Trappe Quadruppel
      - Corona
      - Zipfer
      - Peroni
      - DAB
      - Bavaria 0,0%
      - Asahi
      - Brok
      - Faustus
      - Guiness
      - Perła
      - Zakowe Eksport
      i inne..

Dodatkowo wiele zestawów piw, które mogą być świetnym prezentem.

Do wielu piw podkładki oraz wciąż trwająca promocja: DO DOWOLNYCH 5 PIW - NAPÓJ 0,5L (Coca-Cola, Sprite, Fanta, Nestea) GRATIS!!
      • pimpam3 Re: Sklep z piwem - ponad 100 gatunków 21.04.11, 22:08
        Zestaw w sam raz do koszyczka wielkanocnego.
        • djmixer1 Re: Sklep z piwem - ponad 100 gatunków 01.05.11, 08:39
          A macie piwa kościelne?
          • pssyyytttt Re: Sklep z piwem - ponad 100 gatunków 04.05.11, 15:42
            djmixer1 napisał:

> A macie piwa kościelne?

Piwa klasztorne jak sądze? owszem jest ich kilka. W następnym poście będzie dokładna lista asortymentu na dziś.

mariposa1976 napisał:
            > A kufle macie w sprzedaży lub w zestawach z piwem?? To byłaby następna niespodzianka dla męża, jako że zbiera kufle.

Kufle w zestawach są dość regularnie, w sprzedaży ich nie ma, ale jeśli mąż jest kolekcjonerem to coś Gratisowego dla niego znajdziemywink

Co do piw ulubionych to ja mam kilka, ale poczekam na Wasze spostrzeżenia najpierw.

Adamogo przykro mi, że nei znalazłeś Swoich ulubionych piw. W okresie "okołomajówkowym" faktycznie mieliśmy problemy z dostawcami.. zrobili sobie bardzo długi weekend nie uprzedzając nas o tym. Od dziś wszystko wraca do normy - jest ponad 100 różnych piw (Wpadnij i policzwink)
      • mariposa1976 Re: Sklep z piwem - ponad 100 gatunków 03.05.11, 18:01
        Ale się cieszę,że weszłam w ten temat!! Na pewno wdepnę do sklepiku i zakupię parę gatunków,żeby spróbować "co w trawie piszczy". Do tego zrobię niespodziankę mężowi big_grin .

A kufle macie w sprzedaży lub w zestawach z piwem?? To byłaby następna niespodzianka dla męża, jako że zbiera kufle.

Pozdrawiam
        • j.laskowice Re: Sklep z piwem - ponad 100 gatunków 03.05.11, 18:21
          Może ktoś już wybrał najsmaczniejsze piwo z tych wielu dostępnych w tym sklepie?
          • adamogo Re: Sklep z piwem - ponad 100 gatunków 04.05.11, 00:23
            Byłem kilka razy i nie jest tak źlesmile nie trafiłem na to, co chciałem, bo dostawy nie było, ale przy okazji kupiłem inne piwa i nie jest źle. Napisane, że 100 gatunków. Jak ja byłem, to gatunków było między 30 a 40...
            • pssyyytttt Aktualizacja 04.05.11, 16:04
              Szał związany z majówkami się już skończył, skończyły się więc również problemy z dostawami. Poniżej lista asortymentu na dzień dzisiejszy. Do końca tygodnia będą jednak z pewnością nowe dostawy i zupełnie nowe piwa.
              Dodatkowo obok nazwy znajdować się bedzie oznaczenie z jakim piwem mamy do czynienia.
              (P) - Piwo pszeniczne, (NP) - Piwo niepasteryzowane, (S) - Piwo smakowe, (C) - Piwo ciemne. Wszystkie pozostałe nie będą oznaczone w żaden sposób.

Browar Kormoran:
              - Miodne (S)
              - Wiśnia w piwie(S)
              - Orkisz z miodem (P,S)
              - Irish beer (C)
              - Orkiszowe (P)
              - Kormoran
              - Krzepkie

Browar Racibórz:
              - Twierdzowe (NP)
              - Raciborskie
              - Raciborskie Zielone
              - Raciborskie ciemne (C)
              - Raciborskie miodowe (S)

Browar Rohozec:
              - Skalak 11
              - Skalak 12
              - Skalak 13
              - Skalak 13 Rezany (C)

Browar Gontyniec:
              - Gniewosz jasny
              - Gniewosz ciemny (C)
              - Gniewosz Koźlak

Browar Czarnków:
              - Noteckie jasne
              - Noteckie ciemne (C)

Browar Jagiełło:
              - Lipcowe (NP)
              - Nałęczowskie jasne mocne
              - Nałęczowskie ciemne mocne (C)
              - Magnus 5cio słodowy
              - Magnus czekoladowy (S)
              - Magnus śliwkowy (S)
              - Magnus wiśniowy (S)
              - Magnus miodowy (S)

Browar Cornelius:
              - Weizen (P)
              - Greener
              - Baltic Porter (C)
              - Premium Lager

Browar Amber:
              - Żywe (NP)
              - Koźlak
              - Amber naturalne (NP)
              - Złote Lwy
              - Grand (C)

Browar Opat:
              - Opat Bitter
              - Opat Pepper (S)

Pozostałe piwa Polskie i Czeskie:
              - Łomża (NP)
              - Brok
              - Mocne Polskie
              - Belfast (C)
              - Nova Paca Ginger (S)
              - Perła
              - Lech Pils i Lech Mocny.

Piwa importowane:
              - La trappe dubel
              - La trappe Bockbier
              - Breakspear Triple
              - Spitfire
              - New Castle
              - Scottish Stout
              - Corona
              - Peroni
              - Guiness
              - DAB
              - Bavaria
              - Estrella
              - Estrella Inedit
              - San Miguel
              - Zipfer
              - Erdinger jasny i ciemny
              - Franziskaner
              - Obolon Biały

Poza wyżej wymienionymi jest cały zestaw piw koncernowych, kilka zestawów piwnych. Między innymi skalak, cornelius..

Zapraszam,
              Wkrótce kolejne aktualizacje.
              • pssyyytttt Re: Aktualizacja 04.05.11, 20:19
                Zapraszam wszystkich na nasz profil na Facebook'u. Informacje o asortymencie, opisy piw, a niebawem konkursy dla aktywnych piwnych użytkowników.

www.facebook.com/szafran#!/pages/Szafran/144197642311317
                • pssyyytttt Belgia 06.05.11, 17:53
                  Zgodnie z wcześniejszymi zapowiedziami.. z lekkim poślizgiem.. Piwa Belgijskie w Szafranie!
                  Poniżej wykaz piw dostępnych na dzień dzisiejszy, a od Was zależy czy będzie ich więcej.
                  https://photos-a.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/229498_159466340784447_144197642311317_375398_912521_a.jpg
                  Guenze Lindemans 0,375l. 12,50zł
                  Kriek Lindemans 0,375l - 14,40zł
                  Faro Lindemans 0,750l - 20,50zł
                  Cassis Lindemans 0,375l - 17,60zł
                  Saint-Feuillien Blonde 0,330l – 12,70zł
                  Chimay Czerwone 0,330l - 11,90zł
                  Chimay Niebieskie 0,330l - 13,00zł
                  Chimay Triple 0,330l - 12,50zł
                  Kwak 0,330l - 11,00zł
                  Leffe Blonde 0,330l - 10,50zł
                  Leffe Brune 0,330l - 10,50zł
                  Leffe Triple 0,330l - 12,80zł
                  Leffe Radieuse 0,330l - 12,80zł
                  Leffe 9% 0,330l - 11,60zł
                  Palm 0,330l - 10,00zł
                  La trappe dubel 0,750l – 24,00zł
                  La trappe Bockbier 0,750l – 23,50zł
                  • pssyyytttt piwne przekąski 15.05.11, 19:39
                    Od dni kilku w Szafranie nowość! Piwne przekąski.. piwne przekąski z prawdziwego zdarzenia.
                    Można u nas zakupić między innymi suszone ryby (dorsz, tuńczyk, anchois), suszone pikantne krewetki, kalmary oraz hit! suszoną wołowinę w rożnych smakach.
                    Świetna alternatywa dla paluszków czy chipsów. Wszystkie przekąski w poręcznych małych opakowaniach. Ceny już od 2,50zł!
                    Dodatkowo nabyć u nas można sucharki o niespotykanych gdzie indziej smakach. Między innymi kawior, golonka z chrzanem, nóżki w galarecie. Cena to tylko 2zł.

Zapraszamy.
                    • pssyyytttt Ciechan 01.06.11, 08:12
                      W sklepie dostępne są wszystkie Ciechany i Lwówek Śląski!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka