Dodaj do ulubionych

urlop nad jeziorem w austrii

26.06.11, 10:59
czesc, moglibyście polecić jakieś miejsce/jezioro gdzie można spędzić letni urlop, gdzieś w okolicy wiednia, może być też w okolicy gór? chcemy spędzić jakiś aktywny urlop, rowery, pływanie etc.
będziemy wdzięczni za pomoc, dzięki
Obserwuj wątek
    • siejest Re: urlop nad jeziorem w austrii 27.06.11, 11:14
      Drodzy, tych jezior w Austrii trochę jednak jest ; Zell am See (sama nazwa "Zell nad jeziorem")woda jakości pitnej, góry wkoło a plaże również lodowe, rowerem hohoho, Pilersee (ślicznie), Neusiedlersee najwiąkrze w Austrii, Klopeinersee (podobno najcieplejsza woda jezior austriackich), Worthersee "viposkie" wink, Gmunden Trausee,
      www.geomix.at/seen-badeseen/
    • wislok1 Re: urlop nad jeziorem w austrii 27.06.11, 16:42
      W okolicy WIednia Neusiedlersee.
      Moim zdaniem bardzo fajne jezioro.
      Rust to najlepsze miejsce na urlop, Podersdorf na drugim miejscu
      Dla rowerzystów teren idealny
      www.austria.info/pl/tags/jezioro-nezyderskie
    • aseretka Re: urlop nad jeziorem w austrii 29.06.11, 08:55
      Zdecydowanie bardziej malownicze wydają mi się okolice Jeziora Zeller. Kraina Salzburska obfituje w wiele atrakcyjnych miejsc do wędrówek. Choć byłam tam tylko dwa dni niewątpliwie jesszcze powróce. Trochę wrażeń opisałam tu:
      forum.gazeta.pl/forum/w,206,118462176,122457254,Re_Moja_podroz_na_Elbe_dzien_21.html
      forum.gazeta.pl/forum/w,206,118462176,122499295,Re_Moja_podroz_na_Elbe_dzien_21.html
      Rejon Jeziora Nezyderskiego ( Neusiedler See ), jest moim zdaniem mniej malowniczy i nadaje się bardziej do wycieczek rowerowych. Plusem jest większe nasłonecznienie. Tereny wokół tego jeziora notują ponad 2000 godzin słonecznych rocznie, co sprawi, że należą do najpopularniejszych regionów wypoczynkowych w Austrii.
      • wislok1 Re: urlop nad jeziorem w austrii 29.06.11, 22:47
        Moim zdaniem tego nie da się porównać.
        Co innego góry, co innego jezioro stepowe.

Choć z drugiej strony: jeśli Rust nie jest malowniczy, to jakie miasteczko jest ?
        • aseretka Re: urlop nad jeziorem w austrii 01.07.11, 18:54
          Masz rację. Nie da się porównać i bynajniej nie neguję uroku Jeziora Nezyderskiego, a tym bardziej malowniczości Rast. Wyraziłam tylko moje zdanie, że osobiście bardziej podobało mi się okolice Jeziora Zeller

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka