m.gregor 12.07.06, 11:54 mam pytanie czy ktos zna sok noni i go stosuje? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
madziapek Re: noni 12.07.06, 12:54 też zadawałam sobie takie pytanie i dużo szukała w internecie, na większości stron producentów sok z noni reklamowany jest jako panaceum na wszystko. mnie poleciła koleżanka na ogólne podneisienie samopoczucia i witalności. piję i sobie chwalę - zdecydowanie mam większą chęć do życia. poczytaj sobie forum na stronie "suplementydiety.pl" pozdrawiam ps. pediatra moich dzieci tez jest zwolennikiem noni - tak sie zgadałysmy kiedys przy okazji (dodam ze kupujemy ten sam sok z noni w zwyklych aptekach w cenach umiarkowanych) Odpowiedz Link Zgłoś
konkubinka Re: noni 13.07.06, 11:54 ale przeciwskazaniem do stosowania jest uczulenie na cytrusy. Odpowiedz Link Zgłoś
are.1 Re: noni 13.07.06, 17:26 konkubinka napisała: > ale przeciwskazaniem do stosowania jest uczulenie na cytrusy. Oraz rozum! ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
komanchu ściema! 06.06.13, 20:32 Noni ma dużo witamin i przeciwutleniaczy. To wszystko. Ten sam efekt uzyskasz, pijąc sok z czarnej porzeczki, albo jeszcze lepiej z aronii. Poza tym pity regularnie przez dłuższy okres czasu sok z noni może uszkadzać wątrobę. Ostatnio krąży po sieci mnóstwo oszustów wmawiających sok noni jako cudowne panaceum na wszelkie dolegliwości. Jedna wielka ściema. Znajomy chorujący na reumatyzm dostał ten sam list co koleżanka borykająca się z cukrzycą i nadciśnieniem. Treść identyczna - zmieniła się tylko nazwa choroby, którą soczek miał leczyć. Oszuści najczęściej wyszukują swoje ofiary wśród ludzi cierpiących na nieuleczalne choroby lub dolegliwości, zdesperowanych, a następnie wysyłają maila/prywatną wiadomość na forum, w której piszą, że chorują na to samo i sugerują picie soku noni, który rzekomo wyleczył ich z wszelkich dolegliwości związanych z chorobą. Na końcu link do strony, gdzie można kupić po wywindowanych niebotycznie w górę cenach sok 150-200 PLN (w zwykłej aptece i w sklepach z zdrową żywnością kosztuje ok. 20-30 PLN) i proszą, by dzwoniąc do hurtowni przy zakupie powołać się na nich. Tak w skrócie przedstawia się mechanizm oszustwa. Odpowiedz Link Zgłoś