petit7 10.02.05, 17:51 Zamierzam wybrać się do kina i chciałbym aby to był udany wieczór. Niestety po zapoznaniu sie z repertuarem Cinema City, jest problem - co wybrać. Możecie mi coś polecić. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
poodzian Re: Na co do kina? 10.02.05, 20:37 film.onet.pl/ tam wszystkiego sie dowiesz. Odpowiedz Link
heymdall Re: Na co do kina? 31.01.06, 09:45 robię sobie apetyt na "Dnevnoy dozor" ("Straż nocna2", "Straż dzienna"). Mam nioedosyt po pierwszej części - a i obsada niezła: Chadov (9ja rota), Zhanna Friske (o ile pamiętam grupa Blestyaschiye)... i mam gdzieś napisy..oglądam w oryginale .. tam sa takie smaczki nie do przetłumaczenia na polski .. a że dziwny film..?? trudno .. кому-то не нравится, пусть нахуй идёт.. Odpowiedz Link
j.laskowice Re: Na co do kina? 12.02.05, 09:48 Wybieram sie na Lucky Luke, podobno świetna komedia z polskim dubbingiem (np. Olaf Lubaszenko). Myśle, że nie bedę żałował wole film francuski od amerykańskiego chłamu. Odpowiedz Link
zohra Re: Na co do kina? 12.02.05, 13:39 Polecam świetny filmik -The Grudge ,ciekawie zrobiony, sceni kapitalne pelne grozy i napiecia. Jak ktos lubi filmy psychologiczne (psychozy) to polecam, kurcze mialam problemy z zasnieciem w swym łóżeczku .. Odpowiedz Link
j.laskowice Re: Na co do kina? 12.02.05, 13:47 a gdzie go można znaleść w kinie nie leci? Odpowiedz Link
gross-on Re: Na co do kina? 12.06.07, 01:13 j.laskowice napisał: > a gdzie go można znaleść w kinie nie leci? Jak znam žycie, to w J-L w kinie leci tylko TYNK Z SUFITU. Odpowiedz Link
wygadana Re: Na co do kina? 12.02.05, 14:27 Chce Wam zareklamować film, który ostatnio widziałam. W kinie go już nie grają. Ja go kupiłam kiedyś razem z gazetą. A ostanio oglądnełam i naprawdę polecam. Dla mnie w skli 1 do 10 daje mu 9,5. Ten film to "Zielona Mila" Film o dobrych i złych ludziach którzy spotkali się w więzieniu po obu stronach krat ze swoimi zwykłymi problemami. Ta krótka recenzja nie oddaje tego filmu, tej wspaniałej atmosfery. Głównego bohater gra Tom Hanks. Polecam Odpowiedz Link
j.laskowice Re: Na co do kina? 12.02.05, 20:56 Wróciłem z kina. Byłem na "Lucky Luke". Francuska superprodukcja. Przestrzegam przed tym filmem, nie warto "Świat według Kiepskich" to arcydzieło przy tym flimie. Nuuuuuda, kicz, zeroooo. Jeden bilet kosztował 19 zł. Strata. Odpowiedz Link
fk90 Re: Na co do kina? 12.02.05, 21:35 Lucky Luke to okropny film! Kto Ci go polecił? Jest taki głupi...blee...Czułam sie po nim jakby mi sie mózg zlasnował : / Bedzie tzeba to nadrobic Odpowiedz Link
fk90 Re: Na co do kina? 17.02.05, 19:40 Byłam dzisiaj na "Zatańcz ze mną" Bardzo przyjemny i relaxsujący film. Nie ma jakiegoś tam wielkiego przesłania, ale można sobiem pooglądac (czasem i posmiac ) z tego jak sie tam próbują nauczyc tanczyc : ) Oczywiście J.Lo wychodzi to najlepiej ; ) Odpowiedz Link
fk90 Re: Na co do kina? 13.09.05, 16:07 Nie dawno byłam na fimie Mr.&Mrs. Smith. Świetny film, troche przydługawy, ale polecam ; ] Odpowiedz Link
kaja5013 Re: Na co do kina? 26.11.05, 08:29 A ja polecam nowy film z Jodi Foster pt:"Plan lotu" naprawde fajny(przynajmniej mi sie podobal).No i jeszcze "Wyspa" tez warto pojsc na ten film. Odpowiedz Link
heymdall Re: Na co do kina? 26.11.05, 10:49 ..jak fantastyka, to "Nocna straż" albo "Narnia"..jeżeli jest..wgniata w fotel.. Odpowiedz Link
nokianin Re: Na co do kina? 26.11.05, 13:14 polecam film "Pan życia i śmierci" (Lord of War), od 15 lat, 122 min. - świetny, oglądałem, podobał mnie się bardzo Odpowiedz Link
zohra Re: Na co do kina? 27.11.05, 18:42 Rowniez polecam "Pan śmierci i zycia" tresc jak najbardziej adekwatna do dziesiejszej problematycznej rzeczywistosci.Dokonywanie trudnych wyborów w ujeciu aksjologicznym,ciekawe wnioski. Polecam Odpowiedz Link
adamogo Re: Na co do kina? 28.11.05, 16:44 Jest teraz piękny Szwedzki film pt. Jak w niebie. Warto oglądnąć Odpowiedz Link
przebudzonyx Re: Na co do kina? 02.02.11, 08:00 Ja polecam teatr - konkretnie "Ścigając Zło" które gra gościnnie w Teatrze Polskim zespół z Capitolu. Zwykle nie przepadam za teatrem muzycznym, ale w tym wypadku naprawdę warto Odpowiedz Link
anulka226 Re: Na co do kina? 29.11.05, 15:56 A ja polecam EGZORCYZMY EMILY ROSE byłam niedawno w kinie na tym filmie i powiem że były chwile kiedy się bałam )))))) To dla tych którzy lubią dreszczych emocji Odpowiedz Link
wygadana Re: Na co do kina? 23.01.06, 18:59 Zamierzam pójść jak tylko mróz zelżeje na "Tylko mnie kochaj" Czy ktoś z Was już był? Podzielcie się wrażeniami. Odpowiedz Link
poodzian Re: Na co do kina? 26.01.06, 21:51 Mdławe romansidła zawsze mają wzięcie, szczególnie po zmasowanej reklamie w telewizji. Odpowiedz Link
adamogo Re: Na co do kina? 26.01.06, 22:40 Plus jeszcze te wszystkie M jak mdłości, klony, na obupólnej i inne telekmioty, których oglądanie powinno być zakazane, a ponoć o gustach się nie rozmawia hehe. Odpowiedz Link
panzerstoss1 Hooligans 27.01.06, 09:54 Całkiem niezły film. Główną roele gra tam Frodo :]z "władcy pierścieni". No proszę, to zadziwiające jak posiadanie pierścienia zmienia ludzi :p Odpowiedz Link
petit7 Tylko mnie kochaj. 27.01.06, 21:49 Tandeta i szmira zawsze miała wzięcie. Harlekin ma dużą poczytność. Odpowiedz Link
fk90 Re: Tylko mnie kochaj. 31.01.06, 14:39 Acha..czyli rozumiem petitku, że Ty już byłeś na tym filmie, skoro się o nim wypowiadasz...No cóż...Taki jest Twoje zdanie, ale nie sądzisz, że ono może kogoś obrażać? Bo w końcu nie chciałbyś słyszeć, jak ktoś traktuje coś co Ci się podoba jako "tandeta i szmira". Na to forum zagląda wiele osób, którym być moze ten film przypadał do gustu. Może poprostu wystarczyłoby napisać: że ten film to nic ciekawego dla prawdziwych twardzieli, a jednak jest dużo chętnych... Odpowiedz Link
kaja5013 Re: Na co do kina? 31.01.06, 15:19 Ogladalam w niedziele "Tylko mnie kochaj" i mile sie rozczarowalam.Podobal mi sie ten film.Polecam(zwlaszcza kobitkom). Odpowiedz Link
fk90 Re: Na co do kina? 18.04.06, 20:27 Też go niedawno obejżałam W pewnym momencie był taki naiwny! Ale miał w sobie dużo uroku Niach xD Aktorów fajnych dobrali. Grażyna Szapałowska wyglądała tam świetenie Odpowiedz Link
adamogo Re: Na co do kina? 20.04.06, 23:49 Do kin wchodzi już niedługo film Marka Koterskiego pt. "Wszyscy jesteśmy Chrystusami" z Markiem Kondratem w roli głównej. Oglądałem dwie poprzednie części, i zawsze było to kino na poziomie, dające do myślanie, takie gorzkie komedie, dlatego z niecierpliwością czekałem na dalsze losy Adasia. Odpowiedz Link
kaja5013 Re: Na co do kina? 21.04.06, 14:31 Dziś ten film ma premierę.Chetnie się na niego wybiorę do kina. Odpowiedz Link
fk90 Re: Na co do kina? 21.04.06, 15:20 Jestem ciekawa Waszych opini. Tytuł dość kontrowersyjny... Odpowiedz Link
adamogo Re: Na co do kina? 21.04.06, 23:31 Widziałem już wiele fragmentów z tego filmu, i wiem, że warto go obejrzeć, tak jak Dzień Świra. Odpowiedz Link
kaja5013 Re: Na co do kina? 24.04.06, 12:24 Byłam wczoraj na tym filmie i nie rozczarowałam się!Polecam!!! Odpowiedz Link
fk90 Re: Na co do kina? 07.10.06, 17:59 Nie ma to jak inteligenta odpowiedź...xD No ale okey. Pytanie tez nie było JASNE jak widać . Więc pytam jeszcze raz. Jaki film polecacie? Odpowiedz Link
oazowiczka2 Re: Na co do kina? 27.10.06, 21:10 na "Karol papież, który pozostał człowiekiem" piękny film Odpowiedz Link
katka256 Re: Na co do kina? 27.10.06, 21:37 Lepiej mieć wąskie, niż nie mieć wcale-łosiu! Odpowiedz Link
adamogo Re: Na co do kina? 27.10.06, 23:31 "Karol, człowiek który pozostał papieżem" Film jakoś nie zachwyca, nie wciąga, nie ma tego czegoś, to już wszystko było... Po prostu opowieść biograficzna z dużą ilością patosu. I jak to kilka tygodni temu przeczytałem w jakiejś recenzji, za dużo "santa fiction" w filmie. W skali pięciogwiazdkowej dałby dwie. No i dlaczego ten film w Polsce wyświetlany jest w kinach a nie puszczony w telewizji? Oczywiście "kasa, misiu, kasa". Odpowiedz Link
wygadana Re: Na co do kina? 28.10.06, 07:21 Byłam w kinie na tym filmie (bilety dostałam w pracy). Niczym mnie nie zachwycił. Tematy kościelne nam się już przejadły. Musimy trochę odczekać aby chcieć wrócić do naszego wielkiego człowieka. Maglowanie i przypominanie daje często efekt nieporządany. Odpowiedz Link
oazowiczka2 Re: Na co do kina? 29.10.06, 11:41 hym... mnie osobiście film sie podobał... ale cóż każdy ma inne zdanie Pozdr Odpowiedz Link
girardengo Re: Na co do kina? 30.10.06, 18:59 na pewno nie na STATYSTOW... porazka... ten film dostal jakies nagrody slyszalem heh chyba za przyjaz polsko-chinska <buhaha> Odpowiedz Link
adamogo Re: Na co do kina? 30.10.06, 21:50 Byłem dzisiaj na Infiltracji i Ludzkich dzieciach. Infiltracja okazała się znakomitym filmem, bardzo udany powrót Scorsese'a<?> na duży ekran. Ludzkie dzieci okazały się filmem dobrym, z ciekawym przesdstawieniem wyglądu przyszłości. Polecam gorąco Odpowiedz Link
librys Re: Na co do kina? 24.11.06, 17:46 Słyszałem dziś od kumpla, że grają zwariowaną komedię "Borat". Ktoś z Was już ją widział ? Warto? Odpowiedz Link
makler4 Re: Na co do kina? 24.11.06, 18:51 Sprawdź przed wyjazdem czy grają tą komedię w kinie. Na czas żałoby niektóre kina zrezygnowały z wyświetlania komedi. Odpowiedz Link
girardengo Re: Na co do kina? 25.11.06, 00:33 Widzialem zwiastun BORATA, i jesli ta komedia jest tak dobra jak ten zwiastun, to zapowiada sie niezla zabawa. Sam sie na niego wybiore w najblizszym czasie Odpowiedz Link
aureolka1 Re: Na co do kina? 23.12.06, 16:04 Byłam na tym filmie. Humor mocny, polewka straszna. Tylko ciekawe czemu Borat mówi po polsku. Odpowiedz Link
adamogo Re: Na co do kina? 23.12.06, 16:44 A zrozumiałeś może mixerku sens tego filmu i jego przesłanie? Czy tylko śmieszyły cię niektóre żarty? Bo żeby dokładnie obejrzeć ten film, trzeba mieć jakąś wiedzę o świecie... No a na samym filmie? No cóż, śmiejemy się z samych siebie... Odpowiedz Link
subik Re: Na co do kina? 24.12.06, 15:09 sorki ale chce sie zapytac czy ktos wie czy mozna jeszcze isc do kina na teksanska masakre bo cos nie moge znalezc infa a kina to tylko helios i korona? z gory dzieki Odpowiedz Link
neologin Re: Na co do kina? 24.12.06, 15:28 Przesłanie? Możesz napisać jakie ty odczytałeś przesłanie w tym filmie? Odpowiedz Link
adamogo Re: Na co do kina? 28.12.06, 20:14 Tak rewelacja Byłem na nim wczoraj. Ale z szumnie zapowiadanego upadku wielkiej cywilizacji nic tam takiego wielkiego nie było, no poza wyniszczaniem się od wewnątrz No i oczywiście film nie dla wszystkich, zwłaszcza ludzi o słabych nerwach. Dużo osób, zwłaszcza kobiet, wyszło z sali w czasie seansu, ale dla mnie to lepiej, że taki brutalny. Przynajmniej bardziej oddaje rzeczywistość tamtych czasów. Odpowiedz Link
heymdall Re: Na co do kina? 29.12.06, 15:26 też ostrzę sobie na niego zęby .. raczej wzrok .. Odpowiedz Link
zohra Re: Na co do kina? 01.01.07, 18:05 apocalypto.movies.go.com/ na tym linku znajduje sie kadr z filmu Apocalypto..warto spojrzecPOLECAM JESTEM PEŁNA ZACHWYTU... Odpowiedz Link
j.laskowice Re: Na co do kina? 08.02.07, 10:22 Już od piątku będzie w kinach "Ryś" Komedia, ciąg dalszy "Misia". Odpowiedz Link
fk90 Re: Na co do kina? 08.02.07, 22:40 Nie polecam "Dlaczego nie". Wielka moralna pomyłka. Wszystko sztuczne. I bez sensu. Choć "na pierwszy rzut oka" może się komuś podobać. Ja wycofałabym z kin ten niezdrowy film. Odpowiedz Link
adamogo Re: Na co do kina? 08.02.07, 23:29 Dlaczego nie! Tylko wiesz, filmu ot tak nie da się zdjąc, maszyna do robienia pieniędzy A ćwierćinteligenci też muszą mieć jakąś rozrywkę Tak samo było w przypadku "Tylko mnie kochaj" czy "Samotność w sieci" Oj jak nasi się wezmą za gatunek komedi romantycznych, to zawsze porażka musi wyjść... Odpowiedz Link
pataryna Re: Na co do kina? 09.02.07, 11:25 adamogo napisał: >Tak samo było w > przypadku "Tylko mnie kochaj" czy "Samotność w sieci" Oj jak nasi się wezmą za > gatunek komedi romantycznych, to zawsze porażka musi wyjść... i potem trzaskają tych "komedii" od groma, bleee Odpowiedz Link
cygnus007 Re: Na co do kina? 13.03.07, 17:01 Za nie długo(23 marca) na ekranach "300" w stanach już bije rekordy www.filmweb.pl/News,id=33881 Tylko wyczekuje na premierowe bilety Pozdrawiam heymdall`a kóry mnie zaraził tym filmem Odpowiedz Link
cygnus007 Re: Na co do kina? 13.03.07, 17:04 Polska strona wwws.pl.warnerbros.com/300/ Pozdrawiam Odpowiedz Link
heymdall Re: Na co do kina? 13.03.07, 17:18 dzięki za link - dotychczas dobijałem się do angielskojezycznych .. Odpowiedz Link