jelczanka3 07.08.13, 22:03 Zauważyłam dziś koparki, teren jest ogrodzony, część górki rozkopana. Wiecie może czy górka będzie zlikwidowana? Coś tam ma być zamiast? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
artu.r.o Re: Górka przy al.Wolności 07.08.13, 22:39 pytałem ochroniarza, ma byc rozebrana do zera, razem z tym budyneczkiem pod spodem, nie wiem czy to jakas kotłownia czy co. ma tam byc parking. szkoda, za dzieciaka tam na sankach jezdilem, a teraz dzieciaki nie beda miały gdzei... ale z drugiej strony parkingi tez potrzebne Odpowiedz Link
jelcz.laskowice Re: Górka przy al.Wolności 09.08.13, 23:25 Szkoda, wielka szkoda Też mam stamtąd wspomnienia z dzieciństwa... Odpowiedz Link
bractwo1986 Re: Górka przy al.Wolności 15.08.13, 08:15 Likwidowany obiekt z nasypem zwanym potocznie górką pełnił kiedyś funkcję stacji pomp wody pitnej (w czasach kiedy dostarczana była rurociągiem z Jelczańskich Zakładów Samochodowych). Stała się zbędna z chwilą wybudowania w latach 1986/87 ujęcia wody w Piekarach. Odpowiedz Link
anna0601 Re: Górka przy al.Wolności 15.08.13, 09:03 Mam nadzieję, że nie szykuje się kolejny plac dla Sabika. Odpowiedz Link
artu.r.o Re: Górka przy al.Wolności 16.08.13, 08:05 raczej nie, gdyby sabik polozyl na tym lape sam by to rozbieral a nie zewnetrzna firme by bral. a z ta przepompownia to ciekawe, nie wiedzialem o tym Odpowiedz Link
jelcz.laskowice Re: Górka przy al.Wolności 17.08.13, 13:44 A ja tam się wczoraj dowiedziałem, że ma tam powstać mój ulubiony Lidl Mam nadzieję że to nie jest kolejna plotka tylko w końcu będzie Lidl w naszym mieście. Odpowiedz Link
rostalski.l Re: Górka przy al.Wolności 17.08.13, 20:52 jelcz.laskowice napisał(a): > A ja tam się wczoraj dowiedziałem, że ma tam powstać mój ulubiony Lidl > Mam nadzieję że to nie jest kolejna plotka tylko w końcu będzie Lidl w naszym m > ieście. Mam nadzieję, że to nie jest prawda. To nie jest miejsce na kolejny sklep. Oczywiście jestem jak najbardziej za ale w jakiejś rozsądnej lokalizacji. Tam był by to lidlek mini. Odpowiedz Link
jelcz.laskowice Re: Górka przy al.Wolności 17.08.13, 23:45 Chyba masz rację rostalski. Tam nawet nie ma miejsca na parking, nie mówiąc już o sklepie. Odpowiedz Link
chuda2012 Re: Górka przy al.Wolności 18.08.13, 14:11 ja myślę że to bedzie kolejne miejsce dla pijaczków, za kilka miesiecy ruszy budowa nowego tbsu więć "towarzystwo" może mieć nową miejscówkę jeżeli nic tam nie zrobią Odpowiedz Link
kenter Re: Górka przy al.Wolności 22.08.13, 21:41 Znając nasze realia, pewnie powstanie tam miniGaleria Sarel 3 razem z mini Lidlem i mikro stacją paliw z takim malutkim dystrybutorkiem, obsługiwanym przez małego ludzika. I biznes się kręci. W sumie czego mu tu nie mamy w tym Jelczu...masakra chyba brakuje jeszcze fokarium i aquaparku. Proponuje umiejscowić to gdzieś koło ronda... Odpowiedz Link