Dodaj do ulubionych

Kierunek studiów?

09.12.11, 17:52
Właśnie w jestem w klasie maturalnej i tak myślę, jaki ciekawy kierunek związany z chemia i matematyką mogę znaleźć. Na razie patrzyłem na 2 Inżynieria chemiczna i procesowa oraz Technologia Chemiczna. Ale z tego co słyszę pierwszy nie ma prawie nic związanego z chemią mimo nazwy i bardzo ciężko znaleźć pracę czy też praktyki, natomiast drugi jest ponoć strasznie nudny i ten sam problem co wcześniej. Mógł by mi ktoś coś doradzić? Albo wymienić się spostrzeżeniami?
Obserwuj wątek
    • 44444444443234ffdd Re: Kierunek studiów? 12.12.11, 23:33
      Oferta Wyższej Szkoły Komunikowania i Mediów Społecznych w Warszawie skierowana jest do osób młodych, pałających się aktorstwem, grą na scenie, występowaniem w telewizji. Położona 200 metrów od Placu Grunwaldzkiego szkoła oprócz doskonałej kadry, świetnego wyposażenia i przyjaznej atmosfery znajduje się w tym samym budynku co telewizja Edusat, w której studenci mogą odbywać praktyki i uczyć się bezpośredniego występowania przed kamerą. WSKiMS kończył między innymi znany aktor i reżyser Olaf Lubaszenko. Oprócz jednolitych studiów magisterskich z aktorstwa oferujemy również studia dwustopniowe studia Politologii. Poznajcie Nas lepiej, wchodząc na wskims.edu.pl
      • Gość: Zdegustowany 44444 itd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.11, 09:27
        Nie widzisz, tumanie, ze sie kompromitujesz, wklejając swoje reklamówki baz ładu i składu? Idź z tym jeszcze na "Psy rasowe" i "Faceci z Egiptu".
      • Gość: gość Re: Kierunek studiów? IP: *.play-internet.pl 13.12.11, 19:47
        W sumie jedno z drugim ma sporo wspólnego, ale o pracę ciężko po obu kierunkach studiów, lepiej weź sobie jakieś studia farmaceutyczne, to masz pewniejszą pracę za dobre pieniądze (jak jesteś dobra/dobry z chemii i dobrze zdasz maturę z biologii to się dostaniesz na studia, a farmacja to masa chemii)
    • hawa.etc Re: Kierunek studiów? 13.12.11, 23:54
      Tak naprawdę, to na każdym kierunku chemicznym będziesz miał trochę matmy, choć w drugą stronę to już tak nie działa, czego doskonałym przykładem jest inżynieria chemiczna. Radziłabym, tak jak ktoś wcześniej, farmację, ludzie nie mają raczej po niej problemów z pracą. Najlepsze czasy z bajecznymi zarobkami w koncernach już się co prawda skończyły (trudniej załapać się na taką posadę, a pensje są niższe), ale to i tak dość pewna ścieżka kariery.
      Jeżeli chcesz koniecznie matmę i chemię, to może pomyśl o międzywydziałowych studiach matematyczno przyrodniczych na UW. Ale tu kariera zależy już od Twoich kreatywności i przedsiębiorczości, bo to nie są studia nastawione na sukces zawodowy, ale raczej na rozwój naukowy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka