Gość: K.P IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.04, 08:50 Czy jest miesce ( najlepiej w internecie) gdzie mozna znaleźc testy kwalifikacyjne na archeologie z lat poprzednich ?????????????????????????? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Aleksander Wielki Re: ARCHEOLOGIA UW IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.06.04, 19:23 Nie opłaca się iść na archeologię. czytać w domu książki, chodzic po muzeach ale nie studiować. Nie ma żadnej pracy i satysfakcji z zawodu. Wiem coś o tym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika Re: ARCHEOLOGIA UW IP: *.gdm.pl / *.gdm.pl 14.06.04, 01:14 Czemu tak mowisz? Napisz prosze cos wiecej, ja jestem rozerwana pomiedzy arhcelogia i psychologia- czy archelogia jest ciekawa, czemu jestes taki zniechecony? Mam jeszce kikka dni na decyzje i mozesz mi bardzo pomoc. Pozdraiwma, jestes pierewsza osoba z arhceologii ktora dorwalam:) dodam ze wybieram sie na uniwersytet Gdanski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania^^ Re: ARCHEOLOGIA UW IP: *.wlanet.wla.pl 14.06.04, 19:29 Heh... tez chcialam isc na archeologie na UG, ale planuje to dopiero w pryszlosci jako drugi kierunek tak dla hobby, jesli Ty chcesz pracowac jako archeolog na wykopaliskach, byc naukowcem, to ten kierunek jest dla Ciebie. Ale na UG zostal wprowadzony podobno w tym roku, wiec nie wiem jak bedzie z dotacja, z wyjazdami , praktykami i czy kadra profesorow bedzie miala doswiadczenie. Ale sprobowac zawsze warto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ethlinn Re: ARCHEOLOGIA UW IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.06.04, 19:48 > Nie opłaca się iść na archeologię. czytać w domu książki, chodzic po muzeach > ale nie studiować. Nie ma żadnej pracy i satysfakcji z zawodu. Wiem coś o tym. Szczerze Ci współczuję; ja kończę w tym roku archeo (ale nie na UW) i absolutnie swojej decyzji nie żałuję. Studia były świetne, ciekawe jak żadne (podejrzewam). Pracować i tak będę w innej branży (jak większość ludzi), a na wykopaliska przynajmniej raz w roku zamierzam jeździć zawsze;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika Re: ARCHEOLOGIA UW IP: *.gdm.pl / *.gdm.pl 14.06.04, 22:17 Dzieki , przekonalas mnie co do archeologii:) moze mi napisac jakich przedmiotow jest najwiecej, czy jest duzp geografii itd? W Gdansku archeologia sa ze szcegolnym "akcentem na sredniowiecze" (tak napisano).Jezeli mozes to opwoedz mi prosze troszke o tych studiach, tu na forum badz na mejla: mm_b@tlen.pl . Pozdarwuiaam i dziekuje bardzo:!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: ARCHEOLOGIA UW IP: *.sgh.waw.pl / *.sgh.waw.pl 15.06.04, 14:41 zamierzac to mozesz nawet 5 raz yw roku jezdzic, tylko ciekawe czy ci sie to uda. a co bedziesz robic jak nie bedziesz wyjezdzac? a co bdzie zz twoja rodzina jak bedziesz wyjezdzac? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ethlinn Re: ARCHEOLOGIA UW IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.06.04, 17:56 > zamierzac to mozesz nawet 5 raz yw roku jezdzic, tylko ciekawe czy ci sie to > uda. a co bedziesz robic jak nie bedziesz wyjezdzac? a co bdzie zz twoja > rodzina jak bedziesz wyjezdzac? A dlaczego miałoby mi się nie udać??? Od 3 lat sama załatwiam sobie wykopaliska; dotąd jakoś nie było z tym problemów, i nie widzę powodów dla których to miałoby się zmienić;-) Moja rodzina nie zginie jeśli raz w roku wyjadę na miesiąc czy choćby na 2 tygodnie, a ja będę cała szczęśliwa! Tutaj wszystko zależy od chęci. Odpowiedz Link Zgłoś
aeris Re: ARCHEOLOGIA UW 16.06.04, 10:13 a co bedzies zrobic w pozostale 54 tygodnie roku? (siedzac w polsce?) Odpowiedz Link Zgłoś
aeris Re: ARCHEOLOGIA UW 16.06.04, 10:16 chodzi mi o to czy warto byc archelogiem po to by spedzac na wykopaliskach srednio 3 tygodnie rocznie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: archeologia Re: ARCHEOLOGIA UW IP: 217.153.22.* 16.06.04, 15:52 Zaraz, zaraz czegoś tutaj nie rozumiem! - po to sa własnie te studia żeby wyjezdzać i co ma do tego rodzina? Ja jestem na drugim roku na UW, jest super. Wykładowcy czasem lepsi, czasem gorsi, ale w wykopie jest pełna integracja. Świetne wyjazdy (na prawde mozesz pojechać prawie wszedzie!!!), super studia...o ile oczywiście na prawde Cię to interesuje. Pozdr. Archeo p.s. Rocznie spędzasz w wykopei 4 tygodnie, a nie 3!;-) aeris napisała: > chodzi mi o to czy warto byc archelogiem po to by spedzac na wykopaliskach > srednio 3 tygodnie rocznie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ethlinn Re: ARCHEOLOGIA UW IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.06.04, 15:47 > p.s. Rocznie spędzasz w wykopei 4 tygodnie, a nie 3!;-) Hm, ciekawe bardzo co za różnica czy 3 czy 4 czy 5 biorąc pod uwagę fakt że musisz odbyć 144 godziny praktyki - a w jakim czasie to już jest dużo mniej istotne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania^^ Re: ARCHEOLOGIA UW IP: *.wlanet.wla.pl 16.06.04, 17:21 czlowieku, jak kogos naprawde interesuje archeologia i chce wyjezdzac na wykopaliska to jego sprawa, nie wiem czemu sie dziwisz ilosci tygodni spedzanych na wyjazdach, przeciez te pozostale przez ciebie 54tyg mozna przeznaczac na wyjazdy naukowe, sympozja, badania niekoniecznie wykopaliskowe. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ethlinn Re: ARCHEOLOGIA UW IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.06.04, 15:48 > a co bedzies zrobic w pozostale 54 tygodnie roku? (siedzac w polsce?) Jeśli nie archeo, będę pilotką wycieczek a poza tym będę prowadzić własną firmę. Mało? Jedno drugiego nie wyklucza. Odpowiedz Link Zgłoś