Gość: aqz IP: 95.108.39.* 16.10.09, 13:49 Co najlepiej studiować na Politechnice Koszalińskiej Do wyboru mam: 1.Ochrona Środowiska 2.Geodezja i Kartografia 3.Mechanika i Budowa Maszyn 4.Transport Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: asdf Re: wybór kierunku IP: 195.82.180.* 16.10.09, 14:12 Czekaj czekaj, zraz Ci wywróżę z fusów. Pytasz o cztery różne kierunki studiów (no może MiBM i Transport mają cokolwiek wspólnego) Poszukaj sobie planów studiów, poprzeglądaj jakie są przedmioty i jakie są profile absolwentów. Wybierz ten który ci odpowiada. Nikt za ciebie nie dokona wyboru. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aqz Re: wybór kierunku IP: 95.108.39.* 16.10.09, 14:19 Słyszałem że po OŚ pracy nie ma. GiK studia trudne praca ciężka zarobki takie sobie. Skoro Transport i MiBM są podobne to który będzie dawał większe możliwości Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: wybór kierunku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.10.09, 09:34 Najlepiej NIE studiowac na Pol Koszalinskiej;) Jesli musisz to Transport. A moze np mechatronika? jesli jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aqz Re: wybór kierunku IP: 95.108.39.* 19.10.09, 10:47 mechatronika jest ale to podobno kierunek do wszystkiego i niczego. PK jest taka zła? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: o Re: wybór kierunku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.10.09, 12:09 Moze nie 'zla' i prace pewnie po niej dostaniesz (wszak prace zapewnia wiedza i umiejetnosci a nie papierek... no i znajomosci;) aczkolwiek wiadomo ze PW, PWr czy PKr mają na pewno wiekszy 'prestiz' i z racji miast w ktorych sie znajduja - wieksze mozliwosci. PS Mam znajomego na mechatronice i sobie chwali ale do konca studiow mu jeszcze daleko. Polączenie mechaniki, automatyki, elektroniki... moze byc cenione za pare lat. Odpowiedz Link Zgłoś
monnie92 Re: wybór kierunku 22.10.09, 18:00 nie wybiera się uczelni ze względu na prestiż xP jeśli odpowiada mu ta uczelnia, to niech ją wybierze. Wybrałabym GiK, ale to taki mój subiektywny wybór. podoba mi się ten kierunek. Odpowiedz Link Zgłoś