Dodaj do ulubionych

Czy w naszym mieście potrzebny jest nowy market?

06.12.07, 18:42
Nasze miasto się rozrasta, zakupy u nas robią mieszkańcy okolicznych
wiosek. W istniejących sklepach coraz ciaśniej. Czy chcielibyście
aby powstał nowy sklep. Jeśli tak to jaki (Lidl, Tesco, Aldi,
Kaufland, Netto). I jeśli tak to gdzie, w której części naszego
miasta?. Zapraszam do dyskusji.
Obserwuj wątek
    • jelczanka3 Re: Czy w naszym mieście potrzebny jest nowy mark 06.12.07, 20:31
      Zdecydowanie tak! Mam już dość kolejek w sklepach. Przydałby się
      większy market - Kaufland, Tesco. Dyskonty mamy już dwa, wystarczy,
      że Lidl i Aldi będą w Oławie.

Podobno miało być coś budowane na placu koło osiedla Hirszfelda?
      • wygadana Re: Czy w naszym mieście potrzebny jest nowy mark 06.12.07, 20:52
        A może drugą Biedronka?
        • lukasz63op.pl Re: Czy w naszym mieście potrzebny jest nowy mark 19.05.08, 15:44
          z tego co ja sie orientuję to ma powstac druga biedronka za miast plusa
    • laskovitz_bis Re: Czy w naszym mieście potrzebny jest nowy mark 07.12.07, 09:52
      Teraz to już musztarda po obiedzie. W Oławie Aldi otworzą z początkiem
      przyszłego roku. Lidl ma być na Lipowej i prawie pewne, że na 3-go Maja
      powstanie Tesco. Lwia część klientów przeniesie swoje sympatie marketowe na
      Oławę. Ktoś się spóźnił albo zagapił z decyzjami w naszym mieście. Zostaniemy z
      naszym symbolem handlu wielkopowierzchniowego Biedronką. Ciasnota, kolejki,
      rozgrzebane palety, podajnik kasy krótki, że przy większych zakupach trzeba
      naraz wykładać i pakować towar, no i super obsługa.

Zajeżdżam czasem do Lidla w Brzegu. Miła obsługa, wózki w alejce spokojnie się
      mijają, znaczna część towaru taka sama jak w Lidlu w Niemczech. Chciałbym, żeby
      jakiś Aldi albo Lidl wygryzł tego owada w kropki.

Przy okazji naszych sklepów.
      Wie ktoś może jaka powinna być temperatura w placówce handlowej. Kiedy wchodzę w
      zimie do "Galerii Sarel" to bierz smołę gotuj. Wiem, że przyjemnie jest obsłudze
      pracować w koszulkach ale klient, który wchodzi do takiego sklepu z temperatury
      np -5stC na dworze momentalnie spływa potem. Katarek i grypka murowane.
      W zaszłym roku w zimie sprawdziłem jaka jest tam temperatura na termometrach
      które sprzedają. Od 24-28.
      • sba1 Re: Czy w naszym mieście potrzebny jest nowy mark 07.12.07, 10:51
        Moim zdaniem przydałby się taki sklep jak Bricomarche, Praktiker
        albo Castorama raczej budowlane bo nawet w Oławie takich nie ma
      • mono80 Re: Galeria Sarel 07.12.07, 19:40
        nie chodzę do tego sklepu gdyż po odwiedzinach załapałem od razu
        przeziębienie ,gorąco tam jakby faktycznie miała być gotowana smoła
        a ekspedientki roznegliżowane,stworzono tam warunki dla pracujących
        tam pan a nie dla klientów,może trzeba uruchomić szatnię dla klientów
    • heymdall Re: Czy w naszym mieście potrzebny jest nowy mark 07.12.07, 11:14
      nie miałbym nic przeciwko LIDL-owi lub sklepom Kauflandu u nas: proponowana
      lokalizacja - jakby na złość - na placyku za "Biedronką" lub koło basenu, ale
      bardziej w kierunku bloków (o ile jest to możliwe), ewentualnie placyk na
      osiedlu Hirszfelda obok wiaduktu
      • gallen Re: Czy w naszym mieście potrzebny jest nowy mark 07.12.07, 15:48
        Tak tez to popieram ten plac obok wiaduktu byłby dobry , teraz tam jest jedno wielkie błoto i dojsc do pociagu to masakra
        • heymdall Re: Czy w naszym mieście potrzebny jest nowy mark 09.12.07, 14:38
          .. dlaczego koło wiaduktu? władze nie kwapią sie do osuszenia tego bagna - równie dobrze można więc zagospodarować to cudzym kosztem ..
      • ewelinkasss Re: Czy w naszym mieście potrzebny jest nowy mark 20.05.08, 00:06
        ... a moze tak Lidl...i lotnisko na hirszfelda? big_grin mamy tu dośc terenu!
    • aureolka1 Re: Czy w naszym mieście potrzebny jest nowy mark 08.12.07, 23:17
      Brakuje mi sklepu typu Rosmann. Szczególnie teraz przed "Gwiazdką".
    • assimov Re: Czy w naszym mieście potrzebny jest nowy mark 10.12.07, 08:46
      Witam,
      Brakuje w pobliżu Lidla (ponoć ma być w Oławie), bo z dyskontów ma chyba najlepsze zaopatrzenie.
      Ale chyba bardziej przydałby się jakis większy market typu Tesco czy Kaufland. Bo Intermarche jest ostatnio coraz bardziej zapchany (cóż idą Święta smile )
      Pozdrawiam
      Bartosz
      • poodzian Re: Czy w naszym mieście potrzebny jest nowy mark 18.05.08, 13:42
        W pobliskiej Oławie protestują przeciw budowie Tesco. Może w naszym mieście go
        postawić? Dobrym miejscem dla mnie jest ul. Belgijska koło mrówki.
        • www88www Re: Czy w naszym mieście potrzebny jest nowy mark 18.05.08, 13:53
          Chciałbyś komuś na prywatnej działce albo podwórku wybudować Tesco. Tereny koło
          Mrówki są prywatną własnością wielu osób.
          • gallen Re: Czy w naszym mieście potrzebny jest nowy mark 18.05.08, 13:57
            Jest tyle ugoru miedzy jelczem a laskowicami ze napewno jakies miejsce by się znalazło
            • mikoj50 Re: Czy w naszym mieście potrzebny jest nowy mark 18.05.08, 14:41
              Świetny pomysł. Też sobie pomyślałem po przeczytaniu artykułu, że
              jak Oława nie chce TESCO, to nasi notable coś z tym powinni zrobić.
              Najlepiej zaprosić firmę i już. Róbmy reklamę tej propozycji. Może
              akurat coś z tego wyjdzie. Niech Oława przyjeżdża do nas, a nie my
              tam. Tylko obawiam się, że wtedy Oława szybko zgodzi się na tę
              inwestycję u siebie.
              POZDRAWIAM.
              • www88www Re: Czy w naszym mieście potrzebny jest nowy mark 18.05.08, 15:01
                Jeśli Tesco to takie prawdziwe, duże, konkretne. Dobrym miejscem wydaje mi się
                lokalizacja na dawnym wysypisku JZS przy Zachodniej, chociaż to już chyba teren
                Adama J. Taka lokalizacja dawałaby jednakowe szanse dostępu dla mieszkańców
                Laskowic, Jelcza, Łęgu i Miłoszyc. Przy okazji remontu Wojnowa i utrudnień z
                dojazdem do Centrum Korona można by też ściągnąć klientów gminy Czernica na
                zakupy. Przy okazji Tesco jakaś galeria sklepów firmowych, McDonald, może kino.
                Teren odludny, z dobrym dojazdem, nikomu by nie przeszkadzała tam taka
                inwestycja. Dużo ludzi pracuje w Strefie. Mieliby po drodze z pracy miejsce na
                zakupy, można by coś zawsze zjeść albo po pracy skoczyć ma kawę z przyjaciółmi.
              • gallen Re: Czy w naszym mieście potrzebny jest nowy mark 18.05.08, 15:02
                No istnieje takie ryzyko ale moze warto zagrac Vabank smile
                • wygadana Re: Czy w naszym mieście potrzebny jest nowy mark 18.05.08, 15:13
                  Mamy zdecydowanie lepsze położenie na inwestycje niż Oława. Wiem, że
                  na zakupy do nas przyjeżdżają ludzie z Czernicy, Wojnowic, Nadolic i
                  Ratowic. Lokalizacja sklepu w rejonie strefy ekonomucznej to dobry
                  pomysł. Łatwiej będzie się poruszać i parkować w centrum.
                  Ciekawe, że na forum jest tyle różnych propozycji i postulatów, a
                  nasza władza nie wie co robić?
                  • www88www Re: Czy w naszym mieście potrzebny jest nowy mark 18.05.08, 15:27
                    O to właśnie chodzi,żeby wybrać taką lokalizację aby wyprowadzić ruch kołowy z
                    centrum miasta.
            • zdziwiona100 Re: Czy w naszym mieście potrzebny jest nowy mark 19.05.08, 23:54
              To tylko narazie ugor, ale na pewno nikt tam nie sprzeda działki na
              jakikolwiek hipermarket. Przecież tam jest dobra okolica na
              budowanie domu jednorodzinnego, a nie Tesco...
        • bad18 Re: Czy w naszym mieście potrzebny jest nowy mark 20.05.08, 18:09
          Uważam, że potrzebny, a Tesco to najlepszy wybór wśród wszystkich
          marketów.
          Pozdrawiam
    • aureolka1 Re: Czy w naszym mieście potrzebny jest nowy mark 18.05.08, 17:43
      Pewnie. Zmiejszą sie kolejki. Jestem za!
      • mikoj50 Re: Czy w naszym mieście potrzebny jest nowy mark 18.05.08, 19:52
        Pomysł z lokalizacją nowego marketu obok salonu meblowego uważam za
        dobry. Myślę, że też dobrą lokalizacją byłby teren w trójkącie
        masarnia Bojakowskiego, ul. Chabrowa, szkoła 2-jka. Bliżej Laskowic
        i też po drodze z i do strefy.
        POZDRAWIAM.
        • www88www Re: Czy w naszym mieście potrzebny jest nowy mark 18.05.08, 19:53
          Albo parking pod wieżowcem. Może i wieżowiec by na tym skorzystał.
    • aureolka1 Re: Czy w naszym mieście potrzebny jest nowy mark 02.07.08, 21:27
      Uważam, że brakuje u nas dużych sklepów. W tych co mamy wciąż są
      kolejki.
      • pookafka Re: Czy w naszym mieście potrzebny jest nowy mark 03.07.08, 09:04
        J-L to wieksze skupisko ludzi a więc nowe wyzwania dla ludzi handlu
        zwłaszcza biznesu typu duzy market .Oława niewiele wieksza posiada
        juz kompleks handlowy - u nas jakos robi sie starymi końmi-kolejki w
        Biedronce jak za komuny ,Intermarche również zatłoczone ,Plus zrobił
        sie drogi wiec klient olewa takie ceny.Moim zdaniem jest niezbedny
        nowy obiekt!!!!!!!!!!
        • makler4 Re: Czy w naszym mieście potrzebny jest nowy mark 12.10.08, 21:58
          Nic nowego się u nas nie planuje w tej materii?
          • wygadana Re: Czy w naszym mieście potrzebny jest nowy mark 26.11.08, 21:32
            W rejonie ronda pasowałby mi sklep Aldi. Znam go z Brzegu, bardzo
            przystępne ceny i porządne towary.
    • djmixer1 Re: Czy w naszym mieście potrzebny jest nowy mark 05.04.09, 09:08
      Znów rozgorzała dyskusja o nowym markecie. Byłbym zatym aby w naszym
      miasteczku powstał np market Tesco.
      • mono80 Re: Czy w naszym mieście potrzebny jest nowy mark 05.04.09, 10:48
        wtedy zamiast do kościoła poszedłbyś pooglądać coś w markecie
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka