Dodaj do ulubionych

PSYCHOLOGIA WROCŁAW!!

IP: *.magma / *.magma-net.pl 07.07.04, 00:56
Jestem teraz w klasie maturalnej:)czekam na dobre rady jak tam sie
dostac,tylko prosze,wezcie pod uwage fakt,ze pisze nowa maturke i nie bede
mogla chodzic na kursy przygotowujace.Do czego sie bardziej przylozyc,do czego
mniej?Chodze do dobrego liceum,mam fakultety z biologii i matematyki.Czekam na
wasze pomysly,bo chcialabym ten rok wykorzystac porzadnie na systematyczna
nauke :D.
Obserwuj wątek
    • Gość: somebody Re: PSYCHOLOGIA WROCŁAW!! IP: *.5com.pl 07.07.04, 10:52
      wroclaw odradzam-zbyt duza korupcja..polecam lodz i poznan,pozdrawiam:)
      • gocha1111 Re: PSYCHOLOGIA WROCŁAW!! 07.07.04, 13:51
        Gość portalu: somebody napisał(a):

> wroclaw odradzam-zbyt duza korupcja..polecam lodz i poznan,pozdrawiam:)
        Somebody: Poznań jest jak najbardziej godny polecenia, ale Łódź?! Chyba
        zwariowałaś lub zwariowałeś, na jedno wychodzi. Przecież to chyba najgorsza
        psycha w Polsce, no moze poza UKSW! Podaj choc jedna znane nazwisko z tego
        ośrodka.
        Co do Wrocławia, to nie rzucaj bez zastanowienia oskarzeń o korupcje. Tak
        zwykle mowią ci, ktorym nie udalo sie dostac...
        A teraz do autorki pytania o WROCEK:
        A jesli chodzi o Wrocek, to oprocz uniwera masz tez doskonaly wydzial
        zamiejscowy swpsu, gdzie ludzie, ktorzy najlepiej napisza egzamin konkursowy
        studiuja za darmo! I to polecam z cala odpowiedzialnoscia.
        • Gość: jadzik Re: PSYCHOLOGIA WROCŁAW!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.04, 23:34
          odnosnie swps: ...a jak nie napisza najlepiej to czeka ich placenie za piec lat
          ksztalcenia ok 150 tys. zlotych... ale ponoc produkuja specjalistow pierwszej
          klasy ;)no i lukaszewski :D ja w tym roku zdawalam na psychologie we wroclawiu
          drugi raz - w zeszlym roku polski byl prosty, w tym troche dolozyli cytatow,
          poza tym jakis trudny byl :/ historia i bilogia latwa, a z matmy - jakies duze
          liczby dali i ciezko sie zadania rozwiazywalo :/ przynajmniej jesli o mnie
          chodzi... do czego sie przylozyc... hmmm, radze do wszystkiego, bo naprawde
          trzeba byc obkutym... wykaz lektur znajdziesz na www.psychologia.uni.wroc.pl :)
          zycze owocnej nauki!a do wszystkich tych, ktorzy uwazaja, ze gdzies mozna sie
          dostac po znajomosci - to da sie stwierdzic tylko, jesli idzie sie z kims
          znajomym na jeden kierunek, zna sie jego mozliwosci umyslowe (czy tam fizyczne)
          i okazuje sie, ze ten ktos sie dostaje... co tez nie zawsze sie sprawdza, bo
          bywa, ze jednym dopisuje szczescie, innym mniej... :) pozdrawiam!
          • Gość: Beret Re: PSYCHOLOGIA WROCŁAW!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.07.04, 08:55
            Jakie 150 tys zL? Oszalales. Wlasnie zaczynam tam studia. Kosztuja 6 tys.
            rocznie, a najlepsi maja znizki. 150 tys? Czy chcialbys studiowac 25 lat?
    • Gość: YOYOYO Re: PSYCHOLOGIA WROCŁAW!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.04, 11:31
      A ja polecam KUl w lublinie :) Własnie sie tam dostałam :D
    • Gość: IgnavisSemperferie Re: PSYCHOLOGIA WROCŁAW!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.04, 22:12
      To gratuluję!Ja jestem studentką psychologii na UMCSie w lublinie-też
      polecam! :-)
    • wewe4 Re: PSYCHOLOGIA WROCŁAW!! 26.07.04, 17:44
      Oczywiście wiara w sibie jest bardzo ważna, ale musisz też przygotować się na
      porażkę. Pamiętaj, że we Wrocławiu na psychologie dziennie przyjmują 45os. To
      chyba najmniejsza liczba miejsc na psychologii w Polsce (jeśli się mylę, proszę
      o uświadomienie). Trzeba naprawdę dużo się uczyć. Moim zdaniem największej
      trudności są pytania z biologii i polskiego (przy tym drugim humaniści nie bedą
      mieli raczej kłopotu). I co najważniejsze - to, że otrzymałaś wystarczającą
      liczbę punktów wcale nie oznacza, że się dostałas. Trzeba być najlepszym
      sposród tysiąca lub...najgorszym sposród najlepszych 45-ciu :) Powodzenia!
    • Gość: kizia Re: PSYCHOLOGIA WROCŁAW!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.04, 19:42
      Ja studiuję psychologię wieczorowo na Uniwersytecie Wrocławskim.Jestem po
      pierwszym roku.Na dzienna zabrakło mi 4 punktów.Muszę przyznać ,że na dzienna
      jest bardzo ciężko się dostać,ok.20 osób na miejsce,miejsc ok.45.Dla mnie
      najtrudniejsza była częśc egzaminu dotycząca rzchunku prawdopodobieństwa-jestem
      humanistką i wszystko,co wiąże się z matematyką to dla mnie koszmar.
      • Gość: just_me Re: PSYCHOLOGIA WROCŁAW!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.04, 15:03
        chcialabym sie dowiedziec jak wyglada test z wykladu, czy jest trudny, bo juz
        drugi raz pod rzad nie udalo mi sie do tego etapu przejsc... w tym roku chce
        startowac na wieczorowe, dlatego pytam :)
        pozdrawiam
        • Gość: kizia Re: PSYCHOLOGIA WROCŁAW!!-do just_me IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.08.04, 13:20
          Ja jestem studentką II roku psychologii wieczorowej.Test w zeszłym roku nie był
          łatwy,pytania były bardzo szczegółowe(baaardzo dużo nazwisk!).Wykład dotyczył
          agresji.Utrudnieniem było to,że wykład nie był wygłaszany,tylko odczytywany i
          to w dosyć szybkim tempie.Uniemożliwiło to dokładne notowanie(dostajesz
          kartki,na których sobie notujesz według Ciebie istotne wiadomości wychwycone z
          treści wykładu).Test liczył 25 pytań i trwał z tego ,co pamiętam ok.30
          minut.Warunkiem przyjęcia było uzyskanie minimum 20 punktów(czyli udzieleniu
          prawidłowych odpowiedzi na min.20 pyt.)Wiem jednak,że z odwołań podostawały sie
          osoby ,które miały nawet 15 punktów.Na 360 przystępujących do egzaminu przyjęto
          ok. 220 osób(po pierwszej sesji zostało ok.100!-oj, było ciężko...)
        • Gość: M Re: PSYCHOLOGIA WROCŁAW!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.08.04, 17:04
          dostalam sie w tym roku na psychologie, za pierwszym razem i musze przyznac ze
          wiecej sie nastresowalam niz to wszystko warte:) co do wykladu to mialam 22 na
          25 i moim zdaniem wyklad nie byl odczytany szybko, tegoroczny nie byl tez
          raczej trudny, wrecz przyjemny i zrozumialy,pytania sformulowane dosc zawile
          ale trzeba sie skupic,uwaznie sluchac i po klopocie :) powodzenia !
    • Gość: -szymek odpowiem ci... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.04, 15:52
      no cos nie za bardzo ci inni odpowiadają...hehe, tylko pisza o korupcji i
      innych..
      a wiec najwazniejsze jest umieć rachunek: prawdopodobieństwa, genetykę i
      ewolucjonicm z biologii, no moze elementy fizjologii-ale zwróć uwage na na
      układ nerwowy, mózg..nie jakieś mięśnie.., historia tylko najnowsza..no wiesz
      jakieś 100lat, polski tp bardziej taki test humanistyczny - bardziej sprawdza,
      moim zdaniem od wiedzy zainteresowania
      a jak masz jeszcze jakieś pytania to 9113501heh, mam dobry dzień to się
      przysłuże jak trza..
    • Gość: lenka Re: PSYCHOLOGIA WROCŁAW!! IP: *.kom / *.kom-net.pl 23.08.04, 15:42
      witam ulencjo!
      podobnie jak niektorzy wpisujacy tez dostalm sie w tym roku na psychologie wiec
      chtenie udziele paru rad.. piszesz ze jestes na fakult z matematyka i biol wiec
      mysle ze te przedmioty nie powinny ci sprawic wiekszego problemu natomiast na
      twoim miejscu przylozylabym sie do historii gdyz pytanie na tescie sa bardzo
      dokladne i wbrew pozorom te 100 lat to wcale nie tak malo jesli chodzi o
      literarture to zgadzam sie z kolega ze to chyba bardziej kwestia zainteresowan
      ( oczytania) niz nauki ale material nie wychodzi poza program szkolny
      trudno mi cos jeszce dodac bo nie wiem czy testy w zwiazku z nowa matura jakos
      sie zmienia ale jakbys miala jakies pytania to daj znac na forum wtedy podam ci
      maila i wtedy cos wiecej napisze pozdr
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka