Dodaj do ulubionych

gdzie studiować?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.10, 18:34
mam do was pytanie i automatycznie dużą prośbę: możecie polecić i opowiedziec trochę o najlepszych (wg. Was) miastach do studiowania? Jestem w ostatniej klasie liceum i ciągle nie mogę się zdecydować gdzie i co dokładnie studiować, co jest sporym problemem...licze na Waszą pomoc :)
Obserwuj wątek
    • Gość: gość Re: gdzie studiować? IP: 94.254.165.* 15.09.10, 20:56
      Może weź pod uwagę jakie przedmioty lubisz, z czego jesteś dobra i patrz na jakie kierunki studiów pasują te przedmioty i wybierz jakiś kierunek, który najbardziej Cię zainteresuje. W sumie obojętne jest miasto. Wybierz miasto, które jest najbliższe. Niby wiele osób dzieli uczelnie na te renomowane i te kiepskie, ale w sumie są te same przedmioty itp. Ale szczerze mówiąc są małe różnice. Znam osoby, które studiowały np. na UW dzienne finanse i miały dobre oceny itp., a dostawali gorszą pracę niż osoby po prywatnych szkółkach, z kiepskimi ocenami i mają dobre fuchy. Oprócz uczelni liczy się praktyka pod kątem zawodu, obrotność itp. Teraz osoba po studiach zaocznych, której pracuje w trakcie studiów i praca jest związana ze studiami, to prędzej znajdzie pracę niż osoba po studiach dziennych, dobrej uczelni i bez praktyki. Taka jest teraz rzeczywistość. Inwestuj w praktykę
    • Gość: Kasia Re: gdzie studiować? IP: *.chello.pl 15.09.10, 22:54
      a co chcialabys studiowac najbardziej?:)
      • Gość: ausi Re: gdzie studiować? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.10, 16:04
        AUSTRALIA, SYDNEY & MELBOURN
        HONG KONG
        SHANGAI
        .
        .
        .
        9 999
        POLSKA
        1000
        ZIMBABWE
        • Gość: Nneka Re: gdzie studiować? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.10, 21:40
          wow.
          czemu akurat Australia?
      • Gość: Nneka Re: gdzie studiować? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.10, 21:38
        przez większość czasu myślałam o psychologii ze specjalizacją w psychologii biznesu/marketingu. ale ostatnio, słuchają wiele opowiastek mojej mamy, o jej koleżankach itp, co studiowały i gdzie teraz są, zaczęłam myśleć o PR albo o stosunkach międzynarodowych. Na maturze zdjadę rozszerzony angielski i roz. wos.
        • nailty Re: gdzie studiować? 22.09.10, 11:57
          Zdawałaś na maturze takie przedmioty, że raczej sądzone ci są studia humanistyczne. Ja też po takich jestem. Fajne jest kulturoznawstwo, dziennikarstwo, filologia polska. Jeśli się jeszcze nie zdecydowałaś, to na WWSH w Warszawie mają jeszcze nabór. Zobacz sobie ich program:
          www.wwsh.edu.pl/start.php?id_s=5
          • czarny_winetu Re: gdzie studiować? 22.09.10, 14:04
            Zgadzam się, że kulturoznawstwo ciekawym kierunkiem jest. Mam sporo znajomych którzy to studiują albo studiowali i sobie chwalą.
            Wiedząc jakie sa wymagania na uzcelniach to autorke wątku po wosie i angielskim na pewno tam przyjmą :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka