Dodaj do ulubionych

Problem z kierunkiem

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.09, 20:27
Witam, od października zaczynam studia. Jednak wybrałem kierunek z którego nie
jestem zadowolony. Nie wiem co mi strzeliło do głowy że go wybałem. Po I roku
chce z niego rezygnować i wybrać inny na tym samym wydziale. Jak się to
załatwia w takiej sytuacji. Normalnie biorę udział w internetowej rejestracji
w przyszłym roku, zabieram papiery z obecnego kierunku i przerzucam na drugi
czy trzeba to jakoś inaczej załatwiać w dziekanacie.
Obserwuj wątek
    • Gość: Cesaria Re: Problem z kierunkiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.09, 20:50
      Jaki kierunek wybrałeś?
      • Gość: gość Re: Problem z kierunkiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.09, 21:09
        Wybrałem TiR. Teraz stwierdziłem że był to bardzo głupi wybór. Od przyszłego
        roku chciałbym przenieść się na geoinformacje
    • Gość: Aga Re: Problem z kierunkiem IP: *.chello.pl 18.09.09, 23:36
      Zależy od fantazji wydziału, spytaj w dziekanacie (ale może nie od
      razu 1 października...).
      • Gość: gość Re: Problem z kierunkiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.09, 00:14
        Czyli to nie takie oczywiste ? W takim razie będę dowiadywał się na uczelni pod
        koniec roku
    • Gość: zvx Re: Problem z kierunkiem IP: *.profnet.com.pl 19.09.09, 00:37
      Ale ten drugi chcesz zaczynać studiować od początku czy przejść za rok od razu
      na drugi rok? (Pytam, bo nie do końca to zrozumiałem.) Jak od początku to chyba
      nie warto siedzieć na tym kierunku cały rok, lepiej np. poszukać jakiejś roboty
      lub innego zajęcia... No chyba że masz tam jakieś przedmioty, które są wspólne
      dla obu kierunków i uda Ci się załatwić, żeby przepisali Ci oceny.

Jeśli chcesz po pierwszym roku na tym kierunku przenieść się od razu na drugi
      rok na ten inny kierunek, to musisz przejść się do dziekanatu / poczytać w
      regulaminie studiów, co trzeba zrobić (może np. odpowiednia średnia?) i czy to w
      ogóle możliwe. No i licz się z tym, że będziesz miał więcej roboty, bo do
      zaliczenia będą różnice programowe.
      • Gość: gość Re: Problem z kierunkiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.09, 00:44
        Nie kierunek chce zacząć od początku a z tego zrezygnować.
        • Gość: nonn Re: Problem z kierunkiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.09, 10:39
          wlasnie mam podobna sytuacje.. jezeli sie bierze udzial w normalnej rekrutacji
          zeby zaczac inny kierunek na tym samym wydziale to po dostaniu sie wystarczy
          zlozyc tam papiery i zabrac ze starego kierunku czy trzeba cos dodatkowo
          zalatwiac zeby nie robili problemow:)
          • Gość: Michał Re: Problem z kierunkiem IP: *.proxnet.pl 19.09.09, 15:06
            Trzeba kupić kawę paniom z dziekanatu.
            • Gość: nonn Re: Problem z kierunkiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.09, 19:28
              o to cale szczescie ze tyle wystarczy:D
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka