Dodaj do ulubionych

ARCHEOLOGIA UW

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.04, 08:50
Czy jest miesce ( najlepiej w internecie) gdzie mozna znaleźc testy
kwalifikacyjne na archeologie z lat poprzednich ??????????????????????????
Obserwuj wątek
    • Gość: Aleksander Wielki Re: ARCHEOLOGIA UW IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.06.04, 19:23
      Nie opłaca się iść na archeologię. czytać w domu książki, chodzic po muzeach
      ale nie studiować. Nie ma żadnej pracy i satysfakcji z zawodu. Wiem coś o tym.
      • Gość: monika Re: ARCHEOLOGIA UW IP: *.gdm.pl / *.gdm.pl 14.06.04, 01:14
        Czemu tak mowisz? Napisz prosze cos wiecej, ja jestem rozerwana pomiedzy
        arhcelogia i psychologia- czy archelogia jest ciekawa, czemu jestes taki
        zniechecony? Mam jeszce kikka dni na decyzje i mozesz mi bardzo pomoc.
        Pozdraiwma, jestes pierewsza osoba z arhceologii ktora dorwalam:) dodam ze
        wybieram sie na uniwersytet Gdanski.
        • Gość: Ania^^ Re: ARCHEOLOGIA UW IP: *.wlanet.wla.pl 14.06.04, 19:29
          Heh... tez chcialam isc na archeologie na UG, ale planuje to dopiero w
          pryszlosci jako drugi kierunek tak dla hobby, jesli Ty chcesz pracowac jako
          archeolog na wykopaliskach, byc naukowcem, to ten kierunek jest dla Ciebie. Ale
          na UG zostal wprowadzony podobno w tym roku, wiec nie wiem jak bedzie z
          dotacja, z wyjazdami , praktykami i czy kadra profesorow bedzie miala
          doswiadczenie. Ale sprobowac zawsze warto.
      • Gość: Ethlinn Re: ARCHEOLOGIA UW IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.06.04, 19:48
        > Nie opłaca się iść na archeologię. czytać w domu książki, chodzic po muzeach
        > ale nie studiować. Nie ma żadnej pracy i satysfakcji z zawodu. Wiem coś o tym.

Szczerze Ci współczuję; ja kończę w tym roku archeo (ale nie na UW) i
        absolutnie swojej decyzji nie żałuję. Studia były świetne, ciekawe jak żadne
        (podejrzewam). Pracować i tak będę w innej branży (jak większość ludzi), a na
        wykopaliska przynajmniej raz w roku zamierzam jeździć zawsze;-)
        • Gość: monika Re: ARCHEOLOGIA UW IP: *.gdm.pl / *.gdm.pl 14.06.04, 22:17
          Dzieki , przekonalas mnie co do archeologii:) moze mi napisac jakich
          przedmiotow jest najwiecej, czy jest duzp geografii itd? W Gdansku archeologia
          sa ze szcegolnym "akcentem na sredniowiecze" (tak napisano).Jezeli mozes to
          opwoedz mi prosze troszke o tych studiach, tu na forum badz na mejla:
          mm_b@tlen.pl . Pozdarwuiaam i dziekuje bardzo:!!
        • Gość: a Re: ARCHEOLOGIA UW IP: *.sgh.waw.pl / *.sgh.waw.pl 15.06.04, 14:41
          zamierzac to mozesz nawet 5 raz yw roku jezdzic, tylko ciekawe czy ci sie to
          uda. a co bedziesz robic jak nie bedziesz wyjezdzac? a co bdzie zz twoja
          rodzina jak bedziesz wyjezdzac?
          • Gość: Ethlinn Re: ARCHEOLOGIA UW IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.06.04, 17:56
            > zamierzac to mozesz nawet 5 raz yw roku jezdzic, tylko ciekawe czy ci sie to
            > uda. a co bedziesz robic jak nie bedziesz wyjezdzac? a co bdzie zz twoja
            > rodzina jak bedziesz wyjezdzac?

A dlaczego miałoby mi się nie udać??? Od 3 lat sama załatwiam sobie
            wykopaliska; dotąd jakoś nie było z tym problemów, i nie widzę powodów dla
            których to miałoby się zmienić;-)
            Moja rodzina nie zginie jeśli raz w roku wyjadę na miesiąc czy choćby na 2
            tygodnie, a ja będę cała szczęśliwa! Tutaj wszystko zależy od chęci.
            • aeris Re: ARCHEOLOGIA UW 16.06.04, 10:13
              a co bedzies zrobic w pozostale 54 tygodnie roku? (siedzac w polsce?)
              • aeris Re: ARCHEOLOGIA UW 16.06.04, 10:16
                chodzi mi o to czy warto byc archelogiem po to by spedzac na wykopaliskach
                srednio 3 tygodnie rocznie?
                • Gość: archeologia Re: ARCHEOLOGIA UW IP: 217.153.22.* 16.06.04, 15:52
                  Zaraz, zaraz czegoś tutaj nie rozumiem! - po to sa własnie te studia żeby
                  wyjezdzać i co ma do tego rodzina? Ja jestem na drugim roku na UW, jest super.
                  Wykładowcy czasem lepsi, czasem gorsi, ale w wykopie jest pełna integracja.
                  Świetne wyjazdy (na prawde mozesz pojechać prawie wszedzie!!!), super
                  studia...o ile oczywiście na prawde Cię to interesuje.
                  Pozdr.
                  Archeo
                  p.s. Rocznie spędzasz w wykopei 4 tygodnie, a nie 3!;-)

aeris napisała:

> chodzi mi o to czy warto byc archelogiem po to by spedzac na wykopaliskach
                  > srednio 3 tygodnie rocznie?
                  • Gość: Ethlinn Re: ARCHEOLOGIA UW IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.06.04, 15:47
                    > p.s. Rocznie spędzasz w wykopei 4 tygodnie, a nie 3!;-)

Hm, ciekawe bardzo co za różnica czy 3 czy 4 czy 5 biorąc pod uwagę fakt że
                    musisz odbyć 144 godziny praktyki - a w jakim czasie to już jest dużo mniej
                    istotne.
                • Gość: Ania^^ Re: ARCHEOLOGIA UW IP: *.wlanet.wla.pl 16.06.04, 17:21
                  czlowieku, jak kogos naprawde interesuje archeologia i chce wyjezdzac na
                  wykopaliska to jego sprawa, nie wiem czemu sie dziwisz ilosci tygodni
                  spedzanych na wyjazdach, przeciez te pozostale przez ciebie 54tyg mozna
                  przeznaczac na wyjazdy naukowe, sympozja, badania niekoniecznie wykopaliskowe.
                  Pozdrawiam
              • Gość: Ethlinn Re: ARCHEOLOGIA UW IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.06.04, 15:48
                > a co bedzies zrobic w pozostale 54 tygodnie roku? (siedzac w polsce?)

Jeśli nie archeo, będę pilotką wycieczek a poza tym będę prowadzić własną
                firmę. Mało? Jedno drugiego nie wyklucza.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka