Dodaj do ulubionych

administracja?

IP: *.xdsl.centertel.pl 11.04.10, 16:06
mam pytanie do studentów i absolwentów kierunku administracja. czy
jest on aż taki zły jak przedstawiany jest na różnych forach? czy są
to ciekawe studia czy nudne? łatwe czy trudne? i gdzie teraz po nich
pracujecie i jesli można wiedzieć ile zarabiacie? :)
Obserwuj wątek
    • Gość: BEZROBOTNA MGR Re: administracja? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.10, 18:42
      TERAZ NIE MA PRACY PO ŻADNYCH STUDIACH!!!!!!NAWET PO PRAWIE!!!
      • sundry Re: administracja? 11.04.10, 20:25
        O, wypraszam sobie. Po prawie jest;)
      • Gość: poik Re: administracja? IP: *.adsl.inetia.pl 15.04.10, 16:18
        W OGÓLE NIE MA ŻADNEJ PRACY!!!!!!111JEDEN
    • Gość: Barbara Re: administracja? IP: *.proxnet.pl 11.04.10, 22:55
      Jest nudny i łatwy. Lepiej zrobić konkretne studium policealne,aniżeli studiować
      administrację.
      • Gość: sylwia Re: administracja? IP: 78.8.201.* 14.04.10, 17:37
        Bo Barbara źle wybrała...
        • Gość: Barbara Re: administracja? IP: *.proxnet.pl 14.04.10, 17:47
          Barbara źle wybrała,ale się już zrehabilitowała,bo dobrze wybrała coś innego
    • Gość: loki Re: administracja? IP: *.chello.pl 14.04.10, 22:33
      Jest to jeden z najmniej potrzebnych kierunków na świecie. Ani to prawo ani
      ekonomia. Takie nic co najłatwiej na wszystkich uczelniach uzyskuje akredytację.
      • Gość: elfik Re: administracja? IP: *.ssp.dialog.net.pl 15.04.10, 13:31
        Z drugiej jednak strony, wszystko jest administracją, wszystkim trzeba
        zarządzać. Nie jest prawem ani nie jest ekonomią, ale gdzie jest w tym problem?
        Absolwent administracji nie będzie ekonomistą, nie będzie też prawnikiem. Mało
        tego, -i tu uwaga, zaskoczenie- on o tym wie!
        Dla autora wątku: pomyśl raczej, czy nauka pamięciowa - bo taka na tym
        kierunku dominuje, ci odpowiada; czy to jest to co chcesz w życiu robić (może
        się zdarzyć, że -uwaga szok- zostaniesz urzędnikiem). Czy tak jak wielu ludzi
        wypowiadających się w tym i podobnych wątkach będzie sączył zbędny jad i
        półsłówkami mieszał w głowach innym niezdecydowanym czy podejmiesz studia, które
        -i to zależy tylko od ciebie; tak-tylko od ciebie- dadzą ci w przyszłości pracę
        (sic!).
        • Gość: Meg Re: administracja? IP: *.chello.pl 15.04.10, 14:08
          Urzędnikiem hahahaha :D Bez znajomości urzędnikiem nie zostaniesz bez
          odpowiednich wtyków. A tak całkiem serio to na administrację idą osoby które
          nigdzie indziej się nie dostały, nie wiedzą co chcą robić w życiu a jak wiedzą
          to raczej się nie spełni marzenie zawodowe no bo z czym?
          • Gość: asd Re: administracja? IP: 195.150.224.* 15.04.10, 14:26
            w sumie racja. po prawie mega ciężko o pracę, bo kończą je tłumy, a co dopiero
            po administracji, którą kończy jeszcze większa tołpa ludzi.
    • Gość: admin Re: administracja? IP: *.chello.pl 17.04.10, 18:05
      jestem administratorem forum. zarabiam miliony. fascynuja mnie bany i to z nimi
      wiaze swoja przyszlosc na studiach podyplomowych.
      • Gość: yop Administracja na dobrej uczelni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.04.10, 10:34
        Co Wy się tak czepiacie administracji. Ja świadomie nie wybrałem prawa i
        ekonomii (dostałem się na obydwa te kierunki). Stwierdziłem, że po prawie nie
        chciałbym zrobić aplikację, nie kręci mnie praca adwokata, sędziego, etc, więc
        po co mi prawo. Wybrałem administrację.

Jeśli chcesz studiować ten kierunek to tylko na uniwerku gdzie jest wydział
        prawa. Ja studiuję na UJ w Krakowie. I naprawdę śmieszy mnie porównywanie
        administracji na jakieś Wyższej szkole czegoś tam a na dobrej uczelni. Sporo
        przedmiotów jest takich samych jak na prawie. Przynajmniej na UJ nie skończysz
        tych studiów nie zaglądając do książek. Na egzaminach są testy wielokrotnego
        wyboru i naprawdę nieraz się trzeba nieźle namęczyć. Są ludzie, którzy jednak
        nie kończą tych studiów. Same studia nic nie dadzą, zawsze możesz się
        specjalizować w jakiejś węższej dziedzinie. Administracja to wszechstronny
        kierunek. Ale jeśli rzeczywiście ludzie mają Ci mówić, że co to za kierunek to
        idź na prawo, te studia też można skończyć.
        • Gość: Gosia Re: Administracja na dobrej uczelni IP: *.proxnet.pl 27.04.10, 12:49
          Właśnie. Możesz się specjalizować w węższej dziedzinie,ale administracja takiej
          możliwości Ci nie daje. Taką możliwość dają kierunki istniejące od
          kilkudziesięciu lat,a nie jakieś sztucznie stworzone twory,które utrzymuje
          ministerstwo (np. politologia).
          Studia można skończyć bez zbytniego zapieprzania.
          • Gość: yop Re: Administracja na dobrej uczelni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.04.10, 13:07
            Przecież administracja to prawo administracyjne, więc nie mów mi, że ta gałąź
            prawa jest od wczoraj.
            • Gość: Gosia Re: Administracja na dobrej uczelni IP: *.proxnet.pl 27.04.10, 14:14
              Potrafisz czytać ze zrozumieniem? Czy ja pisałam o gałęzi prawa czy o kierunku?
              Przeczytaj tamtego posta i wyciągnij wnioski.
              • Gość: yop Re: Administracja na dobrej uczelni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.04.10, 14:21
                Wiem, że pisałaś o kierunku, ale z tym kierunkiem wiąże się prawo
                administracyjne, nieodłączna część tego kierunku. Więc nie mów, że nie można się
                specjalizować :)
                • Gość: Gosia Re: Administracja na dobrej uczelni IP: *.proxnet.pl 27.04.10, 14:31
                  Skoro wiesz,że pisałam o kierunku,to po co mi wmawiasz coś o gałęzi prawa?
                  Myślisz,że kogo bardziej przyjmą do pracy? Prawnika,który specjalizował się w PA
                  czy absolwenta administracji o takiej samej specjalności?
                  • Gość: yop Re: Administracja na dobrej uczelni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.04.10, 14:53
                    A to już zależy od pracodawcy. Znam takich co jednak wybrali tych po
                    administracji. Wiele czynników się liczy. Jak masz znajomości to po biologii
                    możesz pracować w urzędzie, bo i takie przypadki są.
                    • Gość: Gosia Re: Administracja na dobrej uczelni IP: *.proxnet.pl 27.04.10, 22:29
                      chuja znasz a nie pracodawców
                      • Gość: muszelka Re: Administracja na dobrej uczelni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.04.10, 09:22
                        Koleżanka ładnie się wyraża.
                        • Gość: Gosia Re: Administracja na dobrej uczelni IP: *.proxnet.pl 28.04.10, 12:59
                          Bo taka prawda. Po co teraz zmieniasz nick? Twoje ip nadal jest takie samo.
                          • Gość: japonia Re: Administracja na dobrej uczelni IP: *.chello.pl 28.04.10, 17:50
                            Gosia napisał(a):

> Bo taka prawda. Po co teraz zmieniasz nick? Twoje ip nadal jest
                            > takie samo.

Haha, pewnie bo ip: .internetdsl.tpnet.pl to jest tak unikatowe IP że to na
                            pewno ta sama osoba. Pani Yntelygentna...
                            • Gość: Gosia Re: Administracja na dobrej uczelni IP: *.proxnet.pl 28.04.10, 19:20
                              Srajponio,nie cwaniakuj,bo to akurat właśnie jest pewne. Może się zdarzyć,że
                              osoby piszące na forum mają takie same ip,ale nie teraz i nie w tym temacie.
                              Pomyśl trochę.
                              • Gość: japonia Re: Administracja na dobrej uczelni IP: *.chello.pl 28.04.10, 21:35
                                Gość portalu: Gosia napisał(a):

> Srajponio,nie cwaniakuj,bo to akurat właśnie jest pewne. Może się zdarzyć,że
                                > osoby piszące na forum mają takie same ip,ale nie teraz i nie w tym temacie.
                                > Pomyśl trochę.

Laska, takie ip mają neostradowcy, czyli setki tysięcy użytkowników w tym kraju.
                                Popis prostactwa dajesz świetny w wypowiedziach nagminnie betoniarskim stylem,
                                teraz obnażasz deficyty inteligencji. 'Barwna' postać, ot co :)
                                • Gość: Gosia Re: Administracja na dobrej uczelni IP: *.proxnet.pl 28.04.10, 21:46
                                  Srutu tutu majtki z drutu Srajponio.
                                  • Gość: yop Re: Administracja na dobrej uczelni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.04.10, 14:19
                                    No to ktoś koleżankę zgasił :)Tak gwoli ścisłości, wcześniej to nie ja byłem :)
                                    • Gość: Gosia Re: Administracja na dobrej uczelni IP: *.proxnet.pl 30.04.10, 01:44
                                      Ta ta akurat
        • Gość: loki Re: Administracja na dobrej uczelni IP: *.chello.pl 28.04.10, 17:25
          no to gratulujemy wyboru :D

jeśli to prawda co piszesz że wybrałeś to świadomie rezygnując z prawa i eko to
          jesteś nominowany do nagrody "Jelenia roku" :D

pozdrawiamy Yelonku ;)
          • Gość: yop Re: Administracja na dobrej uczelni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.04.10, 14:21
            Administracja na Uniwersytecie Jagiellońskim a ekonomia/prawo na Uniwerku
            Rzeszowskim to chyba różnica :)
            • Gość: loki Re: Administracja na dobrej uczelni IP: *.chello.pl 29.04.10, 22:24
              chyba niestety nie. napisałam wyraźnie że to bez sensu. poczytaj to dzielny mężu :D

forum.gazeta.pl/forum/w,245,105619067,105949177,Re_jaka_to_melodia_opinia_Janowskiego_dot_adm.html
              • Gość: Gosia Re: Administracja na dobrej uczelni IP: *.proxnet.pl 30.04.10, 01:45
                yop pieprzy głupoty

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka