Dodaj do ulubionych

studenci prawa

IP: 212.244.249.* 28.02.04, 09:22
w jakich książkach znajdę dużo informacji o konstytucji,
suwerenności,systemach cywilnych, nie jestem na kierunku prawniczym ale mam
opracowac zestawy pytan ktore zachaczaja o prawo w zwiazku z tym prosze o
pomoc
Obserwuj wątek
    • facecja Re: studenci prawa 28.02.04, 21:09
      "prawo konstytucyjne" Banaszak
      "prawo konstytucyjne" Leszek Garlicki
    • Gość: Chivan Re: studenci prawa IP: 62.233.197.* 02.03.04, 17:36
      "prawo konstytucyjne" Leszek Garlicki - to jest niezłe!
      • Gość: rafal Re: studenci prawa IP: *.chello.pl 02.03.04, 17:40
        Gość portalu: Chivan napisał(a):

> "prawo konstytucyjne" Leszek Garlicki - to jest niezłe!

bleeeeeeee......... wlasnie nad tym siedze....... tragedia.... nuuddyyyy....
        nie to co cywil ... ech
      • olus_stad Re: studenci prawa 02.03.04, 21:44
        Wedlug mnie Garlicki pisze bardziej przystepnie i systetycznie, Banaszak jest jakis taki rozlazly choc podobno jest w nim wiecej. Osobiscie uczylem sie z Garlickiego i nie narzekam, nauczylem sie dobrze:)

Pozdrawiam
        • facecja Re: studenci prawa 04.03.04, 12:22
          włąśnie właśnie - też wolę Garlickiego, ale babka od ćwiczeń Banaszaka
          wymaga... a tymczasem przeczytanie 30 stron cały dzień mi zajmuje..

Do autora wątku:: jeszcze amm pod ręką cos takiego "Polskie prawo
          konstytucyjne" autorów jest dużo, ale redaktorem głównym jest W. Skrzydło. Nie
          uczyłam się z tego, tylko przejrzałam i też mi się wydaje bardziej zwięzłe niż
          Banaszak.

Powodzenia z tą pracą.

• wpia Re: studenci prawa 11.05.04, 20:14
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=245 - zapraszam
      • wpia Re: studenci prawa 23.05.04, 16:42
        up
    • wpia Re: studenci prawa 25.05.04, 17:32
      up
      • Gość: Richelieu* Re: studenci prawa IP: 217.98.107.* 25.05.04, 17:50
        znów w oko łokciem kłujesz?
        • wpia Re: studenci prawa 26.05.04, 10:20
          powiedz wprost co Cie tak bardzo kuje, zwyczajnie, studentow, lub bylych
          studentow prawa jest taka chmara ze warto ja zebrac do kupy. To ze sie
          przepychaja nawzajem by zalatwic swoje indywidualne interesy to tez prawda, wiec
          dlatego zebranie chociaz czesci SP w jednym miejscu nie jest zadaniem łatwy. Ale
          powiedz czy geograf sie nie przepycha w zyciu jak kazdy? Ta cecha ludzkiej
          osobowosci wychodzi najbardziej na prawie tylko dlatego ,ze studiujemy w tlumie
          anonimowosci.
          • r.richelieu Re: studenci prawa 26.05.04, 16:53
            Wśród wszystkich kierunków są rozpychający się i są nierozpychający. Jednak na
            200-osobowym roku z gegry albo na 150-osobowym roku z soc, nie widziałam tylu
            chamów rozpychającyh się co na 240-osobowym roku prawa. Nigdy nie byłam na
            małym roku więc nie wiem, czy tam 19-latkowie są buńczuczni czy nie.
            Podyplomówki to co innego, bo choć małe, nie tworzą społeczności, każdy raczej
            na własnym wózku jedzie i choć coraz częściej studiują w ten sposób dziewiczy
            poracownicy, to jednak sporą nadal część stanowią ludzie, którzy pracę mają,
            stanowisko jakieś tam też choć napewno czekają na lepsze i nikt się nie
            rozpycha w ten sposób.

Najgorsze jest to, że nawet nie widzisz własnego rozpychania. Zrób se
            sygnaturkę z własnym forum i już.
            • wpia Re: studenci prawa 26.05.04, 19:09
              no przeciez zrobiłem sygnaturkę- korzystam z zastanych regulacji - przeczytałem
              jak kazali regualmin - a tam niema zakazu wielokrotnego wklejania tej samej
              wiadomości. A admini nie mogli sie zdecydować czy wolno czy nie. I to jest
              głowny problem, brak jasnych regulacji. Nikt mi nie powiedział (z adminów)
              zakaz, ban, taki jest tutaj zwyczaj, więc jeżeli sami nie znają swoich zwyczajów
              to sam je zaczełem tworzyć. Rozmawiałem z adminem z Poznania, który mnie
              zapewnił ze raz w tygodniu to można, ale dlaczego akurat taka częstotliwość -
              nie umiał wyjaśnić, później napisał Tebe, że tak nie można.
              A tutaj Cię zapraszam do przeczytania jak działają nasi admini , którzy niekiedy
              zwyczajnie wydają się dziecinni:
              free.ngo.pl/wort/archiv/02-222324/menu_02_02.html

A ten komunista WCz zwyczajnie wymierzał samosąd na modłę Leppera. U mnie na I
              roku było ok 1500 studentów, na całym wydziale - nie liczyłem, ale możesz sobie
              wyobrazić ten ścisk.

ps. BTW Tebe mi napisał "Pamiętaj, że nam też zależy na ruchu - promujemy fora
              na stronie głównej
              itp. Zaproś paru znajomych, reaguj na pytania, rozkręcisz forum. Ale nie
              spamuj :-)" - ok rozumiem że gówno ich obchodzi co ludzie piszą jakie metody
              stosują - ważne żeby było dużo postów, ale zauważ że jest trochę sprzeczny w
              swej wypowiedzi bo z jednej stony niby mu zależy na jakość wypowiedzi i zwalcza
              spam, a z drugiej nie zwalcza wypowiedzi jawnie łamiących prawo i osobników
              którzy jawnie korzystają z jego liberalnego podejścia do wypluwania swojej złości.
              To tyle na teraz
              • r.richelieu Re: studenci prawa 26.05.04, 20:57
                wiesz jaki jest Twój problem, że zaczynasz być cholernym prawnikiem, a nie
                tylko prawnikiem. Wyszukujesz neiścisłości w prawie i luki, których nikt nie
                zapełnił sądząc, że zwykła ludzka przywoitość wystarczy. Ty jednak w imię
                zasady co nie jest niedozwolone jest wykonalne spamujesz. Być może takiego
                zakazu nie ma, ale nikomu jakoś z adminów forów prywatnych nie przyszło do
                głowy, żeby to wykorzystywać.
                będzie z Ciebie wyborny radca lub inny adwokat, naprawdę. Najbardziej
                skurwysyńskiego adwokata jakiego znam to Smoktunowicz, nie wiem czy cieszysz
                się, że go za naście lat dogonisz
                • wpia Re: studenci prawa 26.05.04, 23:33
                  sorry ale jeżeli ktoś jest cholerykiem to Ty. Ja i tak pewnie nie będe
                  prawnikiem, wskazuje nieścisłości i na nieprofesjonalizm adminów, zresztą
                  poczytaj sobie forum o forum. Przecież Ci ludzie mają tym miejscem zarządzać a
                  nie urządzać sobie tutaj piaskownice dla niezdecydowanych dzieci.
                • wpia Re: studenci prawa 26.05.04, 23:36
                  jak widzisz moja sygnaturka jeszcze nie dziala, ale nad tym pracuje
                • wpia Re: studenci prawa 26.05.04, 23:39
                  już mi się niechce, dobranoc
            • wpia Re: studenci prawa 26.05.04, 19:11
              pomożesz mi - dasz mi jakiś link z pomocą "jak robić ładne sygnaturki".
              • czesiekkk Re: studenci prawa 26.05.04, 20:37
                Nie lubię wywoływać ludzi po nicku, ale sprowokowałeś mnie Richelieu. Ty masz
                jakiś kompleks na punkcie prawa czy jakoś tak?
                Teraz każdy się rozpycha i bije o swoje, bo takie mamy czasy i nie ma sensu
                dorabiać do tego ideologii. Może przyjaźnie na innych wydziałach (instytutach)
                sa trwalsze w czasie studiów, ale uwierz kończą się z ostatnimi zajęciami.
                Wówczas nadchodzi czas walki o swoje. Na prawie przynajmniej nie ma złudzeń.
                A jak masz kompleks to go wylecz, jest z dwadzieścia kilka wydziałów prawa, z
                nauką w trybie dziennym, zaocznym i wieczorowym. Wybierz któryś. Powodzenia.
                • Gość: Richelieu* Re: studenci prawa IP: 217.98.107.* 26.05.04, 20:49
                  dziękuję bardzo, już wybrałam
                  A trzymanie prosto głowy jest czym innym niż waleniem czołem, lizanie dupy i
                  robienie wiatraka z rąk. Takie mamy czasy? Ot tłumaczenie wariata, że narobił
                  na wycieraczkę
                  • czesiekkk Re: studenci prawa 26.05.04, 21:00
                    AS MONACO-FC PORTO 0:0
              • r.richelieu Re: studenci prawa 26.05.04, 20:52
                odpowiedz cytując na mój post to zobaczysz moją sygnaturkę w proszku
                • wpia Re: studenci prawa 26.05.04, 21:09
                  r.richelieu napisała:

> odpowiedz cytując na mój post to zobaczysz moją sygnaturkę w proszku
                  to jest próba odpowiedzi bo sygnaturki nie widze tutaj moze jak odpowiem to sie
                  pojawi
                • wpia Re: studenci prawa 26.05.04, 21:10
                  r.richelieu napisała:

> odpowiedz cytując na mój post to zobaczysz moją sygnaturkę w proszku

niestety nic z tego, ale dzieki
                • r.richelieu Re: studenci prawa 26.05.04, 21:13

<a href=" https://forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=20322"target="_blank">geo</a>

między " a http nie ma być spacji
                  • wpia Re: studenci prawa 27.05.04, 17:34
                    może teraz będzie ok?
                    • r.richelieu Re: studenci prawa 27.05.04, 17:47

link zakończ cudzysłowiem. I między Studenci i prawa nie musisz stawiać _

I. Nie chodzi o formę przecież tylko nachalną częstotliwość. Cokolwiek wpiszesz
                      w sygnaturce będzie ok, a fakt, że to sygnaturka, nie rzuca się tak bardzo w
                      oczy. Kiedy zakładzs wątki specjalnie jest to spamowanie, prezentując
                      sygnaturkę w każdym poście, byle nie był postem pustym, co jest równeiż
                      spamowaniem, nie narażasz się na oskarżenia o różne takie ;)

target="_blank otwiera nową stronę, bez tego Twoja strona będzie kolejną w
                      otwieranym ciągu
                      np. <a href=" http://news.astronet.pl"target="_blank">AstroNEWS</a>

nadal między " a http bez spacji
                      • wpia Re: studenci prawa 30.05.04, 12:42
                        dzieki ,ale juz zrezygnowałem, beda musieli sie meczyc z kiepskim wzorem
                      • wpia Re: studenci prawa 25.06.04, 12:14
                        TERAZ JUZ SIE NIEPRZEJMUJE TYMI SYGNATURKAMI, wale adres jak leci naprawde.
                        • Gość: maku Re: studenci prawa IP: *.chello.pl 25.06.04, 23:37
                          sprobuj tak:

<a href="forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=18761">Forum Studnetów Prawa</a>
                          • Gość: maku Re: studenci prawa IP: *.chello.pl 25.06.04, 23:39
                            Forum Studnetów Prawa
                            • Gość: maku Re: studenci prawa IP: *.chello.pl 25.06.04, 23:40
                              czyli tak jak napisalem 2 posty wyzej tylko ze w adresie jeszcze wstaw
                              przed "forum" ""

pzdr
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka