Dodaj do ulubionych

Informatyka - dylemat

IP: *.pl / 195.205.11.* 06.07.04, 23:49
Witam! Mam do wyboru studiowanie informatyki na WMII UAM w Poznaniu i na WIiZ
na Politechnice Poznańskiej. Obie uczelnie sa bardzo dobre i dobrze tez mowi
sie o nich, jesli chodzi o infe. Prosze - doradzcie mi gdzie udac sie na
studia. Z gory mowie, ze jestem bardziej matematykiem, niz takim praktycznym
informatykiem, ale mam jako takie pojecie o kompach. Prosze wiec nie zachecac
mnie do matmy, tylko doradzic gdzie isc na infe.
Obserwuj wątek
    • Gość: kaiko Re: Informatyka - dylemat IP: *.tronic.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.04, 00:25
      hmmm... ja na twoim miejscu bym UAM wybrał, chociaż PP wyżej w rankingach stoi.
    • Gość: Marks Re: Informatyka - dylemat IP: *.aster.pl / *.aster.pl 07.07.04, 00:31
      Bez zastanowienia bierz informatyke na uczelni technicznej, chces zsie uczyc
      matematyki czy informatyki? teorii czy praktyki?
      • Gość: nitek Re: Informatyka - dylemat IP: *.icpnet.pl 07.07.04, 08:34
        ej on napisal , ze jest bardziej teoretykiem ! Na polibudzie teorii nie ma tak
        duzo ( mozna powiedziec , ze jest malo w porownaniu z UAM ) ale jest duzo
        praktyki . Na UAM dowiesz sie dlaczego cos sie dzieje a na Polibudzie jak to
        cos zrobic .
        Ja na twoim miejscu wybralbym UAM chociaz PP stoi wysoko w rankingach , ale
        jesli jestes dobry w teoretycznych sprawach to tam sie bardziej rozwiniesz
        nara
    • Gość: gosciu Re: Informatyka - dylemat IP: *.pl / 195.205.11.* 07.07.04, 11:00
      Wlasnie niewatpliwie jestem bardziej teoretykiem. Czaje kompy, ale jestem tez
      pasjonatem matmy i sadze, ze studiujac infe na UAM (a wiadomo jak wyglada
      informatyka na uniwerkach) czylbym sie jak w domu. Polibuda tez kusi, ale
      wychodze z zalozenia, ze majac dobre podstawy teoretyczne i kumacje w tej
      branzy, po uniwerku rowniez mozna zdobyc wartosciowe umiejetnosci i
      doswiadczenie. Poza tym UAM wsrod infy na uniwerkach jest zaraz po UW, wiec
      tutaj argumentem nie jest dla mnie, ze PP wyzej stoi. Dzieki za odpowiedzi i
      jesli jeszcze ktos chcialby wyrazic swoja opinie to bardzo prosze.
      • Gość: kaiko Re: Informatyka - dylemat IP: *.tronic.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.04, 11:30
        zaraz po UW to UJ jest (i to minimalnie patrz rank polityki 2004 - a co lubie te zabawki :))
        a poza tym wydaje mi sie ze to po uniwersyteckiej infie masz lepszy start w przyszlosci, dlaczego tak mowie ? bo znam ludzi po tym kierunku po uniwerkach i sobie teraz świetnie radzą
        • Gość: gosciu Re: Informatyka - dylemat IP: *.pl / 195.205.11.* 07.07.04, 14:48
          Dzieki za posta. Ja wlasnie sadzilem, ze na polibude lepiej isc, bo lepszy
          start po infie. Tymczasem spotykam sie z inna opinia. Chyba jednak wybiore
          uniwerek, bo umiejetnosci sie nabywa w praktyce, a jednak informatycy po
          uniwerkach, jesli chodzi o poziom wiedzy to z tymi z polibudy nawet nie maja po
          co rozmawiac.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka