Gość: paulla IP: *.promax.media.pl 30.07.10, 13:38 czy można studiować język od zera zaocznie? bo jak patrzę to takie kierunki są głównie na niepublicznych uczelniach i tylko stacjonarnie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: lilo Re: od zera IP: *.icpnet.pl 30.07.10, 13:55 IMO na studiach zaocznych jest za mało czasu, żeby dobrze opanować język. Na początku ważny jest kontakt z żywym językiem i samo czytanie książek po godzinach nie wsytarczy... No i trzeba pamiętać, że na filologii opanowanie słownictwa i gramatyki nie jest celem samym w sobie. Przy odrobinie uporu pewnie dałoby się znaleźć taki kierunek zaocznie, ale raczej nie warto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiki Re: od zera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.10, 14:50 jak sie swego czasu interesowalem to wiem, ze takie kierunki w trybie zaocznym byly prowadzone, takze i pewnie teraz sa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paula Re: od zera IP: *.promax.media.pl 30.07.10, 19:50 a szkoda! bo po filologii i tak nie umie się płynnie języka, bo trzeba by tam mieszkać. Powinien być kładziony nacisk na samo posługiwanie się językiem obcym i tak większość jakieś 90 pare procent uczy w szkole lub tłumaczy rzeczy całkowicie inne, niż literatura. Dużo ludzi te przedmioty zapomina:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lilo Re: od zera IP: *.icpnet.pl 31.07.10, 12:27 Myślę, że jeśli ktoś chce się nauczyć języka, to lepszy będzie kurs, niż filologia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: exxx Re: od zera IP: *.ssp.dialog.net.pl 31.07.10, 13:47 Widziałeś kiedyś absolwenta filologii, który nie potrafił się wysłowić w danym języku? Ja nie...za to absolwenta kursu językowego owszem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lilo Re: od zera IP: *.icpnet.pl 31.07.10, 15:12 Widziałam osoby, które bardzo dobrze nauczyły się jezyka bez żadnych kursów językowych, widziałam też absolwentów filologii, którzy ze swoim kierunkowym językiem mieli istotne problemy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: omnia Re: od zera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.10, 15:30 takie studia są na Politechnice Śląskiej: włoski bądź francuski od podstaw zaocznie spec. tłumaczeniowa bądź nauczycielska rekrutacja.polsl.pl/default.aspx Odpowiedz Link Zgłoś