Dodaj do ulubionych

Ryby słodkowodne

06.01.17, 12:16
Czy w okolicy jest jakieś miejsce, gdzie można kupić ryby słodkowodne nie tylko w czasie świąt? Do Milicza trochę daleko, a może są u nas jakieś gospodarstwa rybne prowadzące sprzedaż przez cały rok? Będę wdzięczna za informację. Zrobiłam na święta wędzonego karpia i jego smak mnie zachwycił smile
Obserwuj wątek
    • 2uboot2 Re: Ryby słodkowodne 07.01.17, 08:55
      Ten rybny co był na targu miał całkiem szeroką ofertę słodkowodnych. Na Bożka koło Biedronki, można czasami dostać mrożone tusze z płoci, okonia, leszcza. Kiedyś bywał szczupak, sandacz, amur, karaś, pstrąg i chyba węgorz. Królem delikatnego mięsa, ale i sporym wydatkiem dla portfela jest niewątpliwie sandacz. Wędzone słodkowodne dostępne w sprzedaży to najczęściej pstrąg, węgorz i leszcz.
      • dorkasz1 Re: Ryby słodkowodne 07.01.17, 17:25
        No ale tego rybnego na targu już nie ma. Co do rybnego na Bożka, to nie chodzi mi o mrożone ryby, tylko o świeże. Kupiliśmy małą, bardzo prostą w obsłudze, wędzarnię elektryczną głównie dlatego, że dostępne wędzonki są dla mnie za słone, zarówno ryby jak i mięso. Tylko od czasu do czasu udawało mi się kupić np. makrelę, której poziom słoności był akurat, zwykle są za słone. Wędziłam już pstrągi, dorsze, makrele, okonie morskie i karpie. Karp mnie zachwycił, był naprawdę świetny.
        • dorkasz1 Re: Ryby słodkowodne 07.01.17, 17:28
          A co do Borucic, to znalazłam na fejsbuku ich profil i zamieszczoną tam informację, że sprzedaż prowadzą tylko w okresie przedświątecznym.
    • przybysz9 Re: Ryby słodkowodne 07.01.17, 15:28
      Borucice maja stawy hodowlane i sprzedają karpie. nie wiem jak z inna ryba, ale karpie kupowaliśmy wielokrotnie. pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka