Dodaj do ulubionych

w maju Zell am see camping

02.01.12, 15:30
Witam wszystkich fanów Austrii. Ja bliżej tego kraju nie znam, ale spontanicznie zarezerwowałam na weekend majowy mobile home na campingu w Zell am See ([url=http://www.sportcamp.at/home/en/]Tekst linka[/url]traktując to raczej jako wypoczynek wiosenny a nie zimowy. Teraz dopiero sie zastanawiam czy to na pewno dobry pomysł skoro jak widac w maju tam sezon narciarski jest w pełni. Tzn sama chętnie na nartach pojeżdzę ale jedziemy z dziećmi małymi i czy pogoda w maju w tamtym regionie sprzyja prawie całodniowemu pobytowi na dworze? Może jednak warto zarezerwować pokoje w pensjonacie?
Obserwuj wątek
    • siejest Re: w maju Zell am see camping 03.01.12, 10:21
      Witaj, bez obawy, temperatury i pogoda są w dolinie takie same jak w Polsce jak nie cieplej. Na narty albo sanki z dziećmi można wjechać na lodowiec Kitzsteinhorn przy Kaprun. Na tym kampingu (Bruck przy Zell am See) macie niewielkie kąpielisko. Wycieczki w góry są w tym okresie wspaniałe gdyś topniejący śnieg gwarantuję Wam festiwal wodospadów.
      Pozdrawiam
    • pretty01 Re: w maju Zell am see camping 03.01.12, 20:42
      To wspaniały, luksusowy camping smile Ma do tego świetną restaurację z doskonałą, regionalną kuchnią. kiedy dzieci znudzą się siedzeniem przy stoliku, w pomieszczeniach obok jest świetny klubik dziecięcy. Camping położony jest na pięknym, rozległym terenie, ale, mam wrażenie, nie skorzystasz w maju ze wszystkich atrakcji, a jest nią np. kąpielisko. basen jest malutki i nie ma czego żałować. jest za to sporo do zobaczenia w okolicy smile Co do pogody... Mam ekstremalne doświadczenia, bo zatrzymałam się na tym campingu pod koniec września w drodze z Toskanii- wsiedliśmy do samochodu półnadzy, wysiedliśmy w Austrii gdzie było 15 stopni smile)) Taki pech, ale wszystko trzeba brać pod uwagę. W Polsce wtedy temperatury były podobne.
      Pozdrawiam i życzę miłego pobytu smile
      • mair Re: hej pretty01 10.03.12, 11:56
        fajnie opisujesz ale chce cie poinformowac, ze siejest od lat mieszka tam na stale
    • andiat Re: w maju Zell am see camping 09.03.12, 20:38
      www.tauernspakaprun.com -do kapieli jest cos takiego
    • siejest Re: w maju Zell am see camping 17.03.12, 13:05
      Nawet nie podziękowała sad
      • wislok1 Re: w maju Zell am see camping 19.03.12, 00:00
        Poczekaj, jeszcze cie opie..., jak się jej nie spodoba aż tak bardzo, hehe
        • siejest Re: w maju Zell am see camping 19.03.12, 18:12
          Czemu, czyżby były gdzieś już dymy wink ?
          • wislok1 Re: w maju Zell am see camping 19.03.12, 23:35
            Zdarza się czasami na forum turystycznym, że ktoś ma pretensje, że jego zdaniem nie było tak, jak ma na forum opisali
            • siejest Re: w maju Zell am see camping 20.03.12, 11:31
              Aha, no, no niestety, prawdopodobieństwo spędzenia identycznego urlopu jak ktoś inny jest napewno bardziej możliwe niż wygrana w totolotka ale również małoprawdopodobne.
              Wystarczy nieudana noc z żoną aby następny dzień był do kitu a wtedy nic nie ma uroku wink
              Taka sama pogoda, kwatera, gust, towarzystwo, chumor...
              • andiat Re: w maju Zell am see camping 24.03.12, 09:23
                ale dajecie czadu hehehehehe

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka