Gość: moboj Re: MY STUDECI _ PRZESZKADZAMY UCZELNIOM!!! IP: 62.233.250.* 07.02.03, 22:13 w zeszłym roku skończyłam polonistykę na Uniwersytecie Wrocławskim (studia dzienne). Przez całe 5 lat nie zetknęłam się z czymś takim jak olewanie. Wykładowcy przychodzili punktualnie, byli zawsze do dyspozycji na konsultacjach, po ćwiczeniach czy wykładach. Kiedy pisałam pracę magisterską mój promotor był zawsze do dyspozycji na konsultacjach i można było zwrócić się do niego z każdą wątpliwością. Panie w dziekanacie czasem miałyzły humor, ale w końcu nie chodzi się tam codziennie tylko raz na semestr (przynajmniej w moim przypadku). Nasz opiekun roku dbał o to, żeby egaminy w czasie sesji były rozłożone rozsądnie. Ja naprawdę bardzo miło wspominam moja uczelnię i moich wykładowców. i nigdy nie miałam wrażenia, ze komuś przeszkadzam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PZS Re: MY STUDECI , JACY STUDENCI ?! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.02.03, 18:36 Studenci? Dupy wołowe nie studenci ... Przyszli się wypłakać mamusi w spódnicę, i co pomogło? Ulżyło? A zmieniło się coś - NIC. I tu wasz problem. Szkółka się skończyła, studia to Wasza pierwsza przygoda w dorosłym życiu. że nie jest lekko, łatwo i przyjemnie? A gdzie jest napisane, że życie ma być łatwe. Pracuję na uczelni, mam 10 razy więcej chętnych na dyplom niż mogę przyjąć, na frekwencję na wykładach też nie narzekam. I od lat walczę z dziekanem żeby zrozumiał studentów, przyznał środki, zmienił siatkę. I wiecie co wam powiem, dużo można załatwić, ale student musi ruszyć się i wziąć się do roboty, zorganizować się, POWIEDZIEĆ dziekanowi co jest złe, co trzeba zmienić. Można za to dostać w dupę, można podpaść. Ale bez tego nic się nie zmieni. Nie chce się – to macie to na co zasługujecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mad Re: MY STUDECI , JACY STUDENCI ?! IP: *.lublin.mm.pl 01.04.03, 02:10 Gość portalu: PZS napisał(a): > Studenci? Dupy wołowe nie studenci ... Przyszli się wypłakać mamusi w spódnicę, > > i co pomogło? Ulżyło? A zmieniło się coś - NIC. I tu wasz problem. Szkółka się > skończyła, studia to Wasza pierwsza przygoda w dorosłym życiu. że nie jest > lekko, łatwo i przyjemnie? A gdzie jest napisane, że życie ma być łatwe. > Pracuję na uczelni, mam 10 razy więcej chętnych na dyplom niż mogę przyjąć, na > frekwencję na wykładach też nie narzekam. I od lat walczę z dziekanem żeby > zrozumiał studentów, przyznał środki, zmienił siatkę. I wiecie co wam powiem, > dużo można załatwić, ale student musi ruszyć się i wziąć się do roboty, > zorganizować się, POWIEDZIEĆ dziekanowi co jest złe, co trzeba zmienić. Można > za to dostać w dupę, można podpaść. Ale bez tego nic się nie zmieni. Nie chce > się – to macie to na co zasługujecie. czy dozyje czasów kiedy socjalistycza mentalnosc wyparuje z polskiego spoleczenstwa? "A gdzie jest napisane, że życie ma być łatwe." Wiec zróbmy im piekielko. Nas wszyscy maja w dupie, wyzyjmy sie na nich bo sa bezbronni. Co za dowatrosciowanie. Wielcy profesorowie moga miec w dupie swoje obowiazki i nic nie robic bo nigdzie nie jest napisane ze musza. Przeciez oni sa od pierdzenia w stoleczki i liczenia pieniedzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: VOY ETUDIANT Re:JE SUIS ETUDIANT IP: *.crowley.pl 07.10.03, 16:53 KOMU SIĘ NIE CHCE I JAKIE DUPY WOŁOWE NIE NAZYWAJ NAS TAK BO SIE WKURZYMY NA CIEBIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! SAM SIĘ WYPŁACZ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! JA MAM OCHOTĘ SIĘ UCZYC A NIE OPIERDALAC, WIEDZA TO PIENIĄDZE A JA LUBIE PIENIĄDZE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kanga Po drugiej stronie barykady IP: *.wlop.ppp.polbox.pl 24.02.03, 17:17 Gdy zaczynałam studia doktoranckie wiele osób (zarówno studentów jak i prowadzących różne zajęcia) pytała się mnie: "Jak się czuję po drugiej stronie barykady?" Zawsze się pytałam o co prowadzimy wojnę ze studentami jeśli trzeba wznosić barykady i nikt nie potrafił mi na to odpowiedzieć....... O co ta walka????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m04 Re: MY STUDECI _ PRZESZKADZAMY UCZELNIOM!!! IP: *.lublin.mm.pl 01.04.03, 02:16 obladowany materialami dr przed pierwszym wykladem do popijacego kawke prof: - no tak, pan prof ma to wszystko w glowie. - nie, panie dr, ja mam to wszystko w dupie... Przychodzi baba do lekarza ze studentem w dupie: - co Pani jest? - dziekanat! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: MY STUDECI _ PRZESZKADZAMY UCZELNIOM!!! IP: *.acn.pl 27.04.03, 18:35 Ja studiuje zaocznie na SWPS i jest tak: -profesorzy prawie wszyscy ok (sami najlepsi z Polski)i maja dla nas czas, szczególnie Ci prowadzacy. Nie ma pytania bez odpowiedzi. -baby w BOSie-tragedia, maja wszystko w nosie, nic je nie interesuje, widocznie za mało zarabiają -ludzie fajni -ciagle jakies specjalne wykłady. -egzaminy razem z dziennymi, te same pytania, więc poziom chyba wysoki Ogolnie jest OK. Uważam, że dobrze wybrałam. A co do uczenia i zali do wykładowców? Wszystkie tematy sa w książkach z sylabusa, więc można to przeczytac i uzupełnić. najgorzej jesli komus sie nie chce uczyc, prawda? Wtedy kazde pytanie jest bez odpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Na SWPS nie przeszkadzamy IP: *.acn.pl 27.04.03, 18:35 Ja studiuje zaocznie na SWPS i jest tak: -profesorzy prawie wszyscy ok (sami najlepsi z Polski)i maja dla nas czas, szczególnie Ci prowadzacy. Nie ma pytania bez odpowiedzi. -baby w BOSie-tragedia, maja wszystko w nosie, nic je nie interesuje, widocznie za mało zarabiają -ludzie fajni -ciagle jakies specjalne wykłady. -egzaminy razem z dziennymi, te same pytania, więc poziom chyba wysoki Ogolnie jest OK. Uważam, że dobrze wybrałam. A co do uczenia i zali do wykładowców? Wszystkie tematy sa w książkach z sylabusa, więc można to przeczytac i uzupełnić. najgorzej jesli komus sie nie chce uczyc, prawda? Wtedy kazde pytanie jest bez odpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joanna na pewno paniom z administracji IP: *.polcom.net 28.06.03, 17:52 w tym roku zapisywałam się na studia. żeby uzyskać jakieś informacje, choćby tak podstawowe jak numer konta UW, musiałam odwiedzić biuro ds. studenckich 3 razy. panie rozmawiajac ze mna pisały smski, paliły, plotkowały i były bardzo zajęte. w końcu odesłały mnie do dziekanatu. jedyne co potrafiły zrobić to sprzedać mi testy z poprzednich lat. zresztą nie na ten kierunek o który prosiłam. rejestracja była gorsza niż egzaminy. od pażdziernika bede studiować na studiach dziennych. na myśl, że bedę musiała stykać się z nimi, z ich biernym oporem, częściej dostaje gęsiej skórki. mam nadzieję, że chociaż wykładowcy będą lepiej zorganizowani i będą mieli więcej dobrej woli. chociaż z tego co przeczytałam to prózna nadzieja... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smile Re: MY STUDECI _ PRZESZKADZAMY UCZELNIOM!!! IP: *.ath.cx 29.07.03, 14:27 to jasne wykładowcy w kazdym razie spora ich czesc pracuje na kilku uczelniach na raz aby zarobic jakas godziwa pensje rozumiem to bo nie jest łatwo i mysle ze jesli panstwo nie wezmie sie w koncu za nauke swojego spoleczenstwa samo nie przeznaczy wiecej pieniedzy na wykladowcow i rozwoj nauki w osrodkach akademickich to po pierwsze wszyscy madrzy ludzie wyjada z tego kraju zarabuiac i nauczac poza granicami Polski i zostana sami nieudacznicy ktorzy maja problemy sami ze soba. jesli na kierunki zwiazane z kontaktem z ludzmi nie bedzie przeprowadzana jakas normalna selekcja rozmowy testy psychologiczne to beda nas i nasze dzieci nauczali sami idioci ze srednia powyzej 5,0 na konkursie swiadectw i 2,0 z zycia nikt tego nie sprawdza liczy sie kasa wiec jak student ma sie czuc potrzebny ? i komu? a jesli robi juz cos dla siebie stara sie rozpoczac drugi kierunek to napotyka same przeszkody polecam UWM- Olsztyn jesli masz malo duzo czasu i lubisz licac czyjes pseudo profesorskie dupy. Bo prawdziwy profesor jest od tego aby swoim autorytetem wspomagac prace studentow a nie im zycie utrudniac ..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ETUDIANT Re:ŻADNEJ SELEKCJI, KONIEC Z TYM!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.crowley.pl 07.10.03, 17:00 ŻADNEJ SELEKCJI, STUDIA DLA WSZYSTKICH LUDZI KTÓRZY CHCĄ STUDIOWAĆ, POGŁĘBIAĆ SWĄ WIEDZĘ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: VOY ETUDIANT Re: DASWIDANIJA TOUS GENS IP: *.crowley.pl 07.10.03, 17:09 BYŁO MIŁO I FAJNIE SIĘ Z WAMI ROZMAWIAŁO, MUSZĘ JUZ IŚĆ NARAZIE, JESZCZE DO WAS PRZYJDĘ JAK BĘDĘ MIEĆ CZAS Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dominp Re: MY STUDECI _ PRZESZKADZAMY UCZELNIOM!!! IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 16.09.03, 10:19 Zgadzam sie: Przychodzi baba do lekarza ze studentem w d... lekarz: Co pani jest? baba: Dziekanat tak jest czyz nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LOKIJU ZALOSNE BABY Z SEKRETARIATU! IP: *.dip.t-dialin.net 29.09.03, 12:59 Pracujace od 30 lat w ten sam sposob, zero inwencji albo chociaz zdrowego chlopskiego rozumu. Wiedza ze do emerytury nic w ich zyciu sie nie zmieni to sie wyzywaja na nas, studentach. Boze jak ja ich nie znosze!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: VOY ETUDIANT Re:NIE NARZEKAĆ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.crowley.pl 07.10.03, 17:23 ZROBIC COS ŻEBY MIAŁY INWENCJE LUB SAMEMU PODZIAŁAĆ, NIE TYLKO BABY Z DZIEKANATU TO TAKIE I TAKIE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student Re: MY STUDECI _ PRZESZKADZAMY UCZELNIOM!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.03, 17:09 niestety masz racje! Odpowiedz Link Zgłoś