19.06.09, 16:25
Czy to prawda, że targ mają przenieśc koło wieżowca? Słyszałam jak w sobotę na
targu dyskutowały dwie panie.
Obserwuj wątek
    • rostalski.l Re: TARG 19.06.09, 17:24
      No i dobrze by było, bo teraz w soboty jest sajgon i syf na tym placu. Niech tam
      Lidla albo Piotra i Pawła postawią.
      • anna0601 Re: TARG 19.06.09, 17:29
        Też tak uważam. Jest jednak zarządzający - pieniądze zbierają.Jeśli targ jest
        ogrodzony, powinien miescic się na terenie ogrodzonym. Współczuję mieszkańcom
        domków jednorodzinnych, w życiu tam bym nie mieszkała.
        • ruda-17 Re: TARG 19.06.09, 23:47
          Ciekawe ile osób będzie przychodzić na targ tak daleko smile
          • mooreland Re: TARG 20.06.09, 02:11
            Beda przychodzic bo bieda w Jelczu i w Polsce coraz wieksza. O
            wspomnianej sieci Piotr i Pawel nie wspomne. Ilu klientow mialby
            sklep? Szynka over 28 zl.Ja mam dosyc takiej pogody i uciekam na
            tydzien do Grecji. Pogoda ladniejsza, ludzie normalniejsi, zycie
            bardziej kolorowe, owoce pyszne, cieple morze, czysta woda.....
            • pookafka Re: TARG 20.06.09, 08:17
              Pomysł dobry i logiczny . Targ nie funkcjonuje na maxa od pon. do
              pt. tylko w soboty wobec tego jest w zaden sposób nie dochodowy z
              opłąt za placowe . Teren w centrum miasta i super lokalizacja dla
              inwestycji w rodzaju misz -masz.
              • dorkasz1 Re: TARG 20.06.09, 09:48
                Pomysł jak najbardziej trafiony (jeśli to prawda). Jeśli ktoś chce coś kupić, to
                przyjeżdża samochodem lub rowerem. Odległość nie ma większego znaczenia.
                • subik Re: TARG 20.06.09, 11:39
                  taaa? po skarpetki tylko za 10 zł tez bedziesz szedł z Bożka az tam??? wink
                  • koch-111 Re: TARG 20.06.09, 12:22
                    Na targu nie ma już miejsca na cokolwiek, ziemia należy do najdroższych w Jelczu, jest własnością gminy, najwyższy czas by ktoś rozwiązał to bagienko. To jest ten sam problem jaki do niedawna dotyczył "targu" niedzielnego na dworcu świebodzkim czy sławnego placu kromera we wrocku.
                    Sądzę że można ten teren dużo lepiej zagospodarować niż te metalowe stanowiska używane w większości raz w tygodniu i gmina osiągnie po zmianie wyższe dochody z tej ziemi. Można tam postawić "galerię" z prawdziwego zdażenia dla tych lokalnych kupców prowadzących prawdziwy i legalny biznes. Płacących podatki co najważniejsze. Przecież dużo to nie kosztuje. Stawiamy kolejnego blaszaka i już po problemie.
                    Sprawa nie dotychy chyba tych murowanych budyneczków w około targu. Wydaje mi się że to jest ziemia prywatna bo przecież kto wydałby pozwolenie na budowę gdyby było inaczej ale... Może wiecie jak z tą własnością jest.
                    A miejsce pod targ... Hmmm, rumuni i cyganie zaczną handlować na drogach, przecież nikt się nimi nie interesuje. nie mamy straży miejskiej a policja nie reaguje smile
                    a targ sensu stricte można postawić gdziekolwiek. Terenu należącego gminy jest dużo nawet jeśli miałby to być plac koło botu to dlaczego nie. Teraz tam się nic nie dzieje, duży wyasfaltowany plac lezy odłogiem - media są blisko, z parkowaniem nie ma problemu i dojazd bardzo dobry! jestem za!!!
                    • anna0601 Re: TARG 21.06.09, 11:30
                      Ja też JESTEM ZA!!!!!!!!!!!!!!
                    • pookafka Re: TARG 21.06.09, 13:48
                      100% racji komu służy ten targ , brud, smród czas na zmiany w końcu
                      to centrum
                      • slampik Re: TARG 21.06.09, 19:02
                        W sobotę przewija się tam tysiące ludzi w tygodniu też jest tłok.
                        Pracuje tam i wydaje mi się, albo po prostu nie czuję żadnego smrodu. A jeśli
                        chodzi o dochód to w sobotę każdy sprzedawca płaci 13 zł plus 11 zł rezerwacji
                        co daje 44 złote od jednego sprzedającego, czy to jest mało
                        • ob.cy Re: TARG 17.08.09, 22:53
                          slampik, masz rację "wydaje ci się"a z matematyką też nie za bardzo 13+11 to trochę mniej.
                          • slampik Re: TARG 18.08.09, 10:30
                            przepraszam najmocniej za pomyłkę miałem wcisnąć 2 a tu masz 4 weszło, dobrze że
                            ob.cy zauważył
    • poczta.1 Re: TARG 21.06.09, 20:14
      Jeżdżę po innych targach i nigdzie nie ma takiego bałaganu jak w
      Jelczu. Winny temu jest zarządca targu oraz placowy-brygadzista,
      który powinien dbać o porządek. Miejsca na stanowiska są
      niepoznakowane brak numeracji. W trakcie targu wyjazd i wjazd jest
      niemożliwy. Placowy nie jest zainteresowany tym problemem na uwadze
      ma tylko swoje osobiste korzyści.Opłaty targowe nie są małe 11+13zł
      za jedno miejsce, handlujący mają po 2-3 miejsca.Można by było
      uzyskać jeszcze dodatkowe pieniądze dla Urzędu za przetarg miejsc
      handlowych jak to jest na innych targowiskach. Bałaganu można by
      uniknąć wprowadając nowego placowego ustawienie zakazu handlu przed
      targiem, karanie mandatami przez upoważnione do tego osoby.
      • p-malutki Re: TARG 23.06.09, 10:48
        Nie kupuje zbyt często na targu. Ale myślę że ma on swój specyficzny koloryt i
        styl. Wydaje mi się że jest w nim coś egzotycznego czego nie ma w żadnej galerii
        handlowej. Takie miejsca powinny istnieć. Jakoś na targach rybnych nad morzem
        śmierdzi jest bałagan i nikt nie narzeka. Wyluzujcie trochę żeby poczuć się
        europejczykami nie potrzebujemy kolejnego hipera czy harddyskonta smile
    • anna0601 Re: TARG 07.07.09, 12:55
      Podobno od środy jest nowy zarządzający placem targowym.
      • slampik Re: TARG 17.08.09, 16:59
        nowy kasjer już działa, ciekawe co był powodem zmian
        • marceli1982 Re: TARG 17.08.09, 17:10
          Jak dla mnie to powinni zlikwidować całkiem ten wiejski targ i tak tam nie można
          nic porządnego kupić same szmatławce.
          Ale to moja opinia.pozdrawiam
          • matejkoo Re: TARG 18.08.09, 11:27
            Może i masz rację aczkolwiek nie wszyscy są zamożni i dużo m.in Mi$$ Lan$u z
            naszego miasta tam się zaopatruje. Dużo moich znajomych z Oławy, i z dalszych
            miasteczek wpada tutaj na zakupy. A co do jakości... wejdź do C&N (chyba tak się
            piszę) i innych sklepów w pasażu i galeriach Wrocławkich, a zobaczysz że wiele
            szmat jest tam identycznych jak te na targu. Dla mnie ten targ jest potrzebny,
            mimo że tam nie kupuję bo tak na prawdę za grosze są tam ciuchy dla kobiet smile to
            jednak dużo osobą służy ten targ.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka