Dodaj do ulubionych

Grodzą targ?

11.03.08, 17:42
Dziś przechodząc obok targu zobaczyłem, że procownicy stawiają
ogrodzenie. O co chodzi? Czyżby nie wiedząc co zrobić z boiskiem (i
ogrodzeniem)koło kościoła nasi włodarze wymyślili sobie, że postawią
ogrodzenie wokół targowiska. Tylko po co?
Obserwuj wątek
    • sakenik Re: Grodzą targ? 11.03.08, 21:41
      Już od dawna wiadomo że ogrodzenie z boiska k. basenu zostanie rozebrane i
      ogrodzone nim zostanie targowisko
      • poodzian Re: Grodzą targ? 11.03.08, 21:59
        Kto jest odpowiedzialny (po nazwisku) za taką niegospodarność
        dotyczącą budowy boiska i ogrodzenia, a później jego rozbiórki. Czy
        ta osoba poniesie za te decyzje konsekwencje karne? Wydaje mi się,
        że taka informacja powinna się ukazać, to są nasze wspólne pieniądze.
        Znów zmarnowane.
        • mikoj50 Re: Grodzą targ? 12.03.08, 06:38
          Odpowiedzi na wszystkie postawione pytania są znane uważnym
          czytelnikom GP WIADOMOŚCI OŁAWSKIE. Jest tam rubryka o tematyce
          samorządowej i tego rodzaju informacje są tam zamieszczane. Boisko
          obok basenu zafundowała poprzednia władza. Decyzja o ogrodzeniu
          targowiska zapadła chyba już w tej kadencji. POZDRAWIAM.
          • djmixer1 Re: Grodzą targ? 12.03.08, 07:05
            Dlaczego zrezygnowano z boiska koło basenu? Pewnie propa nie chciał? kto zapłaci
            za takie przenosiny? Czy chociaż odpowiedzialni za takie marnotrawstwo urzędasy
            dostali po premii.
    • www88www Re: Grodzą targ? 12.03.08, 08:06
      Za tą wspaniałą i przemyślaną inwestycję zapłacimy my wszyscy. Gmina
      przeznaczyła na to z budżetu 60 tyś zł.
      W Polsce jak to w Polsce. Jedni coś pomyślą, postawią inni przyjdą pomyślą
      rozbiorą, po nich następni znowu coś wymyślą i tak w kółko, a obywatele-frajerzy
      niech płacą na tą ich zabawy. Za dwa lata nowa władza pewnie rozbierze ten nowy
      płot i ogrodzi nim np. park koło pałacu. Idiotyzm. Niech sobie za swoje grodzą.
    • heymdall Re: Grodzą targ? 12.03.08, 10:18
      .. i tak targ samoczynnie się rozrasta - nikt tego specjalnie nie kontroluje ..
      trud nieco próżny, jak handlowcy zaczną wybijać dziury w płocie ..
      • www88www Re: Grodzą targ? 12.03.08, 13:00
        Jak obserwowałam na Niskich Łąkach i dawno temu na Krakowskiej to miejsca
        handlowe przy płocie są najbardziej ekskluzywne i pożądane. Płot świetnie służy
        jako wieszak, ekspozycja i wystawa w jednym. No i nikt sie nie pęta za plecami wink
        • j.laskowice Re: Grodzą targ? 12.03.08, 13:05
          Czy ogrodzenie targu jest potrzebne? Komu ma to pomóc. Jaki jest tego cel?
          Miejsce boiska przy basenie jest bardzo odpowiednie, dlaczego najpierw się tam
          robi boisko a później zmienia. Gdzie teraz mają grać w piłkę, skoro na boisku
          przy Bożka zbudowali bloki?
          • www88www Re: Grodzą targ? 14.03.08, 21:40
            Już wiem po co ogrodzenie. Jaka dalekowzroczność. Będzie gdzie kleić plakaty
            wyborcze jak buda koło ronda nie wypali.
            • grubylu Re: Grodzą targ? 15.03.08, 07:18
              Standartem w większości miast jest ogradzanie targowisk miejskich,
              wprowadza to bezpieczeństwo i estetyke tego miejsca. Ogrodzenie
              targu w naszym mieście spowoduje, że : zapanuje porządek
              handlujących ponieważ za ogrodzeniem handel bedzie zakazany,
              wieczorami młodzi kierowcy nie będą urządzać tam placu rajdowego,
              dzieciaki nie bedą demolować stanowisk handlowych.
              Co do gospodarności władz to według mnie taniej jest przenieść
              ogrodzenie z boiska niż kupować nowe. Przecież likwidacja boiska
              przy basenie już dawno była zapowiadana.
              • poodzian Re: Grodzą targ? 15.03.08, 15:34
                To co się u nas wyrabia standartem nie jest. W Laskowicach wszystko
                się musi kręcić koło kościoła. Tam się wyświetla filmy, robi
                koencerty i pijackie festyny. Na kościół zawsze się znajdą pieniądze
                i jak się księdzu nie podoba boisko przy basenie, to się to boisko
                likwiduje nie zważając na koszty i to, że młodzież nie ma boiska.
                Co z tego, że w swoich ulotkach Putyra obiecał, że zmodernizuje i
                rozbuduje obiekty sportowo rekreacyjne, skoro robi akurat coś
                odwrotnego. Ja to widze jako bezmyślność i niegospodarność. W
                dalszym ciągu szukam nazwisk tych, którzy zdecydowali o likwidacji
                boisk! Czekam.
                • mono80 Re: Grodzą targ? 15.03.08, 17:36
                  najpierw cymbale poszukaj informacji o tym,że ogrodzenie boiska przy basenie
                  było nielegalne to po pierwsze a po drugie skąd wiesz,że ogrodzenie i
                  ucywilizowanie targu nie zostało zalecone przez Sanepid
                  • djmixer1 Re: Grodzą targ? 15.03.08, 20:06
                    W naszym mieście i gminie jest wielu młodych chłopaków, którzy
                    trenują piłkę nożną. Już w tym roku są mistrzostwa Europy w piłce
                    nożnej, a za 4 lata mają się odbyć w Polsce. To duża szansa dla
                    naszego kraju ale dla nas również. I w takim czasie likwiduje się
                    jedno boisko aby zbudować bloki. OK tamto miejsce nie było najlepsze
                    mała działka blisko głównej drogi. Teren przy basenie ale blisko
                    centrum wydawał się być idealnym do czasu jak parę słuchaczek radia
                    maryja napuszczonych przez propę (ks. Janusza Nowickiego)
                    storpedowali pomysł. To skandal! Na pomniki papieża, remonty dachów
                    kościołów, sponsorowanie propagandowych filmów kasa jest a dla nas
                    piłkarzy i kibiców nie ma miejsca.?! Kolejna głupota i marnotrastwo
                    pieniędzy. Za taką niegospodarność ktoś pójdzie siedzieć. Mam wujka
                    w RIO opowiedziałem mu o tym, bardzo się zdziwił i obiecał, że się
                    tym zainteresuje.
                • heymdall Re: Grodzą targ? 16.03.08, 18:48
                  .. ok: postuluję więc:
                  tzw "pijackie festyny", filmy, etc. urządzasz odtąd w domu u siebie mądralo. Pamiętaj o cateringu, zapewnieniu bezpieczeństawa imprezy, oświetleniu i zaproszeniu wykonawców oraz gażach dla nich ..
                  możesz nawet zrobić Paradę Równości Panie Reformatorze .. jak ci się coś nie spodoba, to nie zważając na koszty zburzymy to .. zaczniesz od kościoła ?
                  • athena_z Re: Grodzą targ? 20.03.08, 01:41
                    Oj hey rozbawiłeś mnie... Siedzisz tu, więc proszę kontroluj i daj
                    mi znać jak pojawią się wejściówki na imprezę do mądrali! big_grin
                    Zdemolujemy co nieco wink A co!
                    Uważam, że ogrodzenie placu to bardzo dobry pomysł!
                    Żeby się zbędnie nie rozpisywać podpisuję się dwoma ręcami pod
                    postem "grubylu"
                    Handlowcy mieli tam naprawdę utrapienie z wandalami i złodziejami...
                    Pytanie rodzi się jedno jak długo ten plac będzie istniał...?
                    • mikoj50 Re: Grodzą targ? 14.04.08, 11:59
                      Minęło kilka tygodni. Emocje opadły. Targ ogrodzony i przyznać
                      trzeba, że fajnie to wygląda. Stało się tak jak wyżej pisali
                      zwolennicy grodzenia. Teren uporządkowany. Miejsce bardziej
                      ucywilizowane. Moim zdaniem dobra robota. Martwi mnie tylko jedno,
                      jak będą śmieci za płotem, obojętnie w którą stronę, to kto będzie
                      odpowiedzialny za sprzątanie?
                      POZDRAWIAM.
                      • djmixer1 Re: Grodzą targ? 14.04.08, 14:18
                        Co z boiskiem? Mamy grać na targu?
                        • mikoj50 Re: Grodzą targ? 14.04.08, 14:26
                          Wczoraj byłem na spacerze i widziałem, że młodzież kopała piłkę na
                          boisku obok basenu. Tam jest nawierzchnia z trawy, co w razie upadku
                          jest mniej bolesne. Na targu bym nie polecał grania w piłkę, bo to
                          miejsce nie jest do tego przeznaczone. Sam beton i żwir. Nawet mały
                          upadek niesie tragiczne skutki. Granie na targu jest dopuszczalne
                          ale chyba tylko tej cygańskiej kapeli.
                          POZDRAWIAM.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka